Historie
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNenaříkal, jen tiše opakoval: Nejsem sebevrah. Jan Palach chtěl před 55 lety probudit lidi z beznaděje
18 komentářů
Thomas Cerny MUDr
Zivotopis mladickeho sebevraha Palacha dle wikipedie:
Palach maturoval v r. 66( ja v tom roce poprve promoval na FVLKU ) na gymnasiu Jana Palacha v Melniku.Jeho maminka byla clenkou KSC od r. 57 .
Zacal studovat zemedelskou ekonomii.
V lete 67 odjel na brigadu do Kazsske SSR, kde se zucastnil sovetskeho projektu " zurodnovani kazasskych stepi.
V Cervnu 68 presel ze zemedelske ekonomie na prazskou Filosofii, protoze zemedelska ekonomie ho neuspokojovala.
V lete 58 odejel jako studentsky predak opet do Sovetskeho Svazu na Brigadu, tentokrat do Leningradu odkud se tesne pred invazi Rusu, Ukrajincu, polaku etc. do CSSR vratil.
V rijnu 68 odjel opet na brigadu tentokrat do Francie
a 16.1.69 spachal demonstrativni sebevrazdu sebeupalenim .jako tech od r. 62 zdokumentovanych 800 bojovniku proti nepravedlnosti a bezpravi na celem svete ale jen v Cesku jsou po tomto 20 letem sebevrahovi pojmenovavana nejvetsi namesti , skoly, gymnasia stejen jako po A.Dvorakovi nebo B. Smetanovi etc. nataceny filmy o zivote 20 leteho sebevraha, ktery jen stale opakoval po te co se polil horlavinou : "Ja nejsem sebevrah"stejne jako tech ostatnich 800 nestastniku bojujicich sebevrazdou proti nespravedlnosti od r. 62.
Palach maturoval v r. 66( ja v tom roce poprve promoval na FVLKU ) na gymnasiu Jana Palacha v Melniku.Jeho maminka byla clenkou KSC od r. 57 .
Zacal studovat zemedelskou ekonomii.
V lete 67 odjel na brigadu do Kazsske SSR, kde se zucastnil sovetskeho projektu " zurodnovani kazasskych stepi.
V Cervnu 68 presel ze zemedelske ekonomie na prazskou Filosofii, protoze zemedelska ekonomie ho neuspokojovala.
V lete 58 odejel jako studentsky predak opet do Sovetskeho Svazu na Brigadu, tentokrat do Leningradu odkud se tesne pred invazi Rusu, Ukrajincu, polaku etc. do CSSR vratil.
V rijnu 68 odjel opet na brigadu tentokrat do Francie
a 16.1.69 spachal demonstrativni sebevrazdu sebeupalenim .jako tech od r. 62 zdokumentovanych 800 bojovniku proti nepravedlnosti a bezpravi na celem svete ale jen v Cesku jsou po tomto 20 letem sebevrahovi pojmenovavana nejvetsi namesti , skoly, gymnasia stejen jako po A.Dvorakovi nebo B. Smetanovi etc. nataceny filmy o zivote 20 leteho sebevraha, ktery jen stale opakoval po te co se polil horlavinou : "Ja nejsem sebevrah"stejne jako tech ostatnich 800 nestastniku bojujicich sebevrazdou proti nespravedlnosti od r. 62.
Naprostý souhlas. Nebylo to hrdinství, ale docela obyčejná tragédie. Nikomu tím nepomohl a také nemohl. Nevím, co asi očekával. To by byla otázka spíše pro psychiatra. A největší paradox je, že k jeho památníku jde položit věnec bývalý bolševický rozvědčík, soudruh guma Pávek. To zkrátka nevymyslíš.
+
+
Thomas Cerny MUDr
"Nenaříkal, jen tiše opakoval: Nejsem sebevrah".
A co tedy je clovek, ktery se polije terpentynem na protest proti bezpravi jako vsech tech zdokumentovanych 800 sebeupalenych sebevrahu od r. 62.
Nejhorsi na tom ale je , ze i prof. Halik, predstavitel katolicke cirkve prohlasuje , ze " to ze se Palach sebeupalil neni sebevrazda ale jen vzeti si zivota!!!!!"
protoze sebevrazi by nesmeli byt pohrbeni na hrbitove.
Katolicka cirkev v Cesku !!!
Ja jsem v dobe sebevrazy Palacha coby mlady chirurg na Bulovce take nenavidel ty zlocinne bandy rusu, ukrajincu polaku etc. lec od te doby se me afinity a averse opet diametralne zmenily.
C'est la vie!
A co tedy je clovek, ktery se polije terpentynem na protest proti bezpravi jako vsech tech zdokumentovanych 800 sebeupalenych sebevrahu od r. 62.
Nejhorsi na tom ale je , ze i prof. Halik, predstavitel katolicke cirkve prohlasuje , ze " to ze se Palach sebeupalil neni sebevrazda ale jen vzeti si zivota!!!!!"
protoze sebevrazi by nesmeli byt pohrbeni na hrbitove.
Katolicka cirkev v Cesku !!!
Ja jsem v dobe sebevrazy Palacha coby mlady chirurg na Bulovce take nenavidel ty zlocinne bandy rusu, ukrajincu polaku etc. lec od te doby se me afinity a averse opet diametralne zmenily.
C'est la vie!
Aapp
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@Aapp Mate naprostou pravdu ze z tech od r. 1965 zdokumentovanych asi 800 sebevrahu sebeupalenim proti bezpravi pouze toto Cesko tyto sebevrahy neuveritelne adoruje a glorifikuje a eo ipso privadi mlade lidi na myslenku se take sebeupalit aby se po tomto nestastnikovi pojmenovalo nejvetsi namesti v praze jako " namesti sebevraha Palacha".
Nebo ti vrazi Masinove o kterych cesi take toci filmy.Ja sam take illegalne emigroval pred 50 lety lec nekoho zabit jako to udelali Masinove bych nikdy nedokazal.
P.S.Jen zcela na okraj : v pluralu prechodniku pritomneho musi byt koncovka" -ice"tedy :"... ideologove, nemajice .."
V singularu pak ma maskulinni podmet koncovku -e: "ja nemaje" ,a feminina -ic: "Vy ,( paklize jste zena) " nemajic".
Jsem hindopich a jazykovy fanda cely zivot i v cestine i kdyz obcan Ceska nejsem.
Prominte!!!!
Nebo ti vrazi Masinove o kterych cesi take toci filmy.Ja sam take illegalne emigroval pred 50 lety lec nekoho zabit jako to udelali Masinove bych nikdy nedokazal.
P.S.Jen zcela na okraj : v pluralu prechodniku pritomneho musi byt koncovka" -ice"tedy :"... ideologove, nemajice .."
V singularu pak ma maskulinni podmet koncovku -e: "ja nemaje" ,a feminina -ic: "Vy ,( paklize jste zena) " nemajic".
Jsem hindopich a jazykovy fanda cely zivot i v cestine i kdyz obcan Ceska nejsem.
Prominte!!!!
@Thomas Cerny MUDr Nemusí: bledna, blednouc, blednouce, jeda, jedouc, jedouce.
@Miroslav Hraběta Vazeny p. Hrabeta , ja jsem sel do 1.tridy v r. 1948 v Praze 8 na Rokosce ( je mi 81 let) a kratce pote jsme se ucili koncovky prechodniku pritomneho , tehdy v cestine :" -e pro singular maskulin a neuter ,-ic pro singular feminin a -ice pro plural vsech rodu, stejne jako -a, -ouc,-ouce.
Samozrejme mate pravdu s bledna, blednouc, blednouce ci jeda, jedouc, jedouce .Nicmene v tomto pripade vyznamoveho slovesa "nemiti "v pluralu je spravne pouze !!tvar " "nemajice" a nikoli " nemajouce " jak to apostrofujete Vy.
Jsem prastary rozumprd ( Klugscheißer ), ktery krom mediciny od r. 1960 ( chirurgie od r. 1966)se ucil velmi intensivne 7 jazyku ( angl.,franc.,rusky,spanelsky nadprumerne latinu a mym 1. jazykem je dnes nemcina) a ktery v srpnu 68 prevazel obrovskou vysilacku ceskoslovenskeho rozhlasu v sanitce na fingovane jmeno (coz je bezesporu trestny cin )srozumen s tim, ze mne tehdy ty bandy invasoru z Ruska, Ukrajiny, Polska etc. zastreli, ale sebevrazdu terpentynem jako sebevrah Palach jsem nespachal a nikdo mi za ten muj pomateny cin " sluzby vlasti" ani nepodekoval.
Ale k meritu veci :koncovky prechodniku( jak minuleho tak pritomneho ) v cestine stejne jako perfektne zpameti treba " pismo tatjany oneginu "v rustine etc.etc. si pamatuji presne uz pres 70 let jako maloktery muj spoluzak mezi jeste zivymi ( prof. Pafko je jeste o 2 roky starsi !! je mu 83)
Samozrejme mate pravdu s bledna, blednouc, blednouce ci jeda, jedouc, jedouce .Nicmene v tomto pripade vyznamoveho slovesa "nemiti "v pluralu je spravne pouze !!tvar " "nemajice" a nikoli " nemajouce " jak to apostrofujete Vy.
Jsem prastary rozumprd ( Klugscheißer ), ktery krom mediciny od r. 1960 ( chirurgie od r. 1966)se ucil velmi intensivne 7 jazyku ( angl.,franc.,rusky,spanelsky nadprumerne latinu a mym 1. jazykem je dnes nemcina) a ktery v srpnu 68 prevazel obrovskou vysilacku ceskoslovenskeho rozhlasu v sanitce na fingovane jmeno (coz je bezesporu trestny cin )srozumen s tim, ze mne tehdy ty bandy invasoru z Ruska, Ukrajiny, Polska etc. zastreli, ale sebevrazdu terpentynem jako sebevrah Palach jsem nespachal a nikdo mi za ten muj pomateny cin " sluzby vlasti" ani nepodekoval.
Ale k meritu veci :koncovky prechodniku( jak minuleho tak pritomneho ) v cestine stejne jako perfektne zpameti treba " pismo tatjany oneginu "v rustine etc.etc. si pamatuji presne uz pres 70 let jako maloktery muj spoluzak mezi jeste zivymi ( prof. Pafko je jeste o 2 roky starsi !! je mu 83)
Thomas Cerny MUDr
Naprosto zbytecna sebevrazda mladeho psychicky instabilniho cloveka .Od r. 64 je zdokumentovano asi 800 pripadu sebeupaleni !!!( autodafe, autoimmolatio) kvuli bezpravi skoro ve vsech zemich sveta ( USA, Vietnam, Cina, Nemecko , Francie , Gb etc.etc.-vir Wikipedia ) jednim z techto nestastniku je cesky Palach po kterem jsou v Cesku pojmenovana namesti , skoly , toceny filmy , zakladany " tadny sebevraha palacha " etc.etc.-v zadne jine zemi se tito sebevrazi tak neglorifikuji a neadoruji jako v Cesku.Navic je Palach oznacovan jako " student filosofie " ackoli v 18 ,letech zacal studovat zemedelskou ekonomii, ve 20 letech si nebyl jisty ze toto je pro nej optimalni a v cervnu 68 se nechal prepsat na fiosofii , pak byl na brigadach v Kazachstanu, ve Francii a jiz v lednu se ten nestatsnik upalil. ja jsem zazil vpad tech invasoru z Ruska , Ukrajiny , Polska 21.8.68 coby mladicky chirurg v nocni sluzbe na Bulovce jako jeden z prvnich .Osetroval jsem jen 6 opilych ukrajincu co se prevrhli s autem .Druhy den jsem prevazel vysilacku CS Rozhlasu v sanitce na fingovane jmeno a byl jsem srozumen s tim, ze mne zasterli. Ale nezastrelili.
Nikdo mi v pristich 50 letech za ten cin ani nepodekoval a toho nestastnika co spachal sebevrazdu adoruje glorifikuje toto Cesko ad infinitum !Je mi uz pres 80 let , delam chirurgii uz 58 let a poslednich 50 let ziji a pracuji v Nemecku." Zdejsi Rasputin " ma z me starny naprosty souhlas!
Nikdo mi v pristich 50 letech za ten cin ani nepodekoval a toho nestastnika co spachal sebevrazdu adoruje glorifikuje toto Cesko ad infinitum !Je mi uz pres 80 let , delam chirurgii uz 58 let a poslednich 50 let ziji a pracuji v Nemecku." Zdejsi Rasputin " ma z me starny naprosty souhlas!
Aapp
RASPUTIN
@RASPUTIN naprosty souhlas.Kdyz se tocil ten udesny film o upalenem Palachovi Horici ker, musel ho hrat nejaky 29 lety herec , protoze takovy 20 lety herec - Rotznase ( snutty boy -usmrkanec) nebyl k disposici .Student filosofie ktery od svych 18 let do 20 studoval zemedelskou ekonomii a chvili po zapsani na filosofii spachal sebevrazdu takze toho filosofickeho ten sebevrah nastudovat moc nezmohl. .
viktor viktor
Tak to jistě opět přispěchá masochista Hujer Pávek a s úsměvem v duši položí věnec, ovšem jen jako vzpomínku na své vlastní vojenské začátky. Když Palach umíral tak agent Pávek, z bolševické rodiny a jemu podobní, si začali v " normalizaci " budovat světlou, komunistickou budoucnost . Kariéru pod vedením KSČ a SSSR ukončenou v případě soudruha agenta Pávka rolí prezidenta " demokratického " CZ. " To jsou paradoxy ". Důkaz, že " Pravda a láska opravdu vyděsí ". Teda v CZ určitě.
Aapp
@Aapp Přečetl jsem si pozorně životopis soudruha agenta Pávka, svědectví jeho nadřízených a jeho kolegů. S Janem Palachem nelze srovnat. Palachův
" kamarád " může dnes pindat, co chce. Soudruh Pávek je něco jako " včera " udavač Pithart a dnes uvědomělý a vyznamenaný demokrat 🤮. V současném českém Kocourkově to je politický smrad a neštovice. Skuteční disidenti žebrají o minimální důchod a Jurečka dělá mejdan, po střelbě do studentů. Kolaborant Čurda i rudý Jakeš se musí v pekle radovat. Tolik hňupů opět vyprodukovala CZ....
" kamarád " může dnes pindat, co chce. Soudruh Pávek je něco jako " včera " udavač Pithart a dnes uvědomělý a vyznamenaný demokrat 🤮. V současném českém Kocourkově to je politický smrad a neštovice. Skuteční disidenti žebrají o minimální důchod a Jurečka dělá mejdan, po střelbě do studentů. Kolaborant Čurda i rudý Jakeš se musí v pekle radovat. Tolik hňupů opět vyprodukovala CZ....
Aapp
@Aapp…O mne nemějte starost. Přes 50 let mého života na západě je příjemných. Ale vy máte problém s jiným názorem na věc, než je váš. A s tím vám nepomohu. Za to vás ale ani nelituji, ani neodsuzuji.
V r 68 jich byla Ukrajinců vTurnově plná kasárna a jsme pomalu tam kde jsme byli. Neveli nám z Moskvy , to ne , ale z Bruselu