Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Korespondenční volba odhalí háček – kde končí vlastenec a začíná nácek!

56 komentářů

RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Papanikula
Aby tedy bylo jasné

http­s://ad­vokat­nide­nik.cz­/2023/­11/27/­ceske-obcanstvi-by-mohli-snaze-ziskat-i-pravnuci-emigrantu-navrhli-poslanci/
kovarik
@Papanikula Jak jste si odvodil, že to je v souvislosti s návrhem korespondenční volby?
Papanikula
@kovarik jak protože součástí toho zákona byla právě Korespodencni volba , tu ale ze zákona vyhnuli a jako Poslanecký navrh účelově proslavili jako první , aby si pak zajistili voliče bude následovat další a to čestným prohlášením získání Českého občanství do 4 kolene
martin simunek
Super napsané! A navíc velmi výstižné!
Už se těším, až si přečtu, co na to Rasputin🤣
Papanikula
Další Podvod lháře Fialy

Cíle návrhu
Novela má změnit pravidla pro získání státního občanství v České republice. Nová úprava rozšiřuje skupinu lidí, kteří mohou požádat o občanství až na čtvrtou generaci potomků v přímé linii. To zahrnuje i "pravnuky" bývalých občanů.
Zdroj: http­s://ww­w.za­kony­proli­di.cz­/moni­tor/78­04786­.htm

Lžete vy sám
Papanikula
Mertlík , KV je dalším podvodem Fialové vlády, Vláda chce udělit občanství lidem potomkům žijícím v zahraničí do 4 kolena a to pouze na základě Čestného prohlášení !!!!!! Nikdo nic kontrolovat nebude a mimochodem v Izraeli musí každý volič doletět osobně do Tel Avivu .
kovarik
@Papanikula Lžete - není to tak. Korespondenční volbu bude moci využít jen občan ČR. O žádném masovém udělování občanství nikdy, nikdo a nikde nemluvil a v návrhu zákona není.
Papanikula
@kovarik lžete vy sám v PS je připraven zákon , který dovoluje udělovat občanství ČR do 4 kolene pouze Čestným prohlášením , projednání zákona následuje hned po schválení korespondenční volby
Papanikula
@kovarik Cíle návrhu
Novela má změnit pravidla pro získání státního občanství v České republice. Nová úprava rozšiřuje skupinu lidí, kteří mohou požádat o občanství až na čtvrtou generaci potomků v přímé linii. To zahrnuje i "pravnuky" bývalých občanů.
Zdroj: http­s://ww­w.za­kony­proli­di.cz­/moni­tor/78­04786­.htm

Lžete vy sám
martin simunek
@Papanikula
Zkuste to sem napsat vy, když zadám odkaz, otevřou se zakony pro lidi, ale nic o tom, co píšete, jsem tam nenašel.
Mimochodem, to, co píšete, se vůbec netýká korespondenční volby. Protože volby a občanství jsou dvě diametrálně odlišné věci.
martin simunek
@Papanikula
Na tu blbost jste přišel sám nebo vás někdo navedl?
Papanikula
@martin simunek http­s://ww­w.za­kony­proli­di.cz­/moni­tor/78­04786­.htm
Papanikula
@martin simunek http­s://ad­vokat­nide­nik.cz­/2023/­11/27/­ceske-obcanstvi-by-mohli-snaze-ziskat-i-pravnuci-emigrantu-navrhli-poslanci/
Papanikula
@martin simunek stády mate navrh zákona :

Těžké nejdřív Korespodencni volba
A následně rozšířit občanství do 4 kolena na základě jen Čestného prohlášení

Mimochodem ta účelovka lháře Fialy já když chci volit v Izraeli z
Tak musím přiletět do Izraele osobně
Josef Mařík
S korespondeční volbou nesouhlasím, protože se dá ovlivnit. Řešením vidím ve využití bankovní identity či portálu občana, což by umožnilo využít něco jasné identifikuje daného občana a poměrně jednoduše by šlo odvolit odkudkoliv. Navíc by se mohl omezit počet volebních komisí ve větších obcích či počet členů komisí v menších obcích, kde by volili občané, kteří nechtějí volit elektronicky.
To by pro většinu populace zjednodušilo způsob volby a také snížilo náklady.
martin simunek
@Josef Mařík
Tak to by bylo samozřejmě daleko lepší a hlavně moderní a levné, přitom velmi spolehlivé a mohli by to využívat i občané žijící zde.
Ale upřímně, podvod jsem vám schopný udělat i ve volební místnosti, ta papírová pečeť je poměrně malá překážka.
Ringhofer
@Josef Mařík Jednoznačně! Nechápu, proč se koalice tak nesmyslně pere za korespondenční volbu, když by mohla prosadit toto jako mnohem užitečnější, snadnější, méně nákladné a populárnější u voličů (krom těch, co nemají počítač, čili těch, na něž Zpětné zrcátko správně poukázalo). Jako obvykle jde koalice do boje o něco, co mohlo být vyřešeno už v r. 2022 nebo 2023 s min. odporem. Hlasování o korespondenční volbě tedy považuji za zbytečné, protože patří mezi témata, co rozdělují národ na cca 50% pro, 50% proti.
giorgio287
Kdo nejde s námi, jde proti nám, soudruzi! Však my těm českým smějícím se bestiím nezfalšovatelné volby zatrh­neme­...ko­respon­denční volba bude....jinak jsme v hajzlu!

Heil Fiala! Heil Rajušan! Heil Pekari! Heil eurosojuz!
Frank51482
Pětidemoliční šmejdi vědí, jak by dopadli u dalších voleb, tak se snaží, aby to mohli cinknout jako v USA, ale také v Rakousku, kde se volby musely opakovat. Ovšem představa, že i po dalších volbách uvidím stejné tlamy těch zločinců u koryt je pro mně děsivá.
martin simunek
@Frank51482
Píšete nesmysly, jako ostatně vždy. V Rakousku ani v Americe volby cinklé nebyly, stačí umět číst.
Jo pardon, on Pitomio říkal...
Papanikula
@martin simunek v USA se házeli obálky i po 50 a hlasovali i mrtví proč lžete ?
TCerny
Poslenich 50 let ziji v Nemecku a volim samozrejme kazdy rok na vsech urovnich, lec nikdy, ani jednou !!!jsem nebyl ve volebni mistnosti.
Veskere volby u nas v 83 mil.Nemecku jsou mozne korespondencne !
Proc by to nebylo mozna v 10 mil. Cesku je mi zahadou.
Lec do ceskych problemu mi samozrejme nic neni , lec pripada mi to zvlastni.
Samozrejme ze je hezke jit do volebni mistnosti, ale per post je to pro mne tech poslednich 50 let mnohem jednodussi.
Frank51482
A proto mají skopčáci u koryt takové zmetky.
TCerny
@Frank51482 Vy jste ale velmi jednoduse strukturovany " neskopcak" ale zato obcan Ceska .
martin simunek
@Frank51482
Panebože 🙈
Papanikula
@TCerny Mertlík , KV je dalším podvodem Fialové vlády, Vláda chce udělit občanství lidem potomkům žijícím v zahraničí do 4 kolena a to pouze na základě Čestného prohlášení !!!!!! Nikdo nic kontrolovat nebude a mimochodem v Izraeli musí každý volič doletět osobně do Tel Avivu .
TCerny
@Papanikula ja take ceske obcanstvi nemam a vubec mi neslo o to, zda cesti obcane zijici v zahranici mohou volit korespondencne do Ceska.
Mne slo jen o to, ze u nas v Nemecku volim jiz 50 let vyhradne korespondencne a ze v korespondencni volbe u nas v 83 mil. malem Nemecku naoprosto zadne problemy nemame , tak nevim , proc by je melo mit malinkate 10 mil. Cesko.
V mate vyhrady pouze proti ceskym obcanum zijicim v zahranicici-ja jsem obcan Nemecka zijici v Nemecku a pouze jezdici do zahranici coz je pro mne i Cesko i kdyz samozrejme cesky umim , neb je to moje materstina a narodil jsem se v Praze uprostred valky.
našinec
V ČSR a ani v ČR do 31. 12. 2013 nebylo možné dvojí občanství. Dvojí občanství je totiž ta věc, která dělá z korespondenčního hlasování nemorální záležitost. A z právního hlediska je problém v tom, že falšování voleb je v případě korespondenční volby hrozně snadné.
kovarik
@našinec naprostý blábol - ústava je jasná - občan má právo volit.
Orpas Anakt
@kovarik blábolíte vy, ústava taky říká, že musí být zaručena anonymní volba, což v případě korespondenční volby neplatí. Je vtipné, jak levičáci kvičí, ví, že prohrají.
martin simunek
@Orpas Anakt
Víte, co je anonymní volba? To, že na lístku, který hodíte do urny nebo pošlete poštou není vaše jméno!
Ringhofer
@Orpas Anakt Bože, prosťáčku, korespondenční volbou přeci nedojde k zákazu osobní účasti volby ve volební místnosti. Každý má možnost zvolit to, co považuje za tajnou volbu, nebo to, co mu umožní hlasování na dálku. Kromě toho, že návrh zákona o koresp volbě zahrnuje i takové zacházení s hlasem, aby mohlo být považováno za chráněné, tedy tajné. Proč se proti korep volbě nejvíce ozývají ti, co si návrh zákona ani nepřečetli? Proč se o spravedlnost a tajnost všeobecných voleb nejvíce strachují ti, co jsou nejsnáze zmanipulovatelní primitivy jako je T. Okamura, Babiš, Havlíček a Schillerová?!
Papanikula
@kovarik Mertlík , KV je dalším podvodem Fialové vlády, Vláda chce udělit občanství lidem potomkům žijícím v zahraničí do 4 kolena a to pouze na základě Čestného prohlášení !!!!!! Nikdo nic kontrolovat nebude a mimochodem v Izraeli musí každý volič doletět osobně do Tel Avivu .
martin simunek
@Papanikula
Takže treba z Haify? Nebo z Tiberias? Z Berševy? To je ale kravina, co?
martin simunek
@našinec
Jak?
giorgio287
Když se v Americe podařilo pomocí korespondenčních hlasů cinknout prezidentské volby, tak je potřebujeme taky - nejdřív ty korespondenční hlasy a pak zfalšované volby. Přece nepůjdou Pekari s Jurečkou makat (ó hrůza!)
Radek Kocvelda
Korespondenční hlasování vymýšlí vždy jen ti,co se bojí, že prohrajį.Nikoho jiného by to nenapadlo.
kovarik
@Radek Kocvelda takže všechny státy v Evropě - až na tři?
Papanikula
@kovarik Mertlík , KV je dalším podvodem Fialové vlády, Vláda chce udělit občanství lidem potomkům žijícím v zahraničí do 4 kolena a to pouze na základě Čestného prohlášení !!!!!! Nikdo nic kontrolovat nebude a mimochodem v Izraeli musí každý volič doletět osobně do Tel Avivu .
martin simunek
@Radek Kocvelda
A proto ho mělo ANO ve dvou volebních programech?
Pavel Maleček
No je-li pro někoho korespondenční volba existencionální záležitostí je to Fialův vládní 5x vehikl. Těch pár % navíc přes hlasy poslané poštou (tedy bez kotroly volební komisí) je u vládního koryta zachránit může.

Ovšem je otázka jak to opravdu bude. Pár % sice Fialovu 5x vehiklu z ciziny poštou přijde, ovšem mnohem víc voličů to vytočí doma. Ti tím nas... to z pomsty hodí duu Babiš-Okamura, ti tím "jen" znechucení, co by jinak Fialův 5x vehikl volili k volbám nepřijdou.

A tak tento jasně účelový, ve strachu z volební porážky udělaný krok může Fialův 5x vehikl spíš potopit než u moci udržet.
kovarik
@Pavel Maleček To je blábol všech blábolů - z tuzemska nebude kor. volba možná.
Pavel Maleček
@kovarik kovarik nauč se číst a chápat text. V tvém případě je korespondenční volba, při které ti někdo nadiktuje jak volit nezbytná. Protože přečíst volební lístek je pro tede nepřekonatelný problém.Ale neboj sotva si ji Fialův 5x vehikl vyzkouší venku, tak ji zavede i doma ...jak jinak by se mohl u koryta udržet.
Jakub Bareš
Kdybychom volební právo podmínili znalostí českého jazyka, první, kdo by o něj přišel, by musel být Babiš...
Richard Šebesta
@Jakub Bareš Souhlasím.
Michal Kelner
Hezké, pane Mertlíku.
...lůza cítí se být lidem...
Nazýváte věci tím, čím jsou.
A lůza kope a kope
našinec
Pan Mertlík si evidentně plete dojmy a pojmy. Po převratu v roce 1989 zde vznikla řada institucí, aby moc se nedostala do jedněch rukou a existovala kontrola s protiváhou. Již v minulosti, za Topolánka, došlo k většinovému narušení tohoto stavu. Nyní je veškerá moc v rukou novodobé Národní fronty, která se i obdobně chová. Korespondenční volba je snaha o zakonzervování tohoto stavu. Zkrátka, bereme si příklad z minulosti a diktátorských režimů. V budoucnu se budou zásadní politické změny moci uskutečnit pouze násilným převratem.
reproman
@našinec A tou národní frontou myslíte i obdobi vlády Ano?
našinec
@reproman Kde mělo ANO většinu? Pouze ve vládě.
kovarik
@našinec No tak od začátku - co je to "řada institucí"? Můžete je jmenovat? Jak podle vás došlo k narušení "protiváhy" v době vlády Topolánka? Ta podle vás novodobá NF vznikla podle vás jak? V Košicích pod kuratelou někoho jako Stalin? Nějak vám uniká, že podstatou NF bylo, že předem byly stanoveny jen některé strany (KSČ, ČSSD, ČSNS, ČSL a na Slovensku DS, KSS (schválně píšu toto pořadí, protože v roce 1946 komunisti na Slovensku nevyhráli). Žádná jiná strana připuštěna nebyla. No a nyní otázka - jak je podle vás ta vaše novodobá NF omezena dnes? A k té korespondenční volbě? Je to prosté - ve volbách v roce 2021 volili čeští občané v zahraničí (jen ti, co přišli na volební okrsky) takto: 5K - 85%, ANO 4,99% a SPD 2,19%. V roce 2017 vyhrála dokonce TOP09 na celé čáře. Už chápete proč opozice korespondenční volbu nechce a proč ji 5K chce? Vymýšlení jiných důvodů na straně opozice jsou jen kecy a lži. A té rovnováze či vytváření protiváhy - nějak vám uniká, že to je vůle voličů. Když byl na Hradě soc. demokrat MZ, vládu měl populista a grázl AB nebo soc,. demokrat Sobotka, ÚS soc. demokrat Rychetský, Senát soc. demokrat a odborář Štech, tak to vám nevadilo? Je to fakt směšné, co tady vykládáte. Jediný kdo porušil ústavní zvyklosti a vlastně ignoroval výsledek voleb, byl MZ, když odmítl jmenovat paní Němcovou, která měla 101 podpisů.
našinec
@kovarik V jeden okamžik, vyjma doby NF, nebyla veškerá moc v "jedněch rukách".
kovarik
@našinec byla nebo nebyla? a nebo - ve který okažmik to bylo?
martin simunek
@kovarik
Přesně tak, jenže to jim prostě nevysvětlíš. Ale snažit se musíme 😁
martin simunek
@našinec
Víte, existují demokratické volby a ty volí voliči. Pokud dají hlas jedné straně nebo více stranám, které vytvoří většinu v parlamentu, tak mají logicky vládu. Do senátu se volí po třetinách. To, že zejmena lidé s nižším a nízkým vzděláním k volbám do senátu nechodí, protože zvednout zadek z gauče od piva je velmi náročné, není chybou senátu, ale voličů.
Takže se může stát, že strany koalice mají většinu v obou komorách parlamentu. A to je demokracie - většina vládne.
reproman
Já třeba jsem fašista a korespondenční volba mi nevadí. My fašisti umíme vesměs číst a psát, a trefíme na poštu.