Komentáře

Zpět na článek

Film 20 dní v Mariupolu nominovaný na Oscara je šokující svědectví o ruských zvěrstvech i Putinově vině

76 komentářů

Uživatel_5236112
@fero52 Představitelé naší vlády už několikrát Ukrajinu navštívili a podali informace. Plně souhlasím s pomocí pro UA. Sláva Ukrajině!
Uživatel_5236112
@giorgio287 Zase nemáte pravdu. Na tom území docházelo k masakrům z několika stran, ale hlavně po paktu Molotov-Ribbentrop, kdy se dělilo Polsko a docházelo k obrovským přesunům obyvatelstva. Poláci vyháněli Ukrajince a naopak, ale na vině byl Stalin. Doporučuji Vám knihu Snyder, Thimothy: Krvavé země, tam se dovíte, jak to bylo. Je tam spousta důkazů, foto atd. Z jediného filmu nelze dělat celkové závěry, byť i volyňský masakr byl pravdivý. Češi a Slováci po válce bez soudu vraždili Němce (civilisty) v pohraničí, k pravdě musí člověk dorůst, dopátrat se jí a ne hodit do éteru jednu zlostnou informaci a komunistické označení "váleční štváči" na slušné lidi, jimž byste nesahal ani po malíček nohy.
Uživatel_5236112
@giorgio287 Pan premiér i paní Černochová na Ukrajině byli osobně a ty hrůzy viděli na vlastní oči. Oni nejsou váleční štváči, ale znají historii, kdy v r. 1938 bylo Československo ponecháno napospas vrahům, podobně jako nyní Ukrajina. Vidí jen realisticky a tuší, že když UA nezastaví to barbarství Ruska, budeme na řadě i my - ČR. Mně je 87 let, moc pamatuju, ale rusáci v mých vzpomínkách nevycházejí dobře. Od mládí se problematikou Ruska zabývám. Také si něco nastudujte, ať nehlásáte bludy.
Asatin
Rasputine , hned je poznat ze ta kulka v tvem mozku dela paseku.
fero52
Ti, kteří by měli film vidět, si ho nikdy nepustí .... a budou dál blábolit, že "pravda je někde uprostřed" .... ačkoliv si mohou klidně koupit jízdenku na Ukrajinu a přesvědčit se
Uživatel_5236112
@RASPUTIN Celá desetiletí tomu bylo naopak. Historii deformovalo Rusko, nám do hlav ve školách cpali moskevské lži. Ještě teď, ve svých 87 letech, jsem překvapená nebo přímo ohromená odhalenými pravdami, a to tu problematiku sleduju od mládí. Měl byste si také něco nastudovat z více zdrojů, ale vy jste dost jednoduchý, tak vám asi stačí ruské zdroje. Film o Katyňském lese jste také věděl, znáte Solženicyna? Timothy Snyder: Krvavé země???
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Uživatel_5236112
@Hulin No More Sama se divím, jsem ročník 1936, asi je to dar od Boha, podíl rodičů a celoživotní zájem o dění kolem sebe. Bohužel už dost zapomínám a jsem zpomalená, ale diskuse mi pomáhá udržovat písemné reakce a určitou obratnost i při psaní na klávesnici. Zajímají mne názory mladých lidí, byla bych šťastná, kdyby naše vlast (po mém odchodu) si udržela vysokou kulturní i civilizační úroveň jako republika TGM, E. Beneše a Václava Havla a aby občané byli slušní, i když třeba rozdílných názorů. Vám děkuju za pěkný, slušný příspěvek. Babka
Uživatel_5236112
@Richard Šebesta Srbské obyvatelstvo bylo předem informováno, kdy a kde bude prováděn útok či bombardování. Bylo vyzváno k ukrytí a nevycházení. V Bělehradě ale lidé vyšli ve velkém počtu na most přes Dunaj, který měl být bombardován. USA útok zrušily. Na neozbrojené civilisty Američané neútočili. Dokázal by to rusák???
RASPUTIN
našinec
@Uživatel_5236112 Stalin byl Gruzínec a dodnes je v Gruzii uctíván. Sarkašvili, který pomáhal bojovat UA proti RF, označil Stalina a Hitlera za své vzory. Proběhlo to v ČT. To jen kdyby jste chtěla říci, že někdo šíří prokremelskou propagandu.....Nic není černé ani bílé. To jen propagandy se tak tváří.
našinec
@Uživatel_5236112 A Takže, když jsou děti nyní nuceni se učit angličtinu, aby se dorozuměli nejen v EU, tak jsme poangličťování?!
viktor viktor
Víte, že v srpnu 1968 byla polovina politbyra SSSR ukrajinská ? Takže nejen ukrajinec Brežněv. Byli to stejní kariérní neřádi jako ostatní zastoupené národnosti. Ostatně Chruščov byl také ukrajinec. Kdo chtěl v SSSR dělat kariéru, tak ji dělal. Jako v CZ agent Pávek a jeho manželka. Lidé jsou v tomhle všude stejní. A kabátů je všude dost...
viktor viktor
Na YouTube je dosud dostupný hraný film " Volyň ". Na Ukrajině ZAKÁZANÝ ! Doporučuji shlédnout. Popisuje poválečné období banderovského přístupu k demokracii. Doufám, že bude také nominován na Oscara...Na YouTube jsou i dokumenty osvětlující období" osvobozování " Ukrajiny od Poláků, Židů, Čechů atd. Poučné pro ty, kdo neznají dějiny Ukrajiny. V současnosti se na Ukrajině po Banderovi a jeho důstojnících jmenují ulice a náměstí. Ukrajinská SS divize Halič ( Galizien ) je ve školách pozitivně hodnocena. Prostě, jedna "perla" za druhou. O ukrajinských dozorcích v nacistických KZ se toho ví také dost...Tím neomlouvám momentální válku na Ukrajině. Ale nic není černobílé.
RASPUTIN
našinec
Abyste věděli jakou máme schopnou vládu a ministryni obrany, tak ČR zaplatí 150 mld. Kč za F-35 i v případě, že je od americké strany neobdrží. Takže ČR je de facto sponzor USA.
RASPUTIN
RASPUTIN
RASPUTIN
našinec
@Uživatel_5236112 A jak si myslíte, že tomu bylo na druhé straně barikády?
našinec
Myslím, že Rusové se od Izraelců mají hodně co učit, jak provádět genocidu.
lennon
Richard Šebesta
@Uživatel_5236112 Je vám 87 ale lžete jako komu­nisté­.Mimoc­hodem k žádnému Mnichovu ohledně Ukrajiny nedošlo a Ukrajina byla nechána na pospas ? Už 2 roky tam pumpujeme všechno možné horem dolem máme tady 500-600.000 Ukrajinců a to dělá celé NATO i EU. A vy tu plácáte takové žvásty a lži.
Uživatel_5236112
@Hulin No More Děkuju za pěkné ocenění. Já tu problematiku sleduju od mládí, otec měl přátele mezi ruskými běženci (po VŘSR) a legionáři, chodili k nám a informovali. Pak zážitky z r. 1945, 1948, 1956, hodně literatury, studium, 1968-1990, těžko mi může někdo vyčítat, že něco ignoruji, jen dohledávám zamlčená, zkreslená a překroucená fakta, učím se odlišovat pravdu od lži. Mám na východě přátele, informace přímo od zdroje. Sleduju zahraniční tisk a pohled z jiné strany světa. Mám tam spolužáky a přátele, jimž věřím. Vpádem Ruska na UA veškeré mé pochybnosti zmizely, pravda, známá už Karla Havlíčka Borovského, vyplula na povrch. Jste moc hodný, že ač jiného názoru, mne nezatracujete a neurážíte, ale já jsem baba bojovnice otrkaná životem, mám pevný názor a urážky mnou neotřesou. Děkuju Vám za slušnost i za důvěru, že jsem opravdu stará rachejtle z jižní Moravy. Možno ověřit na mém účtu. Vše dobré přeje babka
Uživatel_5236112
@Uživatel_5776693 Hááááááááááá, to jste napsal sám sobě.
Milan Cech
Sila...bohuzel vypatlani proruSSacky dezolati, co by ho meli videt predevsim se na nej nikdy nepodivaji..... museli by se po nem totiz zabit .....a to bohuzel nechteji....chteji skodit svetu dal.....
lennon
giorgio287
P.S. a jako bonus by mohli shlédnout film Volyň. Aby viděli, jací jsou ukrajinci beránci
giorgio287
Pro válečné štváče jako Fialu a Černochovou by měla být ta "podívaná" povinná. Pak by možná pochopili, že i blbý mír je lepší, než ta jejich krásná, milovaná válka...
viktor viktor
@viktor viktor... Sorry. Tvůj dotaz jsem soudruhu nepochopil.
viktor viktor
@Uživatel_5236112…” Počkej zajíci “ si pamatujete dobře. To patřilo také k sovětské propagandě. Vy toho sovětského moru máte hodně v sobě. Ani si to neuvědomujete.
viktor viktor
@Uživatel_5236112 …píšete “ MZ se vyšvihl nečestným způsobem “ …MZ byl zvolen přímou volbou jako současný rudý agent Pávek. Kde vidíte volební rozdíl ? Mimo té občanské blbosti v případě soudruha Pávka.
viktor viktor
@Uži­vatel­_52361­12…Tak­že PO !!! válce mohli banderovci vraždit národnostní menšiny ? Vy máte už hlavu opravdu jen na to , aby vám nepršelo do krku babko 87. …dovolím si dodat.
viktor viktor
@Uživatel_5236112 …Tak úvodem. Já jsem přes 50 let občanem USA. Část rodiny zmizelo v německých KZ a část v komunistických lágrech a emigraci. Takže nejsem obdivovatelem nacistů. Ani ukrajinských. Ale ani komunistů, ani těch
“ hodných “ . Jenom užiteční idioti , nebo totální hňupové mohou ještě dnes, jedněm , nebo druhým “ skočit na špek “ . Nebo mají sami “ máslo na hlavě “ ???
viktor viktor
@viktor viktor …Téma jsou Ukrajinci. Já film Volyň nekomentuji. Každý, kdo myslí si udělá úsudek sám.
viktor viktor
@Uživatel_5236112 …Viděl jsi film Volyně , nemůžeš usnout ( 00.05 hodin ) a praskla ti žilka ? Tady se vztekáš právě ty, vzteklý chlapče. Já jen upozornil na některé dokázané skutečnosti. Bez komentáře. Každý má právo si pak myslet, co chce. To je ta opravdová demokracie. To, že informace někdo zakazuje
( “demokraticky ??? “), nebo nechce v CZ , či Ukrajině vidět, mne nepřekvapuje. Navíc. Oba víme, že brutální vraždění Poláků a jiných národností banderovskými nacionalisty, nemá se Stalinem co dělat, Ale nadávat a nálepkovat umíš. Ty budeš zřejmě také ten “ hodný “ komouš, dnes demokrat a obdivovatel té KSČ na Hradčanech ? Nebuď smutný. Užiteční idioti se najdou všude. Tak “ Čest soudruhu “ . Jaký kabát nosíš ( ??? ) , toho píseň zpívej…Tvůj guru, Agent Pávek by mohl vyprávět…..
RASPUTIN
RASPUTIN
našinec
@Uživatel_5236112 To jako vážně? Víte co bylo záminkou pro Majdan? UA nesplnila podmínku EU pro zahájení řízení o připojení k EU - nepropustila na svobodu defraudantku Tymošenkovou. Mimochodem klan Tymošenko řádil v Německu, ČR a dalších. V ČR našel podporu tehdejší pravicové vlády.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Hlupák jsi ty . Řekni mi ty mudrlante kde jsem jsem neřekl pravdu ? Napiš mi ty tvoje fakta ! Žádné nemáš. Jen kecy v kleci. Lennon se musí v hrobě obracet. On uměl zpívat ty neumíš nic jen blbě pindat !
Richard Šebesta
@lennon Ty chytrá hlavo ale mír je záležitost obou stran. Co z toho když jedna bude chtít a druhá ne ? Co myslíš co bude pak ? Ke stolu zasednout musí chtít obě strany Rusko i Ukrajina jinak mír nebude ale to ví každý normální člověk.
Richard Šebesta
@Uživatel_5236112 Kecy v kleci, nesouhlasím. Ukážu vám fakta jež nechcete znát. K útoku na Srbsko nemělo NATO žádný důvod ani právo. Srbsko nikoho nenapadlo a rozhodně ne žádný stát NATO. Srbové si na svém území řešili problém s kosovskými Albánci. Tedy třeba to co dělají Turci už desítky let s Kurdy a NATO to ignoruje. Mimochodem Turecko se dopustilo agrese v roce 1974 přepadením Kypru a co na to NATO ? Nic. Tak si laskavě srovnejte fakta než začnete psát bludy a lži.
Hulin No More
Uživatel_5236112
@Uživatel_5776693 Ano, s názorem Uživatel_5776693 plně souhlasím, ale je víc dokladů, proč se Rusko vydělilo z řad civilizovaných zemí. My jsme si zvykli na to, že nám do hlav nalili, že bohaté USA jsou původcem všeho zla. Přitom využíváme všech výhod a vynálezů od USA, kdyby ne, chodili bychom v láptích a žili v zemljankách. Dnes se trpce usmívám, že naši lidé adorují nepoctivého miliardáře. a přitom tíhnou k Rusku. Rusko je říše zla. Zasloužilo se o konec slovanské vzájemnosti. Konec, finitó, kaněc!!!
Uživatel_5776693
@RASPUTIN Ruᛋᛋko je čisté zlo. Už staletí.
Má na kontě 43 válečných konfliktů které samo vyvolalo.
S Ruᛋᛋkem se nevyjednává.
Ruᛋᛋko rozumí jen síle.
Doporučuji shlédnout seriál Slovo pacana. Tam je ruᛋᛋá mentalita v kostce. Napříč staletími, i když pojednává o 90- tých letech. (což je poznat jen podle aut, jinak to vypadá na šedesátky)
Ruᛋᛋko je jeden geograficko-politický pacan.
Když něco chceš, tak si to vezmi. Klidně zbij/zabij.
Pacan se nikdy neomlouvá.
Uživatel_5776693
@lennon Sì Vis Pacem Para Bellum
V případě Ruᛋᛋka to platí 3x.
Uživatel_5236112
@mibar Nemusíme chodit tak daleko, dobré zavzpomínat na lži a podrazy našeho expresidenta MZ, který se vyšvihl do funkce nečestným způsobem.
Majdanu předcházely na UA pokusy převést samostatný stát (UA) pod ruské komando, UA si už užila svého dost pod jhem Ruska, takže není se čemu divit, ani Ukrajinu obviňovat, že chce žít svobodně a rozhodovat o sobě samostatně, ne jak za dob SSSR.
Hulin No More
mibar
Myslím, že film by měl začínat sliby pana Zelenského v prezdentské kampani a jeho przidentským projevem po jeho zvolení ... snad by bylo dobré osvěžit některé skutečnosti, které tomu předcházely - Majdan, prohlášení prezidenta Porošenka ... to jen v rámci komplexnosti celého dokumentu ...
Richard Šebesta
@fero52 Ty Mudralo dlouho jsi tu chyběl. Mohu ti říct svůj názor ? Já bych to i bral a nepopírám, že to je pravda co dělá Rusko ! Problém je v tom že současní " znormalizovaní novináři " jsou znormalizovaní novináři. Přesně jako jejich komunističtí předchůdci . Ti ukazovali jen Vietnam a Grenadu ale to co páchal SSSR o tom se mlčelo a nemluvilo (Afga­nistán­,Maďar­sko 1956 atd.) Dnes je to přesně naopak. Americká agrese do Iráku 2003 nebo bomby nad Bělehradem o tom naší " objektivní novináři " nikdy nepsali pravdu. Mimochodem koncem března
to letos bude 25 let co bomby NATO vraždily 10 týdnů srbské civilisty i když " humanitárně ". Jsem opravdu zvědav jak o tom budou jistě " objektivně " informovat.
RASPUTIN
Michal Gregor
Kdepak jsou trefné a vtipné komentáře prispevatele pod přezdívkou RASPUTIN v tomto případě.
Jozef Kolek
obycajny Goebbls!!
viktor viktor
Na Ukrajině, v tomto týdnu, v charkovské nemocnici zemřel po výsleších ukrajinskou tajnou policií americký novinář Gonzáles Lira. Novinář, který psal o poměrech a hlavně korupci na Ukrajině. Česká media tuto skutečnost " diskrétně " zamlčela. To je ale opravdu náhoda...🫣
Jinak o současném Mariupolu německá TV natočila dokument, který se ukrajinským činitelům vůbec nelíbí a tlačí na německou vládu, aby byl dokument stažen. " Pravda a láska vyděsí " a neb
" To jsou paradoxy ".
viktor viktor
@Richard Šebesta... Máte pravdu, ale historie tomu hlupákovi @lennon nic neříká. To je vidět i na jiných místech.
viktor viktor
@Uživatel_5236112 ...Nutella i Černochova viděli prd. Potřebovali by oba na skutečnou frontu. Ono by je to válčení hubou rychle přešlo. A rozdávání vašich peněz zrovna tak. Do Kyjeva jezdí z Česka Ukrajinci na dovolenou. Doufám, že to není válečné tajemství.
RASPUTIN
Uživatel_5236112
@RASPUTIN Litujte sám sebe. Mně je 87.
Uživatel_5236112
@viktor viktor Hehe, nevím, komu to píšeš, ale já jsem baba 87 let. Nikdy KSČ. A viděl jsi film o Katyni??? Poláci později také vraždili jak diví jiné národnosti, dokonce po válce židy, kteří přežili koncentráky. Snad nechceš tvrdit, že BANDERA byl větší vrahoun než STALIN??? Bandera chtěl jen svobodu Ukrajiny v době, kdy vraždění bylo všudypřítomné "díky" Hitlerovi a Stalinovi a jejich paktu. Stalin - největší vrah novodobé historie. Babka 87
Uživatel_5236112
@viktor viktor Zase neúplná, polopravdivá informace. Brežněv i Chruščev byli napůl rusáci, napůl Ukrajinci, ale teď honem nevím, jak to bylo. Jeden z nich měl matku Ukrajinku, druhý naopak - otce Ukrajince. To je nezastavilo v ničení Ukrajiny. Chruščev byl aktivní podílník na hladomoru 1931-33 a na drastických postupech při vylidňování Ukrajiny. Viz Appelbaumova: Rudý hladomor-Stalinova válka proti Ukrajině. Už jsem psala, že obyvatelé SSSR byli "sovětští lidé", byli rusifikováni, národnost byla potlačována. Vy jste také sice jakože Čech, ale nesete znaky člověka sovětského. Br. i Chr. se dali plně do služeb Moskvy, považovali se za Rusy. Ostatně kdo chtěl třeba jen na UA studovat, musel tak činit v ruštině, ukrajinský jazyk byl ve veřejných institucích zakázán. Málo toho víte.
Uživatel_5236112
@viktor viktor V prvé řadě by musel být souzen Stalin a stalinismus, ten má za sebou milióny mrtvých a dalších obětí. Teprve pak by mohlo být vyčítáno něco těm, co v zoufalství bojovali proti tomuto vrahovi všech vrahů a za svobodu svého národa. To snad jen vy neznáte historii UA a její historii. Ale rudá hlava jste jako řemen. Těší mne, že se vztekáte. Viktore dvojitý, ty stará nádivo, na hlavu spadly ti srp, kleplo Tě kladivo!
Hulin No More
Uživatel_5236112
@Hulin No More Můžete upřesnit, čemu nevěříte? Patřím ke generaci, která nelhala, znala pojmy pravda, čest. dobro, nás vychovával Sokol a skaut a myšlenky TGM.
Uživatel_5236112
@RASPUTIN Je to film dobře natočený, ale pravdivý není, je komunisticky tendenční. Teprve nedávno v pořadu o historii STB byl příběh pravdivě popsán a mohli jsme se seznámit s pravým "králem" a jeho blízkými. Jelikož za komoušů nevycházely detektivky, byla Kalčíkova kniha hodně žádána. Převaděčství a pašeráctví na Šumavě kvetlo odedávna, bylo zbytečné zakazovat lidem volný pohyb přes hranice. Nakonec to bylo komoušům pladprtné, jejich systém zločinecký byl neudržitelný a spadl jak domeček z karet. Někomu se po něm stýská, ale já to nejsem!!!!
Uživatel_5236112
@našinec 😂🤣😂🤣😂🤣Jen počkej, zající!!! Haha.
Uživatel_5236112
@RASPUTIN SSSR a jeho národnostní otázka se řešila rusifikací. Sojúz něrušímyj respúblik svabódnych splotíla na věky velikaja RUS!!! Národnosti byly potlačeny, občané všech republik byli "sovětští občané", rozkazy přicházely jednoznačně z Moskvy a Ruska!!! V r. 1945 nás někteří sovětští vojáci informovali "my nejsme Rusové, my jsme Ukrajinci" - taky se chovali slušněji a kultivovaněji než ta ruská sběř. Nikdy Vám nepřišlo divné, že se třeba ***r nebo Čečenec jmenují Karabajev (ruská přípona -ev)? Byl poruštěn, ve skutečnosti to byl Karabaj!!! Za Stalina neexistovalo vzepřít se rozkazu, opovážlivci byli na místě zastřeleni. Už víte, proč SSSR měl tak obrovské lidské ztráty? Za prvním sledem vojsk šly útvary NKVD, kdo zaváhal, nebo se chtěl vzdát, byl na místě popraven. Neztrapňujte se svými příspěvky, máte zanedbané a mezerovité vzdělání, v dnešní době už si můžete vyhledat odtajněné důkazy. Rasputine, Rasputine, lidská blbost nevyhyne!
našinec
@Uživatel_5236112 Každý, kdo není hluchý a slepý, tak slyšel a četl, že UA poskytuje informace jaké uzná za vhodné a nechává vidět to, co UA propaganda chce, aby druzí viděli.
lennon
Uživatel_5236112
@Uživatel_5236112 Omluva, Vaše poznámka se netýkala asi mne, já v tom mám guláš, systém není moc přehledný a mně je 87 let. Já jsem proti MIBARovi.
Milan Cech
@RASPUTIN
Nevinni ruSSaci....po staleti jen vrazdici a berouci nasilim vse vsem okolo jsou vlastne nejlepsi bytosti sveta, kterym ten nespravedlivy svet skodi a nepravem je obvinuje ze zrudnosti..... Rusacka ezoopice Rasputin na to zase kapla
Hulin No More
Hulin No More
Uživatel_5776693
@RASPUTIN On se ptal na trefné a vtipné, víme?
Zatím jsem četl jen ubohou snůšku nesmyslů a propagandy jak od Vladimíra Adolfoviče Putlera...
Uživatel_5776693
@mibar Kdyz nevite, je lepsi mlcet.
Neuriznete si tak ostudu.
1 Tel
Šéfredaktoré, haloo,!!! co jste z toho Reflexu udělali za Babylon? ???
otevřu: reflex.cz
první příspěvek, Buchert, věc která sem patří,
ale ten mišmaš dál,

páté přes deváté, proboha, udělejte nějaké nové plátky pro nadržené, zamindrákované,
levicové aktivisty, multi-kulti, LGBT, 7-ka, ábíčko, 100+1, a pak se vraťte na reflex, udělejte z něj nějaký plátek s nějakým zaměřením, nějakým světonázorem a nechte příznivce, aby si v vám hledali cestu (předplatné), nebo se sbalili a šli o dům (plátek) dál.
Toto se ne ho dííí!!!!!!

Mimochodem. Pane Bucherte, Vy sem patříte, ale mám dojem, že právě Mr. Bartkovský nepatří ani sem ani nestačí na svou novou "funkci". Reflex letí dolu břehem, nicméně kopíruje tak celou společnost, možná celou civilizaci.
fero52
@Richard Šebesta