Téma

Zpět na článek

Traktorová revoluce: Demonstrace zemědělců zachvátily Evropu. O co jim jde a co je potřeba změnit?

9 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Žádné jiné odvětví ekonomiky nemá tak stabilní a jisté zisky, jako zemědělství. Všichni podnikáme se značným rizikem, kromě právě zemědělců. Dostávají i dotace na to, že nedělají nic. A není to vynález dnešní doby a už vůbec ne EU. Už otec Yossariana z Hlavy XXII nepěstoval vojtěšku. A každý dolar, který nepěstováním vojtěšky vydělal, vrazil zase do nepěstování vojtěšky, až se stal největším nepěstitelem vojtěšky v okolí a farmáři k němu chodili na rady, jak správně nepěstovat vojtěšku.
A to se bavíme o třicátých letech minulého století v USA. Dnes se z dotací stal jeden obří byznys a přesně o to těm senochrupům jde. Oni nepadají na držku, jde jim jen a pouze o to ukousnout si ze společných peněz zase o něco víc. Komické je, čím tam přijedou protestovat. John Deery a Fendty za deset mega. Je to stejné, jako když jezdí lovit do kulturáku prosťáčky Rajchl a před tím kulturákem mu stojí Porsche Panamera.
Aby bylo jasno. Svoboda slova, svoboda projevu, svoboda shromažďování... Svoboda jezdit zemědělskou technikou po dálnici či do center měst mi v Ústavě ale chybí. Ve Francii senochrupové ničí zahraničním dopravcům náklady, zapalují pneumatiky a četníci jedou kolem a nic. Máme se nač těšit, tyhle extrabuřty zjevně čekají časem i nás...
Sexy Kitty
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Sexy Kitty
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Avatar - našinec
našinec
Nevím kolik lidí si našlo chvilku o to zajímat, ale když v oblasti, kde se nachází UA je hlášen výskyt ptačí chřipky či jiných nemocí drůbeže, tak UA je jediný stát, kde je formálně vše OK. Tipněte si, kde asi ta drůbež končí. Takže dobrou chuť! I když jsem si všiml, že Češi až tak hloupí nejsou. Po českém kuřeti v akci se zapráší, ale polské či ukrajinské ani cenou Čechy nepřesvědčí(v ČR).
tomshark
@našinec
Ve SZPI nepracují žádní hlupáci, pokud u některého dovozu existuje podezření , nebo problém, mají kompetencí zasáhnout. A věřte, že přístup k informacím mají lepší, než kdokoli jiný.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@tomshark
totéž ÚKZÚS, tam se odebírají vzorky z každého dovozu a testují se. Je opravdu komické, jaké mají někteří lidé u nás představy o dovozech potravin... Ta lobby senochrupů, co potřebují zakázat dovozy konkurence je mimořádně silná. Konkrétně třeba u obilí, kdy spekulovali na růst ceny, naplnili sila a když cena klesla na předválečnou úroveň, neměli kam dát novou úrodu. Tak začali vypouštět nesmysly o tom, jak nás zaplavuje kontaminované obilí z UA...
Avatar - našinec
našinec
😂😂
Avatar - našinec
našinec
To, že v EU končí komodity určené pro třetí svět, jen ukazuje, kam to EU dopracovala a kam po právu náležíme.
tomshark
@našinec
To je musí nejprve nějaký obchodník EU objednat, pak se mohou objevit. Takže pokud jde o české kontrolní orgány , nemějte obavy. Ostatně banány na Sněžce by jistě naši zemědělci dokázali s dotacemi vypěstovat, ale jistě chápete, že tahle komoditu je i přes přezíravé pohledy lépe dovést .