Kultura
Přihlásit pro přidání komentáře
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Roman Černý
Kvituji a podepisuji...Landa, když už nemá co nabídnout, vždy se chopí nějakého živého tématu, zblbne své adoranty a poté opatrně vycouvá...K. Kryl skvěle pojmenoval v jedné písni stav naší politiky chvilku po revoluci: "... a už se těší na demokratůru...". Měl prostě zkušenosti s politiky ze "Západu"...a doma posléze zjistil, že to žel platí obecně...
Jedna z jeho písní, které mám nejraději je "Martině "...samozřejmě mírně politická, ale hlavně jemná, něžná, plná poetických obratů, tak, jak to K. Kryl mistrovsky uměl...(..obalí trny sametem, v náruči skryje před světem, když všichni zradí...".).
Jedna z jeho písní, které mám nejraději je "Martině "...samozřejmě mírně politická, ale hlavně jemná, něžná, plná poetických obratů, tak, jak to K. Kryl mistrovsky uměl...(..obalí trny sametem, v náruči skryje před světem, když všichni zradí...".).
Jarda Brzdič
Má cenu se vracet k tomu kam se rozptýlili voliči komančů?Když se na hrad dostal komunistický rozvědčík Pepa?A právě Krylem se dneska ohánějí ti, co by si přáli eurobruselskou totalitu, to je smutné.
tempter
Souhlas. Po revoluci mi byl Kryl už úplně ukradený.
lug70
Se ještě pamatuji, jak těsně po převratu 89 Kryla furt hráli v rádiu, ale jen do doby, než složil píseň "Demokracie". Potom jakoby utlo a Kryl z rádií ze dne na den zmizel. Novým popřevratovým pánům svou písní "Demokracie" šlápl na kuří oko. Tou písní jim nastavil zrcadlo, které bylo hodně křivé.
Martin Kopecký
Pane Pečinko, máte opět pravdu! Karel Kryl viděl okupaci naší země vojsky Varšavské smlouvy v čele se SSSR. Ale také viděl pod pozlátko demokracie a byl znechucen poměry u nás po r.1989. Komu že to to říkal : "Vašku, ty jsi prase!"?? A proto emigroval podruhé a v emigrací, tentokrát dobrovolné, taky zemřel. Proč neposlouchame jeho texty a písně, složené po "revoluci"?? A a výroky některých komentátorů z diskuze nesvědčí o ničem jiném než o luze, neschopné naslouchat jiným názorům a svobodně diskutovat. Místo toho se za svůj život naučili jen používat ve svém monologu vulgarismy hrubého zrna, řekl bych na úrovni té duchem nejchudší části kmenových členů "kotlu" z fotbalových stadionů...
Jan Sudeter
Je to tak, je mi úplně na blinkání když vidím militantního idiota Landu jak zpívá písně skutečného pacifisty Kryla.
Baboon
Karel Kryl byl velmi brzo po Sametové revoluci znechucen tím, jací "dárečci" se dostávali ke korytům. Proto také tento vývoj nazval DEMOKRATŮRA, čímž vlastně řekl vše. Pro méně znalé:
Demokratůra = parodie na demokracii.
Jediné, z čeho by dnes mohl mít radost je, že KSČM již není v parlamentu. Nic víc, nic míň.
Demokratůra = parodie na demokracii.
Jediné, z čeho by dnes mohl mít radost je, že KSČM již není v parlamentu. Nic víc, nic míň.
Jiří Černohorský
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
@Jiří Černohorský Ty vole, tak ty máš v tý palici hodně, ale vopravdu fest hodně vymeteno. To snad ani není možný, že takový hovado může mít volební právo. Podle toho to tady pak vypadá...
Pane Černohorský měl byste se nechat vyšetřit odborníkem. Evidentně máte psychické problémy.
@Jiří Černohorský na rusofilcku jako seš ty by Kryl ani neflus😏
@Jiří Černohorský …Máte pravdu, ale to včerejší komunisté ( 1,5 mil. ) a agenti StB nechtějí slyšet. K. Kryl opravdu raději odešel po druhé do emigrace, aby se na ten kvetoucí hnůj
“ české demokracie “ nemusil dívat. Třeba vidět agenta Pávka jak klade květiny k hrobu Jana Palacha, tak by Kryla kleplo.
“ české demokracie “ nemusil dívat. Třeba vidět agenta Pávka jak klade květiny k hrobu Jana Palacha, tak by Kryla kleplo.
Uživatel_5542819
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@Uživatel_5542819 to není pravda ty numero, stejný názor sdílím i já a miliony dalších lidí