Rozhovory
Zpět na článek
Buchert: Slovákům rozumíme méně než oni nám. Současné politické přestřelky vztahy nezničí, bylo hůř
22 komentářů
Uživatel_5734171
2
Hlavně si přestaňme pořád něco nalhávat. Po roce 1989 se drtivá většina Slováků chtěla trhnout. Nesnášeli nás a ta nesnášenlivost byla autentická. Když se hrála československá hymna, tak při české části pískali, stejně tak pískali na Havla, nebyl to jejich prezident. Já si na tu dobu moc dobře vzpomínám a s otevřenou hubou jsem tehdy sledoval tzv. pomlčkovou válku. Výsledkem byl naprosto šílený a gramaticky chybný název státu Česká a slovenská federativní republika. Naštěstí to trvalo krátce a došlo k rozdělení. Tím se ty vztahy v podstatě zachránily, dnes je pro mě Slovensko jednou z mnoha zemí Evropy, nic víc, nic míň. Rozhodně to nejsou žádní "bratia", to je klišé. Zbavme se těchto nesmyslů jednou provždy. Mně jsou mnohem bližší Poláci nebo Bavoři a také jim neříkám "Bruder"...
Přejít do diskuze
Richard Šebesta
Československo byl Masarykův omyl a zároveň podvod , jimž oklamal dohodové mocnosti o tom,že existuje československý národ. Z jeho pohledu to lze chápat,chtěl pro oba naše národy vydobýt nezávislý stát. Mimochodem i přes toto co Masaryk udělal ho považuji za jediného seriózního a dobrého presidenta. Ostatní co přišli po něm byli katastrofou. Je to špatné lhát pro dobrou věc ? Ať si na to odpoví každý sám. Navíc zde byl další důvod pro vznik společného státu a to byl Masarykův přítel Slovák Štefánik. Dějiny obou národů se ale vyvíjely zcela jinak a v tom je kámen úrazu. Slováci na rozdíl od nás neměli nikdy svůj stát. Rozdělení v roce 1993 bylo proto nutné a dobré rozhodnutí. Uživatel 5734171 napsal že Slováky nepovažuje za bratry, má na to právo. Já proti Slovákům nic nemám ale přiznám se,že bližší jsou mi zase Maďaři. Ale zpět ke Slovensku podle mne Ficova vláda se lépe snaží hájit zájmy své země než naše.Pan Buchert má pravdu přestřelky naše vztahy nezničí, zvláště když si uvědomíme že jak Fiala tak i Fico zde nejsou na věky.
Abych to trochu komicky odlehčil. Když se naše republiky v roce 1993 rozdělily
ptali se jednou v telce známých osob jaký je jejich názor na ten rozchod. Mimo jiné i zpěváka a skvělého baviče Ivana Mládka. Ten odpověděl geniálně a zcela ve svém stylu. Já jsem rád že jsme se rozdělil. Aspoň existuje jedna cizí země kde se domluvím.
Abych to trochu komicky odlehčil. Když se naše republiky v roce 1993 rozdělily
ptali se jednou v telce známých osob jaký je jejich názor na ten rozchod. Mimo jiné i zpěváka a skvělého baviče Ivana Mládka. Ten odpověděl geniálně a zcela ve svém stylu. Já jsem rád že jsme se rozdělil. Aspoň existuje jedna cizí země kde se domluvím.
Asatin
@RAs-nenormalni=PUTIN. Akorat nenormalni ruskej *** muze toto napsat.Vzdy plati ze vetsina zvoli vladu.To plati v demokracii.Akorad v ruskem svete vladne poulicni gangstr putin.
Tomáš Kropáč
@Uživatel_5542819
Tak proč se Velká Morava nejmenovala Velké Slovensko? Vy slováci nám klidně ukradete i historii, jste největší omyl Čechů a Moravanů v celé jejich historii.
Tak proč se Velká Morava nejmenovala Velké Slovensko? Vy slováci nám klidně ukradete i historii, jste největší omyl Čechů a Moravanů v celé jejich historii.
Peter Rác
Dobrý deň aj mne sa páčia spomienky na spoločný štát a v kultúre,žurnalistike,hudbe stále znie akoby.Občas počúvam aj rusínsky jazyk ,karpatoruský,vo videách a dá sa rozumieť obsahu.
Uživatel_5734171
@RASPUTIN
ve vlastním zájmu tohle neříkej někde na dědině v slovenskej krčme...
ve vlastním zájmu tohle neříkej někde na dědině v slovenskej krčme...
Richard Šebesta
@našinec Díky za info. To jsem nevěděl. Člověk se stále vzdělává.
našinec
@Richard Šebesta Také mi jsou obecně bližší Maďaři. Slováci byli připojeni k Česku jako dík ke Štefánikovi. Podkarpatskou Rus Masaryk nikdy nechtěl a místo toho chtěl k nám nejbližší národ - Lužické Srby.
našinec
@Uživatel_5734171 Já také budu v zásadě souhlasit. Píši ne o bratrství, ale o politice. A tam je současná slovenská vláda na tom stejně jako ta česká.(princip fungování politiky)
coral12
@našinec Ne. Člověk si někoho zvolí a téměř vždy se z něj vyklube zločinec. Tak to bylo, je, a bude.
Lior Chaos
@Asatin
Mudrci, nauč se nejdřív česky když chceš tady omílat ty svoje pětidemoliční bludy.
“ akorád” se správně píše akorát, ty analfabete.
Mudrci, nauč se nejdřív česky když chceš tady omílat ty svoje pětidemoliční bludy.
“ akorád” se správně píše akorát, ty analfabete.
našinec
Současná slovenská vláda dělá stejné kroky jako současná česká, takže v nástrojích, jak upevnit moc, jsme stejní. Předchozí slovenská vláda Slovensko ještě více demilitarizovala svou podporou UA než ta naše. Takže současná vláda SVK dělá pouze to, co může jako následek chování předchozí vlády. ...Všimli jste si jistě, že na SVK je stejný nešvar jako v ČR - tzv. demokratické strany nikdy neuznají výsledky demokratických voleb. Skoro to vypadá, že volby v obou zemích se dají podvody ovlivnit a když nezvítězí "demokratické" strany, tak automaticky se předpokládá, že protistrana udělala více podvodů. Mají tedy volby vůbec nějaký smysl?!