Reportáže

Zpět na článek

Žádné dítě nesmí zůstat stranou. Místní škola v ústeckých Předlicích je už dvě dekády čistě romská

12 komentářů

Ferdi Nand
Miroslav Hraběta : Jsem rád, že jsi mě ubezpečil, že výsledek vědecké práce, který shrnuje poznání, že incestní vztahy a jejich následně mentálně poškozené plody jsou jen důsledkem nacistické propagandy. Z tohoto hlediska lze považovat za nacisty i Habsburky a současnou vládu na Islandu.Ještě by mě zajímalo proč je 50 %Cikánů ne gramotných, když jejich asimilace probíhá více ne 400 let ? Židovské etnikum bych do toho netahal, těch se to netýká.
Richard Šebesta
@Ferdi Nand Hraběta získal to šlechtické jméno omylem. To ho trochu omlouvá. Jinak je totálně mimo.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
Klíčová slova článku jsou že tato segregace není řízena je přirozená. Přestože nemám Araby v lásce na rozdíl od Židů jichž si velmi vážím , musím uznat že i oni mohou někdy mít pravdu. Přiznávám že vůči Arabům mám předsudky. Ale oni mají jedno krásné přísloví: NEHÁZEJ VŠECHNO DO JEDNOHO PYTLE NEUZVEDNEŠ HO ! Vystihuje to podstatu, že ani Cikány nelze všechny odsuzovat. Ale to že dochází k jejich segregaci nejen u nás ale třeba i na Slovensku je z větší a to slůvko z větší části zdůrazním jejich chyba. Ani minulý ani současný režim nenašel dobrý způsob jak je integrovat. Čím to asi bude ?
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
našinec
Předlice byla exkluzivní čtvrť ze které se stala vyloučená lokalita. A to se může de facto stát kdekoliv.....A obecně platí, že člověk je buď chytrý nebo vychytralý. Obojí nakonec najdou své uplatnění.
Ferdi Nand
Nedělejme si iluze a podívejme se po světě....Haiti, Zimbabwe, Libérie, Pobřeží slonoviny, Palestina atd . JAKO LITERATURU DOPURUČIJI SEPSANOU,15 TI LETOU STUDII TOHOTO ETNIKA OD PHDR Eduarda Bakaláře .
Miroslav Hraběta
@Ferdi Nand Koukám, žes též chodil do nějaké zvláštní školy 😃😃
Ferdi Nand
A protiargument máš jaký ? A vsadil bych se, že ani nevíš kdo Dr Bakalář byl a vyjmenované státy považuješ za vrchol blahobytu a kultury,Prostě prázdný sude, hezky duníš. Ještě si prostuduj ekonomický růst a růst životní úrovněJižní Afriky za posledních 30 let. Jako bys pustil prase do obýváku.@Miroslav Hraběta
Miroslav Hraběta
@Ferdi Nand "Byl kritizován mj. zainteresovanými sdruženími, jako je pražská židovská komunita. Publikace byly dokonce srovnávány s Hitlerovým dílem Mein Kampf – např. v článku Českého rozhlasu nebo tiskovou agenturou Jewish Telegraph Agency."
Hm, vědec k pohledání 😃😃
Ferdi Nand
Máš postřeh. Co ty ?@Miroslav Hraběta
Ferdi Nand
Pana doktora Bakaláře jsem znal osobně a nikdy jsem si, u něho, nevšiml žádné rasistické předpojatosti ani příklon k nacistické ideologii. Napsat o někom, že je hlupák, když skutečně hlupákem je není nic závadného, pokud to hodnotí člověk s patřičnou erudicí.@Miroslav Hraběta