Komentáře

Zpět na článek

Eskalace napětí mezi Izraelem a Íránem může přinést Netanjahuovi čas a Izraeli zpět mezinárodní podporu

9 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Židovský národ je nebezpečným válečným vředem v každé zemi, kde žijí židé.
arbitr
Po útoku Hamásu m u s e l a přijít reakce Izraele - i když asi už hraničí s genocidou civilního obyvatelstva.
Uklidnilo mě, že nám M. Nováčková vysvětlila, že vzhledem k situaci v Sýrii (zmítané dosud mezinárodními pokusy o převrat) není mimořádně destruktivní izraelský útok na Iránský konzulát bezprecedentním porušením mezinárodního práva, ale běžným denním chlebem v této terorem zmítané zemi.
Každopádně šlo o nebezpečný precedens , který zboural další z dosavadních mezinárodně uznávaných tabu a mezinárodní společenství ho mělo odsoudit.
Každému snad bylo jasné, že Irán m u s í zareagovat, aby neztratil zcela už tak dost pošramocenou tvář - co tím tedy Izrael sledoval? Snad přímé akce Západu proti Iránu?
Asi dost nebezpečná hra.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@našinec .. Ano, tak to začíná...
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Papanikula ... Ze strany Íránu to bylo fakticky mírové gesto. Jsem přesvědčen, že Izrael toto gesto přijme a nebude napětí eskalovat. Jinak by asi musel Írán provést skutečnou odvetu a obsadit Izrael. Potom by byl nepochybně v oblasti klid, ale jsem spíše pro první alternativu.
Avatar - našinec
našinec
Stažení armády z Gazy bylo pouhé přeskupení kvůli boji s Íránem.
Avatar - našinec
našinec
@RASPUTIN A jak hrozně se chce českým židům na frontě bojovat za Izrael. Ti se zmůžou akorát na vlajky na náměstí.
Papanikula
Napadeni Izraele ze strany Íránu je je válečným zločinem .
I když mu předcházelo bombardovani ambasády v Sýrii , tato odpověď ze strany Íránu není adekvátní
OSN by Írán mělo odsoudit
Avatar - našinec
našinec
Myslím, že situace je jasná - NATO se chystá pod záminkou napadnout Írán a nebo alespoň v něm vyvolat pocit ohrožení. Cíl je mimojiné oslabit Rusko a pomoci spojencům na UA proti RF.
Pavel Maleček
Celý ten stávající izraelský problém je o tom, že i v tak konzervativní zemi jako Izrael je, začali své drze destruktivní rohy vystrkovat neosocialisté s jejich neomarx-progresivismem, tedy i s falešnou péčí o prý utiskované menšiny, tj. islám-palestince. Což fikaně zamaskovali do boje za prý napravení špatného soudního systému.
A podařilo se jim značnou část Izraelců zblbnout a tím i bezpečnostní složky oslabit. Které byly tak zblblé, že i neposlušnost vládě vyhlašovaly. To je ten důvod, proč nedokázaly včas zaznamenat přípravy a pak nezastavit bestiálně krvavé řádění islamistů, kteří do Izraele vtrhli.
Nyní se svou ideologickou arogantností znovu izraelskou společnost neomarx-progresivisté oslabují. Místo aby uznali vinu za masakr a únosy, drze toho opět zneužívají k získávání politické moci.
Že tím, stejně jako jejich soudruzi na Západě demokratickou společnost k úpadku a pod nadvládu islámu zavlečou je jim jedno. Vždyť oni jsou tím lepším předvojem lidstva a zárukou jeho šťastné budoucnosti, že soudruzi!!!