Analýza

Zpět na článek

Průlomová akce vojenské historie, u které Írán zaplakal: Kdo a jak zničil jeho rakety letící na Izrael

14 komentářů

epr3
Četl jsem článek, kde se autor na událost podíval jinou optikou, a možná situaci pochopil mnohem lépe, než náš mainstreamový tisk....
http­s://ww­w.no­vare­publi­ka.cz­/2024/­04/ze­lenskyj-place-usa-francie-a-britanie-vystrilely-za-jedinou-noc-na-ochranu-izraele-vice-protivzdusnych-raket-nez-ukrajina-za-celou-valku-dostala-pulrocni-vyroba-celeho-zapadu-byla-spotrebovana-p
Martin Tuhý
Děkuji Iránu za uklidnění situace, teď už jen aby šílenec Bibi neprovedl zase nějakou blbost.
Saša Krach
Irák ukázal zuby,,ale asi nechtěl kousat.Spíše divadlo pro domácí publikum. Izrael by měl dát silné prohlášení a nechat věci být...
Izrael má mocné spojence,,,,Irák může blokovat Perský záliv....
A pokud by to udělal, bůh ví co to udělá s benzínem.
Raději klídek kluci...Zdravím
našinec
@Saša Krach Írán, ne Írák. Já mám spíše hrůzu z jiné věci. Pro nacistické Německo či komunistické státy byly ambasády nedotknutelné. NATO a ISR to vidí jinak.
Saša Krach
@našinec Jé to jsem ale ůlll🤡
našinec
@Saša Krach Ty jsi velice dobrý diskutér a máš mé uznání.
Jan Kalisek
@našinec Upřesnil bych, že útoky na ambasády nejsou ničím novým zejména pro Írán. Praktikuje to již dlouhé roky, prakticky ihned po nástupu Chomejního. Z toho máte také hrůzu, předpokládám.
našinec
To, že Saudská Arábie a Jordánsko pomohli má několik důvodů, ale jedním z nich jsou mezinárodní smlouvy, které zprostředkoval ten "zlý" Trump a Arabové zpravidla dohody drží, na což většinou "dojedou".
Jan Kalisek
@našinec Ne, Arabové dohody nedrží. Tedy přesněji chovají se tak, jak je v jejich zájmu. Z toho plyne, jaké dohody dodržují. Viz například "slavná" JCPOA a její "dodržování" Íránem.
našinec
@Jan Kalisek To jako vážně? Od smlouvy odstoupily USA a stala se nepoužitelnou. Írán opakovaně avízoval dostatečně dlouho, co udělá, pokud USA se ke smlouvě opět nepřipojí. Následně od nepoužitelné smlouvy odstoupil stejně jako USA. To za A a za B, já jsem psal o Arabech a ne Íráncích.
našinec
Nebojte se, Írán prohraje bitvu, ale ne válku. Írán se umí poučit, myslí dlouhodobě a strategicky. Možná dosáhl přesně toho, čeho ve skutečnosti chtěl.....A Izraelská armáda až tak také super není. V minulosti opakovaně v plné síle zaútočila na Libanon, kde byla poražena Hizballahem, který čítá 1000 mužů a používal jen ruční zbraně.
Jan Kalisek
@našinec Člověče, vy žijete v nějakém paralelním vesmíru. Kdy prosím Hizballáh v Libanonu porazil IDF? Vraždil, masakroval, rozvracel, kryl se za civilisty, to ano. To umí. A jen ruční zbraně? To jako ty íránské rakety házeli z ruky?
Frank51482
Zabíjet mohou jen obřezaní. Když se někdo ozve, je podle Bucherta blouznivec. A je otázka, jestli neblouzní autor? Nejsem příznivcem islámu ani náhodou, ale ani příznivcem obřezanců. Každý normální jedinec přece dávno ví, co jsou zač.
Jiří Honzírek
@Frank51482 Ty asi normální jedinec nebudeš, když nevíš, že obřízku mají i muslimi! A asi nebudeš zadnej hrdina, když se bojíš podepsat!