Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Nastal nejvyšší čas na opravu EU. Teď k tomu ještě najít dostatek politické odvahy

11 komentářů

Martin Tuhý
ČR (ale i další východní státy) by měla být z EU vyloučena, jsme jen koulí na noze, vyžírky, které sosají a rozkrádají unijní rozpočet, snaží se blokovat jakoukoliv cestu vpřed, torpédují jakékoliv společné snahy a Češi jsou "euroskeptici" navždy a ve všem. ČR a spol. není západním státem a reálně nemá na členství v EU, Češi patří mentálně na východ, nikoliv na západ.
TCerny
@Martin Tuhý nahlizim na themaimanentni status quo stejne jako Vy.
Uživatel_5542819
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
Když teď máme těch 20 let co bilancujeme . Třeba včera ale nejen včera i v posledních dnech se v televizi hodně o EU diskutuje jsou zváni bývalí i současní politici. Až na pár výjimek ty jsou většinou z SPD a pár z ODS všichni pějí ódu na radost o EU. Nebudu to opakovat pár diskutérů přede mnou to vystihlo ,EU je za současné situace nereformovatelná. No a pokud jde o mne když dnes budu dávat výhody a nevýhody na misku vah tak u mne jasně převažují NEVÝHODY. Jen pár jich uvedu a to ty, které mi vadí nejvíce.EU strká nos do vnitřních věcí jednotlivých zemí, neumí řešit vážné výzvy nebo krize které se vyskytly (migrace,válka na Ukrajině) možná by se slušelo napsat nechce řešit.
Gigantická byrokracie atd .Autor si pomohl na počátku přirovnáním o vztahu dvou lidí , já si pomohu taky něčím podobným. Žena říká známým jsem v manželství spokojena ale manžel se musí (měl by se trochu změnit) občas mi dá pár facek. Čas plyne a manžel se nemění lépe řečeno ano mění ale k horšímu, ne že by facky ustaly naopak jich přibývá. Ten manžel to je ona nereformovatelná EU.
Jan Kalisek
Mohu se zeptat, které společenské uspořádání, které mělo příčiny svého úpadku hluboce ve svých kořenech,se podařilo reformovat? Já nevím o žádném. EU je potřeba rozpustit, jeho legislativu anulovat. ASAP.
Martin Tuhý
@Jan Kalisek EU není třeba rozpustit, je jen třeba vyhodit naprosto neschopné a nohy podkopávající státy jako je ČR, proč pořád v té hrozné EU setrváváte, proč prostě nevypadnete a nežijete si ve svém smrádku a teplíčku?
Pavel Maleček
Jen naivové jako Páral si mohou myslet, že ten EU moloch lze reformovat. Je v něm tolik osobních zájmů, poskytuje tolika jinak neumětelům špičkově placené živobytí, přes všemožné regulace a dotace přináší obří zisky jinak sotva přežívajícím firmám. A pak ten pocit extrémní moci, který tisícům ať už poslancům či úředníkům přináší. Čehož je krysa Uršula ukázkovým příkladem.

Jedinou cestou je zrušení všeho co překračuje kompetence původního EHS.
Tj. 95% dnešních kompetencí EU. A především EU parlamentu a všeho s ním spojeného. Vč. desetitisíců úřednických míst.
Až poté by se něco jako původní EHS stalo pro Evropu přínosné a z EU úpadku ji vytahující.
Richard Šebesta
@Pavel Maleček Souhlas.
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
epr3
Jen nekonečný naiva může věřit tomu, že EU lze reformovat. EU je korumpována už jen výší platů svého personálu, nikde na světě neplatí tolik za nic nebo velmi málo, co musí volení představitelé EU odvést. Jaký mohou mít tedy zájem na tom něco měnit? Žádný, jenom ať to trvá pokud možno věčně. Že je celý systém EU a její pošahaná ideologie na hov.o, je vedlejší. Že se celá EU řítí, vlivem drahých energií, do nekon­kuren­ceschop­nosti, nikoho nezajímá. Jediný zájem je na tom, aby přišla ještě příští výplata.
Jedinou možností změny je naštvaný a zchudlý lid, který tu pakáž přijde vyházet z oken a jejich hnízdo vypálit do základů. Když nepřijde, dobře nám tak.
Richard Šebesta
@epr3 Je na tom hodně pravdy. To podepisuji.