Komentáře

Zpět na článek

Návštěvnický propadák: Nový filmový dokument o Václavu Havlovi míjí v kinech to nejdůležitější – diváky

25 komentářů

Baboon
Méně je více - staré české pořekadlo. Jak vidno, týká se filmů o osobnostech (událostech) stejně, jako nekonečných seriálů. V podstatě se téma stále stejné, jen s malými obměnami, bez jakéhokoli výrazného posunu a výsledkem je pak dílo "o ničem". U osobností navíc hrozí, že se množství filmů, soch, laviček a pojmenování budov či ulic zvrhne v kult osobnosti. To je to poslední, co tato republika potřebuje. Ať jde o Václava Havla, nebo podivně velké množství lidí, kteří se pasují na disidenty.
Frank51482
Koho asi tak zajímá ožrala Venca flaška?
Uživatel_5542819
Koho by ešte zaujímal ochmelka a kamarát najodpornejších komunistov typu Čalfa ? Človek, ktorý podvádzal svoje partnerky a úbožiak, ktorý sa dostal pokútne k majetku svojich kolaburujúcich príbuzných a obratom ho predal komunistom v Chemapole ...
hemiltn
Já bych na to nešla ani zadarmo, ani kdyby mi za to platili.
Já Havla nikdy
Uživatel_5494496
Nevidím důvod ke shlédnutí. Prezident, něco udělal dobře, něco ne, dnešní ODS jsou jeho fanklub, i když ODS bytostně nesnášel. Pamatují jeho činy i slova, pokud je v dokumentu ještě něco z osobního života, jako s kým ještě se vyspal, nezajímá mě to.
honza1212
Na druhé straně musíme pozitivně hodnotit, že při poslední návštěvě paní Čaputové byla ona, Pavel, Veškrnová-Havlová + stovka členů pražské kavárny nadšeni a ihned vyslovili názor - film poslat do USA, určitě získá Oskara!
Umím si představit Pávkovy pocity při promítání. To byly krásné doby, byl jsem mladej, krásnej, akorát jsem byl jen kapitán.
jerryx
@honza1212 Já se do kina dnes chystám , než to stáhnou. Jako příznivec VH jsem zvyklý na pozici menšiny. Ale prezidentu Pavlovi jsem to přál, že to musel zhlédnout nedobrovolně a bát se, že se ho pak někdo zeptá na jeho názor.
Uživatel_5542819
@honza1212 Bodaj by neboli nadšení ! Je to rovnaká zberba ako Vašek Láhve ...
honza1212
Jako studenti jsme v době vyučování byli nahnáni do kina na Lenin v říjnu, Daleko od Moskvy, Na obzoru plachta bílá a podobně skvosty sovětských filmů. Dnes tady máme podobnou řadu, místo Lenina v hlavní roli Havel.
Bože, už s ním přestaňte! Kolik lidí v ČR si tohoto člověka dnes váží? Pár stovek z Dejvic a z okolí Vodičkovy ulice...
jerryx
@honza1212 Třeba já. A na rozdíl od Vás si nemyslím, že by se současný režim k Havlovi upřímně hlásil.
Avatar - Novák Vladislav
Novák Vladislav
@honza1212
Hodně o vás vypovídá srovnávání filmů "Lenin v říjnu" s "Tady Havel, slyšíte mě?".
Nikdo vás nenutí chodit na filmy o Havlovi, ale toho Lenina byste mohl někde sehnat; zeptejte se na vašem sekretariátu.
Frank51482
Tak je každému normálnímu jedinci jasné, že to bude jen další *** o prolhaném ožralovi a ***ři. Ale zcela jistě se najde blíže nespecifikovaná množina pitomců, kteří na to půjdou.
jerryx
@Frank51482 Pitomec se dnes na prolhaného ožralu chystá. Ale na rozdíl od generálprezidenta dobrovolně a za své peníze.
Martin Kopecký
Poslední dekáda života kulisáka, udelovace amnestie kriminálníkům kdysi absolventa fesackeho kriminálu bez pracovní povinnosti, s donaskou jídla a pití, psaním slintu na stroji a kouřením, člena tzv.disidentske šlechty, jednoho z hrobaru Karla Kryla, atd.
Chudá umělecká fronta vytvořila opět veledílo, na které se stojí fronty...
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Neslyšíme😏
Libor Krajíček
Mnohokrát recyklovaný produkt se nutně vyčerpá, zvláště je-li navíc masově vnucován...
Peter Hosek
Zadne prekvapeni. Ztrata drahoceneho casu,
Uživatel_5393422
Nažente tam školáky.
Jozef Kolek
prestante toho štebáka stále vyťahovať !!
tempter
@Jozef Kolek Malá nápověda, tukane. To není o Burešovi.
Josef Šátava
@tempter Havel měl v STB kamarády. Jednomu z nejvyšších dokonce prodal Lucernu. A jak přiznali v televizi tehdejší komunističtí poslanci za Národní shromáždění, tak zvolení Havla za prezidenta jim bylo doporučeno předsedou Národního shromáždění, protože v pohovoru Havel slíbil že s komunistickýma pohlavárama nebudou procesy. Což se splnilo dokonale. Ani soudci, ani prokurátoři, kteří posílali politické vězně neoprávněně na smrt a do dlouholetých vězení, za to nebyli potrestaný.
Richard Šebesta
@Josef Šátava Tomu bych i věřil. Odbojáří z 50.let tedy 3.odboj taky nemohli disidentu Havlovi přijít na jméno. Jeden z bratrů Mašínu ho otevřeným dopisem vyzval k rezignaci z funkce presidenta. Slušňák Havel ani neodpověděl !
stoura
@Josef Šátava Nejenom že tento kolaborantský synek měl v STB kamarády, on totiž sám byl členem KSČ jak sám přiznal, ne dlouho ,ale byl!!!
Papanikula
@Jozef Kolek no ale Pávek si o to říká
tempter
Dokumenty nepatří do kina.