Hodina dějepichu
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeHodina dějepichu: Protřepat, nemíchat! Kde se vzala homeopatika a jak přesně neléčí nemoci
5 komentářů
Jiří Basler
Je to jen o penězích pro výrobce a prodejce. Načtěte si články jak Hahnemann na to "přišel". P/k si třeba stačí uvědomit, že při ředění C10 - C20 není v roztoku už žádná molekula účinné látky. Ano, ve vodě (změní se tím molekuly H20) zůstane "zůstane otisk léku" Homeopatie je v různých státech různá atd...
Novák Vladislav
Ve svých 70 letech užívám homeopatika a díky nim jsem zdráv. Nekupuji si je, ale natočím si vodu z kohoutku, která má v sobě jistě nějaké molekuly homeopatických léčiv. Tu vodu často převařím a udělám si čaj, nebo kávu. Převařením ty potřebné molekuly přece nezmizí!
Kdysi náš výčepák, odpusť mu to pánbůh, točil homeopatické pivo. Vody v půllitru bylo někdy víc, než piva. Přestali jsme chodit, majitel ho vyrazil a on sám začal kontrolovat kvalitu piva...
Kdysi náš výčepák, odpusť mu to pánbůh, točil homeopatické pivo. Vody v půllitru bylo někdy víc, než piva. Přestali jsme chodit, majitel ho vyrazil a on sám začal kontrolovat kvalitu piva...
reproman
Blbý je třeba tohle: Chtěl jsem jednou v lékárně "něco na odkašlávání, třeba mukoslovan". A mladá paní přede mě položila krabičku oscillococcinum.
Povídám, že žádný homeopatika nechci. A že podle zákona když je někomu nabízí, musí na to upozornit. Tvářila se docela uraženě. Už to tedy je pár let...
Povídám, že žádný homeopatika nechci. A že podle zákona když je někomu nabízí, musí na to upozornit. Tvářila se docela uraženě. Už to tedy je pár let...
@reproman tenh "lék" je kapitola sama o sobě. I kdyby homeopatie fungovala, tak by se podle její "logiky" měla chřipka léčit zředěným virem, ne bakterií. A jako třešnička na dortu, je to bakterie, kterou krom jejího objevitele nikdy nikdo neviděl.
Je to placebo a pěkně drahé.
Něco jako náboženství. Věř a víra Tvá Tě uzdraví.... blbečku a plať za hovadiny.