Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Evropská písňová soutěž je obskurní politická show a kýč. Koncesionáři ČT by ji platit neměli

16 komentářů

Frank51482
Naprostý souhlas. I ta politická píseň v Sokolově měla vyšší úroveň. Ale stejně tak by koncesionáři neměli platit ČT sport, kde je neskutečně reklamních přestávek. Kdy to bude i ve fotbale nebo v tenise?
Tomáš Kostelecký
Bolševik by to nazval festival angažované písně.
bella.
@našinec
Kdyby byli Ukrajinci i v Praze na 3. místě, ale bohužel se už derou na č. 1.
Pokud oslovuji někoho, něco potřebuji , ptám se nejdřív, jste Čech, rozumíte česky?
Získávám odpovědi : da!
Takže se otočím a jdu dál .Jo , je to všude.
bella.
@Tomáš Kostelecký
Já bych řekla, že bolševik byl na tom líp, než tenhle paskvil něčeho " stmelujícího povinně Evropu " Ale je pravda, že z původní myšlenky Slavíka se stal paskvil taky a bolševik to taky jen tak zrušit nemohl. Fanynky Mistra Káji by šílely a tak kvůli Gottovi to běželo a nyní post mortem běží dál a je to taky děsný a bavičil a moderátoři jsou taky v něm děsný!
Ale taky jsem neviděla jediného, jen si přečtu kdo zvítězil.Nemám náladu ztrácet tím čas.
bella.
Naprosto s V.Buchertem v tomto souhlasím.Já se na to nedívám, neztrácím čas, ale nárazově si pustím a tam si říkám, že ani ty písně a muzika nijak nadchnout nemůžou.
Já jsem si až teď - letos uvědomila , že fakt nevím proč tenhle paskvil zábavy vlastně existuje a tak díky za článek.
Nejen, že je to umělecky povrchní, ale ta politika je tam děsná.Pomalu kdo je z Ukrajiny je předem vítěz, nyní hon na lišku za to, že je někdo Izraelec a přeneslo se to i do sportu - do čehož kecal i náš prezident !
Tahle soutěž Eurovize je přežitá , což asi vědí, ale živí to mraky lidí a říct NE by bylo odvážné.
Euro písně je trapárna, kterou nějak udržují při životě, kdy ale tohle vůůůůbec není nutné!A navíc kdo to vlastně opravdu sleduje?!
Nikdy bych si neukrádala čas tímhle!

A ještě něco!
Jsem člověk nekonvenční a je mi fuk kdo jak se cítí.
Ale nebinární je pro mě nesmysl a když se cítí, že není ani to, ani ono, je mi líto zapsán na soutěž neměl být.
Žena lesbička je žena, muž homosexuál je muž, tak to je. Tedy soutěží za muže, ženy , ale nebinár soutěží za ONO.A ono to takto fungovat nemůže.A stejně je to jen póza nebinára!
(A i ta píseň a melodie -- no maucta! )
Kamila Bělohradová
Mě se Eurovize líbí. Jo, hudební klenot to asi není, ale jinak je to zábavná show plná talentovaných lidí a vždycky ve mě zůstane obrovský obdiv. A dobrá možnost pro Česko, prezentovat se před miliony lidí.
Politika se tam, navzdory prohlašování organizátorů, tahá a podle mě tahat bude. Vždyť mezi sebou soutěží geopolitické jednotky, přece se nejde najednou tvářit, že neexistují?
Jak říká autor, politiku tam často tahají sami soutěžící, ale co teprve diváci? To, že si tisíce lidí zvolí hlasovat místo pro píseň samotnou pro umělce ze zemí ve válce... to se přece nedá ovlivnit. To, že si tisíce lidí zvolí jednadvacetiletou slečnou zpívající o peripetiích s chlapama jako symbol politického a válečného postupu její země, který se vyvíjí desítky a stovky let, a promítnou si do ní svůj hněv a frustraci, jenom proto, že stojí pod jednou vlajkou... logicky je to kravina, ale taky se to nedá zastavit. Takhle my lidi prostě přemýšlíme.
Takže za sebe budu ráda, když bude Eurovize pokračovat a snažit se udržet "apolitičnost" svými pravidly, ale s vědomím, že to nejde a nikdy nepůjde stoprocentně.
giorgio287
Na poskakování a hýkání úchylů, magorů a extrémistů je verejnoprávní všechno. Plaťte, holoto!
Roman Černý
@reproman Každému, co jeho (přirozenost), jest...Lední hokej je (dle mne), nej kolektivní sportovní soutěž. Dodat musím, že jsem ale ovlivněný svým sport. duchem i tím, že hokej od mládí hraji...
Jinak.
Soutěž EV song contest se přerodila v příšernou přehlídku umělohmotné hudby - nehudby, šílené dramaturgie, zvrácených kostýmních kreací, sci-fi scénografie a to jsem zahlédl jen reportážní šoty...Hudební a kulturní vyvoj? Nikoli, jen úpadek!!!
votomtoje
Prostě to shrňme, celý ten systém koncesionáře ČT je nesmysl a jeho povinné odvádění by mělo být zrušeno. Osobně poměrně často využívám iVysílání a určitě bych uvažoval si to platit dál, ale povinnost mě štve.
Jozef Kolek
du blejt velebnosti
našinec
Zrušit celou ČT.
reproman
A co hokej na ČT? Nechci hokej na ČT. Nezajímá mě hokej. Hokej je primitivní zábava pro chátru. Nechci to platit ze svých koncesionářských poplatků.
Miloš Bárta
Že je to obskurní politická show a kýč, je za mě bez diskuze. V té soutežní bublině, která čítá cca 200mil. sledujících, je to ale dost dobrá propagace ČR.
Takže s tou platbou nemám tak moc jasno.
našinec
Přesně. Když byla ukrománie, tak bylo jasné, kdo zvítězí. Letos byla UA až třetí.
Jan Bejšovec
Přesně. A další věci, které odmítám platit jsou například tančící herci, sportovní přenosy, zejména ty z horní dolní, kuchtíci před kamerou, nedej se, soutěže, samu doma, Pawlovskou, atd. atd.
Uživatel_5561904
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.