Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Jsme ve válce déle než sto let a máme příležitost být na správné straně!

37 komentářů

Pavel Maleček
Mertlík tohle nepsal ve snaze předvést svůj názor na historii, ale evidentně s cílem zarýt si do v Česku ležícího ruského lejna. A to očekávaně, v divoké diskuzi ostře zasmrdělo.
Jen škoda, že nenašel odvahu popsat západní podíl na tomto 100. letém ruském řádění. Už v tom, že Lenin byl Německem placený agent, přes selhání po konci II. světové, když Západ nenašel sílu Rusa poslat tam kam patří, tedy do okolomoskevských stepí a pak letité Rusku, s výjimkou karibské krize všudemožně po světě ustupování.
Světlá chvilka Západu přišla před 89., kdy hlavně USA Rusa uzbrojili a ten v středně-východní Evropě musel až o 2000 km zpět zacouvat. A pozice ztrácel i jinde ve světě.
Ovšem už pár let poté Západ začal moci Ruska zase ustupovat. To v touze namastit si v Rusku kapsy. A tak se Západ, zvláště ten evropský stal surovinově na Rusku závislý, to především za podpory německých vlád, hlavně Merkelové. A pod tímto tlakem začal Rusku ustupovat i politicky.
S důsledky v současném ruském řádění na Ukrajině i zvětšováním jeho vlivu po světě. A Západ neschopen Ukrajině efektivně pomoci už zas před Rusem hlavu víc a víc sklání. To spolu s vnitřním rozkladem Západu přes neomarx-progres ideologii, pro nás velmi špatné vyhlídky vytváří.
Avatar - našinec
našinec
@Pavel Maleček Jestlipak víš, kdo přispěchal na pomoc Císařství Rakouskému proti Napoleonovi?
Avatar - našinec
našinec
@Pavel Maleček Chápu, že NATO by chtělo Krym a Sevastopol, ale dle Charty 77 je to jasné ruské území. Co se týče Novoruska, tak tam je to jasné v případě Luhaňska a Doněcka, která jsou jasně ruské. Ostatní území Ukrajinci již asimilovali.
corpse despy
No bohužel opět na špatné straně. Na té straně která se na nás v minulosti tolikrát vykašlala, tolikrát se nás snažili vyhladit, převychovat nebo alespoň (tak jako v dnešní době) umělé přiškrtit a hodit na druhou kolej. Opravdu výborná strana. Jsme nepoučitelní. Zas a znovu budeme za deset dvacet let děkovat za to, že se od západní Evropy můžeme odtrhnout.
Richard Šebesta
@corpse despy zajimavý názor
Jaroslav Vydra
@corpse despy bezejmenný prdino (NE hrdino) - když nemáš odvahu ukázat xicht ani jméno, jdi di kytat do russka!
corpse despy
@Jaroslav Vydra ty jsi pro mě stejně anonymní jako já pro tebe.. v čem je problém? Rád by si prášil, ale nevím na koho?
Avatar - našinec
našinec
@corpse despy Vítej na Reflexu, jehož redaktoři určují dění v Radě ČT.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Petr Fojtik
Petr Fojtik
@Hulin No More hlouběji šuline no more, hlouběji, možná ti strejček Sam hodí kostičku.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Petr Fojtik
Petr Fojtik
@Hulin No More Ne, ohlodaný.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3
epr3
@Hulin No More Jestli tady někdo něco užírá, tak jsou to sv.nští politici a úplně nejvíc ti ukrajinští. Tvůj chytrý pes už to ví, ty ještě ne a je otázka, jestli na to máš, abys to někdy pochopil.
http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/mo­nitor­/V-Charkove-rozkradli-miliardy-na-obranu-Takto-Skandal-z-Ukrajiny-kde-jde-o-hodne-755272
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3
epr3
@Hulin No More Psal jsi o tom, že Putin může za naši hospodářskou situaci...O jelitu bych se nešířil. Svoji hospodářskou situaci jsme si prostřednictvím našich politiků zavinili sami. Fialenko je jeden z bezkonkurenčně největších a ideologicky nejzaťatějších idiotů evropské politiky. Docela chápu, že ti imponuje.
Frank51482
Je zajímavé, že nějaký Mertlík s pronikavým IQ nevidí ve zpětném zrcátku to, co za dlouhá desetiletí napáchaly zločinecké USA. A to nemluvě o zabíjení civilistů nacistickou ukrajinskou armádou na Donbase od roku 2014. Také mu asi nemá smysl připomínat to svinstvo, co udělalo NATO Srbům. Nedělám si o Rusech iluze, ale také si je nedělám o USA, Francii či GB. Pokud je mi známo, tak Rusové neměli nikde kolonie, kde vykořisťovali, rabovali a likvidovali domorodé obyvatelstvo. Ano, byli jsme okupováni Sověty /tedy i Ukrajinci/ po roce 1968, ale nikdy nám nezlikvidovali cukrovary, Poldovku a další továrny. Nikdy nás nenutili kupovat drahé energie. A pokud má vysoce vzdělaný brusič kovů Mertlík sklerózu, tak mu jen připomenu, aby si osvěžil paměť a otřel svoje zamlžené zpětné zrcátko. Je to docela zajímavé počtení.: http­://www­.rodon­.cz/pr­int/c­lanek­.php?i­d=3886
lug70
@Frank51482 To Mertlík nesmí vidět, jinak by na hodinu letěl a už v žádném mainstreamovém médiu by si ani neškrtnul. US ambasáda by se postarala aby Mertlíkova novinářská kariéra nadobro skončila, doživotně. V jeho věku by už to nemuselo vadit, ale jestli má potomky, tak ti by měli taky velké problémy.
tempter
@Frank51482 Jsi a vždy budeš lokaj pouhý, to platí i pro toho lokaje pod tebou. Nikdy nebudete vědět, na kterém břehu stojíte. Naději je to, že i blbci mohou mít chytré děti...
Richard Šebesta
@tempter Nežvaň jsi trapný jako saně v červenci. To že západní státy měly své kolonie je pravda trole, nebo to chceš popřít ? No a že NATO vraždilo v Srbsku taky. Jste stejní zmetci jako komouši. Pravda jež se vám nehodí jako by nebyla,že ?
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jerryx
Jistě byl pan Mertlík takhle statečný (*1945) i za minulého režimu.
Uživatel_5670215
Přesné a výstižné 👍, jen Šebesta musí hnidopišsky šťourat..., většina zemí NATO a EU "nechce" ve válce pokračovat! Chce ale podporovat Ukrajinu! To je trochu rozdílný úhel pohledu. Bláboly tvz. CHCIMÍRŮ a Hujerů z ANO jsou jen a jen póza (nic proti ničemu). Mír musí chtít především všechny strany konfliktu. A ty o to nestojí 😁.
Richard Šebesta
@Uživatel_5670215 Kdo tu bláboli jsi ty já říkám fakta. Ale ty jsi člověk komunistického typu jako Konečná. Fakta a pravda tě nezajímají , lépe řečeno jen ty které se ti hodí. Táhni k čertu jako Konečná !
Saša Krach
Tato válka je už dlouhá, nevím jak dlouho bude trvat. Pak přijde mír a náprava vztahu. A tato náprava přinese narovnání vztahu. Evropa potřebuje ruské nerostné zdroje. Nevím kdy to bude ale ale vím z historie že to takto bylo vždy...
Koukám do zpětného zrcátka 😂😂🍻a vidím Vietnam a USA....a jiné...
😂😂😂😂😂😛 Mertlík není prorok......a může koukat kam chce...Svět a obchod ...,.a nadnárodní společ­nosti­....­....­....­....­....
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
@Hulin No More Ty tupá hlavo . Krach má pravdu,jenže tobě zkrachoval mozek jak vidno !
Karel Prochazka
Skvělý článek pane Mertlík, rudým potkanům pod fousy nepůjde. Jen ty ruSSáky bych vyhnal všechny!
Avatar - epr3
epr3
@Karel Prochazka Tak tu nevysírej a běž je vyhnat, trumpetko
Richard Šebesta
@epr3 Spravně. Ať nekecá a jde na Rusy !
Richard Šebesta
Stačilo napsat méně pane Mertlík. Je patrno jaký je váš názor na rusko-ukrajinský konflikt a kdo je jeho viníkem ? Podle vás se má válčit a válčit a válčit do skonání světa bez ohledu na všechno co to může přinést a taky bez ohledu na šance a možnosti Ukrajiny. Nebudu se opakovat neb by to bylo nošení dříví do lesa. Mnoho Ukrajinců už má války po dvou letech plné zuby a to tak že se schovávají v mnoha zemích Evropy ale dokonce i Asie jen aby nemuseli na frontu.Ukrajině nyní chybí nejen vhodné zbraně ale i lidský činitel a válka se navíc nejeví nadějně pro Ukrajinu.Toť holá fakta a rovnou dodám,že i já bych si přál aby jim Rusko vrátilo zabrané území. Jedna věc je něco chtít a přát si to a druhá mít reálné šance toho dosáhnout.Podle mne jak ukrajinské vedení (Zelensky) tak většina zemí NATO a EU chce v této válce pokračovat stůj co stůj bez ohledu na realitu.Hlavně západ si zřejmě nechce přiznat,že opět Rusy podcenil a že i on nese svůj jasný podíl viny na rozpoutání války. Už po několikáté se ale ukazuje, že není kouře bez ohně a že nic není černobílé.
Miroslav Hraběta
@Richard Šebesta Nekecej, Šebesta, má kočka je černobílá, že by ti vypadly voči 😃😃
jerryx
@Richard Šebesta Havel kdysi řekl , že Rusko jaksi neví, kde má hranice. Velmi výstižné. Putin měl už v roce 2007 říct, že se necítí vázán smlouvou o garantování hranic Ukrajiny. Je pravda, že Ukrajina byla a je zkorumpovanou zemí, ale to je i případ Itálie a nikdo její suverenitu a hranice nezpochybňoval. Dělala idiotskou politiku vůči ruské menšině, ale to my za první republiky taky vůči německé menšině, ale stejně si myslím, že by ani národnostně spravedlivá politika nepomohla. Tehdy ani teď. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Putin prostě Donbas a Krym obsadit chtěl, záminka by se asi našla vždycky.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jerryx
@Hulin No More To , že různí komici typu Fialy a kancelářského generála Koudelky vidí za každou svou kritikou ruskou propagandu, neznamená že ruská propaganda neexistuje. To je stejné jako s americkým imperialismem, komouši tento pojem naprosto zesměšnili a my v jeho existenci přestali věřit.
Richard Šebesta
@jerryx Něco na tom je,souhlasím. Jenže západ měl s Rusy jednat. Oni nechtěli ať je Ukrajina v NATO. Západní země to nezajímalo. No a tady máme výsledek. Vina je na obou stranách. Jenže západ to nechce přiznat. Stejně jako nechtěji uznat,že před 2.válkou pomohli Hitlerovi jak západní země tak Rusko. Tudíž opět vina byla na obou stranách.
jerryx
@Richard Šebesta Putin chtěl alespoň východ Ukrajiny a Krym obsadit za každou cenu, všechno ostatní byly jen záminky. Oni jednat vlastně nechtěli, pokud máte 100 000 vojáků na hranicích, je vaše vyjednávací pozice velmi silná. Zelenský se chtěl dohodnout ale o to Rusové nestáli, v počátku invaze ji odůvodňovali denacifikací, protože to měli připravené ještě na Porošenka a Jaceňuka. O ruskou menšinu a její práva jim nikdy nešlo. Stejně tak si říkám , zda jde Fialovi skutečně o Ukrajinu, nebo k tomu rád utíká, protože neumí vládnout. Ale Zelenského vyznamenal Zeman , přitom ten dělá jen to, co je jeho povinnost. A odvaha? Zaprvé jako herec miluje reflektory a za druhé, kdyby na začátku zdrhnul, tak je na něj teď vydán zatykač a probírá se jeho majetek . Takže já pro pomoc Ukrajině jsem, ale Babiš má v jednom pravdu, účetnictví a kontroly jsou na místě.