Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Česko pohání parní stroj a ve většině žebříčků se sune k dolnímu konci Evropy

5 komentářů

Uživatel_5483260
Tak uz i korouhvicka Steigerwald pochopil že Slepenec je zhouba naseho statu!
Pavel Maleček
Koukám Steigerwald - STED, coby klasický pražský rádoby intoš nadutec nemá ani ponětí o tom, že na parních strojích veškerá dnešní civilizace, i ta nejrozvinutější stojí. Protože většinu dnešní elektřiny vyrábějí a ještě dlouho budou vyrábět generátory napojené na - "můj ty tondo" parní stroje v podobě parních turbín.
Daší ránu do svého rádoby intoš vazu si STED dává svým konstatováním, že ČR se sune k dolnímu konci Evropy. No odpusťme mu, že netuší že třetinu Evropy zabírá Rusko, což je v pražský rádoby intoš kruzích obvyklé. Horší je, že STED jaksi uniká, že při tom sešupu Česko překonalo většinu zemí jižní Evropy, vč. těch starounijních. A tak to než na faktické konstatovaní, vypadá na mezi intoši oblíbené a ceněné sebemrskačství. Avšak při hledání viníka směřované ne k nim (no to tedy ne soudruzi!), ale k národu jako celku.
Přitom právě to, co Česko brzdí, není intenzita i kvalita práce ČR dělníka či technika (v tom ty německé na rozdíl od třetinové mzdy překonávají), ale právě všesměrná bída ČR vysoce intelektuálních kruhů. Těch politických, byznys, ale i mediálních, jejichž je STED součástí.
Stačí porovnat kam ČR intoši dostali za 35 let po 89. Česko a kde bylo 35 let po válce (r.1980) západní Německo, ke všemu zdevastované válkou. O příkladu "malodemostátů" Jižní Koreje či Tchaj-wanu, které se z podřadné montovny během 20. let dostaly na globální špičku výroby i vědy nemluvě.
A tak nedosahuje-li 35 let po 89. Česko kvalit předních EU zemí (a jako že na to mělo), je to především "práce" intelektuálních kruhů, mezi něž STED patří. Pravda při pohledu, tuplem při náslechu z Parlamentu to na sbor intelektuálů zrovna nevypadá, ale jsou tu přeci jejich "demokracii hlídající psi", že Steigerwalde ...
Saša Krach
Pokud nějaké vládní seskupení ...a je jedno jaké ..nezvládá růst ekonomiky ...a v porovnání s okolním světem je na ocase ..
Nemá ve vládě co dělat.
Pokud setrvává pak škodí ...
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Ono to bude také tím, že máme vládu která ve světě hledá pomoc pro Ukrajinu, ale o vlastní obyvatele se nestará.😏
Pavel Maleček
@RASPUTIN - no právě v tom, že po světě vláda pomoc pro Ukrajinu hledá, to nejpotřebnější pro ČR obyvatelstvo dělá. Protože s Rusem a jeho z porážky Ukrajiny zbytnělým egem v zádech (díky postoji Slovenska a Maďarska na našich východních hranicích) by veškeré starání se o blaho ČR občanstva už k hounu bylo.
Tedy pokud si to blaho nick rasputin nepředstavuje v tom, jak se žije v některé z od Moskvy vzdálených ruských gubernií.