Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Klást rovnítko mezi Izrael a Hamás je hanebnost

24 komentářů

V.Holeček
Hamás měl tu akci velmi dobře promyšlenou a připravoval se na ní roky. Dostal Izrael do situace, kdy si mohl vybrat jen z horší nebo ještě horší varianty. To že budou tisíce a desetitisíce mrtvých civilistů v Gaze je samozřejmě pro Hamás ideální stav, který extrémě zkomplikuje postavení Izraele v mezinárodní politice.
Tomáš Kostelecký
Vivat Izrael.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pisálku, nikdo neklade rovnítko mezi Izrael a Hamás. Jde pouze o to, že zločiny a genocida židovského státu proti Palestincům nabyla takových zrůdných rozměrů, že většinová část slušných lidí napříč státy "donutila" mezinárodní soud konat spravedlnost.
Miloslav Podhola
Souhlas!!!
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Miloslav Podhola ..díky😏
Avatar - fero52
fero52
naši "bojovníci za svobodu Palestiny" by klidně postavili před Norimberský tribunál Himmlera spolu s Churchillem .... více komentovat tyhle bláboly trollů nemá smysl
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@fero52 ..feri, vždyť ty tady vystupuješ jako všech blábolících trollů futrál.😎
Avatar - denisz
denisz
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@denisz ...Jaký význam má zachování dnešní "civilizace" v Evropě pro vývoj světa ?😏
Avatar - našinec
našinec
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Frantisek Najman
Souhlasím s autorem v tom, že je hanebnost klást rovnítko mezi Izraelem a Hamásem. Zatím co Izrael současnou genocidou na území Palestiny chce toto území získat jen pro sebe, Hamás bojuje prostředky, které má k dispozici za svůj stát Palestina. A kdo odmítá právo Palestinců na vlastní stát, jedná stejně jako bývalý totalitní komunistický režim u nás.
Avatar - denisz
denisz
@F. . . Po rozpadu osmanské říše 1918, přešlo území pod britskou správu. Britský mandát nad Palestinou skončil v roce 1948. Zemi obývala židovská menšina, arabská většina a další menší etnické skupiny. Pro Židy byla Palestina domovem jejich předků. Na podnět OSN byl v roce 1947 založen stát Izrael, současně měla být založen stát arabská Palestina. Arabové to odmítli s tím, že nejdřív musí zahnat Židy do moře. Pokusili se o to mnohokrát neúspěšně hned od vzniku státu Izrael. Izrael z vojenské nutnosti obsadil hraniční vyvýšeniny, aby odsud nebyli odstřelování. Území vrátí až se Palestinci zcivilizuji a nebudou je ohrožovat. 2006 vrátili území Gazy. Do regionu chtěli vyspělejší vzdělanější pracovití židé přinést i sousedům pokrok, prosperitu, zcivilizovat je, i trochu té demokracie. Prostí Arabové nadšení, ale duchovní vůdci to znemožnili. Škoda, sousední muslimské státy mohli z existence vyspělejšího Izraele prosperovat.
lug70
Pikantní je, že Hamás na konci 80 let vytvořili společně Izraelci a Američané aby oslabili pozici tehdejšího šéfa OOP Jásira Arafata, zhatili jeho mírový proces a zabránili vzniku samostatného palestinského státu. Možnost vzniku palestinského státu Izraeli a USA nikdy nevoněla. Na Youtube lze pořád nalézt video, kde senátor Ron Paul v americkém kongresu v roce 2009 potvrzuje, že Hamás je společné dílo USA a Izraele. Potom, že jen Hamás je hanebnost.
Avatar - denisz
denisz
@lug70 . . Kultivovaní Židé si vlastní stát, se souhlasem OSN, založili 1947, i když tušili, že ke konfliktu se zaostalejšími fanatickými muslimskými sousedy může dojít. Útoky pokračovaly i v následujících desetiletích a ani Arafat přes vyjednanou dohodu s Izraelem, tomu nezabránil. Jeho organizaci pro osvobození Palestiny (OOP) tam zrušili a vytvořili si Fattah a Hamás. Ani jedna z těchto organizacích neměla a nemá zájem na vytvoření státu. Na jedné straně je vyspělý Izrael, který uznává hodnoty demokracie, váží si lidského života a chce se svým okolím žít v míru, být nápomocný všem. Na druhé straně je hnutí Hamás, které si neváží lidského života, je řízeno diktátorskou ideologií a chce zničit a vymazat Izrael ze světa, realizovat nacistickou ideologii a holokaust, konečnou genocidu židovského obyvatelstva. Každý rozumný nezaujatý civilizovaný člověk by měl respektovat právo a nezbytnost Izraele na svoji obranu, jako jedinou možnost svého přežití.
Saša Krach
Svět chce konečně nějaké vyrovnání mezi Izraelem a Palestinou. A ono to nejde a nepůjde..
Vždy jsem si myslel že Izrael má uděle­ný,,,p­ardon­,,,,a to na pořád. A jak se zdá,,,,pardon pomalu končí,,
Tak se uvidí jaké pojetí vyrovnání s minulostí zvítězí. A jak se k tomu postaví demokratické strany Izraele.
Saša Krach
@Saša Krach A na konec,,Bude se klást rovnítko mezi stát Izrael a stát Palestina....A nezabrání tomu ani kongres USA..natož
Česká maličkost...
Marta Jindrová
Naše konzistentní podpora Izraela a postoj Petra Fialy k Izraeli, jsou jednou z nemnoha oblastí pro které jsem hrdá, že jsem Češka.
Richard Šebesta
@Marta Jindrová Já jsem hrdý na to že jsem Paraguayec !
Richard Šebesta
Hanebnost to je. Izrael se brání teroru,hamás jsou teroristé .Co ale není hanebnost a naopak by rovnítko být mělo je válka na Ukrajině a bombardování Srbska vojsky NATO a pak agrese USA a VB do Iráku v roce 2003. To ale dnešní komunistický mainstream neuznává. Fiala a vláda jsou stejně falešní jako ti co vydali zatykač na izraelské politiky !
Leon
@Richard Šebesta To je uplně stejná hanebnost. Srbové masakrovali cvlastní civilní obyvatelstvo Ukrajina nikoho nemasakrovala. Bombardování srbska se týkalo vjoneských a strategicých cílů s ohledem na co nejmenší civilní ztráty. Bombardování Ukrajiny Ruskem se zaměřovalo na civilisty na maximální civilní ztráty. Dávat mezi tohle rovnítko je nezlobte se na přes držku
Richard Šebesta
@Leon Debatovat s primitivy je zbytečné.Na přesdržku jsou tvoje bludy. Fakta neobkecáš.
Michal Kelner
@Richard Šebesta opět s Tebou souhlasím. Jsi primitiv.
Martin1105
@Richard Šebesta Doporučuji film Quo Vadis, Aida. Ale pro vás to bude stejně propaganda.
jerryx
Já si nemyslím , že jde o rovnítko. Odborník na právo šaría Khan už jistě ubezpečil teroristy z Hamásu, že ten zatykač na ně je jen tak, aby se neřeklo a není myšlen vážně. Je to jen proti Izraeli. Fiala tady překvapuje , zatímco Rakušan už řekl, že rozhodnutí takové skvělé instituce se nezpochybňuje.