Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Klást rovnítko mezi Izrael a Hamás je hanebnost

24 komentářů

Leon
@Richard Šebesta To je uplně stejná hanebnost. Srbové masakrovali cvlastní civilní obyvatelstvo Ukrajina nikoho nemasakrovala. Bombardování srbska se týkalo vjoneských a strategicých cílů s ohledem na co nejmenší civilní ztráty. Bombardování Ukrajiny Ruskem se zaměřovalo na civilisty na maximální civilní ztráty. Dávat mezi tohle rovnítko je nezlobte se na přes držku
Marta Jindrová
Naše konzistentní podpora Izraela a postoj Petra Fialy k Izraeli, jsou jednou z nemnoha oblastí pro které jsem hrdá, že jsem Češka.
Michal Kelner
@Richard Šebesta opět s Tebou souhlasím. Jsi primitiv.
jerryx
Já si nemyslím , že jde o rovnítko. Odborník na právo šaría Khan už jistě ubezpečil teroristy z Hamásu, že ten zatykač na ně je jen tak, aby se neřeklo a není myšlen vážně. Je to jen proti Izraeli. Fiala tady překvapuje , zatímco Rakušan už řekl, že rozhodnutí takové skvělé instituce se nezpochybňuje.
Avatar - fero52
fero52
naši "bojovníci za svobodu Palestiny" by klidně postavili před Norimberský tribunál Himmlera spolu s Churchillem .... více komentovat tyhle bláboly trollů nemá smysl
Avatar - denisz
denisz
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Avatar - denisz
denisz
@lug70 . . Kultivovaní Židé si vlastní stát, se souhlasem OSN, založili 1947, i když tušili, že ke konfliktu se zaostalejšími fanatickými muslimskými sousedy může dojít. Útoky pokračovaly i v následujících desetiletích a ani Arafat přes vyjednanou dohodu s Izraelem, tomu nezabránil. Jeho organizaci pro osvobození Palestiny (OOP) tam zrušili a vytvořili si Fattah a Hamás. Ani jedna z těchto organizacích neměla a nemá zájem na vytvoření státu. Na jedné straně je vyspělý Izrael, který uznává hodnoty demokracie, váží si lidského života a chce se svým okolím žít v míru, být nápomocný všem. Na druhé straně je hnutí Hamás, které si neváží lidského života, je řízeno diktátorskou ideologií a chce zničit a vymazat Izrael ze světa, realizovat nacistickou ideologii a holokaust, konečnou genocidu židovského obyvatelstva. Každý rozumný nezaujatý civilizovaný člověk by měl respektovat právo a nezbytnost Izraele na svoji obranu, jako jedinou možnost svého přežití.
Avatar - denisz
denisz
@F. . . Po rozpadu osmanské říše 1918, přešlo území pod britskou správu. Britský mandát nad Palestinou skončil v roce 1948. Zemi obývala židovská menšina, arabská většina a další menší etnické skupiny. Pro Židy byla Palestina domovem jejich předků. Na podnět OSN byl v roce 1947 založen stát Izrael, současně měla být založen stát arabská Palestina. Arabové to odmítli s tím, že nejdřív musí zahnat Židy do moře. Pokusili se o to mnohokrát neúspěšně hned od vzniku státu Izrael. Izrael z vojenské nutnosti obsadil hraniční vyvýšeniny, aby odsud nebyli odstřelování. Území vrátí až se Palestinci zcivilizuji a nebudou je ohrožovat. 2006 vrátili území Gazy. Do regionu chtěli vyspělejší vzdělanější pracovití židé přinést i sousedům pokrok, prosperitu, zcivilizovat je, i trochu té demokracie. Prostí Arabové nadšení, ale duchovní vůdci to znemožnili. Škoda, sousední muslimské státy mohli z existence vyspělejšího Izraele prosperovat.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@denisz ...Jaký význam má zachování dnešní "civilizace" v Evropě pro vývoj světa ?😏
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@fero52 ..feri, vždyť ty tady vystupuješ jako všech blábolících trollů futrál.😎
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Miloslav Podhola ..díky😏
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pisálku, nikdo neklade rovnítko mezi Izrael a Hamás. Jde pouze o to, že zločiny a genocida židovského státu proti Palestincům nabyla takových zrůdných rozměrů, že většinová část slušných lidí napříč státy "donutila" mezinárodní soud konat spravedlnost.
Miloslav Podhola
Souhlas!!!
Frantisek Najman
Souhlasím s autorem v tom, že je hanebnost klást rovnítko mezi Izraelem a Hamásem. Zatím co Izrael současnou genocidou na území Palestiny chce toto území získat jen pro sebe, Hamás bojuje prostředky, které má k dispozici za svůj stát Palestina. A kdo odmítá právo Palestinců na vlastní stát, jedná stejně jako bývalý totalitní komunistický režim u nás.
Richard Šebesta
@Leon Debatovat s primitivy je zbytečné.Na přesdržku jsou tvoje bludy. Fakta neobkecáš.
V.Holeček
Hamás měl tu akci velmi dobře promyšlenou a připravoval se na ní roky. Dostal Izrael do situace, kdy si mohl vybrat jen z horší nebo ještě horší varianty. To že budou tisíce a desetitisíce mrtvých civilistů v Gaze je samozřejmě pro Hamás ideální stav, který extrémě zkomplikuje postavení Izraele v mezinárodní politice.
Tomáš Kostelecký
Vivat Izrael.
Richard Šebesta
@Marta Jindrová Já jsem hrdý na to že jsem Paraguayec !
Martin1105
@Richard Šebesta Doporučuji film Quo Vadis, Aida. Ale pro vás to bude stejně propaganda.
Avatar - našinec
našinec
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
lug70
Pikantní je, že Hamás na konci 80 let vytvořili společně Izraelci a Američané aby oslabili pozici tehdejšího šéfa OOP Jásira Arafata, zhatili jeho mírový proces a zabránili vzniku samostatného palestinského státu. Možnost vzniku palestinského státu Izraeli a USA nikdy nevoněla. Na Youtube lze pořád nalézt video, kde senátor Ron Paul v americkém kongresu v roce 2009 potvrzuje, že Hamás je společné dílo USA a Izraele. Potom, že jen Hamás je hanebnost.
Saša Krach
@Saša Krach A na konec,,Bude se klást rovnítko mezi stát Izrael a stát Palestina....A nezabrání tomu ani kongres USA..natož
Česká maličkost...
Saša Krach
Svět chce konečně nějaké vyrovnání mezi Izraelem a Palestinou. A ono to nejde a nepůjde..
Vždy jsem si myslel že Izrael má uděle­ný,,,p­ardon­,,,,a to na pořád. A jak se zdá,,,,pardon pomalu končí,,
Tak se uvidí jaké pojetí vyrovnání s minulostí zvítězí. A jak se k tomu postaví demokratické strany Izraele.
Richard Šebesta
Hanebnost to je. Izrael se brání teroru,hamás jsou teroristé .Co ale není hanebnost a naopak by rovnítko být mělo je válka na Ukrajině a bombardování Srbska vojsky NATO a pak agrese USA a VB do Iráku v roce 2003. To ale dnešní komunistický mainstream neuznává. Fiala a vláda jsou stejně falešní jako ti co vydali zatykač na izraelské politiky !