Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeViliam Buchert: Žádost o zatykač na Netanjahua, za kterou stojí manželka herce Clooneyho, je perverzní
32 komentářů
Ladislav Hunyadi
0
Je to Libanonka, už z podstaty není nestranná.Takováto osoba by se neměla účastnit rozhodování mezinárodního tribunálu v takovýchto věcech pro možnou podjatost.Pokud chce být soud nestranný a respektovaný, tyto věci si hlídá.
Jan Bejšovec
Holt musulmánské geny se nezapřou.
@Jan Bejšovec A co si Bejšovče představujete pod slovy musulmánské geny? Geny pro druh víry neexistují a židé s Araby mají stejný genový fond.
velazquez
Naioak. Jsou to skvele zpravy. Uz jsem se zacinal bat, ze okupace, valecne zlociny a zverstva bydoi nestihatelne a zeme sveta je uvedou do bezne praxe.
Ghassan khaled
Milý Viliame.. proč nám nešetřis naše námahu,abychom četli tvůj analýzy k situace v Palestině a řekneš přímo,já jako novinář jsem s Izraelem na věčné časy ,kdyby zlikvidovala ten tkz.Palestinsky národ.cely.nedávno taky platilo na fakultě Žurnalistiky Takovy podobné heslo ale bylo se SSSR.Taky by bylo vhodné místo aby jsi našel viníka za stíhání milého Natanyahu mohl jsi opakovat to co řekli Západní představitelé samu Chánovi že ICC jsme tvořili pro Afriku a pro Lidé jako Putin ,ne pro milovaný Izrael..nebo zbožňoval aspoň s pánem Johnsonem šéf Senátu v USA když prohlásil že mezinárodní soudy a institucemi nejsou pro Izrael a USA.tehdy možná Amal bude nevina.. protože dát zatykače na Izrealci není žádná sranda..i pán Fiala možná se urazí ,možná paní Černochová zásahne i vojenske na pomoc nejvěrnějšího spojence ČR..Kamaráde svět se změnil ..Židovský už není takový jak jste ho propagovali..je nemorální stát ktery má slabou armádu ktera čeká pomoc od Američanům a Anglivane mozna taky od Čechů..co pak ty jsi mohl věřit že Hamás s 40 tisíc bojovníků mohl vzdorovat iz.armadou 8 měsíců.
našinec
V zemi jménem Česko žil premiér jménem Petr Fiala, který se velmi pyšnil svou schopností vytvářet zahraniční politiku. Jeho nejnovější krok byl, přinejmenším, překvapující. Rozhodl se schválit a ospravedlnit zásahy proti civilnímu obyvatelstvu ve vzdálené zemi Palestinii, protože premiér jiného státu, Benjamin Netanjahu, byl přece demokraticky zvolený.
"Demokracie je základem našich hodnot," prohlašoval Petr na tiskové konferenci, zatímco se křečovitě usmíval do kamer. "A jestliže je Benjamin demokraticky zvolený vůdce, jeho rozhodnutí musí být správná a morální."
Občané ze všech koutů Česka si o tom šeptali mezi sebou. "Náš Petr se asi zbláznil," řekla babička Alžběta, když si připravovala čaj. "Zabíjet civilisty jen proto, že to schvaluje jiný premiér? To už je moc."
Mezitím ve Strakovce Petr vychvaloval Netanjahua na každém kroku. "Je to muž činu! Máme se od něj co učit," říkal svým ministrům, kteří se nervózně kroutili na svých židlích.
Veřejnoprávní televize Česka mezitím vysílala dokumentární filmy o "skvělých" demokratických hodnotách a o tom, jak je důležité podporovat spojence. Když se však Petr díval na zprávy, měl v očích zvláštní jiskru, kterou nikdo nedokázal přesně rozluštit.
Jednoho dne, při slavnostním ceremoniálu k ocenění za zahraniční politiku, přistoupil k Petrovii jeho starý učitel, moudrý pan Novák. "Petře, pamatuješ si, co jsem tě učil o morálce a spravedlnosti?" zeptal se tichým, ale pevným hlasem.
Petr se na chvíli zarazil, ale rychle se vzpamatoval a odpověděl: "Samozřejmě, pane učiteli. Vždyť to je základ našich hodnot!"
Pan Novák pokýval hlavou. "Ano, ale skutečné hodnoty se nemění podle toho, kdo je zvolen. Pravda a spravedlnost nesouvisí s politickým zřízením, ale s lidskostí a úctou k životu."
"Demokracie je základem našich hodnot," prohlašoval Petr na tiskové konferenci, zatímco se křečovitě usmíval do kamer. "A jestliže je Benjamin demokraticky zvolený vůdce, jeho rozhodnutí musí být správná a morální."
Občané ze všech koutů Česka si o tom šeptali mezi sebou. "Náš Petr se asi zbláznil," řekla babička Alžběta, když si připravovala čaj. "Zabíjet civilisty jen proto, že to schvaluje jiný premiér? To už je moc."
Mezitím ve Strakovce Petr vychvaloval Netanjahua na každém kroku. "Je to muž činu! Máme se od něj co učit," říkal svým ministrům, kteří se nervózně kroutili na svých židlích.
Veřejnoprávní televize Česka mezitím vysílala dokumentární filmy o "skvělých" demokratických hodnotách a o tom, jak je důležité podporovat spojence. Když se však Petr díval na zprávy, měl v očích zvláštní jiskru, kterou nikdo nedokázal přesně rozluštit.
Jednoho dne, při slavnostním ceremoniálu k ocenění za zahraniční politiku, přistoupil k Petrovii jeho starý učitel, moudrý pan Novák. "Petře, pamatuješ si, co jsem tě učil o morálce a spravedlnosti?" zeptal se tichým, ale pevným hlasem.
Petr se na chvíli zarazil, ale rychle se vzpamatoval a odpověděl: "Samozřejmě, pane učiteli. Vždyť to je základ našich hodnot!"
Pan Novák pokýval hlavou. "Ano, ale skutečné hodnoty se nemění podle toho, kdo je zvolen. Pravda a spravedlnost nesouvisí s politickým zřízením, ale s lidskostí a úctou k životu."
Antonin Stefka
no jo. Cloonyho mám rád . . . ale Bibiho bych u sebe schoval bez zaváhání.
Musim si dát bacha na svuj zájem o exotičtější ženy .
Musim si dát bacha na svuj zájem o exotičtější ženy .
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
našinec
Naše vládní i opoziční strany podporují Izrael. Každý však z jiného důvodu - u opozičních je to především kvůli ekonomické diplomacii více azimutů, u vládních je to přicmrndávání USA, které podporují ISR. Když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
našinec
RF se chová mnohem mírněji než Izrael a přesto ho někteří dementi označili za teroristický stát. Buchert, stejně jako vláda ČR, schvaluje vraždění civilního obyvatelstva Izraelem, hladomor v Gaze způsobený Izraelem a další věci. Tohle není opravdu o nějakých hodnotách, ale o tom, že ČR přicmrndává Izraeli....Izrael se neřídí rozhodnutím mezinárodního soudu v Haagu. Slyšeli jste od někoho z ČR, že by to odsuzoval? Běda, kdyby se takto zachovala RF.
@našinec
Proč by se měl Israel řídit zkorumpovanými mezinarodnimi soudy nebo rezolucemi marxisticko-muslimskými organizacemi OSN?
Proč by se měl Israel řídit zkorumpovanými mezinarodnimi soudy nebo rezolucemi marxisticko-muslimskými organizacemi OSN?
Saša Krach
Pokud se o situaci v Gaze začínají zajímat organizace či právníci doktoři bez hranic a celebrity světového významu....Pro Izrael a jeho vládu je to vážný problém.
Nemusí respektovat mezinárodní zatykač, pokud bude potvrzen.
Ale poškodí to Izrael u světové veřejnosti. A to ještě není konec války. Až skončí a do oblasti bojů se nahranou novináři,,,s celého světa,,,,,pokud je tam Izrael vpustí,,,
Napíší příběhy z bojů ..... . .. .........Ale to už tato Izraelská vláda možná u moci nebude . I USA nabádá Izrael k mírnosti možná si nechává otevřené zadní vrátka...Na pozdější obhajobu...😂Zdravim
Nemusí respektovat mezinárodní zatykač, pokud bude potvrzen.
Ale poškodí to Izrael u světové veřejnosti. A to ještě není konec války. Až skončí a do oblasti bojů se nahranou novináři,,,s celého světa,,,,,pokud je tam Izrael vpustí,,,
Napíší příběhy z bojů ..... . .. .........Ale to už tato Izraelská vláda možná u moci nebude . I USA nabádá Izrael k mírnosti možná si nechává otevřené zadní vrátka...Na pozdější obhajobu...😂Zdravim
RASPUTIN
@RASPUTIN Já si myslim že nebude,,,a celá situace pokud nastane....Důsledek, narušení mezinárodního práva.....a precedentem,,já jsem demokraticky stát a nemusím vás respektovat....pak nastane co...narušení mezinárodního práva , trestního práva,,,,A kdokoliv může říct....Tyto instituce jsou k ...
@RASPUTIN
Takže tohle, co je nová zpráva na aktuálne se ti líbí ?
Pokud ano, tak s tebou nemohu souhlasit.
V Tel Avivu se po mnoha týdnech rozezněly sirény, které varují před raketovým úderem, píší agentury. Krátce po vyhlášení poplachu ozbrojené křídlo hnutí Hamás oznámilo, že zahájilo rozsáhlý raketový úder na Tel Aviv z Pásma Gazy. Dění na Blízkém východě dál sledujeme online.
Takže tohle, co je nová zpráva na aktuálne se ti líbí ?
Pokud ano, tak s tebou nemohu souhlasit.
V Tel Avivu se po mnoha týdnech rozezněly sirény, které varují před raketovým úderem, píší agentury. Krátce po vyhlášení poplachu ozbrojené křídlo hnutí Hamás oznámilo, že zahájilo rozsáhlý raketový úder na Tel Aviv z Pásma Gazy. Dění na Blízkém východě dál sledujeme online.
Richard Šebesta
Zatykač na Netanjahua je nesmysl. Co by ale smysl mělo v minulosti je zatykač na šéfy NATO za vraždění v Srbsku a zatykač na Bushe mladšího za genocidu v Iráku v roce 2003. Jen pro některé bezmosky připomínám že Američané vpadli do Iráku protože se Bush a jeho administrativa domnívali,že v Iráku jsou chemické zbraně,že Irak je napojen na Al-kajdu a že spolupracoval s teroristy,kteří provedli útok 11.záři 2001 na dvojče.Nic z toho se ale průkazně nepotvrdilo a při několikaleté válce bylo Američany zabito na 66.000 civilistů nemluvě o iráckých vojácích jichž bylo zabito něco přes 40.000
jerryx
Co mě překvapuje, je Fialův postoj, který jinak progresivistům leze do zadku. To, že teroristy z Hamásu podporují progresivisti, mě naopak nepřekvapuje, oni věří každé propagandě , když se opakují donekonečna jednoduché věty a nemusí se přitom myslet. No a s Amal je to jednoduché je to libanonka, jinak myslet neumí, stejně jako ten odborník na právo šaría z ICC.
RASPUTIN
@RASPUTIN Mě k nim klidně připište.😊