Komentáře

Zpět na článek

Jana Bendová: Český Filip jede do Bruselu silným fárem, Evropě to zase osladíme? Proč se Fiala nesměje

40 komentářů

bella.
Světově významná ratingová agentura Standard & Poor’s zlomově zhoršuje rating Francii, z hodnocení AA na AA-. Tak špatné hodnocení splácet svůj dluh země v jejích očích dosud nikdy v historii neměla. Z hlediska francouzského prezidenta Emmanuela Macrona jde o předvolební fiasko, neboť jeho klíčovým slibem bylo zkrocení veřejných výdajů Francie. Jenže podle agentury Standard & Poor’s má veřejný dluh země vzrůst do roku 2027 na 112 % HDP.

Zhoršení ratingu Francie je špatnou zprávou pro celou eurozónu, neboť země je její druhou největší ekonomikou. Další hroucení Francie pod tíhou dluhu může poškodit euro. Naopak Česko s korunou má mít ve výhledu takřka třikrát nižší dluh než Francie, takže se jeho rating postupně stále zlepšuje, na rozdíl od toho francouzského.
-------------------------------
Eurozóna je ode dneška z hlediska Česka ještě méně – pokud vůbec – elitní klub než dosud. A zlepšení není na obzoru.

.-)
Tak co Vy na to v Reflexu?
-----------------------------------------------
Jan Bejšovec
@bella. Dokud platila maastrichtská kritéria, byl jsem pro přijetí Eura. Po prů*** v Řecku a hlavně po způsobu řešení tohoto prů***, kdy se daná kritéria ukázala jako cár papíru, jsem rozhodně proti přijetí Eura
bella.
@Jan Bejšovec
No a teď se chystá průs ....Francie a Německo.Už teď dluží nejvíc když potřebovaly údajně zaplácnout covidovou dobu, kdy Babiš Macronovi jasně řekla, aby nesváděl jejich pracovní morálku a výkonnost na covid ( za covidu vesele žluté vesty stávkovaly po celý rok, ale makat nemohly + ( jak já říkám jejich nevzdělatelní muslimové pracovat taky nebudou ) atd atd.
Teď Macron leze do zadku Ukrajině, nevím jaké už mají nasmlouvané kšefty, jen ten trouba prezident Pavel holt má přes euro jasno ( a učitel Fiala s tou ekonomkou z leknutí Nerudovou taky ).
Pravda je ale i , že Fiala nás dostal do červených čísel,o kterých se ekonomům zdají noční můry.Navíc tady je mnoho ( a né,že ne !) pologramotných Ukrajinců a jejich desítky tisíc dětí které se učit nechtějí a tak opět budou jen pomocné síly.Ty si málo vydělají, do naší kasy málo na daních dají, ale na mateřských, rodičovských, invalidních, zejména pak na zdravotní péči se nám těžce prodělají, jakože už teď za ně solíme miliardy.Západní Ukrajinci tady nemají co dělat, neválčí se tam.Fiala ale bral všechno.Rakušan je učitel zemáku, aspoň tohle mohl domyslet a vracet! Na věčné časy to máme na krku ! Aspoň v létě si oddychnem , zase odfrčí za naspořené peníze z dávek na dovču.
------------------------------
Jan Bejšovec
@bella. Akorát ty kecy a lži o Ukrajině jste si mohl odpustit. Pokud se podle Vás na západní Ukrajině neválčí, pak se za druhé světově nikdy neválčilo v Anglii. Za mně raději poslat miliardy na vyzbrojení Ukrajiny, než českým přežraným důchodcům, kteří se mají jak prasata v žitě.
Bonisek
Teda to se nedá číst už tyhle zvratky na reflexu. Tohle nemá s novinarinou nic společného. Zbytečný článek od nadbytečného zaměstnance
Tomáš Janda
Paní Bendová kolik stoji novinář,který píše o Filipovi a v titulku má hujera Fialu?🤔vy jste jistě nestraná novinářka 😁
Tomáš Janda
V Bruselu budou mít málo argumentu na Filipa a jeho realistický pohled na svět.Je málo lidí co v pár větách řeknou co ostatní za hodinu 😁
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pořád lepší jet do Bruselu "silným fárem" než se tam ustrašené plazit a dopředu říkat souhlasíme, jako to dělá Fiala a spol.😁
Papanikula
Vondra už není schopen překvapit. ProMoPro, kde prošustroval stovky milionů není nutno připomínat, stačí jeho aktivity z poslední doby.
-Dlouhodobé vymezování se proti společné kandidátce Spolu skončilo zahajovací cirkusovou show, při které Fiala opět hned na počátku onálepkoval celou opozici jako nedemokratickou a populistickou. Principál kandidátky Vondra, který si prosadil na druhé místo matku svého nemanželského dítěte Vrecionovou , opravdu zabodoval. Porazí prý Putinovi užitečné idioty. Bylo jasné, na koho míří, i když to později v televizní debatě zpochybnil Niedermayer (TOP), který vyvažuje na kandidátce Kočkopsa bývalého pragmatika Vondru svým maximálním eurohujerstvím.
-V Partii na Primě se Vondra nestyděl předložit STBáckým způsobem podvrh, který označil za dopis, kterým přislíbil pan Jandejsek spolupráci Rusku. Omluva se, pochopitelně, nekonala.
-Na trapné zviditelňovací akci po vítězství našich hokejistů se vyfotil s českou vlajkou znehodnocenou nápisem Brusel v bílém poli. To by snad ani Niedrmayer neudělal.
Bylo by toho daleko víc. Vondra v boji za udržení bruselského koryta udělá cokoli.
Papanikula
Toho mladého ťulpase nehodnotím. Mladý a , nezkušený a namachrovaný.
Jeho máma D. Nerudová, po tom co jsem viděl v TV v besedách, které se tam vedly za její účasti jsem jaksi nepochopil, jak tato namyšlená panička může být v nějaké politické funkci. Zkouší to kde se dá. Doufám , že i za přispění toho svého -zlatého syna- neuspěje. Trapáren už udělala dost.
V Bruselu jich moc , kteří kopou za ČR není. Ti co tam kynou už 10 let by měli vystřeli. Zářný příklad všichni PIRÁTI,Vondra, jehoho Vracionová, Niedrmajer, atp. Danuše by byla jejich kopie , tedy na nic a zbytečná.

Nedávno oslavil 18. narozeniny a od té doby se dějí věci! Filip Neruda má zřejmě pocit, že je vtipný jako málokdo, a podle toho se také chová. Bohužel pro něj i jeho maminku Danuši Nerudovou si spíše škodí. A neprospívá ani kandidátce do Evropského parlamentu.
„Za jednu vládu Petra Fialy: 2 hokejové medaile. Za dvě vlády Andreje Babiše: 0 medailí,“ umístil si na sociální síť X starší syn neúspěšné kandidátky na prezidentku Česka, která to nyní zkouší ve volbách do Evropského parlamentu.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Papanikula
@Hulin No More
Šichtařová, Ševčík, Švihlíková a mnoho dalších ekonomů, kteří bez obalu, blábolení a cintání popisují věci přesně, jednoduše, empiricky a podloženě tvrdými daty - čísly. Statisíce pijavic přisátých na státní hydru dotací, polo zlodějin, přerozdělování, legální korupce a pseudohospodaření je nemá rádo. Stejně tak mainstream a aktuální zaprodaná vládnoucí vrchnost. Vzpomínám , jak krátce po napadení UA pozvali do TV Ševčíka. Seděli tam významní akademici, filozofové i ekonomové a blekotali něco o zničení Putina sankcemi a vítězství demokracie a svobody na UA. Tak jim tam během 3 minut vysypal čísla o surovinové, průmyslové, energetické a finanční provázanosti Ruska a Německa (EU) . Odborníci pak jen dál seděli s otevřenou hubou a ani nepípli, jenom Prof. Grygar se rozkašlal. Při dalším rozhovoru se před ním oponent zamknul na wc a TV 2 minuty před natáčením vše zrušila a Ševčíka ze studia vyhodila. Takže tak to je dneska. Rád bych viděl třeba Šichtařovou v hodinovém duelu o Euru s naším novým prezidentem Antonínem Švihákem Novotným, který byl kvůli této poslední velké zlodějině u nás instalován. Mohl by si vzít s sebou na pomoc třeba Nerudovou nebo Drahoše.
tempter
@Papanikula Ty musíš být ale strašně zakomplexovaný blb. Sláva demokracii, i ty můžeš blinkat na veřejnosti. Ty jsi klasická daň z demokracie.
Pavel Nyklíček
@Papanikula
Teď jsem si přečetl vtipnou poznámku z jedne odpovědi na "Papanikula" a hned jsem si to zapsal.
Mám bonmoty rád.
Stojí tam : Papanikula, ty jsi daň z demokracie...👍

To se nedá lépe a výstižněji popsat a že rád hledám tato spojení.
Hochu ty se vždy nadřeš než dlouhosáhle něco popíšeš a stačí jedna věta a je po iluzich.....
Papanikula
Tak poslouchej, PePo, jak se zachovali je jejich ostuda, ale nemůže to být důvod k tomu, že nebyli připuštěni k MS. USA také směly hrát na veškerých hrách, když přepadly Irák nebo tehdy Vietnam. A je ostudou, že ty vypustíš takový nesmysl z ..úst, aby se zas někdo
Pavel Nyklíček
@Papanikula
Ty zřejmě nečteš. Já se přeci nevyjadřoval k tvému příspěvku.
Já jen ocenil příspěvek někoho jiného na tvůj účet a to co ty řešíš jde mimo mě. Víš?
Mě to jen pobavilo a tyto přispěvky jsou přeci právě pro pobavení, jen ty se neustále durdiš a jak se říká nic víc nepotěší než zloba druhého....
Drž se.
bella.
@Pavel Nyklíček
Mně přijde, Nyklíčku, že by ses měl taky nadřít , než něco vyplodíš.Ty máš jen kecy a la vata, vata , ale to asi chytáš od Nutelly. S ním je to taky tak!
------------------------------------------------------------
Pavel Nyklíček
@bella.
Nutellu jsem neměl rád už jako dítě.
Ještě tak burákové máslo, ale nejlepší je kachna a zelí 👍
Richard Šebesta
S autorkou souhlasím pokud jde o socany a neviditelného Šmardu,možná že tím zaplacením dluhů se zviditelní. Ale bude mu to asi platné jako mrtvému zimník.Rozpory pětikolky jsou dobrá zpráva pro většinu občanstva. Pokud padnou v eurovolbách tak za rok ve sněmovních doufám utrpí přímo Waterloo !
Saša Krach
Dvě kouzelná slůvka které dovedou bez problémů vyhrát jakékoliv volby a zavřou soupeřům ústa,,,,a volič okouzlen dá hlas ..
EKONOMICKÝ růst...💥
Silné a žravé auto je pro....koho...
Pro .........😂🐂
Inzert....Kdo najde ekonomický růst v České republice ...dostane jednorázovou odměnu Miliardu korun ...
tempter
@Saša Krach Četl jsi Svět podle Garpa? Je tam zajímavá úvodní scéna s umírajícím, tuším otcem Garpa (taky se jmenoval Garp). Myslím, že ty už jsi u "rp", no spíše už u "p".
Richard Šebesta
@tempter Nic lepšího tam nemáš ? Co takhle svět podle Temptera ? To by bylo čtení ? Jedna blbost za druhou !
tempter
@Richard Šebesta Tys to nečetl, Šebíku! U tebe žádné překvapení, ty jsi přes ty dada básně
Pavel Maleček
Fiala se nesměje proto, že mu konečně došlo, jakou sebezničující koninou je to, že ODS jde do EUvoleb v rámci koalice Spolu. Na kterou ke všemu vsadil svou další politickou kariéru.
V domácí politice má koalice Spolu svůj význam, hlavně ve spojení se proti stát dojícímu asijskému despotovi Babišovi. Ve volbách do EU parlamentu však tyto tři partaje nic nespojuje, naopak pro jejich protichůdnost a tím celkovou rozplizlost je jejich Spolu až nevolitelné.
Zvláště v porovnání s autorkou vysmívaným Turkem. Pomineme-li jeho až vyhrocenou sebestřednost, tak to co říká, chtěl volič slyšet právě od ODS. Jasné, vyargumentované názory odmítající ideologizaci a socializaci EU.

Čehož je vše zdražující, ale klima neřešící Green Deal (jako součást neomarx-progres třeštění), migrační, spíš promigrační pakt, pokleknutí před islámem či hospodářský úpadek zaviněný převedením výroby i strategických produkcí do Asie důsledkem. Včetně díky tomu neschopnosti zbrojařsky zabezpečit proti Rusku bojující Ukrajinu.
Tak jako Turek měla mluvit prý pravicová ODS, to chce slyšet racionálně konzervativní občanstvo, tedy téměř polovina voličů. A o většinu z nich ODS přijde díky své rozplizlosti uvnitř Spolu, co ke všemu, díky tlaku levicových Lidovců a pod Pekarovou čím dál víc neomarx-progresivistické TOPky, víc a víc doleva, natvrdo řečeno k socialismu směřující.
Za tuhle degradaci - socializaci ODS nese Fiala plnou vinu. V touze být premiérem, socialistům v Spolu i ve vládní koalici víc a víc ustupuje. Čímž ODS do bezvýznamnosti posílá.
Coby teď za samostatnou kandidátku ODS, tuplem s někým jako Turek v jejích řadách dal?! Ale už je pozdě - zvláště pro Fialu v čele ODS. V čele vlády ho už jen blížící se volby drží.
bella.
@Pavel Maleček
Od ODS bych očekávala kritiku zadlužování Česka kvůli Ukra­jině­.Zvý­hodňo­vání ukrajinských produktů bez cla na úkor českých, od ODS bych čekala, že podrží ty svoje živnostníky, aby nemusel pak jejich lídr až do Němec pro Nutellu a Kečup, dvě život zachraňující potraviny Čechů .
ODS měla od počátku brzdit zblázněnou Černochovou a klepnoput přes prsty ukecanou Mirku Němcovou!
Od samého začátku měla brzdit hon na Rusa, protože Rus bude i nadále obchodním partnerem Západu a Západ pak zcela jistě bude budovat Ukrajinu.My oblízneme zase zbytky.
Mimochodem, od kdy jste kamrád Ukrajiny?
-----------------------------------------------------------
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Nejlepší by bylo zakázat EU a vrátit se k normálnímu životu.😎
tempter
@RASPUTIN V klidu, vy v EU přece nejste a nikdy nebudete a momentálně celému světu na Ukrajině názorně předvádíte, jak si představujete ten váš normální život. Nikdo vám to nebere, ale nechte si jej laskavě uvnitř vašich hranic, v civilizovaném světě na něj nikdo není zvědavý.
Richard Šebesta
@tempter Ty se uč pomalu muslimské modlitby a nemachruj. Ta tvoje civilizovaná EU tě naučí co to je demo-kracie ta z Arabie !
sella-bike
Richarde,
Proč nežijete již dnes v tak krásně konzervativní zemi, jako je Rusko, nebo Maďarsko, nebo další země? Tam tyto idee jako preference individuálních svobod a odpovědnosti! jenom kvetou...
tempter
@Richard Šebesta Už jsem ti několikrát psal Šebíku, musíš si vybrat břeh, momentálně zjevně žiješ na tom špatném a vůbec ti to nedělá dobře. Koukej s tím něco dělat, třeba ještě trošku toho štěstí utrhneš, moc času už ti nezbývá.
bella.
@tempter
Hele " pokušiteli " já když jsem viděla z mnoha dokumentů " normální " ukrajinský život , řekla jsem si , kristepane hlavně ať jsou uvnitř a nerozlezou se. Pak ale NATO lezlo k hranicím Ruska a Putin zakročil a já bych mu dala pěstí za to, že se tím pádem rozlezli všude, kde je líp a domů je už nikdo nedostane. Půl EU zchudlo a je ne-gra-motné Děkuji, nechci! A říkám to nahlas. Ani strana a vláda mě nedonutí lhát si do vlastní kapsy, jako oni činí národu.
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
A jaký život tedy žiješ?
Václav Vlček
Zaplať Bůh za kandidáta jako je Filip Turek.
tempter
@Václav Vlček JJ, "kandidát" doslova za všechny prachy. Pan Chlad by o tom mohl vyprávět
Richard Šebesta
@tempter Tak to zkus ti sám ! Já ti hlas nedám,to přísahám !
tempter
@Richard Šebesta Při nejlepší vůli Šebíku tvému příspěvku nerozumím. To je nějaká dada básnička?
bella.
@tempter
tvl, Chlad to není zrovna trefa do černého!
Avatar - epr3
epr3
Turek bez debat vystupuje jako macho, což se údajně líbí mladým lidem. Já jsem starý člověk, machistické kecy mě neoslovují, ale Turek ano. Proč? Protože je příčetný, uvažuje v souvislostech, rozumně, a dovede rozlišit to, co je jen neživotaschopné politické bláto a prostředek k obohacení se politiků, kteří tu kterou věc na sílu protlačují bez ohledu na to, že všem ostatním škodí.
Pokud se Turek dostane do europarlamentu a bude to ještě na úkor účelových spolčení jako jsou Spolu, STAN a Piráti, bude to pro nás všechny jenom dobře.
jerryx
@epr3 Velmi dobře Vám rozumím, váhám mezi Machem a Turkem ale radši ani nechci přemýšlet o tom, za co ti dva kandidují. Beru to tak, že nevolím lidi, které obdivuji , nebo bych se s nimi chtěl přátelit, ale lidi ,co aspoň v něčem v Bruselu zastupují moje zájmy. Což vládní strany rozhodně nejsou.
Richard Šebesta
@jerryx Vidím to podobně. Určitě ne pětikolku,Burešovce a bandu stačilo !