Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Americká noční můra – Trump je odsouzen za zločin, Biden je neschopa. A teď si vyber

40 komentářů

TCerny
Formulace p. Bucherta je nepresna _
Trump je bezesporu magor par excellence a navic zlocinec , ale 82 lety Biden je pouze strasne starej clovek!
Ja jsem jen o 1 rok mladsi nez Biden ( je mi teprve 81 ) a presrto, ze jsem relativne ! in shape( fit, delam porad spoustu soudnich posudku v Nemecku pri podezreni na pochybeni lekru v operaivnich oborech chirurgie _Behan­dlun­gsfeh­lergu­tachten ) musim si treba jit denne nekolikrat kratce lehnout, coz jiste president USA nemuze.
A bude hur , za 4 roky si to coby lekar-chirurg s 58 letou praxi vubec neumim predstavit!
Bidena mam rad , protoze zivot mu nachystal cetne rodinne tragedie ( nejprve se mu pri autonehode zabila manzelka s 2 malickymi detmi, pak jeho velmi nadany syn Beau( znamena krasny ) zemrel asi v 35 letech na nador mozku etc.) ale uz ted je strasne starej a lepsi uz to zcela jiste nebude ( jak rika nazev jedne Shakespearovy hry( "As good as it gets "-lepsi uz to nebude -cesky).
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Uživatel_5734171
@Pavel Nyklíček
omyl. Bureš léta letoucí korumpoval politiky a příslušné instituce. Z větší části to byli socani, protože ti zrovna vládli, když měl zálusk na konkrétní chemičky. A pak se jednoho dne rozhodl, že optimalizuje náklady na korupci a do politiky vstoupil. Přesně o tom snil románový don Corleone. A těch 8 let u moci to jednoznačně potvrdilo, tem xindl řádil, jak černá ruka. Ministerstvo financí, ministerstvo životního prostředí, ministerstvo pro místní rozvoj, ministerstvo zemědělství, antimonopolní úřad... všechny tyto organizace fungovaly jako servis pro Agrofert. A přesně proto nyní vede tak egresivní kampaň, protože se NUTNĚ potřebuje dostat zpátky k moci...
RASPUTIN
Richard Šebesta
Pan Viliam má pravdu. Trump je odsouzen byť nepravomocně a Biden je neschopný vzhledem ke svému věku. To dnes opravdu v USA nejsou schopni vygenerovat lepší kandidáty než jednoho dementního dědka a druhý zločinec a taky už v pokročilém věku ? O čem to svědčí ? Svědčí to o úpadku Ameriky a to nejen pokud jde o politiku. Díky internetu a našim krajanům kteří tam buď nějaký čas žijí nebo tam jsou na návštěvě vidíme že i tam je bordel. Třeba mne šokovalo kde všude a kolik bezdomovců spí ! Třeba normálně pod mostem kde jezdí i auta atd. Ten úpadek ale zažívá celý západní svět včetně EU. Ne že by třeba Rusko bylo lepší ale tam to je přece normální k Rusku patří bída a bordel ale že je na tom podobně údajně demokratický a vyspělý západ ? To je nová realita !
jerryx
Ty soudy nemá cenu sledovat, jednoznačně politický proces jako s Babišem. Problém je , že jak Trump , tak Babiš nejsou normální politici, ale ADHD šílenci a Trump je i starý. Ale progresivci, to znamená otravování normálních lidí, prosazování něčeho, co nefunguje na sílu, cenzuru a zastrašování. Jednoznačně bych volil Trumpa, být voličem v USA.
RASPUTIN
Uživatel_5734171
Já nechápu jednu věc. Jak je do psí tlamy možné, že nejmocnější země světa není schopná postavit jiné kandidáty? To všem lidem v Demokratické straně a u Republikánů hráblo? Tam přeci jsou stovky schopných senátorů, guvernérů atd. proč kandidují tihle dva? Opravdu to nechápu a je mi z toho mdlo, protože se to dotkne přímo i nás...
RASPUTIN
RASPUTIN
RASPUTIN
epr3
@Hulin No More Dobrým příkladem té pomalu vařené žáby jseš ty.
PEtr Tobes
Biden neni neschopa, nesouhlasim se vsim, co dela, ale dela rozhodne i dobre veci, napr v podpore ukrajiny, coz je i nas velky zajem, ze mu to blokovali zblbli trumpovci za to nemohl. Ze je moc stary je pravda a nemel uz kandidovat, ale proti trumpovi je porad i starej Joe dobra volba, Trump je sotva pricetny silenec, neodhadnutelny a silne autoritarsky, navic s kriminalnim deliktem a otevrenou podporou pri "pokusu o puc" v roce 2020 a to jsou vsechno fakta
Uživatel_5542819
epr3
@RASPUTIN USA jsou dnes baštou idiocie, demokracie tam zachází na úbytě úplně stejně, jako v Evropě.
PEtr Tobes
@TCerny taky nesouhlasim s panem Buchertem, u Bidena je opravdu hlavni problem ten vek, ne ze by byl neschopny, cimz netvrdim, ze dela vse dobre a se vsim lze souhlasit, ale proti trumpovi je to nebe a dudy, to je nebezpecny magor a sociopat s diktatorskymi sklony...je velka skoda, ze demokrati nepostavili jineho mladsiho kandidata, ktery by nemel problem trumpa porazit, jdou do zbytecne velkeho rizika
Richard Šebesta
@RASPUTIN Ano a druhý agent Stb Bureš byl premiér a taky kandidoval na presidenta.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Pokud jde o Bureše máme zcela identické názory. Souhlasím je to přesně tak !
Frank51482
Ještěže my máme schopného prezidenta a ještě schopnějšího premiéra. Akorát oba nesmí otevřít hubu.
jerryx
@Uživatel_5734171 Nejde mu o prachy, ale o moc, chce stát řídit jako firmu , jako boss. Nicméně Fiala je takový normalizační komunista, chce jen rozdělovat funkce svým příznivcům , nic nedělat a odmítat kritiku. Takže se pak najde nějaký Šaroch.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Každý, kdo vstupuje do politiky, musí počítat, že kolem něj jsou určitá negativa s politikou spojená.
Neměl by být tedy překvapen, že někdo tahá za nitky, aby dotyčnému uškodit.....
Babiš politiku od revoluce podporoval a financoval do doby, než sám do ní vstoupil, přesto, že říkal, že do politiky nikdy nevstoupí a sněmovna, že je žvanír­na..­...ús­měvné­.7
No a lákadlo udělalo láky lák a už tam byl. On sám v současné době má tolik kauz a soudů, že v sedmdesáti letech se ani konce procesorů nedožije.
Kdo zaplatí úvěry u 35 bank v hodnotě cca 50 mld ví Bůh, ale věřím, že by s ním žádný soukmenovec důchodce neměnil.
Jenže kdo seje vítr, sklízí bouři......
RASPUTIN
TCerny
Navic Trump kohabitoval s prostitutkami kdyz jeho prekrasna o 30 let mladsi manzelka Melanie byl tehotna.
Ale i jeho manzelka Ivana z CSR na nej podala 1989 zalobu za " brutalni znasilneni , kdy ji vyrval chomac vlasu a zamknulv loznici, take nemohla ani na zachod ), Jenze Ivana z Ceskoslovenska ze strachu svoji zalobu stahla a dodala , ze si to bymyslela, za coz ji cesky Zeman udelil nejvyssi statni vyznamenani Ceska !!
Je mi proto zcela zahadne , jak takovehoto udesneho sexualniho maniaka mohou americanky vubec volit!
Peter Hosek
@Richard Šebesta musim s Vami, bohuzel, souhlasit. Dnes jsem se vrátíl z Japonska kde jsem byl na 10ti deni návštěvě. Země a narod, ktery ma za sebou Hiroshimu a Nagasaki. Sumasumarum. Obdiv a respekt ……..na každém kroku.
Uživatel_5554973
Nechutný a něvzdělaný Buchert by měl být vystěhován zpět na zrádné Slovensko kde ćást populace bačů je infikovaná ruso-mongolským DNA. Na rozdíl od kmene bačů, jako noblesní národ Ćechů užexistuje už od 12-tého století. (České Královsvtví). Co si tento arogantní Buchert - "pimple on the ass of progres" - potomek bačů dovoluje, naším českým jménem (Reflex), neomalenẽ urážet Prezidenta USA, jediné země na světě, která umožňuje dlouhodobě přežít svobodnou existenci Čechů. Už od roku 2018!
Takové zrádné přistěhovalecké kolaboranty potřebujeme jako díru do hlavy.
Do Reflexu, vedle noblesniho Karla Steigerwalda podle mne nepatří cizinci, kteří nás jenom rozeštvávají.
Redakčni rada Reflexu by měla reagovat.

K bezmezně hlououćkým příspěvkům penzisty "Rasputina" je můj smysl pro humor neumożňuje vyjadřovat.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Říká se, že v Americe je tak silně zakořeněná demokracie, že i případná volba nepolitika Trumpa za 4 roky nic nezmění.
Máme tu ale ještě Cennedyho....kdo ví.
Každopádně to nebude Babiš a to je fajn.
Hulin No More
Pavel Nyklíček
@Frantisek Najman
A kdo to teď povede?
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Souhlasím a jistě i vy se mnou, když vzpomeneme, že Acaponeho dostali taky až na daních...
Hulin No More
Richard Šebesta
@Hulin No More To jsou videa lidí,kteří popisují objektivní život v USA, strejdo. Jsou to Češi, kteří tam pracuji a někteří tam jsou i dost úspěšní, přesto posílají do své původní domoviny tyto dokumenty. Oni si to vybírají ty bezdomovce já ne . Chtějí nám ukázat, že ani Amerika není jen pozlátko ale i špína a svinčík. I díky jim nemusíme mít zkreslený obraz o tamním životě.
Richard Šebesta
@Hulin No More Škoda že se ty nelámeš dobrým směrem !
Hulin No More
Richard Šebesta
@TCerny To je tajemství ženské logiky !
Pavel Nyklíček
Zeman už také nebyl schopen a jak dokázal ještě škodit a to pravomoci naší hlavy státu byly vždy téměř nulové..
Premiér u nás má větší moc.
To v Americe, tak tam prezident má váhu. Ne snad takovou jako Putin, ale ten toho dosáhl masovou likvidací.
Nespilejme tudíž naší současné hlavě státu, když je ve své funkci pouze schvalovač cizích námětů.
jerryx
@TCerny Bohužel za něj ve skutečnosti vládne někdo jiný a ani nevíme kdo. Věk skutečně nezastavíte s ti ,kdo dávají za příklad Masaryka, by si měli přečíst, jak to s TGM vypadalo po osmdesátce.
jerryx
@TCerny Tak asi proto, že jim osobně hrozí znásilnění a zabití od těch kriminálních migrantů, co v klidu překračují jižní hranici v USA, což nechává Bidena zcela v pohodě.
jerryx
@RASPUTIN Jistě , prezidentské volby u nás, to jsem si dokonce ani nemohl vybrat , protože oba kandidáti byli absolutním zlem a to ještě můžeme připočíst paní Danuši.
reproman
@RASPUTIN Uměl byste ty schopné vyjmenovat? Aspoň tři.
(Třeba Bašta? Nebo Babiš?)
Frantisek Najman
Americká noční můra - důkaz o pomalu se blížícím konci světovlády USA a budoucím nastolení nového světového pořádku. Nikdy nic netrvá věčně.