Komentáře

Zpět na článek

Přijetí eura by vyvolalo výrazný propad dlouhodobého českého růstu

14 komentářů

Miloslav Podhola
Po přijetí eura v Česku touží pouze ekonomičtí analfabeti a lidé nemyslící, co by to státu finančně přineslo.
Možná by na tom vydělala řada podnikatelů,ale národ by krachnul
Tomáš Kučera
A jen tak mimochodem, ten Jakub Černý, autor článku, je zároveň majitel XTV, jo tam, jak mluví ten Xaver Veselý.
Tomáš Kučera
Tak tohle je dobrej blábol. Jako kdyby penězům vadilo že jich má nekdo málo a někdo hodně. Jen tak pro zajímavost, pouhé 4 státy z celé EU mají ještě plovoucí kurs-my, Polsko, Maďarsko a Švédsko. Dohromady to dělá 60 milionů z 500, počtu obyvatel EU, procentne 15%. No, trh máme společný a na to, že je ho 85% pod přímým vlivem eura, di tady nějak moc vyskakujeme. Tady máte ty vaše USA: https://www.ceske-volby­.cz/20­19/09/­26/ma­pa-statu-usa-podle-hdp-proc-jsou-spojene-staty-stale-silne/
Jiří Kamiš
naprostej blábol, udržovat nesmyslně korunu je dobrý pouze pro směnárny, banky a zaměstnance ČNB, pro nikoho jinýho... pro všechny ostatní jsme v ohromným měnovým riziku, v krizi spadneme leda do bankrotu a úspory budou cáry papíru...autor z toho má jistě nějakej profit, nikdo nechce hrát dobrovolně druhý housle
Avatar - Karel Prochazka
Karel Prochazka
No ty brďo takovou hovadinu už jsem dlouho neslyšel. Dobrá práce ČNB- nejvyšší inflace v eurozóně, největší propad HDP. Léta podsdknutá koruna, pro obyvatele drahé všechno, díky dovozu surovin, pro neschopné firmy celkem výhoda. Kámo nejseš z ČNB? Ale sakra dobrá gáže pro ekonom analfabety.
Blitz
Já jsem každopádně s úsporáma v €urech na sparkontě, udělal za ty roky velmi dobře.
Pavel Maleček
EURO je víc než nástroj finanční nástroj politický. S jeho pomocí jsou země, které ho přijmou vtahovány do už víc ideologické než pragmatické žumpy zvané Brusel. S jeho nejen ideologickým zfanatizováním - multkulti, gender, LGBT či eko-klima povinné sebemrskačství, ale i s neustále rostoucím obludným zadlužením. A kdo jednou přes EURO do této žumpy spadne, bude se v jejím ideologicky zničujícím obsahu natrvalo bezmocně a za obřích ztrát na pokrytí společného dluhu plácat.
Česko díky nepřijetí EURA stojí na okraji této žumpy a díky tomu ho ideologický i hospodářský marasmus Bruselu sice ovlivňuje, ale nepohlcuje. Což bude čím dál větší výhoda. A tak přes EURO do bruselské žumpy skákat může jen ideologický fanatik (Piráti, STAN, TOP) či krátkozraký hospodářský jouda.
stanislaw nowotny
@Pavel Maleček
No pane jo.Krásně jste se vyzvracel pomocí klávesnice..pane Malečku.
Pěkně si tam protiřečíte.
Co takhle si ten výtvor přečíst.
Než stisknete enter.
Ale opravdu vážná je situace a názory LGBT.
Jste ekonom?
že do toho tak dobře vidíte?
Miloslav Podhola
@Pavel Maleček
Jeden z mála myslicich, zdejších přispěvatelů, kteří nemají hlavu jen nás klobouk!!!
Radim Soukup
Tak takovyto nesmysl jsem necetl jiz hodne dlouho. Euro ma svoje negativa, nicmene pozitiva prevazuji a slibili jsme jeho prijeti. Cim vice to protahujeme a mrhame casem a energii, tim hure pro nas. Ostatne nedavne zkusenosti z poslednich let jasne ukazuji, ze nase vlastni MP nam s inflaci a situaci obecne nijak nepomohla..
Anime Weeb
To jsou zase jen nesmysly.
Euro tu mělo být už dávno , zastáváme v průmyslu a chudneme protože ho nemáme .
Karel Maděra
Jsem pro Euro. Pokud pořád brečíme že zaostává za vyspělým světem tak s korunou ho nikdy nedozenem. Nebo doženem ale v tom případě nemá smysl pro mladou generaci myslet na duchod. Za cca 35 let na penzijku naspori řádově 1.5 mil. Kč což bude treba 8-10 měsíčních platu. Nesmysl.
bella.
To vykládejte té gumě na Hradu.Nedávno mu dali jeho " poradci " lejstro a tak přečetl, že je pro euro!
Ratingové společnosti se děsí nestabilitou např. Francie . potažmo Západu.
Mibus
Osobně jsem proti přijetí eura jako české měny. Jednak jsem nostalgický a druhak jsem četl článek o Chorvatsku, kde po přijetí eura zdražili.