Prostor X

Zpět na článek

Kocáb: Rusové kdysi chtěli vstoupit do NATO. Putin se urazil, když ho západní politici nevzali do party

71 komentářů

Uživatel_5236112
@Richard Šebesta Přesně naopak. Rusko potřebuje nepřítele a Putin neměl zájem o vstup do NATO, protože by potvrdil, že je jen členem jedním z mnoha silnějších. Jeho plán, a ten se mu zdařil u neinformovaného, tupého obyvatelstva, obnovit Rusko v intencích a rozměrech SSSR, včetně bývalých vazalů. Obnovit zašlou slávu násilí!!!Člověk se musí hořce smát, že tak obrovská země se bojí mít v sousedství státy, které už nechtějí být v jeho vleku a podmanění. Každá země si má zvolit, kam chce patřit, jenže Rusko nezná pojem diplomatického vyjednávání a dodržování smluv. Divím se, že OSN nejedná o vyloučení RF z Rady bezpečnosti. To už nikdo RF neodpáře, že je to agresor, okupant, kolonizátor, fašista+nacista a hanobitel lidských práv.
Uživatel_5236112
@Frank51482 Člověk tvé mikroskopické inteligence, dosažených životních úspěchů a zásluh, čili naprostá nula, by neměl bez důkazů hodnotit osobnosti, jimž nesahá ani po malíček nohy. Panu Kocábovi jsi úplně u p a mně k politování a smíchu současně. A u p taky.
MKzB
@Frank51482 Byť s Kocábem nesouhlasím úplně ve všem, děkuju mu, že od nás ty Rusy vypakoval.
JiriToscana
@corpse despy kdyby je chtěl někdo zničit, nepomáhal by západ když russko zbankrotovalo. Russko se zničí samo.
JiriToscana
@Petr Lavička jenže russové tu ekonomiku jaksi nepocítili. I Rumunsko které na tom bylo hůř než Russko je na tom nyní líp. Zlom nastal v rozkradení a touha po ovládnutí světa. A to se týká nejen Putina. Russáci takoví jsou a myslí že jim patří vše. Ukrajina není jediná země. Třeba Podněstří a likvidace protestů v Bělorusku, Gruzie, Čečensko. To jsou ti poslední.
JiriToscana
Než Russko vstoupí do NATO, to dřív NATO vstoupí do RuSSka.
Avatar - karel47
karel47
@Richard Šebesta Nevím jak se ta Vaše nemoc jmenuje, ale má to něco společného s rozpolcenou osobností. Měl byste vyhledat pomoc odborníka.
Pavel Nyklíček
Babiš také kdysi chtěl něco, nevím co, ale stále to hledá a dostal se do stejné role jako Putin.
Prostě chce ovládat a ve včerejší debatě mu došli náboje jako vždy.
Byl to doslova trapný, nedůstojný výkon trhovce, co má shnilé jahody a natřel je červenou barvou.
Slovo "podělali" použil 6 x, ale myslím, že to svému hnutí opravdu po...
tempter
@lug70 Ty musíš mít úplně hladký mozek, česky řečeno pingpongáč.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hynek Chromovský
Zádrhel byl že Rusko si mělo podat do NATO přihlášku a Putin řekl že ho do něj aliance musí pozvat. Ego zvítězilo nad zdravým rozumem tak máme takový svět jaký máme.
stoura
@RASPUTIN Ukrajinci tehdy byli v předvoji ruské okupační armády, ví vůbec ještě někdo že byli pod vedením S. Bandery ve spojení s německou armádou a vraždili naše občany na konci 2.světové války v Čechách?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
No oni nás tady okupovali nejen Rusové ale z velké části také Ukrajinci, kteří tvořili podstatnou část okupační armády SSSR v tehdejším Československu.😉
Uživatel_5542819
@PEtr Tobes Kocáb nikoho " nevypakoval " , len sa tým chválil a využil to na svoju propagáciu . Bol len podpredsedom a nič nerobil konkrétneho . Nielen Rusom, ale aj USA to nevyhovovalo . Museli po rokovaniach vo Viedni, zmenšiť svoje vojenské sily v Európe a to ich niečo stálo umiestniť vojakov mimo EÚ . Kocáb a Československo o ničom nerozhodovali, tak ako teraz ! My sme ten odsun iba zaplatili ...
PEtr Tobes
tak soucasne russko v nato je samozrejme nonsense, driv, nekdy kolem r 2000 se o tom dalo mozna uvazovat, ale dnes bohuzel vidime, ze rusko se nechce a neumi chovat jako civilizovana zeme 21 stoleti, takze asi tak. snad dostanou okupanti brzy poradne narezano, situace se zlepsuje, nicmene v podpore ukrajiny stale selhavame a dostatecna neni, to je zrejma vec, je tady hodne co zlepsovat. a kocabovi patri za rychlejsi vypakovani okupantu, kterym se odsud vubec nechtelo, rozhodne dik!!
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Omyl u Babišek a Babišků Bureš opět zaperlil ti mu budou fandit dokud bude v politice.
lug70
Hmmm, odhodlání Ukrajinců bojovat je nezlomné. K smíchu. Asi proto se jich miliony rozprchly na všechny strany, pryč z toho zkorumpovaného kyjevského fašistického režimu. Kdo má možnost se zeptat Ukrajinců proč odešli, tak mu řeknou, že život pod kyjevskou juntou není k žití a nemíní za ní zemřít ve zbytečné bratrovražedné válce. Je známo, že nejvíc Ukrajinců se uchýlilo do Ruska. Radši si vybrali život u "nepřítele" než doma. Jinak, Rusko do NATO nikdy nevezmou, protože NATO vzniklo, jako pakt proti Rusku a dodnes je pro něj Rusko hlavním cílem. Jak kdysi řekla krvavá Madla, že je nespravedlivé aby jedna země vlastnila tolik přírodních zdrojů. O to západu jde už více jak 100 let, o neomezené ruské zdroje. Západ nad nimi slintá a chce se jich zmocnit.
Roman Černý
@RASPUTIN Jasně. USA zřídily gulagy, zabily milióny nevinných, ožebračily svou zemi, věnovaly se jen expanzní politice. Už si vytáhni tu svou kebuli z mandlu a skoč do zdi...možná se ti rozsvítí otravo💥🤭
Avatar - epr3
epr3
@achjoachjo Je to pravda, ale proč ho tedy tehdy nevzali? NATO se tehdy prezentovalo jako jediná světová hráz míru a Rusko se jenom chtělo přidat.
Takže když si dnes promítnete, kde všude po světě se NATO roztáhlo se svými vojenskými základnami a porovnáte to s Ruskem, které má, až na opravdu malé vyjímky, všechno vojsko doma, tak to bude s tím mírem á la NATO asi jinak, že jo?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@PEtr Tobes ....No chovají se jako USA, které za dobu existence NATO napadly řadu států.😉
Ladislav Soukup
@Richard Šebesta
"Proč třeba Američani chtěli přepadnou Kubu v roce 1961 a CIA zorganizovala akci a ještě to falešně zakryli,že to vlastně dělají kubánští exulanti.'
Chtěli přepadnout a nebo přepadli? Poněkud rozdíl. Jedna věc je podporovat nějakou opozici jiného státu, a druhá věc je tu zemi přímo napadnout a dokonce anektovat jako rusáci. A tu invazi opravdu provedli kubánští exulanti, i když vycvičení v USA, ale vy máte nejspíš nějaké paralelní konspirační informace.
"Vy si myslíte že by Amicí snesli třeba v Mexicu jaderné zbraně namířéné na USA ? Tedy to co chtělo NATO udělat na Ukrajině."
Další paranoidní konspirační nesmysly. Tohle NATO na Ukrajině opravdu nechtělo provést. Kdyby to chtělo udělat, už to mohlo udělat dávno v postsovětských pobaltských státech v NATO. Ale nemělo důvod rusáky dráždit. A přitom nejbližší jaderné rakety NATO jsou dodnes v Německu, na rozdíl od rusáckých v Kaliningradu "na dvorku" EU. V Turecku jsou jen uložené jaderné bomby, které nejsou nikam namířené a USA by je nejraději stáhlo, ale problémové Turecko ostře odmítá. Místo vaší paralelní reality Ukrajina nebyla do NATO ani pozvána, protože již předem zásadně nesouhlasily Francie a Německo. A jak by asi dopadaly ratifikace v jednotlivých zemí, když člověk viděl, jaké problémy byly nedávno v Maďarsku a Turecku se vstupem Finska a Švédska. Naproti tomu Kuba ani neměla zájem vstoupit do Varšavské smlouvy. Kdyby vstoupila, USA by s tím nic neudělaly. Jim nevadily ani ty sovětské základny, aby kvůli tomu Kubu přepadaly, pouze ty jaderné rakety, a proto to řešily námořní blokádou dodávek dalších raket a dohodou se SSSR na odvozu těch dříve umístěných.
Jindřich Žižka
Chlapci, tolik sprostých slov a urážek na jednom místě, to si říkáte družstevníci?
ToJeKauf f
Za dvě minuty už druhá špína na Rusko, super.
achjoachjo
@karel47 I kdybyste si lehl na zem a kopal nohama, tak větší pravdu mít nebudete. Stále omíláte jednu a tutéž ptákovinu.
Ale když nemáte na práci nic jiného, tak proč vlastně ne, že?! Máme svobodu slova i podnikání.
Uživatel_5236112
@Petr Lavička "obnovil právní řád"??? Pan Lavička má mimořádný smysl pro humor!!!
Avatar - karel47
karel47
Kecy. Rusko nikdy oficiálně nepožádalo o členství v NATO.
Petr Lavička
Ruská ekonomika byla ještě před 10 ti lety poměrně výkonná.Mnozí moji kolegové z Ukrajiny mii tehdy říkali, když u nás končili v práci, že příště pojedou na " zarobytky" raději do Ruska, že za stejnou práci si vydělají o polovinu víc a navíc nemusejí ( zhruba rok 2012) vyřizovat žádné pracovní a pobytové povolení.Pravda bude asi taková, že než Putin zmagořil, byla ve velkých městech ( Moskva, Petrohrad, Soči, Krasnodar atd) životní úroveň zhruba na úrovni západní Evropy a v odlehlých regionech jako severní Kavkaz nebo republiky Dálného východu se žilo jako někde v afrických slumech. Jinak souhlasím, že ruskou ekonomiku brzdí obrovská míra korupce a klientelismu a ten zlom nastal asi roku 2012, kdy Putin nastoupil navzdory svým původním slibům 3. prezidentské období.
Petr Lavička
Nevím.jestli to byla úplně jeho zásluha.V té době byl bývalý Sovětský svaz ekonomický totálně zkrachovalý a nemohl si na cizím území vydržovat armádu.
Avatar - karel47
karel47
@lug70 Zmizni bolševiku!
Petr Lavička
Sice mě asi někdo označí za dezoláta, ale pravda je, že když Putin nastoupil do funkce prezidenta Ruska, vyvedl jej z postsovětské anarchie, obnovil právní řád a nastartoval ekonomiku.Pravdou ale také je, že se zapřísahal, že bude vládnout maximálně 2 funkční období jaké mu umozňovala tehdejší ústava.Možná kdyby opravdu bylo Rusko tehdy do NATO přijato ( zvláště po ruské jednoznačné podpoře válce proti terorismu po 11. září)nemusela se dnes řešit válka na Ukrajině.Rusko dokonce koketovalo i se vstupem do EU.Pamatuji jak Miloš Zeman v nějaké tv debatě v roce 2001 nebo 2 předpovídal sjednocenou Evropu od Vladivostoku po Lisabon a i političtí komentátoři té doby předpovídali, že skončila válka východu se západem a začíná válka severu s jihem.Sám nevím, co bylo příčinou tak radikálního zhoršení nadějně se rozvíjejícího partnerství a kde nastal zlom.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
V souvislosti s eurovolbami mu ta debata jistě neprospěla.
Večer byla ještě po debatě debata na Primě o osudu Blábolise a sepsuli ho velmi slušně.
On ten babišův výkon byl opravdu o ničem.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
corpse despy
Jasně že nepozveš někoho koho máš v plánu zničit.
lug70
@Hulin No More Hele, vysmahni huliči pánských přirození. Já moc dobře vím, že za tou nesmyslnou válkou stojí americká geopolitika a že Rusové neměli jinou možnost než vpadnout na Ukrajinu, jinak by kyjevský fašistický režim povraždil všechno ruskojazyčné obyvatelstvo a ještě by se Rusové dočkali na hranicích s Ukrajinou amerických vojenských základen a atomových raket namířených na ruská města.
Frank51482
Proboha, už zase ten ukecaný Kecáb. Odkud jste ho vyhrabali?
Richard Šebesta
No kdyby NATO Rusko do svých struktur přijalo dnes by jistě nebyla válka. Možná by se navíc povedlo Rusko trochu zcivilizovat podle západního vzoru. Podle mne to byla chyba že Rusko nepřijali. Když může být v NATO Turek proč ne Rus ? Na mně to dělá dojem že NATO potřebuje mít stále nějakého nepřítele aby si zdůvodňovalo svou existenci !
Richard Šebesta
@Spytar Souhlasím. Navíc Kocáb byl chvíli v politice a bylo to K-A-T-A-S-T-R-O-F-A co předvedl jako ministr. Když jsem přišel z vojny v 80.letech říkal jsem si Janovice NIKDY VÍCE nyní bych to napsal i o Kocábovi. Kocáb v politice NIIKDY VÍCE !
Spytar
Já mám z pana Kocába negativní pocit. Že je to sedmilhář, rychleji mluví než myslí, chytrosti tam moc není, zato megalomanské vize a vzdušné zámky. Prostě na politika dnešní doby se hodí. Udělat to výhodné pro sebe a jinak mlátit prázdnou slámu.
Ten člověk žije z odsunu ruské armády z našeho území, kterou si trapně a nepravdivě přivlastňuje. Zkrátka.
Další tlučhuba, který byl ve správný čas na správném místě. Budiž mu přáno....✌🏻
Hlavní dojem je, že sice republice záměrně na výplatním seznamu nějaké východní diktatury neškodí, ale pro erární peníze to zase uměl vždy
dojít! Navíc věk už se na jeho mysli taky dost podepsal. 🥴Zkrátka, další Zombie, který už by měl zalézt a dát pokoj. Ale oni to tihke sebe-střední 😳 Narcisové bohužel neumí. 👋🏻🤠
Avatar - epr3
epr3
@Roman Černý No a co jako? Jestli tedy byli Gorbačov a Ševarnadze zárukou toho, že Rusové skutečně odejdou, tak proč se u toho motal Kocáb?
A chytračíš(a hodně blbě) ty. V roce 1989 mi bylo 27.
Roman Černý
@epr3 Chlape. Najdi si detaily. Víš, kdo byl Gorbačov, politbyro, Ševarnadze...tak si to pospojuj a nemel kravi­ny..­.17.11­.1989 si ještě asi nebyl na světě a už chytračíš...
Avatar - epr3
epr3
@PEtr Tobes Kdyby tenkrát rusáci cvrnkli Kocába do nosu a řekli by mu "nikam nejdeme" tak co by asi tak udělal?
stoura
@Uživatel_5542819 Máte můj naprostý souhlas ten muzikant byla jen nastrčená figurka!!
achjoachjo
@Uživatel_5542819 V roce 1953. Psala jsem to níže. Ověřit si to můžete kdekoli, tohle není žádná utajená informace.
Uživatel_5542819
@Richard Šebesta Janovice ? A tiež : Jílové u Prahy je vojna pro vrahy !
Uživatel_5542819
@achjoachjo A kedy teda Rusko požiadalo o vstup do NATO ?
Hc United
@RASPUTIN
🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
PEtr Tobes
@valerius F1 no jenze to sebestovi nejak nedochazi, je to diletant a dokazuje to tady dnes a denne
PEtr Tobes
@MKzB presne tak, asi by se to stalo i bez nej, ale on k tomu rozhodne vyznamne prispel a urcite to urychlil, protoze je znamo, ze se tem okupantum od nas domu nijak nechtelo, meli se tady lip nez tam a dobre to vedeli, takze za to opravdu zaslouzi velke diky
Petr Lavička
A co válka v bývalé Jugoslávii?
Petr Lavička
Asi tak nějak.
valerius F1
@Richard Šebesta Protoze Turek o clenstvi pozadal, zatimco Rus ne. Chtel porusit pravidla uz pri samotnem vstupu.
reproman
@lug70 Co to žvaníš ty hovado?
JiriToscana
@Richard Šebesta nedaří se to ani se Slovenskem a Maďarskem. Jak civilizovat russko?
Richard Šebesta
@karel47 Sám jsi dezinformátor. Zjisti si fakta mudrlante ať se neztrapňuješ ! Sám si dezolát a druhé tak označuješ.
achjoachjo
@karel47 Co to proboha melete? Jaká dezinformace? Pokud jste to až dodnes nevěděl, tak ať Vám vrátí školné. Mnoho jste se toho nenaučil.
A nebo zkuste strýčka googla.
Avatar - karel47
karel47
@achjoachjo Kecy! Dezinformace!
Avatar - karel47
karel47
@Pavel Nyklíček Máte pravdu....bohužel babišovi voliči se na tyto pořady nedívají...ti sledují Ulici a ZOO.....😎
Avatar - karel47
karel47
@Spytar ....Zombie, který už by měl zalézt a dát pokoj....jo to na tebe sedí...Spytare...
Avatar - karel47
karel47
@Richard Šebesta Sorry, ale Rusko nikdy o členství v NATO nepožádalo.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
@Uživatel_5236112 Chlape nemáte pravdu. .Bývalý doby kdy jsem Rusy nesnášel jsem pamětník roku 68,jenže později jsem dospěl k názoru,že svět není černobílý. Každá velmoc si kolikuje svoje teritorium. USA,Čína i Rusko. Proč třeba Američani chtěli přepadnou Kubu v roce 1961 a CIA zorganizovala akci a ještě to falešně zakryli,že to vlastně dělají kubánští exulanti. Vy si myslíte že by Amicí snesli třeba v Mexicu jaderné zbraně namířéné na USA ? Tedy to co chtělo NATO udělat na Ukrajině. Já se nezastávám ruské agrese nemělo k ní dojít.Kdyby západ chtěl mohlo se jednat o Ukrajině a třeba by se vyhlo válce.NATO není žádný mírotvorce viz.Srbsko 1999 nebo Irák 2003. Mimochodem řešení sporu mírovými prostředky má preambuli. Nějak to postrádám. A nakonec proč by Rusko které není člen vojenského paktu potřebovalo nepřítele ? Že je Putin diktátor a vládne nedemokraticky je jiná věc ale v zahraniční politice rozdíl mezi velmocemi není.
corpse despy
@Hulin No More tleskám za bravurní dedukci
corpse despy
@Hulin No More já myslel, že to děláš ty.. nebuď hloupý, nepřipravuj se o práci
Richard Šebesta
@Hulin No More Sam si DEBIL. Žádné Česko tehdy nebylo když tak Československo a asi neumíš číst. U nás byla válka ?
Já jsem pamětník té doby a válku nepamatuji. Byli jsme obsazeni za jeden den a bez války. Československo se na odpor nepostavilo na rozdíl od Maďarů v roce 1956,kteří bojovali 2-3 týdny.Jo a nezapomeň natovské Turecko napadlo Kypr 1974 ať máš komplexní přehled pokud se týče Evropy.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
@achjoachjo Ano máte pravdu. VS vznikla kvůli vstupu NSR do NATO.
achjoachjo
@Richard Šebesta Trucpodnik si založili až kvůli vstupu Německa do NATO. Protože to skutečně bylo proti původním úmluvám po 2. sv. válce.
Ale rozhodně s Vámi souhlasím, že studená válka bránila válce skutečné.
Richard Šebesta
@achjoachjo Proto si založili trucpodnik VS a nepřineslo to nic dobrého i když na druhou stranu skoro 70 let nebyla v Evropě žádná velká válka až na malou válku v roce 1956 když SSSR přepadli Maďarsko.
achjoachjo
Už v roce 1953 se Sověti chtěli k NATO připojit. Ale přijati nebyli.