Zprávy

Zpět na článek

Volby vyhrálo ANO, Turek na 3. místě, propadli Piráti a SPD

23 komentářů

Radek Kocvelda
Uživatel číslo 5734171 žije,tak si tady pěkně blbe všechno z analyzoval. Jen si zapomněl na ty tvoje koně?
Saša Krach
Gratulace výtězům...a čest pora­ženým­....Zv­láště chci pogratulovat, pani Konečné a panu Turkovi. Za dobré zvládnutí volebního boje. A že měli co dělat v boji proti Molochu velkých stran kde někteří poslanci říkali takové blbosti a díky hloupému voliči a velké straňe nás jdou zastu­povat­...😭­....A­le takový je život u nás. No..tak snad příště to bude lepší.
Uživatel_5542819
Občania ČR podali vysvedčenie súčasnej vláde ...
Anonym
@Uživatel_5542819 Výsledek ANO žádná sláva
Gustav_Andel
Piráty hodili přes palubu. To dopadli ještě dobře.
Jan Bejšovec
Viděl jsem brečet blbuši i jejího protekčního fracka. Balzám to na duši.
Frank51482
Daleko důležitější jsou volby ve Francii a Německu. Makaron vyhlásil nové parlamentní volby a belgický premiér podal demisi. Zelená pakáž propadla. Očekával bych od horlivců z redakce Reflexu více komentářů, ale je nějak ticho po pěšině. Zřejmě to nejsou schopni zatím rozdýchat anebo nedostali ještě noty.
achjoachjo
@Frank51482 b) je správně.
Anonym
@Frank51482 Potěšil i debakl Okamury, Rajchla nebo Paroubka
Richard Šebesta
Volby jsou malé Waterloo pro Fialův demoliční kabinet. To je fakt a za rok dopadnou volby tak že tahle vláda půjde od válu, na to bych si i vsadil. Kdo bude vládnout je jiná věc. To se teprve uvidí ? Na straně opozičních stran to bude velká řežba. Odpověď na hlavní tři témata těchto eurovoleb tedy , válka na Ukrajině, migrace a greendeal dala naším politikům odpověď co si lidé většinově přejí. Je to pravda sice jen částečná protože 36 % volební účast není zcela přesně vypovídající ale jistou hodnotu má. Oněch dalších zhruba 30 % voličů kteří k eurovolbách nechodí ale ke sněmovním ano to za rok definitivně potvrdí. Osobně mám z porážky pětidemolice radost ale vadí mi že se opět zviditelnila Konečná. Poslední věc co napíšu , pokud se za rok komunisté vrátí do sněmovny což rozhodně nelze vyloučit bude to minimálně z poloviny vina této neschopné vlády. Ta jim někdy přímo leje vodu na mlýn.
Nommonik
@Richard Šebesta Ještě se naučit počítat s tou petikoalicí... 🤣 Neměla by ona tedy v součtu nad Ano trošku navrch? 🤔😎 Blbý. Co?
Papanikula
Podle výzkumů CVVM je současná vláda lhare a podvodníka Petra Fialy jednou z nejméně důvěryhodných v polistopadové historii.
Frank51482
@Papanikula Ne v polistopadové historii, ale od roku 1948.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Fotbalovou terminologií bych přirovnal eurovolby k domácímu poháru. V podstatě nikoho nezajímá, každého zajímá jen první liga. Každopádně budou výsledky eurovoleb mít nějaký dopad, o tom žádná. Každý se bude nyní ale snažit ty výsledky interpretovat jinak. ANO bude vyřvávat, jak by měla odstoupit vláda, jakkoli to s vládou nijak nesouvisí. Zároveň se ale bude ve skrytu duše hrozit nástupu konkurence. Výsledek ANO nebyl nijak ohromující. V koalici SPOLU dojde k procesu nastartování pudu sebezáchovy. Ten výsledek není ani debakl, ani výhra, ale hlavně u lidovců to bude další potvrzení toho, že si nesmí moc vyskakovat a nesmí tolik prudit, aby je z koalice nevyrazili, ale zároveň by měli být víc vidět. Největší nakládačku dostali Piráti a Okamura. Hlavně u Pirátů je to debakl, protože tohle jsou "jejich" volby. Dost dobře nevím, kam se poděli "jejich" voliči. Slovy klasika, po žních půjdeš k Turkovi... Část mladých voličů patrně u Turka opravdu skončila, stejně jako tam šli i někteří voliči SPD. Burešovi zase část voličů sebrala Konečná. Nicméně ten se zas tolik bát nemusí, bolševička se zase uklidí do Bruselu, kde si bude užívat dál luxusní život, který ji umožňuje demokracie, které by tak ráda zakroutila krkem. Do sněmovních voleb kandidovat nebude. Největší zděšení ale bude zažívat komerční nacionalista Okamura. Moc nechybělo, a byl pod pěti procenty. A to tam měl Petra Macha, který převyšoval inteligencí většinu kandidátů do europarlamentu o parník. Za největšího šaška voleb bych pak označil Socdem, Kdysi 30-ti procentní strana nemá ani dvě procenta...
Papanikula
Podle výzkumů CVVM je současná vláda lhare a podvodníka Petra Fialy jednou z nejméně důvěryhodných v polistopadové historii.
jerryx
@Papanikula Já to mám takto: Nejhorší polistopadová vláda je u mě Babišova, na druhém místě je ta Fialova. Ale paradoxně nejhorším premiérem je u mě Fiala, ten vůbec nevládne, což je někdy dobře, když rozhodnou poradci, co ekonomice na rozdíl od něj rozumí, ale většinou špatně, když vyhoví Pirátům a podobným extrémistům. Fiala nesnese srovnání ani s nebohým Grossem, Paroubkem nebo ani s těmi předlistopadovými. No budu objektivní, stalinista Viliam Široký se základním vzděláním byl horší.
Uživatel_5542819
@Uživatel_5734171 Prehra je vždy len prehrou ! Aj keď ju budú politici vždy prezentovať ako výhru . Pre ČR je prehrou Fialova vláda a komunisticko - lampasácky prezident ...
Mirek Ohmálek
V Evropském parlamentu sedí 705 poslanců a ANO slaví obrovské vítěztví protože tam bude mít místo šesti kamarádů teď sedm 🙄

Boha to máte fakt pocit, že tohle bude mít nějaký reálný dopad na váš život

Volby do Evropského parlamentu jsou fakt jen zábava pro chudé 😂🤣
Avatar - Petr Fojtik
Petr Fojtik
@Mirek Ohmálek Ale copak? Vsadili jsme na špatného koně? To neva, tak se tady pěkně vyblinkej a uvidíš, příště ti to vyjde.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Mirek Ohmálek
sranda bude hlavně to, až ANO opět vstoupí do frakce Renew, což jsou ti největší progresivisté, zastánci kvót i Green Dealu...))))))))
Avatar - epr3
epr3
@Mirek Ohmálek Tak proč Piráti roní slzy jako kobylí ho.na, když přišli POUZE O DVA poslance?
Keypi
Pravda, Andy má na začátku sedm, na konci bude rád za tři ....
seng
Gratuluji ANO k vítězství,ani koalice tři stran ODS nepomohla.