Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Mertlík: Starého psa, ani starou svini novým kouskům nenaučíš. V čem spočívá katastrofa eurovoleb?

78 komentářů

Paul Alerton
Podle toho, jak redaktor Mertlík hned v úvodu nálepkuje, jsem na rozpacích, jestli mladou sviní nemyslel sám sebe. Přísloví o starém psu je všeobecně známe, ale svini do něj přimixoval zřejmě kvůli sobě. 🤷🏻‍♂️
Pokud Mertlík dostal peníze za svůj článek, pak by také měl najít odvahu přečíst si diskusi a podívat se do nastaveného zrcadla od čtenářů.
Jaroslav Liška
Pane Mertlík, zvedám ukazováček!
Olda Popek
Není tento snad by člen vlády s pan ministr na nic a pronnic odnoží 2 pana Novotného?!!! Její výrazy o kterém psů ještě slušný dle něj zvykal dkousne ale za stará *** to už je skoro na takového pisatele dost. A co ty plky o Běloruskem frontu ! Že se nezmínil o roku 1968 o UIkrajinskem frontu. Taky stárne a zapomíná co jak bylo v životě! Opravdu dělá Reflexu ne moc dobrou službu. Jak jsem ho četl tak končím . Slušnost pana Mertlíka patri na smetiště dějin. Jen dodám výrok jednoho světoznámého člověka celým světem uznávaného jen u nás se v poslední době zapo­mina­neho­pannMer­zlik jo jistě bude znát! ? " Poznal jsem lidi proto si vážím zvířat" . ( JAK) Asi proto si na svou Archu nevzal lidi ale zvířats!
jasu1
Musím tedy říct, že namáhavě jízlivý a třeskutý humor vašeho popisu vší té politické bídy mne dostal. Kde je vtip, veselý sarkasmus a lehkost psaní autorů Reflexu. Váš text má hodnotu díla zapšklého patnáctiletého puboše co píše o holkách, na které nedosáhne. Obsahově je z toho mnoho pravdivého, ale zní to upoceně a poněkud žlučovitě. Víte v čem spočívá katastrofa evropských voleb? V tom ,že stejní voliči volí to co volili nebo budou volit ve svých domácích volbách. Proto vypadá Evropa tak jak vypadá a obráceně to platí stejně.
Já to vlastně ale celé píšu jenom proto,že se mi stýská po mém šmrncovním Reflexu.
Paul Alerton
@jasu1
Napsal jste to příliš inteligentně, takže to ani p. Mertlík ani ‘Reflexí skvadra’ nepochopí. 👍🏻
Petr Burda
...jak na košili pšouk...
Nevím, jak v kraji zpětného zrcátka, ale u nás je ten pšouk na košili mnohem hmatatelnější - a také je vidět, odkud "to" přišlo. Snad proto zrcátko zvolilo pšouk - vyvalil se odkudsi zdola, nevolán, nezván, aby chvíli obtěžoval a pak vyvanul. Kéž by.
adamice
Kultivovany projev pisalka tohoto clanku hovori za vse.
Jaroslav Liška
Pan Mertlík se svým slovníkem reprezentuje tu "lepší" část voličů.
Avatar - karel47
karel47
Super článek...👍
Paul Alerton
@karel47
Ano super, ale pro blby 👍🏻
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Zvýšená volební účast znamená, že k volbám mimo stálých voličů současné vládnoucí koalice, přišli také někteří voliči většinové části slušných občanů Česka a dali hlas Motoristům a STRANĚ. Doufám, že v krajských volbách jich přijde ještě více a tak zašlapeme současné vládnoucí nuly zcela do země.😎
Martin Kopecký
Pan Mertlík žije v jiné dimenzi času a prostoru. O jakých plných korytech že se to zmiňuje?
No přece o fialových petikoalicnich lokajsky probruselskych politicích a diplomatech, vstupujících s vlajkou a fanfárami do bruselskoamerickeho analu.
Jeden fakt za všechny: 2/3 obyvatel ČR žijí , z pohledu příjmů obyvatel Německa na úrovni bídy a pod ní. To je to Německo, které nám prodává plyn a energii vyrobenou u nás pěkně mastne se zisky.
A propos: páteřní dopravní síť se za posledních 35 let opravdu mění - to málo, co se postavilo se stále opravuje a co bylo postaveno nejsme schopni udržovat . Děkujeme. Odejděte.
Jiri Koudela
Tak ses Mertlíku nic nového opět nenaučil, dál píšeš ty svoje hovna a dál tě má většina lidí, co to čte, za debila. Gratuluji.
Petr Horacek
Mertlík, Mertlík ..., kdo je to Mertlík? Asi nějaká stará ***.
Petr Horacek
Co to? Mertlík může napsat slovo na "s" a mě ho nějakej robot vytečkuje? To si nedovolí ani na Seznamu !
Uživatel_576949
To je tak primitivní rukopis pisálka, že nemám sílu číst takové blábolení až do konce.
Zdeněk Holásek
Člověče, jde se bere ve Vás ta anomalni nenávist? Čtete to po sobě, nebo to z Vás vypadne v nějakém lucidním okamžiku?Chápete vůbec slovo demokracie? Znáte něco jako respekt k preferencím jiných. Já musel přežít Paroubka, hloupého Tupolánka, syrečkoviteho Sobotku a Babišákovu vládu. A teď trpím při pohledu na trapného velkého kormidelníka, jak zatím podělal na co stáhnul a je rád, že vidí brzdová světla ANO. Ale urážet Turka slovem echt nácek a Konečnou jako svinu mě vede k otázce: kam se řadíte Vy podle Brehma? Co to máte naděláno v hlavě, kde jste žral seno a v co tak skvělého věříte Vy hodnotový klenote západní populace, že musíte zvracet týdně ty své šílené výlevy?. M. Stoniš se včas zachránil, když vypadl z toho Vašeho pařeniště pokleslé žurnalistiky. Dejte si time out, okopávejte zeleninu a neštvěte starého psa strejdu Zdendu, vy pometlo
AHel
Překvapily mě vulgarismy, jednostranný pohled a hlavně pohled do minulosti.
Je nutné řešit, co je teď a i předvídat, co bude. Já si myslím, že vláda vlaje, neví co teď, nepředvídá. Prohlášení, Rusko nesmí vyhrát, mě dostalo do kolen, když k tomu se neřeklo i B....jak to "soudruzi" udělá­me..­..ti­cho.­..EU jen žvaní a Putin už 3 roky zbrojí...jenom tento postoj vlády ve mně vzbudil nevoli, že je vláda slabá, nekompetentní a neschopná, nepřátelská vůči svým občanům...jde o velkou krizi, obvykle lidé v krizi zaberou, zamakají a něco smysluplného vymyslí...tato vláda se jen drží koryta, je nesebekritická a neuvěřitelně odtržená od svých občanů. Eurovolby je šaškárna, malá zemička, co zmůžeme pár hlasy...vláda velmocí se nedá zlomit, je to a bude to...
Jan Páleníček
Smutný obraz naší společnosti, kterou pan Vladimír Mertlík zcela trefně popsal. Jeho oponenti jsou toho jenom důkazem.
pavelnovak
Mazale plný souhlas. Opravdu starou sviní novým kouskům nenaučíš.
Miloslav Podhola
Autor předloženého článku je ekonomický a politický analfabet, asi při své lásce k vládnoucím nepostřehl to, čeho většina občanů, že to vládní koalice vede k bankrotu.
Po parlamentních volbách bude muset převléci kabát, nebo pracovat manuálně, tím by se on,ale neuživil. Tlučhubové mívají obě ruce levé.
Uživatel_5236112
@Miloslav Podhola Neužíváte správných termínů - nejde o většinu občanů, spíše voličů, což je podstatný rozdíl. Pokud uvažujete o bankrotu, k tomu nás postupně vedla vláda Babišova, která začala inflací, enormně nás zadlužila, v době konjunktury nemyslela na budoucnost a kupovala si voliče za cenu půjček, ne nadarmo se Schilerové říká Dlužena. Vláda AB nepředvídala energetickou krisi, ačkoli informace a signály měla, totéž bylo s kovidem, vláda AB měla již nejméně 3 měsíce předem informace o epidemii a zůstala naprosto nepřipravená - 40.000 mrtvých. Do toho bezpočet afér premiéra i presidenta. Prosím, sdělte mi, v čem splnila vláda ANO volební program? Odstranila korupci? Ani ze svých řad ne. Nechala po sobě "ANO - bude a je líp"? NE, NE. Současná vláda řeší nedodělky a sliby chyby vlády ANO, a to navíc v mimořádné a změněné mezinárodní situaci. Moc bych chtěla vědět, jak by si Babiš poradil s řízením vlády, úsporami, uprchlictvím, zdražováním atd.
Proč teď Babiš nevybíravě obviňuje vládu jako vládu zlodějů, když za svého premierování mohl korupčníky a zloděje pohnat před soud? Proč se tak nestalo? Zůstalo jenom při nadávkách, obviňování, dehonestaci, třeba p. Kalouska. Přebral po něm ministerstvo a nesehnal žádné důkazy o nepatřičnostech. Takže všechna jeho obvinění jsou planá. A máslo na hlavě, pořádně žluklé, má právě AB.
Jirkanov Novotný
@Uživatel_5236112 ukázkový přehled vládnutí Silvera. A to ještě není komplet! Hezká práce,problém, že většina voličů Silvera to nepochopí. Dál budou mastit příspěvky s hrubkami a slohovou úpravou nevalné úrovně popřípadě opakování mantry Silvera. Hezký den
Uživatel_5236112
@Jirkanov Novotný Děkuji, že jsou i lidé Vašeho rozhledu. Chybou demokracie je, že mohou volit a posuzovat události i nevzdělanci, hrubiáni a tupci A těch je vždy víc, než lidí vzdělaných, přemýšlivých a pídících se po informacích.
Zdeněk Holásek
@Uživatel_523611
Co z toho dělá dobře tato smečka nekompetentních kariéristů - zkuste rozvést
Petr Burda
@Uživatel_5236112 ANO bude líp část programu dle svého názvu splnilo. Jim bylo líp, mohli si dělat, co chtěli, zaklekávat konkurenci Agrofertu, ne vyšetřovat ekologické katastrofy...
To jen lidé s ekonomickým vzděláním a vytěsnění minoritní akcionáři Agrofertem nepřátelsky převzatých firem klady vlády ANO nevidí.
Patrik Beranek
Mertlíku chceš-li se prezentovat jako inteligent a lepšočlověk nepovyšuj se, uber vulgarismy a nesnaž se zesměšňovat většinu občanů ČR. Chápu tvou frustraci z výsledku voleb, ale to ty ses donedávna všem opozičníkům vysmíval a karta se bohudík pro normální občany,
bohužel pro tebe a tobě podobně smýšlející obrátila. Tak přestaň plivat na druhé a zalez než tě trefí šlak či něčí ruka 😉😂
tempter
@Patrik Beranek Ty jsi mluvčí většiny národa? Kde jsi k té funkci přišel? Povídej, jsem jedno ucho!!!
Patrik Beranek
@tempter no to vidím, když se stydíš vystupovat pod svým jménem 😂🤣. Děkuji, že jsi mě označil za mluvčího národa což samozřejmě nejsem. Stejně jako není Mertlik tím kdo by měl cokoliv či kohokoliv posuzovat ba co víc urážet. Všiml sis, že jsem to psal Mertlikovi? Evidentně ne tak čau
tempter
@Patrik Beranek Hele já ti taky nevyčítám, že nevystupuješ pod svým pravým jménem. Používání nicku je v I-diskusích zcela běžná praxe. To je v poho. Ale do role mluvčího národa potažmo většiny občanů ČR (abys pochopil...) se svými formulacemi pasuješ sám, takže tvou odpověď považuji za zcela neuspokojivou, takže máš za 5. Čau.
Ps: Pan Mertlík to po tobě asi číst nebude. Je mi to líto...
Miloslav Podhola
@tempter
Současné volební většiny ano!
Uživatel_5236112
@Patrik Beranek Pozor, pane Patriku - nemluvte za většinu občanů, jen za sebe, nepovažujte jen sebe za normálního - a hlavně: vyvarujte se výhrůžek!
Petr Burda
@Patrik Beranek Problém je, že Vaše většina je zhruba 40 %.
Saša Krach
Na foto vypadá Mertlí­k,,,,n­ormál­ně,,,,
Papanikula
Tou starou sviní mysli Mertlík Pávka ?
Anonym
@Papanikula Ne Babiše, špatně to čteš
Viktor Blaha
@Papanikula jaké to je, být celý život mímo mísu?
Jirkanov Novotný
@Papanikula Stále jen dokazujete co jste za ubožáka. Není Vám ráno zle když se na sebe juknete do zrcadla?
Papanikula
@Jirkanov Novotný ubozakem je komunisticky funkcionář na Hradě , který ve svých 28 letech v dospělosti s plné vyvinutou CNS obhajoval a aktivne hájil okupaci Československa v roce 1968
Petr Burda
@Papanikula Co Vám pán Pavel provedl? Že se staral o Otíka Vám vadí?
Papanikula
http­s://tn­.nova­.cz/zp­ravo­dajstv­i/cla­nek/47­3683-exkluzivni-naprimo-s-petrem-fialou-sledujte-v-nedeli-na-tv-nova
jerryx
Nějak jsem si nevšiml, že by si mě tato vláda chtěla získat nějakým programem , myšlenkami a slušným chováním. Nevidím jediný důvod , proč bych ji měl podporovat. Pamatuji dobu, kdy ještě současný prezident miloval Sovětský Svaz a ani tehdy by se snad vládnoucí moc nehlásila k někomu jako je Pavel Novotný.
Uživatel_5236112
@jerryx Milý Jerry, vážím si tvých vysokých mravních zásad, ale snad jsi trochu pozapomněl, že ještě před nedávným časem jsme museli snášet vulgarity a urážky Zemana a Babiše (to trvá dodnes), a přitom to byli vysocí představitelé státu. Prokázali ČR medvědí službu i v zahraničí, Babiš zanechal po sobě mnoho chyb a afér, od svého programu, velmi neurčitého, se velice odklonil, protože ani jemu, ani MZ ústava a zákony nic neříkaly. Ostatně i ANO ponechalo ve svých řadách Faltýnka, Brabce aj. - tam byly větší prohřešky než u neslušného p. Novotného, který pro svůj obvod udělal mnoho dobrého. Máš smůlu, Husák se Ti už nevrátí.
jerryx
@Uživatel_5236112 Mravní zásady snad platí pro každého, s chováním Zemana jsem nikdy nesouhlasil, byl pro mě vždycky buranem a ne představitelem státu. Co se týká Babiše, rovněž nejsem spokojen. I co se týká mě, s vrozenou arogancí se potýkám celý život. Ale co se týká mravnosti, držím se Václava Havla. I on byl člověkem chybujícím, ale ta slušnost tam byla. On by se nefotil s Novotným jako současní představitelé a Novotný by si tohle nedovoloval, protože až současná moc mu naznačila, že kdo podporuje je, může všechno. Takže Fiala, Pavel, Nerudová jsou totéž ,co Novotný a s lidmi, co odporují tomu, co mě učili doma a ve škole, se bavit nehodlám, dokud se nenaučí slušnému chování. Tak jsem byl vychováván já, když jsem se v pubertě choval podobně jako paní Danuše, Novotného kvalit jsem přece jen nikdy nedosahoval. A jinak , nástupce Husáka teď sedí na Hradě, Havel se už nevrátí.
Uživatel_5236112
@jerryx Vlastně s Vámi úplně souhlasím. Až na to, že volba P. Pavla nebyla až tak zlá, vybrala jsem menší zlo. S ohledem na jeho věk, nemohl napáchat PP nějaké velké komunist. zločiny a zatím se drží dobře. Byl prověřen v ČR i v NATO, tam by těžko prošel s černotou z minulosti. Vždy dostanu kopřivku, když si představím, kdyby na Hradě seděl slovenský komunistický psychopat. Mně je 87 let, tak mám prvorepublikánskou výchovu, shodnou s Vaší. Tak se nezlobte. Zdraví babka z jižní Moravy.
jerryx
@Uživatel_5236112 Naprostý obdiv, já myslel, že mluvím s někým mladším.Mně je 56 a nevěřit vládě a prezidentovi je pro mě normální, když nejsou autoritou ( třeba Štrougal a Husák), věřím lidem a ne institucím. Vaše myšlení je obdivuhodné. Co se týká voleb, respektuji volbu každého, já prezidentské volby vynechal, ale byl jsem z rodiny jediný. Samozřejmě s výjimkou pana Novotného. Kromě nevyspělých mladých, nikoho v Řeporyjích neomlouvá volba tohoto člověka. Jak chtějí vychovávat děti, jak chtějí ve škole učit občanskou nauku? Hezký den a hlavně hodně zdraví.
Miloslav Podhola
@Uživatel_5236112
Asi si nepostřehl,jak se v ODS a STANu umělecky krade.
Kdyby naše média byl nezávislá,mnozí jsou již v kriminále a netvořil by se kauza z ubohých vrácených 50 Babišových.
pavelnovak
@Miloslav Podhola
👍
pavelnovak
@jerryx 👍
Frank51482
Má pravdu Mertlík. Ani kdejakou starou svini z redakce novým kouskům nenaučíš.
Avatar - Pavel Mikel
Pavel Mikel
"ANO 36,14%"...., ......pane Mertlík, chtě nechtě, by jste vašemu oblíbenci, neměl tolik přidávat....až jsem se polekal, že je to pravda.... 🤣👍🏻💔
Miroslav Kašpar
Někde psali, že to byly volby "aby byla sranda". Ale to jsou snad všechny volby, nebo ne?
Saša Krach
Mertli­ku,,,,­Mertli­ku,,,,­je to i vaše práce....
Co znamená slovo sebe­refle­xe.😛😛­😛😛😛🤮🤮🤮🤮
Uživatel_5132470
V článku píšete o tom, že Ano dosáhlo 36%, a že skončilo první s náskokem 10%. Oficiální výsledky třeba tady. http­s://re­sults­.elec­tion­s.eu­ropa­.eu/c­s/ces­ko/

Mohu vědět jak jste k tomuto závěru došel? A také jak kontrolujete uváděné informace?

Úryvky z článku,
"Jak to vše dopadlo, už víme: ANO 36,14%, SPOLU 22,27%, PaM 10,26%, STAČILO! 9,56%, STAN 8,7 %, Piráti 6,2 % a na chvostu „My s SPD“ a Trikolorou 5,73%."
"Katastrofou eurovoleb v Česku není poměr 37,17: 61,69 % a křesel 9:12 v neprospěch vládní koalice, ani vítězství ANO o 10 %."
Uživatel_5236112
Pro mne bylo největším překvapením voleb, že s. Konečná je vdaná. Pro mne je ztělesněním postavy Eulálie Čubíkové z románu Zvonokosy (autor Chevallier).
Druhé překvapení: je dobré, že se poslancování chtiví abonenti projevili - třeba Šlachta, rudá hlava. Ten musí mít minulost v policii, která by měla zajímat orgány v bezpečnostním řízení.
Třetí překvapení: hrůzostrašné fotky Václava Klause a Andreje Babiše.
David Novotný
@Uživatel_5236112 dost dobré 😀😀😀😀 Konečná aka Eulálie Čubíková je dokonalá představa. Já když tu paní vidím, tak na mně vždy působí jako blonďatá údernice ze sovětských plakátů padesátých let.
pinkkk
Dejme tomu, že máte pravdu. Popisujete aktuální situaci na českém (politickém) trhu. Ale hergot, z čeho to vyrostlo? Skoro pětatřicet let po slavné Textilce takovýto marast? Diví se snad někdo, že se pomalu může stýskat po době předtextilové? Komunisti byla svoloč, ano, ale byla to jen jediná existující strana (ostatní byly trpěny jen aby dělaly zdání demokracie), takže nadávat se dalo jen na jednu konkrétní stranu. Dnes mám na výběr. No, tomu říkám pokrok.
Stana Klouzava
Lidičky, ode dneška konečně vyděláváte na sebe a ne na tu všivou vládu. Huráááá.
Avatar - epr3
epr3
..Starého psa, ani starou svini novým kouskům nenaučíš...pravda, pravda, pravda. Úplně stejně, jako Mertlíka už nenaučíš psát alespoň trochu nezaujatě a objektivně.
Stana Klouzava
@epr3 To je ale prd proti novinkám a seznamu.
Oldoslaw 1
Koukám že z Reflexu se stává solidní žumpa, už se nemůžu dočkat jaké další info na opozici vytáhnete ať už vy z Reflexu či nějaký jiný provládní novinář..co takhle přijmout výsledek voleb a nekňourat..
David Novotný
@Oldoslaw 1 no jestli vy nazýváte Reflex žumpou, tak já si Vás dovolím nazvat hovniválem, jelikož si před sebou s láskou tlačíte svou kouli verbálních výkalů a nenávist vůči vládě je z vás cítit na kilometry.
Oldoslaw 1
@David Novotný Tak ten se povedl 🤣.. určitě jste zhrzený volič Spolu..z Vaší odpovědi ten smutek přímo čiší..
xlendi
ANO přeci nemělé 36, ale "jen" 26% (i to je ale o 21,5% více, než by mu slušelo).
Miloš Hora
Tenhle volební průšvih jde i za novináři a komentátory. Musíte přitlačit na pilu, houšť a větší kapky jsme tomu říkali. Více Burešů, putinovců, prorusáků, dezinformátorů, pitomiů atd.
Já vám věřím, kluci, vy to dáte....
jajinka0511
Velmi smutné, ale bohužel naprosto pravdivé. Děsí mě vidina blížících se parlamentních voleb.
Avatar - epr3
epr3
@jajinka0511 Mě ne.
Uživatel_5542819
Katastrofou českej bulvárnej žurnalistiky sú indivíduá ako je autor tohto článku, ktorý sa vyjadruje ako primitívny buran ...
Petr Chládek
@Uživatel_5542819 Felvidék náš vzor...
Uživatel_5236112
@Uživatel_5542819 Nemáte na Slovensku právě vámi popisovaná individua přímo ve vládě???
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Asatin
@giorgio287 Chocholoucek s tebe bude mit velkou radost.Jeste pridej,on to rad cte.
giorgio287
@Asatin
Za pravdu zavírat do blázince? Ty máš v hlavě fialový trus, soudruhu!
Miroslav Rys
@giorgio287 Popravíš leda svýho čokla, až ho v neděli zblajneš, jelito 😀😀
Asatin
@giorgio287 Me osbne tvoje zvasty vubec nezajimaji,ale chocholoucek te rad posloucha,tak pridej a on ti pak rekne diagnouzu.
Richta
@Asatin Nějakého Chocholouška potřebuje
Mertlík, tenhle jeho nenávistný výlev byla novinářská katastrofa. Už by měl vytáhnout hlavu z provládní zádele a přemýšlet, co pro nás pětikolka udělala.
Stana Klouzava
@giorgio287 Myslím si, že to je ještě horší než píšete. Premiér se hrbí před každým kdo se na něj podívá, poklonkuje a panáčkuje zpocený a smradlavý před kde kým. No a na Hradě řádí komunisti.
David Novotný
@giorgio287 evidentně revolucionář Che Giorgio. Já bych byl s těmi popravami opatrný soudruhu, protože jak víme z historie, tak s hlavou na špalku většinou skončili právě ti, co ty revoluce a popravy tak horlivě prosazovali. Asi moc neznáte historii, ale namátkou Vám připomenu třeba francouzskou revoluci.