Kultura

Zpět na článek

Never more zavření Kasáren Karlín kvůli klasické kafkárně s razítky

7 komentářů

Vera Diblikova
Není to spíš proto, že hluk do obytné zóny nepatří?
Jan Bejšovec
Tak mně mnohem větší Kafkárna přijde to, že si lidé dělají mejdan, kterým otravují své okolí a nikdo to neřeší. Všem je to jedno. A pindy ohledně Chalupářů, jsou jen pindy. Ať se každý baví jak chce, ale nenutí svou zábavu okolí, které o ní nestojí. To je stejné jako s koncerty v Ledárnách. Když si někdo potřebuje cpát řev do uší ať si ho cpe ve dne, nebo ať si ho tam cpe za městem na louce a ne uprostřed zástavby.
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
Česko je jedna velká kafkárna už léta, často jde o mnohem absurdnější případy a s mnohem významnějším dopadem 🫣🙄 teď se zrovna někdo probudil kvůli tomu, že mu zavřeli rozpadlá kasárna 🥳
pinkkk
@Pärkund Roservaal Obávám se, že vůbec nevíte, o co jde. Kasárna, tedy celý ten bloK kasáren je léta prázdný. Kasárna Karlín (KK) je něco zcela jiného. KK je jen spolek, který je ve vnitrobloku, tedy ve dvoře těch kasáren. Využívá pár jednopodlažních budov na tom dvorku a dvorek. Ty budovy nejsou ani nijak stavebně spojeny s hlavní budovou kasáren! V přízemí těch jednopatrových budov je pár restaurací, kavárna, toalety. V patře snad nějaké zkušebny pro taneční soubor, nebo něco takového. A hlavně a znova, znova. KK nemají s hlavním blokem kasáren vůbec nic společného!!!
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@pinkkk a co to na tom co jsem napsal mění 🤔
pinkkk
To, že kasárna léta chátrají, omítka opadává tak, že si už říká o ceduje Pozor padá omítka, to odporným ouřadům z Prahy 8 nevadí. Že na Palmovce dlouhá léta chátrá zozestavěný odporný moloch za miliony, který bude muset být zbourán, protože dostavit nejde, to ouřadům taky nevadí. Ale že KK nemají kolaudaci na dětské pískoviště s hračkami, nebo dokonce na volejbalové hřiště, to je super zločin. Uzavření a likvidace KK před letní sezónou, za to by měli být ouřadové bez milosti vyhozeni.
pinkkk
@pinkkk Tady si prohlédněte ruinu na Palmovce. http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/bydle­ni-jen-malo-jinych-lokalit-si-premenu-zaslouzi-tak-moc-jako-palmovka-mini-architekt-4047­6446#d­op_ab_­vari­ant=0­&dop_s­ource­_zone_­name=­hpfe­ed.sz­nhp.con­text&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz­&utm_m­edium=­sekce-z-internetu