Kultura

Zpět na článek

Ostřelovaná Ukrajina: Její bouřlivá minulost a krajně nejistá budoucnost

21 komentářů

Avatar - našinec
našinec
V našem městě před rokem 2022 visela na 1. místě vlajka ČR, na 2. místě EU a na třetím městská vlajka. Po roce 2022 visela na 1. místě vlajka ČR, na druhém městská vlajka a na třetím vlajka UA. Poté, co opakovaně vlajka UA byla zničena, tak na 1. místě visí vlajka ČR, na 2. místě visí vlajka UA a na 3. místě městská vlajka. Jinými slovy, u nás konec EU a nahrazení EU Ukrajinou. Myslím, že je to obrovský úspěch UA, která v našem městě porazila EU. V našem městě vládne ODS v koalici......5ti koalice více než o pozornost a přátelství v EU bojuje o totéž v UA. S UA na věčné časy a nikdy jinak!!!
Richard Šebesta
@našinec Tleskám.
Avatar - našinec
našinec
Jelikož ČR a NATO zásadně podporuje teroristické státy, tak UA bude mít neutuchající podporu Západu.
giorgio287
To si jako někdo myslí, že Amíci chtěli něčemu zabránit? Když chtěli mít základny 300 km od Moskvy? A mají z té války krásný kšeft? Dokud nechcípne poslední ukrajinec, válka bude! Americký kšeft First!
giorgio287
Zelenského kleptokracie zaslouží být zničena.
PEtr Tobes
@giorgio287 kolaboranti s russkym fasistickym a zlocinnym rezimem pachajicim nespocet valecnych zlocinu v cizi zemi zaslouzi byt potrestani..ono nic neroste do nebe, jednou to praskne a pak se nebudete stacit divit
Jozef Kolek
Buča 2
Avatar - epr3
epr3
V roce 2014 psal pan redaktor Šajtar na téma Ukrajina, dokonce zde, v Reflexu, tyto texty:
http­s://ww­w.no­vare­publi­ka.cz­/2024/­07/u­krajin­sky-koktejl-poslednich-dni-na-webu-strana-ua
http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/komen­tare/­54769/­jaros­lav-sajtar-nezavislost-ukrajiny-jeste-neni-zarukou-prosperity.html
Je z nich zřejmé, že už v roce 2014 zuřila na východní Ukrajině občanská válka, jejímiž obětmi byli především etničtí Rusové. A protože se nebylo možné po celém světě (dokonce ani v OSN) dovolat řešení tohoto konfliktu zvenčí, vznikly ruské domobrany, proto přišel Girkin-Strelkov a proto nakonec na východní Ukrajinu vpadla ruská vojska.
Já bych moc prosil novináře píšící pro mainstream, aby se nepokoušeli dělat z Ukrajinců nevinná ubližovaná bebíčka a z Ukrajiny div ne kolébku demokracie, kde všechny vítali jen chlebem a solí. Nic není dál od pravdy. Na rozpoutání nacionálních vášní mají lví podíl především ukrajinští nacisté a kriminálníci, kterým byla ponechána volná ruka a zaručena beztrestnost.
Rusko se pokoušelo tento konflikt řešit po mnoho let po dobrém u institucí, které to mají v popisu práce, i u států, které to svým vlivem mohly zařídit. Celý svět se jim posmíval v duchu "mrtvý rusák, dobrý rusák". Současný stav je toho důsledkem a Ukrajina opravdu nemá naději, přes plané kecy představitelů NATO a tzv.Západu, na vojenské řešení, neřkuli vojenské vítězství.
Orbán je jediný státník, který toto dokáže přiznat a alespoň zkusit řešení diplomatickou cestou. To, že se mu gaučoví a salónní válečníci ( ve skutečnosti naprostí lidští ubožáčci) posmívají, je jenom potvrzení toho, že to, co se pokouší dělat je správné a jediné možné.
Richard Šebesta
@epr3 Souhlasím. V podstatě souhlasím, jen dodám možná že část viny je i u Rusů přesto ale kdyby západ tedy NATO mělo zájem řešit tyto problémy už dříve nemuselo k válce vůbec dojít. Ještě i v roce 2022 před ruským vpádem se mohlo válce zabránit. Jak se dá snadno dokázat americké tajné služby nejméně 2 týdny před 24.únorem věděly co Putin chystá. Biden s ním hovořil nejméně 2 x a přesto ,že znal pravdu nenabídl Putinovi žádné řešení ani žádné jednání o Ukrajině prostě nic. Jen prázdné kecy a sliby o ničem. Na závěr dodám,že si vážím pana redaktora Šajtara . Snaží se být vždy objektivní což není vždy u všech samozřejmost.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Ještě dovětek. Proč Biden nic neudělal když věděl že Rusové chtějí zaútočit a NATO má v preambuli že možné konflikty se mají řešit mírovou cestou ? Člověku se vkrádá myšlenka že zřejmě válce zabránit Biden nechtěl ale že si ji možná i přál. Otázka proč je nasnadě .Těch důvodů mohlo být více. Doufal,že Rusko se válkou oslabí a nebude už tak silné vojensky ani hospodářsky,nebo že to povede k Putinově pádu,nebo že to vyvolá u některých zejména východoevropských i středoevropských národů protiruské nálady,což logicky USA hraje do noty. Těch důvodů mohlo být i více a mohla to být i kombinace výše uvedených. Současné situace kdy válka zamrzla a ani jedna strana nemá na rozhodující vítězství jen dokazuje že NATU i EU na životech Ukrajinců vůbec nezáleží. Dejme tomu že ani Putinovi ale ten je přece zlý zato západní " demokracie " jsou dobré,správné a mírotvorné že ?
Avatar - epr3
epr3
@Richard Šebesta Každá válka, kam ami mohou dodávat zbraně, je jim dobrá. A nejlepší je ta, kde podporují obě strany.
Pavlína Klimešová
@Richard Jedním z důvodů, proč Biden nezasáhnul, byla i skutečnost, že jeho syn podnikal na Ukrajině a to ne právě čistým způsobem, jeho firma prováděla výzkum chemických zbraní, tato zpráva se objevila hned na začátku války a ticho po pěšině...
tempter
@Richard Šebesta "V podstatě souhlasím, jen dodám možná že část viny je i u Rusů", tebe fakt stačí jenom citovat, víc netřeba. Ty jsi vážně mimoň, šebíku. NATO ve vztahu k rusku udělalo jenom jednu, zato zásadní chybu. Rusákům se mělo klepnout přes prsty už v době, kdy pomocí zelených mužiků obsadili ukrajinský Krym. Každé zlo je nejlépe potlačit v zárodku, když mu necháš prostor, tak jenom bobtná a jeho potlačení stojí následně mnohem víc sil a obětí než na počátku. Jenom pro připomenutí, 24/2/2022 napadlo rusko z putinova rozhodnutí suverénní stát Ukrajinu. A Biden fakt za to nemůže...
Pavlína Klimešová
@tempterKlepnout přes prsty mělo Rusko hned ze začátku, nevoť Krim vždy a bude patřit Rusku odjakživa, viz historie.Téhle Ukrajině tam nikdy nic nepatřilo a patřit nebude.
PEtr Tobes
@tempter nj, kolaboranti s russackem se tu zase sesli jak vosy na med nebo potrefene husy...ale ze jsou kolaboranti je nesporny fakt, a ze kdyby byla horka valka, tak by sli za katr, protoze hybridni valka se zatim jako valka bohuzel nebere, coz je ale velka chyba, tak mohou v klidu kolaborovat s russkym nepritelem, ale jednou na ne treba dojde, vseho do casu!
Pavlína Klimešová
@epr3 Vážemý pane, velmi si vážím vašeho pravdivého komentáře a mluvíte mi ze srdce.Takto přesně se vyvíjela a vyvíjí celá situace s Ukrajinou, jenže o tom se mlčí, nebo se blokuijí komentáře. Ukrajinci nikdy nebyli žádní beránci za kažfého režimu. Ukrajina se nikdy neměla stát "suverénním státem"pod taktovkou USA a západu. Tento stát zanikne, bude-li pokračovat tato válka, jiné řešení nevidím.Rusko si nemůže dovolit, aby mu na hranici vzniklo NATO, Následky si ponese celá Evropa.
tempter
@Pavlína Klimešová Ura, Ura, Ura.
Avatar - epr3
epr3
@tempter No vidíš, jak to hezky umíš, nebo si oprášil znalosti z prvomájových nebo velkých říjnových průvodů?
Avatar - epr3
epr3
@Pavlína Klimešová Děkuji. Je mi smutno, když tu vidím příspěvky exemplářů, na kterých se vyřádila propaganda Nutelenkovy vlády. Doufám, že ti co přijdou po nich, budou lepší.
pinkkk
..."Předmluvu k vydání z března 1922 napsal v Bostonu Jurij Felštinskij"...
Aneb cestování časem v podání Reflexu.
Avatar - našinec
našinec
@pinkkk Ten Felštinskij bude asi něco jako Baba Vanga.