Téma

Zpět na článek

Tomáš Vlach: O válce na Ukrajině se sice hodně mluví, ale řešení je v nedohlednu. Dokud nezmizí Putin

7 komentářů

Frantisek Najman
Spravedlivé řešení je, jen vůle USA a Západu a možná i Ruska není: Řešení je opakovat referenda bez účasti Ruska, EU a USA, na př. za organizace Tureckem, či jiným nijak nezapojeným a nezávislým státem. A jen občané tam žijící by svobodně rozhodli zda se chtějí vrátit pod správu Kyjeva, nebo samostatnost v rámci Ukrajiny a nebo zůstat pod správou Ruska.
tempter
@Frantisek Najman Ta vaše referenda jsou prostě alibistický nesmysl. Ukrajina je svrchovaný stát a nikdo nemá právo na jeho území vyhlašovat referenda o odtržení části země do područí jiného státu. Obzvláště, když ten jiný stát je agresor, který rozpoutal v Evropě největší válečný konflikt od druhé světové války. O objektivitě referenda pod hlavněmi samopalů už ani mluvit netřeba.
Frantisek Najman
@tempter Doporučuji nejprve pořádně přečíst a pak reagovat, ne naopak.
Avatar - epr3
epr3
Než zmizí Putin, bude už Zelenskyj dávno na Krchově, zavražděn vlastními, kterým kazil byznys tím, že chtěl vyhrát válku.
Richard Šebesta
EU i NATO se podle mne podobá čím dal víc RVHP respektive VS . V čem ? Ve lhaní a fabulacích určitě .Autor článku to nazval přesně , o válce na Ukrajině se hodně mluví ale řešení je v nedohlednu protože západ sám žádné reálné řešení nenabízí a podle mne ani nechce. EU i NATO mírové řešení nechce a pouze vytváří falešnou iluzi že něco proto dělá .Možná že část ovčanů mluvím nyní za českou republiku tomu i uvěří. Jde samozřejmě o voliče současné válečné Fialovy vlády. Ještě jeden postřeh. Včera jsem narazil náhodou na debatu pár německých politologů a historiků o válce na Ukrajině .Diskutovali o nedávné " mírové konferenci " ve Švýcarsku. Hovořili taky o nějaké chartě OSN o nedotknutelnosti hranic a o integritě území. V podstatě tvrdili že i Rusko tuto chartu podepsalo ale v reálu se jí nechce řídit. Je to narážka na anexi Krymu a doněcké a luhanské oblasti a na to že Rusko by jednalo o míru za podmínky že tato území už zůstanou součásti Ruska. To je ale pro Ukrajinu i západ nepřijatelné. Dobře kdyby západ měl jednu morálku a nebyl falešný pak by se tato podmínka dala i akceptovat. Ale je tu i několik ale. Onu chartu o nedotknutelnosti území podepsaly i západní země a samy se tím neřídí. Tedy oni ( západ) se tím řídit nemusí Rusko ano. Uvedu dva příklady farizejského postoje NATO. Když před 50 léty člen NATO Turecko napadlo Kypr , obsadili Turci severní část ostrova obývaného Turky. Vznikla Severokyperská republika
kterou krom Turecka a a snad pár zemí nikdo neuznává. Z Kypru předtím jedné země jsou rázem dvě. No a druhý o 25 let později. Srbsko v důsledku agrese NATO přišlo o Kosovo . To nebylo porušení integrity cizího území ? Srbové nikoho neohrožovali ( o nějaké agresi proti druhé zemi nemůže být řeč, Kosovo bylo integrální součásti Srbska , teď už není). No a to je ta faleš západu.
lug70
Já bych řekl, že dokud nepadne kyjevský fašistický režim a nezmizí ta loutka západu v zeleném svetru. Mír už mohl být na jaře 2022. Jenže zelená loutka těsně před podpisem mírové smlouvy dostala pokyny od západu, tlumočené bývalým britským premiérem Johnsonem, že válka s Ruskem musí být, do posledního Ukrajince.
giorgio287
Jen aby samozvaného prezidenta Zelenského nesejmul někdo z vlastních. Protože v tu chvíli by bylo po válce...