Analýza

Zpět na článek

My makat nebudeme! Je tichá rezignace další výmysl přecitlivělé mladé generace, nebo odvěký fenomén?

3 komentáře

Uživatel_5389281
Svět korporátu má svá specifika. Já bych do korporace nešel ubíjí to duší. Dělat od nevidím do nevidím, s tím už jsem přestal také. 12 let pracuji v zahraničí a tomu českému stylu práce (je to práce pro 10 lidí tak to ve čtyřech zvládnete) už jsem si odvykl. Česká republika má nevýhodu německých cen zboží ale českých mezd a nizozemského zdanění práce. Tato hra je demotivující pro většinu mladých, znamená nemožnost pořídit si alespoň vlastní bydlení. A tak se ani nedivím že odmítají ty korporátní krysí závody. Já jsem živnostník, pracuji na sebe pro lukrativní nizozemské zákazníky, pracuji racionálně klidně a zpravidla pouze šest měsíců v roce. Víc práce, která by za to stála stejně není a dělat za žebračenku jen proto aby člověk pracoval, to nemá smysl.
Miloslav Podhola
Budete to tím,že během dětství jim zajistili jejich rodiny blahobyt, bez požadavků, aby se svými silami zapojili a to jim zůstalo do současnosti.
Povalovat se a brát drogy, je přeci tak povznášející!
Aber dle Ende, praví Němci!
Lord Revan
Jestli to není tim, že si mladí lidé uvědomují narozdíl od starých, že z nás management a firmy dělají novodobé otroky. Prace není už smyslem života, tu vystřídal volný čas a firmi si na to už musí zvyknout.