Analýza
Zpět na článek
My makat nebudeme! Je tichá rezignace další výmysl přecitlivělé mladé generace, nebo odvěký fenomén?
3 komentáře
Uživatel_5389281
0
Svět korporátu má svá specifika. Já bych do korporace nešel ubíjí to duší. Dělat od nevidím do nevidím, s tím už jsem přestal také. 12 let pracuji v zahraničí a tomu českému stylu práce (je to práce pro 10 lidí tak to ve čtyřech zvládnete) už jsem si odvykl. Česká republika má nevýhodu německých cen zboží ale českých mezd a nizozemského zdanění práce. Tato hra je demotivující pro většinu mladých, znamená nemožnost pořídit si alespoň vlastní bydlení. A tak se ani nedivím že odmítají ty korporátní krysí závody. Já jsem živnostník, pracuji na sebe pro lukrativní nizozemské zákazníky, pracuji racionálně klidně a zpravidla pouze šest měsíců v roce. Víc práce, která by za to stála stejně není a dělat za žebračenku jen proto aby člověk pracoval, to nemá smysl.
Přejít do diskuze
Miloslav Podhola
Budete to tím,že během dětství jim zajistili jejich rodiny blahobyt, bez požadavků, aby se svými silami zapojili a to jim zůstalo do současnosti.
Povalovat se a brát drogy, je přeci tak povznášející!
Aber dle Ende, praví Němci!
Povalovat se a brát drogy, je přeci tak povznášející!
Aber dle Ende, praví Němci!
Lord Revan
Jestli to není tim, že si mladí lidé uvědomují narozdíl od starých, že z nás management a firmy dělají novodobé otroky. Prace není už smyslem života, tu vystřídal volný čas a firmi si na to už musí zvyknout.