Kultura

Zpět na článek

Josef Kemr byl vynikající herec a hluboce věřící člověk. Co víte o jeho životě a filmových rolích?

7 komentářů

fizulka
Pan Kemr byl vynikající herec. Prý hluboce věřící křesťan, proto je mi divné, že zapíral existenci svého potomka. To moc křesťanské nebylo.
Richard Šebesta
Pana Kemra jsem měl, rád jako herec byl super , stejně jako celá řada jeho kolegů jeho generace. To jak hodil komunistům titul pod nohy bylo skvělé. Bylo by ale zajímavé co by říkal dnes na tento režim ? Ten si s minulým v některých věcech moc nezadá. Dnešní politici lžou jako komouši, a bordel je dnes v některých věcech větší než za totáče. Viz.třeba kriminalita ,bezpečnost nebo třeba fakt, že se zhoršuje dostupnost lékařské péče protože je někde velmi akutní nedostatek lékařů atd.
reproman
@Richard Šebesta Já teda na lékařskou péči za bolševika moc dobrý vzpomínky nemám. Ani na bezpečnost, ani na kriminalitu.
Proč to ale taháte zrovna do vzpomínky na Kemra, to mi hlava nějak nebere.
Richard Šebesta
@reproman Mi zase hlava nebere vaše kecy. Mně prostě zajímá co by tihle velikáni od kumštu říkali na dnešek ? Bezpečnost a kriminalita je dnes prokazatelně mnohem horší než tehdy . Vím o čem mluvím tu dobu pamatuji a mám o tom důkaz. Když se občas někdo pustí do porovnávání dnešního a minulého režimu vždy to porovnávání dopadne dobře pro tento režim ať jde o bydlení, životní úroveň, vzdělávání atd. Ale ještě nikdy jsem neviděl a nečetl statistiku o kriminalitě a objasňování zločinu. Proč ? To je jasné autor této statistiky by musel pokud by nechtěl lhát přiznat že tehdy se žilo bezpečněji a lépe. Třeba jen takové vymáhání alimentů každý kdo tehdy žil a byl dospělý potvrdí, že tehdy když někdo neplatil tak ho zavřeli a na krymu musel makat a many šly většinou exmanželce rovnou. Dnes ? Protože zločinci nemusí makat, tak ten druhý partner(ka) se peněz nedočká . Nejsem stoupenec minulého režimu jen chci být objektivní. Genügt es ?
Uživatel_5542819
@Richard Šebesta Ja, es reicht !
Jan Kalisek
@Richard Šebesta Jo, a to si představte, jak dokonalé bylo vymáhání alimentů v nacistických a stalinistických koncentrácích! Sebrali rovnou všechno všem a kdo nechtěl platit, měl po ptákách. Ostatní tedy také, ale to by Vám přece nevadilo, hlavní je tadleta bezpečnost.
Uživatel_5542819
@Richard Šebesta Lenže on začal byť " hrdinom " až tesne pred pádom režimu ! Dovtedy poslúchal a slúžil komunistom ...