Prostor X

Zpět na článek

Korespondenční volba působí účelově, ale je v souladu s ústavou, říká prezidentův poradce Kysela

26 komentářů

Avatar - našinec
našinec
Korespondenční volba je účelová záležitost. Kdyby nebyla, tak by platila až po nejbližších parlamentních volbách.
MKzB
@Frank51482 Ano Fanoušku. Pan Babiš řekl, že je to podvod, tak je to podvod a nebudeme o tom diskutovat! Jestli o tom ještě něco napíšeš, tak dostaneš na holou!
Miroslav Rys
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Frank51482
Ne že působí účelově, ale je na sto procent účelová. Pětidemolice už neví, jak se udržet u koryt, protože mají plné gatě toho, co by se s nimi mohlo dít po prohraných volbách. Šmejdi z pětidemolice se dostali podvodem k lizu a doufám, že na Rychetského už v pekle čekají.
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Pavel Maleček
Tohle dopadne stejně, jako když na Primě chtěly dvě progresivistické fůrie zlikvidovat motoristu Turka. Místo aby ho volebně zařízly, kvanta hlasů jemu i jeho spolku nahnaly. Právě přes až bučící účelovost, když z něj ve své tupé aroganci dokonce lidem milovaného a proto voleného mučedníka udělaly. No a stejně bučící účelovost a arogance téhle změny voleb udělá to samé. Ty co to mělo zaříznout, naopak posílí.
Vládní koalice na tom sice pár desítek tisíc hlasů z venku získá, ale ta domácí, tímto vytočená, pro Babiš a spol. masa tím vyprovokovaná jít volit, je násobně převálcuje.
Tuplem když se to ve volební kampani šikovně prodá. Třeba jako snaha vlády přes hlasy bohatých cizáků, chudáky důchodce a zaměstnance za kus chleba otročící u pasů montoven, na stavbách či polích dál finančně oškubávat.

Takhle si na vidle naběhnout - no ale co byste od echtes akademického, tedy od života odtrženého politologa chtěli - ke všemu o moc se křivácky zbaběle klepajícího, co si to na férovku rozdat bojí ... že Fialo.
Saša Krach
Česká Republika.@ Učelovka.cz
😝😝😝😝
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
PEtr Tobes
@našinec tak s tim bych i castecne souhlasi, je to jednak narovnani rovnosti voleb, a zaroven je to i castecne ucelove, ale tak to proste chodi. urcite ale neni protiustavni, to je hloupost...ono to k tomu soudu stejne dojde a ten to potvrdi ze je to ok
Avatar - Lior Chaos
Lior Chaos
Je to jednoduché a prosté.
V posledním odstavci - Ústavní zásady volebního práva.

Tajné hlasování – tato zásada znamená, že nesmí být možné spojit voliče s odevzdaným hlasem.

Každý korespondenční hlas bude spojován s určitou osobou, nelze volit anonymně, takže jasné porušení Ústavy ČR.
PEtr Tobes
a dezole uz breci...nebojte, bures to stejne vyhraje a prihodi vam par drobnych na dluh z eraru, on bude dal vesele krast dotace a bacovat bude vysmatej, a vy mu za to jeste budete dekovat, i ta velka inflace je zcasti jeho dilem, ale to nikdy nepochopite...
LUF3
Je to účelova, to je bez diskuze. Hlavně nezapomenout, kdo jí prosadil, až se vyskytnou problémy s pochybnými hlasy a regulérností voleb. Volby byly doteď jednou z mála věcí, které ještě fungovaly.
Miloslav Podhola
@IvoCZ '
"Hloupi" lidé, čtou zprávy ze světa a dočtou se,že při přímé volbě jde těžko podvádět, zatím co při korespondenční se podvádí o sto šest.
A to se současný vládcům
v ČR v parlamentních bude hodít, neb mají plné spodky již nyní.
Miloslav Podhola
@Markus Wassertrüber
Co se nám nehodí,to si přizpůsobíme, činí pětikoalice!
A s podvody, nejsou ve střetu
Dozimetr,kampelička a další nezveřejněné.
Miloslav Podhola
I kyselá rozhodnutí, která se hodí pětikoalici do krámu, jsou pro Kyselu sladká. PEPAnův poradce vždy na svém místě!
Markus Wassertrüber
Korespondenční volby vedly k nepravostem v Rakousku, Německu (nejnovější je stále ve vyšetřování v Bad Reichenau) ,v USA i jinde ve světě. Počet podezření na manipulaci voleb touto metodou je daleko vyšší. Tak proč se vydávat cestou, která se již ukázala být problematickou. Jen proto, že ONI už to tak dělají? Tenhle pseudoargument slyšíme od současné vlády u mnoha témat. Ale nejen od této, teď jen houfněji. Neznáme vlastní cesty? Asi ne...
IvoCZ
Celé brojení proti korespondenčnímu hlasování je zase jen show pro voliče oněch stran, které jsou proti této variantě "volení". Slaboduchý jedinec si to v TV od svého "guru" vyslechne a zaujme ten "správný" postoj, samozřejmě předem podsunutý oním "guruem". Co na tom změní fakt, že počet oprávněných voličů v zahraničí je tak malý, že i kdyby všichni hlasovali pro jednu stranu, nebo uskupení, nic to nezmění. Proč se dotyční politici nesvěří se seriózním odhadem a např nějakým modelem, kdy by nám vysvětlili, že současná vládní garnitura tímto ovlivní budoucí volby ve svůj prospěch. Odpověď je jednoduchá. Prostě lidem sprostě lžou a manipulují nimi. A hloupé ovce potřebují svého "vůdce", který to za ně vymyslí.
IvoCZ
@giorgio287 A co mozek? Ten jste potratil kde?
Avatar - našinec
našinec
Děkuji za slušné reakce. Ale jak zde bylo napsáno, uvidíme u voleb. A samozřejmě bych byl moc rád, kdyby se má předpověď ukázala nepravdivou.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
MKzB
@Lior Chaos Úplně stejně s jistou chybovostí lze deanonymizovat volby do urny. Stačí, aby si komise psala pořadník, jal voliči vhazovali do urny a pak je po jednom z urny vydávali a hlasy přiřazovali voličům. Minimálně poslední dva trefí.
PEtr Tobes
@Lior Chaos jednak samozrejme nemas pravdu, jak uz jsem psal jinde, a hlavne podstatna vetsina ustavnich pravniku to vidi jinak, a pokud soucasna verze zakona je v nejakem nesouladu s ustavou, coz je fakt, ale ne nutne protiustavni, tak nova verze bude tim spis ok a nic s tim nenadelas, pane pravniku celeho vesmirneho radu vsech galaxii )