Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Mír za každou cenu války neukončí. Zločinné režimy se nezastaví

22 komentářů

Avatar - našinec}
našinec
2. července 2024 • 11:50
Pohled na to, které státy a režimy jsou zločinné, se různí dle toho, kdo to říká.
tempter
2. července 2024 • 12:50
@našinec Klasická relativizace všeho, oblíbená to ruská metoda. I proto může putin vykřikovat, že na Ukrajině bojuje proti fašistům a zachraňuje světový mír... A doma mu to žerou, i když nemají co žrát. Bohužel mu to žerou i lidi, kteří mají co žrát, ale jsou to úplní idioti. A těch je bohužel dost i u nás.
Avatar - našinec}
našinec
2. července 2024 • 17:43
@tempter Pokud je Putinův režim zločinný, tak o Netanjuhově režimu to platí stonásobně, přesto ho ČR a USA podporuje. Zkrátka, o nějaké hodnoty vůbec nejde.
PEtr Tobes
4. července 2024 • 23:37
@našinec netanjahu jiste neni zadny beranek, a ja ho moc nemusim, nicmene se soucasnym putinovym rezimem se to teda neda srovnat ani nahodou, to je kult nasili a zla, padnout za putina v agresivni utocne valce je ted v russku nejvyssi hodnota - to je prece naprosty upadek...ale oni na to dojedou, ekonomicky uz se tu russakum zacina silne nevyplacet, a pokud se podari s araby dohodnout na lepsi strategii tezby ropy, tak budou mit jeste vetsi problem, a ono to pujde, staci chtit, valecna ekonomika nejde financovat donekonecna ani v rusku, pokud k tomu nejsou adekvatni zisky na fronte, coz nastesti nejsou..
Avatar - epr3}
epr3
2. července 2024 • 10:56
Zločinný režim je ten Ukrajinský. To on, popichován USA které v tom cítily skvělý obchod, vyprovokoval tuto válku. Nicméně to vypadá, že už i on si připouští, že válku prohrál, a ve své rétorice začíná obracet a vydávat situaci kdy ztratí východní Ukrajinu, ale uhájí Kyjev a přístup k moři, jako své morální vítězství. O nějaké morálce se v případě Ukrajiny nedá hovořit ani vzdáleně, ale obrat, kdy připouští jednání o ukončení války přichází asi v poslední chvíli, kdy se ještě navzájem nerve celá Evropa.
http­s://pr­avypros­tor.ne­t/na-ukrajine-zacina-kyjevska-propaganda-obracet-kormidlo/
tempter
2. července 2024 • 11:49
@epr3 Ukrajina vyprovokovala válku tím, že se nechala napadnout mírumilovným ruskem... Ty jsi buď totálně blbý nebo navedený. Nebo oboje. Někteří jedinci by měli být zbavení volebního práva, ty bys měl být první na řadě.
PEtr Tobes
2. července 2024 • 13:25
@tempter jj je to tak..je tezko uveritelne, jak jsou nekteri nasi spoluobcane totalne zblbli russackou propagandou, a obraceji ten konflikt, kde je jasny agresor russko, uplne naruby, nebo jsou to pak skodici a vlastizradci, jina moznost neni
Avatar - epr3}
epr3
2. července 2024 • 17:43
@PEtr Tobes A o tobě platí to samé.
Avatar - našinec}
našinec
2. července 2024 • 20:40
@PEtr Tobes Netanjahuler je na tebe pyšný. A propaganda ČR také.
Avatar - epr3}
epr3
2. července 2024 • 17:40
@tempter Představ si terpentýne, že dějiny a činy sahají i před datum 24.2.2022. Zkus si zjistit, co se tam dělo, doučit se to, a pak si o tom přijď popovídat, ale recitovat tady náš mainstream fakt nemá cenu.
PEtr Tobes
2. července 2024 • 18:02
@epr3 stokrat ohrana vylhana pisnicka, ktera ale nema zadny realny zaklad jako vse, co jde z russacka, lez za lzi...hele ze ty chces verit tomu, ze russak je dobro a ukrajina je zlo, to ti asi nikdo brat nemuze, je to naprosty nesmysl, ty v tom uz ale umres a bude to asi tak lepsi. kdyby ale byla horka valka, tak budes mit velky problem, pak uz s kolaboranty tveho typu nemuze byt vubec zadne slitovani, takze bud rad, ze to je tak, jak to je...a putler stejne jednou padne, jako vetsina krvavych diktatoru, i ten stalin nakonec nedopadl nijak slavne,nechali ho chcipnout protoze se ho vsichni bali
Avatar - epr3}
epr3
2. července 2024 • 18:44
@PEtr Tobes Přečti si ten odkaz z prvního příspěvku, zajdi si na armádny magazín.sk a možná, že ti dojde, jak tě tu nacpávají Těšínskými jablíčky a jak moc je situace jiná, než jak prosťáčky tvého typu krmí mainstream.
V diktaturu se už před nějakým časem změnila EU, koho a jak nechají chcípnout? Já bych začal vznešeným Leynem a pokračoval bych ještě velmi dlouho.
PEtr Tobes
3. července 2024 • 20:26
@epr3 pravda je ta, ze russak valci na ukrajine od roku 2014, a vmesuje se vojenskou agresi do zalezitosti suverenni zeme, ktere krade uzemi, likviduje infrastrukturu, mesta, zivotni prostredi a vrazdi jeji obyvatele, Girkin Strelkov to ostatne sam priznal,a je to davno prokazany fakt, viz russti vojaci na "tzv. dovolene" v tancich - to uz samozrejme byla agrese, akorat v mensim meritku, nez od 24.2. takze neplacej hovadiny, mas totalne prefromatovanej mozek a uz ti neni pomoci
Avatar - epr3}
epr3
4. července 2024 • 06:36
Tobes Pravda je ta, že ukronacistické vysírky působily na východní Ukrajině už od roku 2008. Strelkov-Girkin přišel v roce 2014, kdy teror ukronacistických bojůvek začal eskalovat a pro místní ruskojazyčné obyvatele se nebylo možno dovolat ničeho, co by zajistilo jejich bezpečnost. Tak proto Strelkov-Girkin, proto vznikaly domobrany. V tu dobu se tam už fakticky válčilo, zatím co ty jsi žral u televize buráky a čuměl na Růžovou zahradu.
PEtr Tobes
4. července 2024 • 23:23
@epr3 jasne, jasne jen ukranacisticke bojuvky to mas z rossija1, to urcite odpovida..a russka armada na bojujici nejen na vychodni ukrajine je uplne v pohode podle tebe..kdyby to bylo treba naopak, tedy ukrajinska armada bojujici na ruskem vysostnem uzemi, nikoli na tom ukradenem, tedy ukrajinskem, tak by te z toho asi kleplo, ale naopak si to samozrejme ve svem pidimozecku nejak obhajis, protoze russak vrazdit muze v cizi zemi podle tebe..aspon to priznej protoze to tak je a neni o tom zadnych pochyb!! a jasne, domobrany ktere chtely samozrejme anexi k rusku, a hlavne brzy s velkou podporou ruska, coz prave priznal sam Girkin Strelkov, ktery dokonce litoval, ze k plnohodnotne invazi nedoslo driv nez v unoru 2022, kdyby tam totiz rusak neintervenoval uz od roku 2014 tak je davno po valce a je klid a mir, misto toho putler rozpoutal totalni masakr, protoze chce ukrajinu za kazdou cenu a na to ten magor taky dojede
Avatar - epr3}
epr3
5. července 2024 • 15:09
Tobes Kdyby si Ukroš dal říct a nechal si vysvětlit, že terorem civilistů Rusa jen roky nasírá a že jednou přijde den, kdy mu to všechno vrátí i s úroky, k horké válce nemuselo vůbec dojít.
Putin Ukrajinu nechce, na co by mu byla? Smečka oligarchů a jejich pomahačů, kteří ukradnou i to, co je přivařené, a polovina národního bohatství, které dnes patří Blackrocku a podobným. Co by s tím měl podle tebe jako dělat? Putin si nechá území na východ od Dněpru, protože se do budoucna bude lépe bránit, kdyby si ukroši zase třeba vzpomněli, a pokud nepřijdou a nezačnou jednat, samozřejmě podle podmínek vítěze války, tak přijdou ještě o přístup k moři. V tom případě zůstane z Ukrajiny tak zoufalý a bezvýznamný zbytek, že z něj radši utečou všichni, co tam ještě zbyli.
PEtr Tobes
6. července 2024 • 21:05
@epr3 jen papouskujes russkou vylhanou propagandu, cemuz se vubec nelze divit, putler pry ukrajinu nechce, ale jeste pred dvema lety utocil primo na kyjev...tak ten fakt nebyl dobrej...proste fandis tomu vrahounovi a valecnemu zlocinci, ktery kvuli svym paranoidnim bludnym predstavam rozpoutal pomerne masivni a obludny konflikt se spoustou nejen civilnich obeti, ktere jsou bohuzel zbytecne a jen kvuli tomu, ze putler je posedly ukrajinou a chtel ji ovladat za kazdou cenu, a bude v nem pokracovat, dokud bude mit na nej zdroje nebo dokud nezhebne, ale nektere zdroje tomu vrahounovi uz zacinaji sice pomalu ale jiste dochazet...ono to prijde, vecne se valcit v podstate bez duvodu, protoze tak to fakticky je, neda a na to ten smejd dojede
Uživatel_5561904
2. července 2024 • 13:08
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
lug70
2. července 2024 • 08:59
Zločinné režimy se nezastaví. To je vidět na Fialovu zločineckém režimu, až to bije do očí. Kolik už Fialův režim vyhodil zbytečně miliard na válku na Ukrajině a o míru ani náznak, ani pípnutí, jen válka, válka, válka za každou cenu, až do zničení ekonomiky státu a ožebračení občanů. Ve světě nás už berou za největší válečné štváče. Až ta válka skončí, vztahy kolektivního západu s druhou stranou se budou obnovovat, na to se můžete spolehnout. Západní politici budou do Ruska jezdit jak diví a v Rusku je budou vítat. Akorát my nebudeme vítáni a té nálepky nejhorších válečných štváčů se budeme jen těžko zbavovat.
Uživatel_5561904
2. července 2024 • 13:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Pavel Maleček
2. července 2024 • 07:46
Buchert píše hezky, ale už ve své základní premise že západní svět je demokratický se v lepším hluboce mýlí, v horším případě vědomě lže. Protože západní svět s demokracií už moc společného nemá. Západu už léta vládne neomarxismus (fikaně přejmenovaný na progresivismus), tedy socialismus s čím dál víc utahujícími se totalitními šrouby.
Ke všemu se utápějící se v sebemrskačství majority nad prý utlačováním či zneužíváním všelikých menšin a ničením klimatu. Většinové společnosti vnucovaný akademickými elitáři a jimi vychovávanými fanatickými aktivisty, neomarxistickou ideologií zcela zpitomělými, tím rozumu zbavenými. Ke všemu podporovaným velkobyznysem, vidícím v destrukci demokracie možnost k maximalizaci zisků ala Čína. Kde demokracii zakroutili krkem (rozdrtili tanky), sotva v 89. jen pípla.
No a pod tlakem tohoto demokracii i západní společnost rozkládajícího mixu už Západ není schopný účinné obrany (natož pacifikace ala poválečné Japonsko) před jemu nepřátelskými uskupeními zejména v podobě Ruska, islámu nebo Číny. Když tím jak přes kopírák následuje říši Římskou, která se díky obdobnému vnitřnímu rozkladu zhroutila.
A tak tento úpadek Západu bohužel dějinně zákonitě skončí v další světové válce, z které už však Západ těžko vyjde vítězně. Nebo ne, když Západ v němž muži odmítají bojovat a tvrdě pracovat a ženy rodit a vychovávat děti se prostě přírodně zákonitě sám od sebe zhroutí.
A ti okolo jen přijedou a svůj pohled na svět Západu vnutí ... a demokracie to těžko bude. No a že to nejvíc odnesou právě ti, za které neomarx-progres fanatici prý bojují, je nad slunce jasné ... že třeba milí homosexuálové a ženy zvlášť.
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
2. července 2024 • 09:02
@Pavel Maleček Nic nového pod slunce, prakticky celá historie lidstva je jedno neustálé powerplay, pár let jme tu měli relativní klid, protože jsme se báli jaderných zbraní tím jsme vše ale jen přibrzdili a teď když už si na poslední válku prakticky nikdo nevzpomíná se zase všechno znovu rozbíhá. Demokracie ať už v jakékoliv formě je těžko provozovatelná hloupými, komfortními lidmi, politika se změnila ze správy společnosti na mediální zábavu, demokratické země vedou neschopní, slabý lidé, autoritářské země zase všehoschopní 😵‍💫 big bang je logicky za dveřmi 🤷🏻‍♂️