Historie

Zpět na článek

Bylo to jen Několik vět. Změnily zemi. U jména Zagorová jsem téměř vykřikl radostí, vzpomíná Vondra

6 komentářů

jerryx
30. června 2024 • 06:56
Jako bych stále viděl tehdy štíhlého a sympatického Sašu, co nás navštívil v listopadu 1989 jako stávkující studenty v Anatomickém ústavu. Dnes je z něj klasický papaláš, co za covidu pronesl tuto větu: ,,Nařízení vlády se musí poslouchat."
lug70
29. června 2024 • 23:16
A k čemu to všechno bylo? Největší komunisté a StBáci tu spolu s tzv. disidenty všechno zprivatizovali, rozuměj rozkradli nebo za mrzký peníz do vlastních kapes přenechali západnímu kapitálu. Lusknutím prstu se z největších komunistů a slouhů Kremlu stali prozápadní liberálové, nejzarytější pravičáci a největší kapitalisté. No a teď pod hlavičkou liberální ideologie se tu už oprašují i normalizační totalitní manýry s jednostrannou propagandou, cenzurou. Je opět režimem vyhledáván třídní nepřítel, nálepkován, pronásledován a kriminalizován. Každý s jiným názorem, než je oficiální narativ. Slušní lidé jsou pro svůj názor zase vyhazováni z práce, viz učitelka Bednářová nebo prof. Turánek a další. Heslem liberálních demokratů je dnes to samé, co bylo heslem fanatických komunistů v 50 letech "Kdo nejde s námi, jde proti nám". Pomohli jsme si nějak? Minulou sebranku vystřídala druhá, ještě mnohem, mnohem horší.
Pavel Vlček
29. června 2024 • 23:07
11/1989 = VLPR = Velká Listopadová Plyšová Revoluce !!! A v roce 1990 při ročním výročí jsme zklamaně řvali: Nejsme jako vloni, máme v ruce hole !!! Ukradená Revoluce !!! A v devadesátkách ODS všechno rozkradla !!! Czechistán Tunelistán ...
Richard Šebesta
29. června 2024 • 20:48
Mnoho lidí včetně mně kteří poslouchali SE nebo HA jistě fandili disidentům tedy Havlovi i Vondrovi a dalším. Já jsem byl posluchačem SE ale dnes mohu říct že mne Havel i Vondra velmi zklamali. Lhali stejně jako komunisté a stejně jako oni se mnohdy chovali jako komunistická vrchnost. Tedy plebs nám nebude mluvit do naší politiky. Existovalo pár disidentů kteří nezpanštěli (viz.Cibulka) ale většinově to byla katastrofa. Kdyby někdo chtěl fakta tak u Havla jeho velké chyby třeba z amnestii v roce 1990 . Po jejím vyhlášení, propuštění zločinci povraždili několik nevinných lidí. Nebo Havlův slib že když se rozpadne Československo odejde z politiky. Komunistické kecy. Každý ví jak se disident Havel po rozpadu státu zachoval. K jeho podpoře nezákonné akce NATO v Srbsku kde bylo povražděno na 1500 civilistů je snad zbytečné něco dodávat. " Demokrat " Vondra zase perlil třeba letos před volbami když v jedné diskusi pro deník ECHO chtěl odejít z diskuse a to jen proto že jeden z diskutujících měl jiný názor než on. Opravdu vzorový demokrat ! Několik vět určitě ukázalo prohnilost komunistického režimu ale ten by padl stejně i bez disidentů Havla a Vondry. Všechny tyhle režimy padaly v celé východní a střední Evropě jako prohnilé hrušky.
Richard Šebesta
29. června 2024 • 20:52
@Richard Šebesta To že tihle " slavní disidenti " kteří se drali po převratu ke korytům nezakázali ksč a nedokázali zařídit férové vyrovnání se z komunistickou minulosti tak to je jen třešnička na dortu.
jerryx
30. června 2024 • 07:14
@Richard Šebesta Na rozdíl od Vondry neberu výkon Havla jako zklamání. Taky jsem měl nereálná očekávání, v těch chybách s Vámi souhlasím- amnestie, podpora akce NATO v Srbsku a zejména vpádu USA do Iráku, ale najděte mi další chyby za jeho dlouhý mandát v politice. S rozpadem Československa souhlasím, i když se dodnes považuji za čechoslováka. Kvůli slovenským a sebekriticky i několika českým politikům se nedalo žít ve společném státu. V tom měl Klaus pravdu a pro Havla ten rozpad byl velkým zklamáním. Nicméně jsme měli prezidenta, který dokázal napsat skvělé projevy a byl skutečně známý i v zahraničí. Má ho rád i Argentinec Milei, i když ho nechápe- Havel nechtěl zakázat komunisty, Havel chtěl smíření a já to považuji za jediné možné. A přes divokost devadesátek, kterou Havel kritizoval v Rudolfinu v roce 1997, jsme se začali rozvíjet dobrým směrem, jenže pak se to nějak zkazilo. Kdy, to je těžké říct. Topolánek, který svou dobrou vizi vyměnil za okamžitý relativní úspěch? Jeho sesazení progresivisty z ODS? Zamilovaná bačkora Nečas a Šlachtův problematický zásah? Tak jsme to dopracovali až k autistickému Fialovi a trapné loutce na Hradě. Fakt pro Vás nebyl ten svět za Havla a Klause nějak lepší?