Komentáře

Zpět na článek

Apoštol svobody a bouřlivák Javier Milei se předvedl v Praze v nezvykle klidné poloze. Co tím sledoval?

4 komentáře

Avatar - našinec
našinec
Milei dělá přesně opačnou politiku než současná vláda ČR. A nejen ta současná. Pozvání obdržel od Liberálního institutu, který byl dlouhodobě veden panem Ševčíkem, kterému nemůže 5ti koalice přijít na jméno. A škrtání zbytného? Samozřejmě - Senát okamžitě zrušit, ČT zrušit v podobě jaké známe, zrušit některá ministerstva, politické náměstky, v PS jeden předseda a dva místopředsedové - jeden za nejsilnější vládní stranu, druhý za nejsilnější opoziční stranu, zamezit politické turistice za státní peníze, ....
Pavel Šimek
@našinec Z Liberálního institutu Ševčíka vyhodili v dávné minulosti. Dnešní Ševčík nemá s tím tehdejším už pranic společného a u tohoto typu lidí mi jejich tehdejší liberalismus s odstupem času připadá skoro jako dlouho udržované maskování...
Avatar - Tomáš B
Tomáš B
Kazdy socialismus nakonec skonci, nejpozdeji ve chvili, kdy socialistum dojdou cizi prachy. Milei to vi, a my, co jeden socik uz zazili, to vime taky.
Pavel Maleček
Buchert, dnes člen reakce byť ne sice fanaticky, ale přeci jen neomarx-progresivistického Reflexu dostal těžký úkol. Napsat referát o dnes největším kritikovi této ideologie, která je přes kecy o prý vylepšování-liberalizaci demokracie jasně nedemokratická, k socialismu, nezvratně totalitnímu směřující.
Rozkaz zněl jasně - napsat to tak, aby Mileiovu kritiku socialismu nešlo spojit s nejen reflexím neomarx-progresivismem. Což se mu pro neinformované podařilo. Pouze v odstavci kdy cituje Hampla, že to co Milei prosazuje, jde jen v totálně zhroucených zemích, je cítit snahu současný EU sešup k socialismu na růžovo lakovat. S tím, že to co Milei doma prosazuje v prý skvěle fungující EU nepřichází v úvahu.
Snad jen v Mileiově další citaci z už téměř socialistického Španělska se Buchert zapomněl ... "Přicházíme z budoucnosti, abychom vám vyprávěli příběh, kterému bychom se měli vyhnout. Jsou to škody způsobené socialismem. Nedovolte, aby socialismus zničil váš život".
Tohle by se mělo do kamenů tesat ... a ty pak rozmístit po chodbách a zasedačkách EU bruselské centrály.