Zprávy

Zpět na článek

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange přiznal před soudem vinu a po dohodě s úřady USA je volný

2 komentáře

kopap
@Richard Šebesta - promiňte ale já rozdíl v tom co dělají Američané a rusové vidím. Že se obě velmoci dopouštějí různých lumpáren, o tom žádná... Rozdíl v tom přístupu je ten, že Američané o tom natočí film, který se snaží být objektivní a vychází z historických faktů, rusové o tom v lepším případě mlčí, v horším případě lžou. A další rozdíl vidíme i ve výsledku různých kauz, Assange je volný, Navalnyj zemřel v gulagu... Atd., atd...
Richard Šebesta
Assangeho kauza je velmi zajímavá a dokazuje pouze to co ví každý inteligentní člověk. Je to fakt,že řečeno stručně svět není černobílý. I Američané si chrání velmi úzkostlivě vše co by je mohlo kompromitovat a veškeré údaje jež považují jí za důležité. Musím se přiznat že jsem čekal,že mainstreamová media zejména ČT bude tuto kauzu nějak bagatelizovat a nebo jí dokonce zamlčovat,ale ono dnes už se naštěstí nic tak snadno utajit nedá a to je dobře.Takže i díky Assangemu víme že i Amíci stříleli v Iráku,který napadli bez mandátu OSN novináře a také i irácké vojáky kteří se hodlali vzdát. Mimochodem tehdy bylo zabito na 66.000 civilistů. Není to válečný zločin ? I v Srbsku při " humanitárním " bombardování umírali civilisté.
Na dnešní vládě a jí spřízněných mediích mi vadí onen dvojí metr a faleš. Když bombarduje NATO nebo třeba Američané tak to nevadí to je ok když to dělá Rusko nebo Čína je to válečný zločin . Chovají se stejně jako kdysi komunisté jen v obraceném garde.