Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Pellegrini v Praze aneb Napínat dál vztahy se Slovenskem by byla velká chyba

4 komentáře

Pavel Maleček
No ten kdo napíná česko-slovenské vztahy je především Fico a jeho národovecko-proruští (ano nejen na Slovensku to dohromady jde) poskoci. A Fico ty "nadstandardní" vztahy potřebuje je k tomu, aby svou mafiánsko-stát dojící a asijsko-despotickou politiku maskoval.
Lepší vztahy se Slovenskem je nutné udržovat snad jen pro poklidné soužití množství česko-slovenských rodin, jiný důvod není. O jejichž zmnožování, když pomineme slovenské herečky, se starají především tisíce slovenských studentů, využívajících předficovského azylu českých škol. Co se tu pak po čuchnutí si k českému masu usadí.
Je jich už tolik, že to rozvoj slovenského hospodářství ohrožuje. Tedy s výjimkou produkce brynzy a štípajících pletených šál či ponožek. V této oblasti má Slovensko odborníků přebytek ... a podle toho to tam vypadá.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
1. Vztahy se Slovenskem musí být na stejné úrovni, jako vztahy s jinými sousedy, s jinými zeměmi Evropy. Žádné sentimentální kecy. Nevidím JEDINÝ důvod, proč mít nějaké extrabuřty zrovna se Slovenskem, pro nás je o dva řády důležitější mít dobré vztahy s Německem nebo Polskem, protože to jsou jak obchodně, tak geopoliticky významnější země. Hlavně Polsko bude ve velmi blízké budoucnosti jednou z velmocí Evropy, rozhodně nebude velmocí osmkrát menší Slovensko.
2. Každému, kdo má pořád klapky na očích a myslí si, jak nás mají "bratia" rádi bych doporučil jeden výlet do nějaké slovenské krčmy, když budou hrát Češi fotbal nebo hokej. Většina Slováků bude v extázi, když prohrajeme. Mají nás rádi podobně jako Maďary...)))))))
3. Momentálně nás slovenská Ficova vláda potřebuje jen k tomu, aby se nedostala na politickou periferii Evropy. Fico je gauner, součást organizovaného zločinu a putinův poskok. Já osobně nevidím ani ten nejmenší důvod, proč bych se k současné slovenské vládě měl chovat nějak "nadstandardně". Posledním slovenským premiérem, kterého jsem si vážil, byl Dzurinda. Poslední skutečně pravicový politik středoevropského prostoru.
giorgio287
Fialový imbecil není schopen pochopit, že se chová jako inbecil.
Avatar - našinec
našinec
To, že naše vláda de facto schvaluje atentát na premiéra Slovenska, asi také k dobrým vztahů nepovede.