Komentáře

Zpět na článek

Volební zemětřesení ve Francii. Může strana Marine Le Penové ovládnout parlament?

3 komentáře

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
U nás je spousta příznivců FN (RN), ale i spousta zuřivých odpůrců. Většinou ani jedni však netuší, jaký program vlastně le Pen představuje. Příznivci netuší, proč ji obdivují, odpůrci neví, proč ji nenávidí. Přesně takhle funguje virtuální realita. Těch, co si vyhledají informace o Front National (dnes již Rassemblement national) je poskrovnu. A bohužel i mezi novináři. Málokdo se namáhá tím, aby představil program strany. Pak by totiž vyšlo najevo, že RN je levicová strana se vším všudy a žádná "krajní pravice'", jak bývá označována. To možná platilo v dobách zakladatele otce Marine, ten opravdu prosazoval mimo jiní nízké daně. Marine prosazuje rozsáhlé sociální zabezpečení pro "opravdové" Francouze, protekcionismus jak na pracovním trhu tak v obchodu, omezen dovozů a prosazování francouzského zboží kvótami atd. Čistokrevné levičácké nápady. Komický je jejich vztah k EU. Na jedné straně chtějí větší nezávislost na EU a na straně druhé chtějí větší dotace z Unie...))) Nápadně mi to připomíná našeho Bureše.
Z výše uvedených důvodů jsem odpůrcem RN. Pořád věřím ve svobodný trh a jakýkoli protekcionismus je mi proti srsti. Ale pokud si to žabožrouti zvolí, jejich boj. Prostě se smířím s tím, že do Francie a mojí milované Provence už jen tak nepojedu. Byl jsem tam pětkrát, několikrát i pracovně, ale do země, kde nejsem jako cizinec vítaný, kde nejsem vítaný jako zahraniční konkurence, nepojedu. A pro jistotu polopatě: vítězství RN NEBUDE KONEC SVĚTA, je to věc Francouzů, některé motivy i chápu (neřízená imigrace). Bude to pro mě ale nějaká informace a přizpůsobím se jí...
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Přeji STRANĚ, aby se jí podařilo parlament ovládnout, navzdory slouhům Bruselu.😉
Peter Hosek
@RASPUTIN to stejne z me strany....a to slysite od osoby, ktera byla zamestnana francouzkou firmu, zde ve Statech, nekolik let.