Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Taková je pravda o Rusku a válce na Ukrajině!

159 komentářů

Zdenek1313
Gratuluji idiotům, kteří jsou schopni věřit ***amotovi a slouhovi všech totalit V.K.
Romanoo
Takže jak to řekl pan Mertlík , tak to je pravda a nejede přes to vlak a kdo má jiný názor je hloupý .
Frantisek Zemek
2. 5. 2014 ???
Zdeněk Holásek
Je to poště demagogicky pohled člověka, který zná jen bílou a černou. Připomenu mu tedy, že tzv. poválečnou architekturu Evropy modifikovanou rozpadem
SSSR jednoznačně zničilo lačné rozšiřování NATO a především útok NATO na Srbsko bez mandátu OSN a vytržení Kosova z těla bombardované země. Humpolácká americká politika provozovaná trapnou M. Albrightovou a drsné angažmá USA na puči na UA pod taktovkou V. Nuland koncem r.13 vrcholicim Majdanem
(spolu se zradou Zelenskeho na svých inauguračních slibech), t ak to jsou plody hněvu, který nyní je zhmotněn v útoku Ruska na UA a odpornému cynickém postoji NATO v této regionální válce. Jsou to USA, které cynický prostřednictvím NATO zamotávají lokajskou EU do osidel konfliktu, který hrozí eskalací. Stydím se za ty naše trapné poskoky,, kteří nás tam táhnou, do konfliktu, do kterého nám nic není.
Vlastimil S.
@Zdeněk Holásek
🤣🤣🤣.
Jako opsané z "Haló novin", jasně navazujících na "Rudé právo":
"Lačné" (- "krvežíznivé") NATO (- připomínám, že NATO nebylo "lačné" po "rozšiřování" - to naopak postkomunisrické státy, které se osvobodily z nadvlády Kremlu, měly eminentní zájem vstoupit do NATO, a to proto, že se bály toho, že Kreml si na ně bude dál dělat "nároky", což se koneckonců nyní potvrzuje. A díkybohu, že v tom NATO jsme, protože Rus si na nás netroufne).
"Plody hněvu" (- "dělnické třídy"), "cynická" politika USA, "lokajská" Západní Evropa, "drsné angažmá USA na puči" a naši "trapní poskoci" Západu (- "ztroskotanci a samozvanci").
Ve kterém článku "Rudého práva" jste se inspiroval?
(Ještě jste zapomněl tam "vrazit" něco o "vrazích z Volstrýtu" - pak by to bylo úplně "dokonalé".)
serbitar
Osobně si myslím, že největší potupa Ruska a jeho noční můra je že ho po rozpadu SSSR přestal zbytek světa vnímat jako vojenskou a ekonomickou velmoc. Dřív se SSSR všichni báli do doby rozpadu, protože pak zjistili že není čeho se vlastně bát, no a teď když rus něco někde vykřikuje, tak všichni nad tím mávnout rukou a říkají si ať si křičí nás to nezajímá a to je to co rusy a hlavně Putina štve no a tak vpádem na Ukrajinu chtěl zase získat respekt, bohužel se mu to nepovedlo během pár dní a teď je z toho blamáž, z který už nemůže vycouvat a musí bojovat ať to stojí co to stojí, třeba i miliony životů jemu je to jedno, ale armáda která nedokáže skoro ani dobít bachmut, nemůže reálné pomýšlet nad dobytím jiných hlavních měst a je se svými prohlášeními, zase jenom k smíchu. Takže jediný co rus umí posílat denně stovky lidí na smrt a pálit rakety na civilní cíle jako nemocnice a školy, tohle z nich ale velmoc rozhodně neudělá, spíš budou zase za šašky.
Vlastimil S.
@serbitar
👍👍👍.
z32922
Nynější stav vztahů Rusko-Západ je důsledkem nepochopení změn, ke kterým došlo Rusku po roce 89. Důvěřivý a naivní Západ se bláhově domníval, že se Rusko pomalu vřadí mezi slušné, civilizované a demokratické státy. Nepochopil, že jediné, čemu Rus rozumí a co na něj platí, je diktát a hrubá síla. Reagana na něj...
Uživatel_5697125
Redaktor jasný fialový opruz😂😂😂
Vlastimil S.
@Uživatel_5697125
Vskutku velmi "věcný" tzv. "argument".
🤣🤣🤣.
starypc
Nějak se tady rozmnožili russký trollové. To svědčí o kvalitě komentářů pana Mertlíka.
Jiří Ullsperger
@starypc To může svědčit možná tak o tom, pan Mertlík naplnil pohár že pohár demagogie, že až přetéká.
Vlastimil S.
@Jiří Ullsperger
🤣🤣🤣.
Demagogie byly odjakživa doménou komoušských vládců Kremlu - a váš kamarádíček Putin je jejich skvělým učněm a následovníkem!
Vlastimil S.
@starypc
👍👍👍.
Kust Pepa
Ano, všechny mocnosti mají škraloup na svých bedrech.Ať je to Rusko,­Ameri­ka,Ně­mecko,­Fran­couzi­.Když dělat rozbor Ruska,tak i těch ostatních.Tady je vidět,jak jsou média nezávislá.
Vlastimil S.
@Kust Pepa
🤣🤣🤣.
Viktor Blaha
No, tak to se bolševici po..... Za mě super 👍 Aspoň se tu odkopou.
paluška
Autor tohoto článků je totálně mimo....Klasická Bruselská onuce a chciválkovej BLB nesáhající paní Konečně ani po kotníky....
Viktor Blaha
@paluška jediné štěstí je, že sám nedokážeš trefit do volební místnosti.
Petr Lavička
S vaším hodnocením autora článku souhla­sím.Nic­meně­faktem je, že Rusko napadlo Ukrajinu( nikoliv naopak).To. že se to hodilo jak USA( aby Rusko oslabili) tak Číně,( aby na ní Rusko bylo ještě více závislé) je věc druhá.Bohužel ve všech opravdových světových velmocích ( USA, Rusko, Čína) vládnou senilní dědci nad hrobem, kterym se stýská po studené válce, místo mladých vzdělaných lidí.
Jiří Ullsperger
@Petr Lavička S vašimi výroky také souhlasím. Tak se zkuste zamyslet ještě více a rovněž provést rešerši politických zpráv od r. 2008.
Vlastimil S.
@Petr Lavička
🤣🤣🤣.
Tím mladým a tzv. "vzdělaným" myslíte taky sebe?
Pokud se považujete za "vzdělaného" tak byste jistě měl taky vědět např. to, že agresivita Russka není záležitostí posledních 4 let, kdy je v USA prezidentem G. Biden, ale je už podstatně staršího data. A v těch dobách byl prezidentem USA např. B. Obama - vskutku "stařec nad hrobem".
(To vy při tom svém "mladistvém vzdělání" nevíte? Tak to byste se tedy měl vrátit do školy - vy namachrovaný "mladý vzdělanče".)
Petr Lavička
Těmi mladými a vzdělanými myslím např. Alexe Sorose nebo i Kamalu Haris v USA.V Rusku je problém, že Putin v roce 2000 sliboval, že bude sloužit maximálně 2 tehdejší ustavou daná období a pak odejde.Dopadlo to tak, že je u moci už 24 let a všichni mladí vzdělání Rusové buď sedí v base nebo včas utekli do Evropy.Jinak ve válce stojím plně na straně Ukrajiny.Na druhou stranu je však třeba přiznat, že puč v roce 2014 tzv.Majdan bylo násilné svrhnutí legitimně zvolené ukrajinské vlády bez jakékoli opory v tehdejší ukrajinské ústavě ( samozřejmě to ale neopravňovalo Rusko k vojenské anexi území).
Vlastimil S.
@Petr Lavička
Po studené válce se evidentně stýská soudruhovi Putinovi a jeho Russákům - protože oni tu studenou válku prostě prohráli (!) - takže touží po "odvetě", resp. po tom, aby vítězi byli oni!!! (Demokratický Západ, který ve studené válce zvítězil, nemá žádný důvod k jejïmu obnovení!)
Stejně tak, jako po 1. svět. válce to bylo poražené Německo, které toužilo po válce nové, po "odvetě", po znovunabytí nejen území ale také (hlavně) jakési "mocenské prestiže"!
A naopak demokratické Západní státy - vítězové z 1. svět. války - rozhodně po žádné další válce netoužili!!!

Že - vy "vzdêlanče".
Petr Lavička
Možná vás překvapim, ovšem v zásadě s Vámi souhlasím.Na druhou stranu i během kubánské krize. Kuba jako nezávislý, plně suverénní stát se dohodla s tehdejším SSSR, že na svém území povolí jejich základny včetně rozmístění jaderných zbraní.Jak na dohodu dvou nezávislých států reagovali USA vám jistě nemusím připomínat.Je potom logické, že ani Rusko nechce mít u svých hranic základny USA ( nebo NATO).Tím však rozhodně ruskou agresi neomlouvam.Dle mého názoru by nejlepším řešením současné situace bylo zachování Ukrajiny v jejich mezinárodně uznaných hranicích.Jeji vojenská neutralita a důsledná federalizace po vzoru Švycarska( podle současných hranic oblastí nebo historických regionů).V případě vstupu do EU by se vstupem museli souhlasit všechny regiony( případě ty, které by vstup odmítli by měli mít ústavou dané právo Ukrajinu opustit).Uřednimi jazyky by se vedle Ukrajinštiny stali i ruština, rumunština, maďarština, rusinština a Krymská ***rština ( tedy v oblastech kde tento jazyk použivá aspoň 10 procent populace a už to vlastně od roku 2020 i platí)
Avatar - PetrSP7
PetrSP7
Přesně tak to je 👍👍👍
Jiri Koudela
Nejvražednější režim v dějinách lidstva je kapitalismus. Neplácej tu blbosti, Mertlíku.
Viktor Blaha
@Jiri Koudela tak pro líné lemply může být kapitalismus smrtelný. Pro všechny ostatní to je komunismus.
Jiri Koudela
@Viktor Blaha Tak to už jsi roky mrtvý blbečku a píšeš ze záhrobí?
Pepa Dedecek
Stále hodně lidí ,než by pracně vyhledávalo pravdu,raději ve své pohodlnosti a hlouposti ji zatracují nebo ji nechtějí vůbec slyšet, protože si sní neví rady .Vám,p­aneMer­tlíku,­moc děkuji!
Štěpán Luňák
Francie má pramalou zásluhu na vítězství v první světové válce?
Cože to?
Myslím, že by autorovi pomohlo, kdyby občas četl i něco jiného než ideologické příručky.
Věra Červenkova
@Štěpán Luňák
Přesně tak
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@Štěpán Luňák občas by pomohlo když někdo s něčím nesouhlasí aby uvedl věcné argumenty na obhajobu názoru než pořád vysvětloval druhým co by měl udělat 😫🫡
Jana M
A teď nám napište milý pane o rozpinavosti a zločinnosti vašeho zapadniho vzoru
Jiri Koudela
@Jana M Samozřejmě, že západ a kapitalismus za dobu kolonialnismu a všech válek, které vyvolal, je daleko nejvíc zločinný režim, který má po světě nejvíc obětí. Jenže tohle není novinář, který by dokázal napsat pravdu, v kapitalismu musí psát to, co mu určí páníček, je to čokl..
Petr Lavička
Kapitalismus je ekonomický systém nikoliv forma vlády.
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
Už před válkou nebylo na světě místa kde by měl Rusy někdo rád a pokud se jim dostávalo někde trochu přízně, pak jen proto že z nich padaly dolary 🥳 milého člověka bys mezi Rusy těžko pohledal 😫 ne, že by se to ale netýkalo celého postsovětského regionu, tedy i Ukrajiny a v době kdy na Ukrajině vládl Janukovyč to tak vnímali všichni jen dnes když je Ukrajina oběť, tak se na to snadno zapomíná 🤪 no je to pořád podobně smýšlející národ, s podobnýma společenskýma hodnotama a mentalitou a svět se nechává zbytečně zatáhnout do konfliktu, který je v podstatě rusko-ruský 😎
PEtr Tobes
@Pärkund Roservaal to samozrejme neni vubec pravda, kdybyste si o tom neco zjistil, a precetl treba vypovedi ukrajincu, i tech z te vychodni casti zabrane ruskem, kteri tam uz neziji a porad tam maji napr. stare rodice, tak byste zjistil, ze placat blbosti. v tomto konfliktu je ukrajina cista obet, a putlerov se povedlo vytvorit ukrajinskou identitu a narod, ktery uz s utlacovateli nebude chtit mit nikdy nic spolecneho, a takto smysli ted drtiva vetsina ukrajincu, s vyjimkou samozrejme okupovanych uzemi kde zustala vetsina prorusky smyslejicich obyvatel nebo stari lide, kteri uz domovy nemaji silu opustit, ostatni jsou samozrejme davno pryc, a to i ukrajinci, kteri driv byli rusku celkem nakloneni, tak ted uz davno nejsou protoze videli na vlastni oci co tam rus pacha za zverstva a bojuji ted za svoji svobodu...takze driv to tak mozna trochu bylo, dnes uz to rozhodne neplati a platit urcite nebude
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@PEtr Tobes dřív to tak trochu možná bylo 🤣 no možná trochu víc než jen trochu 😝 dneska to samozřejmě z logiky věci tak není ale zítra opět bude, to je jistý 😈

...no a zjišťovat si opravdu moc nemusím, mám k tomu regionu blížší vazby než si umíte představit 🫠
PEtr Tobes
@Pärkund Roservaal to vam verit muzu a nemusim, ja cetl cca 20 vypovedi od ukrajincu z tech vychodnich oblasti, co samozrejme pred okupantem utekli a vsichni to vidi +- stejne, s russakem uz nikdy nebudou chtit nic mit, je to vrazedna okupantska horda a tohle jim nezapomenou ani za 200 let...takze asi tak to je
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@PEtr Tobes jestli mi to věříte nebo ne to nechám klidně na vás 🫠 vůbec ale nepochybuji o tom, že většina Ukrajinců se vidí tak jak to popisujete 😎 ostatně i Rus se vidí jinak než ho vidí zbytek světa ale to přeci nic nemění na realitě toho co jsem napsal 😉
PEtr Tobes
@Pärkund Roservaal to samozrejme meni. prave vojenskou agresi putin pomohl dotvorit ukrajinsky narod a jejich identitu, kterou si ted plne uvedomuji...kdyby te agrese nebylo, tak se to nestalo, nebo casem treba taky ano, ale nebylo by to tak markantni a trvalo by to o dost dele
Vlastimil S.
@Pärkund Roservaal
🤣🤣🤣.
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@PEtr Tobes samozřejmě, společný nepřítel vždy spojuje, to je přesně v duchu toho co jsem napsal 😉 dokud bude trvat válka, tak to tak zůstane
Vlastimil S.
@Pärkund Roservaal
A po válce už ne?
(Na rozdíl od čecháčků má většina národů velmi dobrou paměť.)
paluška
@PEtr Tobes Napsal jste to přesně opačně.Momentalne jsem v Řecku je Tady spoustu Ukrajinců,a ty mi řekli že nikdo z nich se nedá zabít pro Americkou Bruselské zájmy.Udájně více než 30procent obyvatel anektovaného území odešlo do Ruska,stáří zůstali a posílají peníze mladým do Ruska a těm co odešli do Evropy
Vlastimil S.
@paluška
🤣🤣🤣.
Kolik to je - ta "spousta"?
A je mi divné, že odešli zrovna do té "nenáviděné Americko-bruselské" EU!
(Proč neutekli raději do Ruska - ? - když tu "Americko-bruselskou" EU tak "nenávidí" a když naopak tak milují russáckou propagandu?)
Jistě nám to rád (či ráda) objasníte.
Věra Červenkova
Souhlas
Petr Lavička
Podobně jak píšete, má svět rád Amiky.Co se týče Ukrajiny, měla být dávno federalizovaná po vzoru Švýcarska a stát se jakýmsi mostem mezi Evropou a Ruskem.Jinak s tím, že Ukrajinci mají podobné hodnoty jako Rusové lze souhlasit jen částečně.Regiony jako Halič, Volyň, Podolí nebo Polesí jsou výrazně bližší Evropě a mluví se zde čistě ukrajinsky, což je jazyk podobný více polštině než ruštině.Vetsina černomořskeho pobřeží,Oděsa, Cherson a Mykolajiv je sice spíše ruskojazyčná, ovšem loajální Kyjevu.Prumyslove oblasti na východě a severovýchodě ( Dnipro, Záporoží, Charkov) tvoří jakousi směs ruské a ukrajinské kultury a povětšinou byli spíše dost autonomistické ( přáli si více pravomocí na místní úrovni).Na Donbase bylo městské obyvatelstvo vždy proruské ( za SSSR se sem stěhovali za prácí.lidi z celé země) a venkov tak půl na půl a konečně Krym byl vždy jednoznačně proruský s výjimkou 15 procent ***rů.
giorgio287
Vynikající, soudruhu politruku. I soudruh Pávek se soudružkou první politručkou by ocenili vaše neochvějně uvědomělý postoj. Brzy to dosáhnete do Rudého práva 🤣
Uživatel_5848923
@giorgio287
Dobrý den.
Náš soudruh pan prezident sloužil věrně a neochvějně dvěma režimům, a bez problémů bude sloužit jakémukoliv jinému dalšímu, který přijde ,Čína, Rusko, Ukrajina, Arabský svět, to je jedno.

Říká se tomu pragmatismus, problém s principy a charakterem,
Pods*** je co je výhodné a lépe placené.

Pan prezident tu není pro lidi, ale pro sebe.

Radek Márovec
paluška
@Uživateapl_5848923 Přesně napsané.
paluška
@Uživatel_5848923 Přesně jste to napsal,já ho nevolil .Můj prezident to není...
Uživatel_5848923
Pane Mertlík. Můj obdiv k Vaší osobnosti.
Prosím sdělte mi, když neznám historii, jsem jen IDIOT, nebo jen proruský šváb, nebo oboje.
Co vlastně jsem?

Předem děkuji moc za Vaši moudrou odpověď.

S úctou i k Vám, Radek Márovec.
tempter
@Uživatel_5848923 No, jsi prostě idiotský ruský šváb, který nezná historii. Nemáš zač.
Věra Červenkova
@tempter blbe
Vlastimil S.
@Uživatel_5848923
🤣🤣🤣.
Mohu odpovědět za pana Mertlíka:
Když neznáte historii, jste (logicky) idiot.
Uživatel_5848923
@Vlastimil S.

Děkuji za komentář.
15 let jsem pracoval jako neurochirurg.
Zvláštní že tento obor mohou vykonávat i idioti, s proruští švávobové
Když Vám někdo takový zachrání život, nebo Vašim blízkým, bude mu k něčemu znalost dějin?
Děkuji za odpověď od znalce dějin a člověka který ví kdo je kdo.
Nevím co jste v životě dokázal Vy?
Ale určitě mnoho, protože Vy mezi idioty určitě nepatříte.

Radek Márovec
Vlastimil S.
@Uživatel_5848923
1.) Mengele byl taky MUDr. - takže co jako?
Skutečnost, že je někdo dobrý v nějakém jednom oboru, neznamená, že rozumí všemu nebo že je nějakým "moudrým filozofem".
(A jestliže vy si to o sobě myslíte, tak to vypovídá nejen o vašem hlupáctví ale zejména o vaší naduté aroganci.)
2.) To, že je "skvělým odborníkem" v čemkoli (tedy jako třeba "skvělým chirurgem"), tady může napsat kdejaký helfr od míchačky - aniž by musel cokoli dokazovat. Takže bůhví, jak je to ve skutečnosti s vámi. Že - vy "uživateli 5848923".
Miroslav Gregorovič
@Uživatel_5848923 oboje
Vlastimil S.
@Miroslav Gregorovič
👍👍👍.
Miloslav Podhola
Něco z historie, něco málo svých "moudrých" myšlenek a hlavně zapomenuto na USA a její rozpínání po celém světě, ať ekonomickou silou nebo vojensky.
A je tady nyní ještě jeden super velký hráč, Čina, který šlape na paty jak USA, tak EU i Rusku!
A ta rozhodne, ať se to Martinovi, bude či nebude líbit.
Kocian Zdenek
S článkem souhlasím. Jen by mohla být ještě poznámka o fašismu. Sovětský svaz stejně jako nynější Rusko a Bělorusko je srovnatelné s fašistickým hitlerovským Německem, jen jestli se tehdejší hitlerovský režim neučil spíš od teroristického stalinského Ruska
Gulagy byli dříve jak koncentrační vyhlazovací tábory, a bylo tam v ruských táborech zavražděno více lidí než za celou válku v koncentrákách.
paluška
@Kocian Zdenek Názor doby jako vy,leda tak za vůz aby hnůj na cestu nepadal...
Vlastimil S.
@paluška
🤣🤣🤣.
Asi by to chtělo, abyste si sehnal lepší překladač z ruštiny.
z32922
@paluška hodnocení pana Kociana je relevantní v každé době!
PEtr Tobes
tak dnes se russky agresor oper predvedl - dalsi vrazedne utoky na kyjev...za tohle russaci musi zaplatit, je to naprosto nechutne, takze podpora ukrajiny bude jiste pokracovat, f16 uz jsou na ceste coz je pozitivni, jen tak dale
Uživatel_5307608
@PEtr Tobes Pozitivní je i snižování počtu potomků okupantů 68 na obou stranách.
Saša Krach
@PEtr Tobes no těch 16 je opravdu málo. A k tomu potřebuji dobré letiště.Tak že nevím zda pomůže. ..
Avatar - epr3
epr3
@PEtr Tobes 😂😂😂😂😂
Věra Červenkova
@PEtr Tobes
Rakety ruské létaly 50 m nad zemí.UK je sestrellovali a tim zasahli cile ktere by jinak nebyly zasaženy.Rusko neútočí na nemoc­nice,­obyva­telé­.Jen na infrastrukturu.
A teď do mně
PEtr Tobes
@Věra Červenkova russke lzi, rusko utoci na nemocnice cilene a jeste si z toho dela vtipky, viz www.novinky.cz/ clanek/ zahranicni-amerika-rusko-usporadalo-v-osn-slavnostni-obed-a-servirovalo-chicken-kiev-40479612 (odstranit mezery) - co k tomu dodat, to jenaprosto odporne jako dnesni rusko
paluška
@PEtr Tobes Doporučuji klecové lůžko nejraději doživotně v Bohnicích...Větší nesmysl jsem ještě nečetl..
Vlastimil S.
@Věra Červenkova
🤣🤣🤣.
Saša Krach
Mertliku...psaní pro koho,asi pro sebe.🤣 Ale mně to je jedno...Jen dodám.
Stalin nabídl spojenectví Francii a Anglii,,,,v době kdy bylo všem jasné o co jde a co bude...
Byl odmítnut...🤮 Následně podepsal smlouvu s Německem....🤮
A začala tragédie lidstva ..A CH jo...Mertlík mlží.😂😂😂😂
Uivatel_5114505
Stačí se na Mertlíka podívat a vše je jasné...
Vlastimil S.
@Uivatel_5114505
🤣🤣🤣.
Stačí si uvědomit to, že lidi jako vy soudí druhé podle vzhledu - a "vše (tj. to, že jste tupí idioti bez jakýchkoli věcných argumentů) je jasné".
otakar bureš
Samozřejmě je Rusko agresor.Jen tak podotýkám,že rusové odešli z východní Evropy dobrovolně a cca 30 let jsem o nich neslyšel !!!! Pravda p.Mertlíka nemá logiku .
Vlastimil S.
@otakar bureš
🤣🤣🤣.
"Dobrovolně"?
Vlastimil S.
@otakar bureš
🤣🤣🤣.
A "třicet let jste o nich neslyšel"?
Pak jste asi hluchý - anebo jste slyšet prostě nechtěl. (I Němci po porážce nac. režimu říkali, že "o nějakých koncentrácích nic neslyšeli".)
Věra Červenkova
@Vlastimil S.
A o Viet­namu,­Liby­i,Sý­rii,Af­ghánis­tánu,­Koso­vu a vyhnání Indiánů,jste taky neslyšel?
Vlastimil S.
@Věra Červenkova
Indiány vyháněli Evropané - migranti z Evropy.
Ve Vietnamu zaútočil komunistický Sev. Vietnam proti nekomunistickému Již. Vietnamu. Přičemž také zaútočil na loď USA plovoucí v mezinárodních vodách. (Útok na loď v mezinárodních vodách je z hlediska mezinárodního práva útokem na území toho státu, pod jehož vlajkou loď pluje. Byl to tedy komunistický Sev. Vietnam, kdo zaútočil na USA - a nikoli naopak!)
Vlastimil S.
@Věra Červenkova
Libye pod vedením komunistického soudruha M. Kaddáfího byla základnou a výcvikovým střediskem teroristů, majících na svědomí vícero teroristických útoků proti civilním obyvatelům demokratického světa. (Např. útok na civilní letadlo nad skotským městečkem Lockerbie.)
Vlastimil S.
@Věra Červenkova
Stran těch dalších je to obdobné - netřeba to dále rozebírat.
Vlastimil S.
@Věra Červenkova
Jen k tomu Afghánistánu je nutno ještě dodat, že to byl naopak komunistický SSSR, kdo napadl Afghánistán mnohem dříve - a svrhl tam legitimní prozápadní vládu, kterou nahradil poslušnými komoušskými onucemi v čele se s. B. Karmalem.)
Uživatel_5848923
@Vlastimil S.
Kdyby Ukrajina byla neutrální, žádná válka by nebyla.
USA by také nepřipustili vojenské základny v Mexiku nebo na Kubě.
Proč nejsou vydány zatykače na prezidenty USA, které napadli několik zemí včetně jedné z Evropy a vyvraždili spoustu jejich civilních obyvatel.

Nazývá se to pokrytectví, slaboduchosti, ztráta paměti.

Dvojí metr, za všechno špatné na světě včetně tornád může Rusko, a za všechno překrásné a kvetoucí USA a Evropa.
Vlastimil S.
@Uživatel_5848923
🤣🤣🤣.
Vlastimil S.
@Uživatel_5848923

To je mi pak tedy divné, proč není válka v Pobaltí. Estonsko, Lotyšsko ani Litva rozhodně neutrální nejsou, naopak všechny tři tyto státy jsou členy NATO. A je zcela jasné, že válka tam není právě proto, že jsou v NATO - takže si Putin na ně prostě netroufne! A je tedy zcela logické to, že žádná válka by naopak nebyla, kdyby Ukrajina byla v NATO!!! (Aresivní putinské russko by si prostě netrouflo - stejně jako si netroufne na pobaltské státy Estonsko, Lotyšsko a Litvu).
Takže odtáhni s tou svojí russáckou propagandou do své russácké zemljanky - putinův trolle.
Petr Lavička
Souhlas
Uživatel_5848923
@otakar bureš
Ano, Rusko je agresor,to je, bez pochyby.
Když ale zaženete jakékoliv zvíře do kouta, pravděpodobně Vás napadne. Jiná obrana mu totiž nezbývá.
Bojuje o svůj život.
Můj tchán je Ukrajinec, Tchyně Ruska. Bývalá manželka je Ruska a její bratr Ukrajinec.
Jejich názory a můj jsou naprosto odlišné od toho co se zde píše v masmédiích a prezentuje ve státem ovládané TV.
Prožil jsem tam více jak 10 let.

Dnes se k situaci vyjadřují jenom experti ( nevím kde se jich tolik vzalo ) a přitom většina z nich nikdy nebyli v těchto zemích, a nemohli poznat jaký tam je reálný život.

Radek Márovec
PEtr Tobes
@Uživatel_5848923 aha, takze nevyprovokovane agrese ruska coz je fakt je podle vaseho slovniku "obrana"? tak ten nebyl dobrej..je to mozna pofiderni zachrana putinova zlocinneho rezimu pred zhroucenim, na to se mu valka bohuzel hodi v kombinaci s jeho paranoidnim a zvrhlym videnim sveta, ale obrana, ta vypada uplne jinak a tu provozuji prave ukrajinci, kteri brani svoje vysostne uzemi pred hordami krvelacnych okupantu, ktere tam nahani diktator putin na zbytecnou smrt, coz samozrejme obnasi i ztraty na strane ukrajinske a za vse je odpovedny prave putin, tak to je, zitra muze stahnout okupacni jednotky, ale chce dal valcit
Vlastimil S.
@Uživatel_5848923
🤣🤣🤣.
Richard Šebesta
Pane redaktore Mertlíku máte tam několik minel. Nevím zda záměrně falšujete dějiny nebo z neznalosti ? Když začnu 2.válkou tu rozpoutalo Německo se SSSR budiž ale svůj podíl na tom měly zcela jednoznačně i tzv.západní demokracie tedy VB a Francie. To vám jaksi uniklo. Pravda je taková že za vznik 2.války může nejen Německo a SSSR ale i VB a Francie. To je bez diskuse. Kdo zná dobře dějiny 2.světové a tomu co jí předcházelo musí mi dát za pravdu. Rozepisovat se o tom nebudu ,bylo by to nošení dříví do lesa.
No a po 2.válce Jugoslávie určitě nebyla nikdy satelitem SSSR a totéž lze říct i o Albánii a částečně i o Rumunsku. Tito např. už v roce 1948 dal Stalinovi najevo,že do svých věci si od něho kecat nenechá. Stalin ač skřipal zubama to musel akceptovat .To jen na vysvětlenou. No a na závěr. Váš výklad je od počátku výhradně antiruský a postrádá objektivitu a nic na tom nemění fakt,že v některých pasážích jistě máte i pravdu to nepopírám ale svět není černobílý a dějiny Evropy už vůbec ne !
Vlastimil S.
@Richard Šebesta
🤣🤣🤣.
1.) Pokud jde o situaci před 2. svět. válkou, tak komooušský SSSR byl stejně odporný jako nacistické Německo. A tedy není divu, že s ním západní demokratické země nechtěli mít nic společného. (Přičemž k útoku na Polsko ani na Finsko atd. ten SSSR nikým nucen nebyl - šlo jen a jen o jeho vlastní mocenské ambice!)
2.) A pokud jde o vývoj po 2. svět. válce, tak autor nikde konkr. o Jugoslávii ani Albánii nepíše.
Miroslav Gregorovič
@Richard Šebesta vy lžete, vůbec neznáte historii, jen opakujete, co vám komouši nakecali a váš vypitý mozek není schopen pochopit pravdu
Jiří Rojek
http­s://ec­ho24­.cz/a/­HGTEP/­tyde­nik-echo-rozhovor-jeffrey-sachs-hrozi-jaderna-zkaza-prestanme-se-chovat-jako-deti
Ondřej Boček
Konečně kvalitní, vyčerpávající analýza, žádná primitivní propaganda. Tak dlouho jsem přemýšlel, jestli Putinovi dřív dojdou tanky ze 2. světové, flinty z první, motorky a čínské golfové vozíky, převážně nefunkční munice z KLDR, nebo jestli dřív obsadí celou Evropu, a tím rozšíří svoji říši zla a uspokojí své zvrácené imperialistické ambice, až mi to konečně tady pán vysvětlil. Je to jednoduché - Putin chce přece nukleární válku! Celou dobu jen čekáme, až nějaká zkorumpovaná ruská stavební firma konečně dostaví tomu démonovi všeho zla bunkr, aby to už konečně mohl odpálit. Času má ale už málo, je v posledním stádiu rakoviny krve, slinivky, mozku ...zapomněl jsem na něco?
A teď vážně, opravdu si někdo myslí, že by Putin napadl Ukrajinu, pokud by nevěřil, že to zvládne bleskovou válkou?
Avatar - epr3
epr3
@Ondřej Boček Ale podle našich médií přece ožralí ruští mužikové už dva roky neválčí ničím jiným, než polními lopatkami, protože údajně nic jiného nemají. Čím tedy válčí ukra, že dostávají tolik za uši?
Miloslav Podhola
@Ondřej Boček
Mnoho přispěvatelů raději píše,než myslí!
Věra Červenkova
@Ondřej Boček
Putin chce válku?Tak kdo tomu věří je vůl
Uživatel_5848923
@Věra Červenkova
Souhlasím plně s Vámi.
Válku chtějí politici zvolení svými národy, USA, Evropa.
Tragická doba, a v ČR připomíná 60 až 70 léta.

Smutné je, že jsme si svoje vlády zvolili dobrovolně a demokratický a máme teď tady tuto realitu.

Samozřejmě že každý má právo na svůj názor. Bohužel vláda je zástupcem lidu a ukazuje úroveň národa, což mě posledních 10 let vnáší smutek do duše.
Radek Márovec
Jiří Rojek
no comment nobelova cena za polit-historickou analýzu
jediná pomoc: Redaktor media REFLEX pan Vladimír Mertlík okamžitě narukovat na východní frontu proplesknout supervodíkovou car bombou ivan groznyj velikij SOUDNÝ DEN 150 Mt TNT ekvivalent. Lehko v redakci Reflex - lehko v hEpicentru 100 milion kelvin.
Pro takové je škoda, že Rus vyhrál u Moskvy, Stalingradu, Kursku, aby neexistovali. Nebyl by nikdo z nás - přežil by, možná, Klaus Schwab, jak zpívá Jožo Ráž ELÁN : Vravia že prežije hmyz, záleži však na nás NEOBZERAJTE SA PANÍ LOTOVÁ.
Miroslav Gregorovič
@Jiří Rojek nelžete vypitý mozku.
Avatar - epr3
epr3
Mertlík by si jako živoucí fosilie mohl uvědomit, že svět nezačal existovat 24.2.2022, ale točil se už daleko dříve. Historie konfliktu Ukrajina - Rusko trvá mnohem delší dobu a snaživě ji podněcovali především zvenčí. Samotná Ukrajina přes všechen svůj nabubřelý nacionalismus nemohla být tak namyšlená a blbá, aby si nedovedla spočítat, že se jí všechny nacionální provokace a teror na východní Ukrajině jednou nevrátí i s úroky.
Logikou Mertlíkova článku by tedy byl ten, kdo spustil horkou část této války, britský rozcuchaný šašek Johnson, který zhatil poslední dobráckou nabídku Ruska vůči Ukrajině a přesvědčil její zastupitele, že když do toho půjdou, GB a celý tzv. Západ včetně USA za ní budou stát a budou jí podporovat jak finančně, tak vojensky.
Ukázalo se ale, že je to tak, jako už v minulosti mnohokrát. Sliby "nebyly zasazeny do reálných rámců", a TEN Západ zjistil, že už dávno není žádným hegemonem, ale papírovým čertem, jenž řečeno s Cimrmanem, důsledky své idiotské politiky zasypává sám sebe, a je neschopný sám své vlastní smysluplné existence, natož aby vedl zprostředkované války.
Ukrajina si prostě zvolila špatně. Jak svou politiku vůči svým ruskojazyčným oblastem, tak své "kamarády".
Jak říká jedno české přísloví: "Za blbost se platí".
Hagenbaden_2
@epr3
Přečtěte si ten článek a zkuste pochopit psaný text. Třeba pak nebudete psát takové hlouposti 😉
PEtr Tobes
@Hagenbaden_2 epr3 je cisty kolaborant, tomu nema smysl cokoliv vysvetlovat, vzdy z toho nepochybny agresor russko vyjde nakonec pozitivne, je to sice nesmysl, ale jemu to tak "vyhovuje"
Avatar - epr3
epr3
@PEtr Tobes A ty jsi čistý tydýt, který věří na první dobrou mainstreamu i ty největší voloviny.
pablo41
@Hagenbaden_2 .....On bude !
Avatar - epr3
epr3
@Hagenbaden_2 Hlouposti píše Mertlík a ten kdo nepřemýšlí, jste vy a ti pod vámi. Kdybyste nebyl líný si najít texty na stejné téma i v jiném než oficiálním médiu, byl byste překvapen mírou oblbování. Jenže vy už jste jednou uvěřil, tak na co pochybovat, že jo?
Já vám dám jeden příklad. Loňskou vojenskou ofenzívu ukrajinské armády. Co analytiků tady vytrubovalo, jak už se to rozjíždí, UA má strategickou převahu a přechází do dynamické fáze, aby ty kecy pak pomalu utichly a ti, kteří čtou i jinde se dozvěděli, že se celá rozbila o první obrannou linii Rusů a celá se odehrála jako naprosté vojenské fiasko, v kterém UA ztratila desetitisíce vojáků a většinu darované techniky. A takhle je to se vším, jenomže kdo nehledá, nenajde.
Hagenbaden_2
@epr3
Líbí se mi když o myšlení píši ti, kteří mají úplně praštěné výsledky logických odvození. Motáte historický kontext s politickým rozhodnutím o ofenzivně. To má jakou souvislost? Ani neodpovídejte. To byla jen otázka pro Vaše zamyšlení.
Avatar - epr3
epr3
Hagenbaden_2 Nemotám nic, rozjet ofenzívu bylo možná politické rozhodnutí, způsob jakým se o jejím průběhu psalo bylo fanatické blouznění, které nemělo s pravdivým a objektivním popisem událostí vůbec nic.
A jestli jste si dodnes nevšiml, píši tady neustále o tom, jak mainstream kecá a informuje neobjektivně a zkresleně.
A historický kontext si klidně strčte za klobouk, když ho sám, v podobě událostí na východní Ukrajině nejméně od roku 2008, odmítáte uznat.
lug70
@epr3 Máte pravdu a tnul jste tím do živého neboť hned naběhl někdo z redakce (možná i samotný autor výblitku) aby vás poučil, onálepkoval a urazil. Když se pod vašim příspěvkem někdo začne nabádat k opětovnému přečtení psaného textu abyste ho prý pochopil, můžete si být jistý, že je to někdo z redakce. Na Seznam, Novinky taky, když někdo v diskusi nesouhlasí s článkem, sesype se na něj hned několik nicků s urážkami, patřičně ho onálepkují za kolaboranta nebo ruského švába, Putinova agenta a pod. a nabádají ho aby si psaný text přečetl ještě jednou, taky to je vždycky někdo z redakce, ve snaze vám vnutit tu jejich jednosměrnou "pravdu". Je to na všech webech, kde je ještě po články povolena diskuse navlas stejné. To se nedá přehlídnout, furt stejná taktika.
Avatar - epr3
epr3
@lug70 To máte pravdu.
Miroslav Gregorovič
@epr3 za svou blbost zaplatíte.
Avatar - epr3
epr3
@Miroslav Gregorovič Za blbost vymaštěnců, kteří nám aktuálně vládnou a za blbost těch, co je volí a chodí jim sem tleskat, platíme už teď.
Jan Kala
Pan Mertlik vytvořil umělecké dílo pro humoristicky časopis a nazval jej Pravdou. Je to odvážné až drzé a výraz Pravda si to opravdu nezaslouží.
Třešňák Josef
Máte to popletené válku začala Veľká Británie.!!
Němci budováním železnic v Evropě se dostali 500 km od Basry. Britové dodali Tuaregům zbraně aby se Němci nedostali k ropě. Picnout Ferdinanda byla záminka. Šlo o boj o suroviny mezi Británii a Německem! Nastudujte si válečné ambice Británie, což platí dodnes!!!
Hagenbaden_2
@Třešňák Josef
Tak imperiální ambice Německa byly evidentní. A že jim stála Británie v cestě také. Ale nevím proč by vyvolal válku ten, kdo má všechno a může jen ztratit (a také ztratil) proti tomu, kdo jí chce? Proč by si Británie měla doma dělat bordel, když měla na starosti celý svět? Doma potřebovali mít klid. Takže tahle dedukce ať vaše nebo někoho (asi jste to někde četl) je nesmyslná. Ale lákavá, že? 😁
Vladimír Uher
Neuvěřitelná sláta­nina­.Pre­piso­vani, ohýbání a prznění historie.
Hagenbaden_2
@Vladimír Uher
Tě sovětské určitě 😉
Vladimír Uher
@Hagenbaden_2
Ano i té sovětské, historii vždy píší vítězové, ale zmiňovaný článek postrádá jakoukoli objektivitu a slouží jen k ohlupovaní mladší generace.
Hagenbaden_2
@Vladimír Uher
Ohlupování čím? Vírou, že Rusko nemá imperiální choutky. A co to tedy je? Kdyby měli teplé moře, taky bychom měli celkem velký problém. Proto se snaží o Bospor již 500 let.
Vladimír Uher
@Hagenbaden_2
Pokud vím, západu v čele s USA vždy šlo o ruské území a především suroviny, Nulandová to dokonce bez vytáček přiznala.
Peter Hosek
@Vladimír Uher presne tak.
pl54
A k tomu všemu nás ve školách učili několik dějepisů. Pravda o Rusku nikdy neexistovala. Ta naše současná vláda je stejná jako Putin. Lhát, lhát a lhát......-)
Hagenbaden_2
@pl54
Tak kdo tedy lže? My jako západ nebo Putin jako jedna osoba?
pl54
@Hagenbaden_2 z mého příspěvků to je jasné. Obě strany se straší a lžou, aby lidi měli strach....-)
Miloslav Sodoma
Tentokrátj ste si pane Mertlík při psaní ale řádně přihnul kořaličky. Jak ruský mužik.
honza1212
Kdo už ve třetím odstavci píše o ruském švábovi, předem se zbavuje práva hodnotit situaci v Rusku, Evropě a za mořem.
Uživatel_5483526
@honza1212 : Máte pravdu, nejsou to švábi, ... jsou to krysy
Karel Maděra
Já pořád nechápu proč soudruzka konečná šíří své vlhké sny v každém druhém diskuzním pořadu.
Uživatel_5483526
@Karel Maděra : Protože může, protože k tomu dostává příležitost ... některá média učinila významný objev - že hloupost má výbornou sledovanost ...
Hagenbaden_2
@Karel Maděra
Ona je nebezpečná ☝️. Takový novodobý Kléma. A chudáci duší a peněženkou ji plácají tlapičkama, protože mají pocit, že to je TEN lék na jejich problémy. Není, ale to se jim vysvětlit nedá, protože jsou chudí duchem 🤷‍♂️.
Jenže jich je hodně a mají volební právo úplně stejné.
Jan Hedvik
Naprosto souhlasím..
Frantisek Najman
Pane autore vaše chápání mezinárodní situace pokud jde o Ukrajinu je lživé. Regiony Ukrajiny nejsou v demokracii osobním vlastnictvím současné vlády v Kyjevě a ani vlády Ruské federace, ale jen občanů tam žijících a je ti mají právo rozhodnout v nezávislém referendu na USA, EU a Ruska zda chtějí zpět pod plnou správu Kyjeva, nebo vlastní samostatnost pod správou Kyjeva, nebo připojení k Rusku. Je to jen na tamních občanech a každé jiné řešení je sprostá komoušská totalita.
Tomáš Janouškovec
@Frantisek Najman Existují mezinárodně uznávané hranice nezávislého a svobodného státu.
Uživatel_5483526
@Frantisek Najman : Pane Františku vaše představy o demokracii a regionech jsou zřejmě na úrovni znalostí dětí mateřské školky, možná ještě slabší . Než si tady začnete dělat ostudu svojí vlastní nevzdělaností, prostudujte si alespoň význam některých základních pojmů, jako jsou: demokracie, státy, národy, regiony a pod, alespoň si přečtěte ústavu a elementární základy mezinárodního práva.
Tuhle vaši teorii bychom mohli úspěšně aplikovat třeba i u nás - tak třeba brněnký region by mohl pomocí nezávislého referenda vyhlásit vlastní samostatnost Stejně tak některé menšiny. Karlovy Vary se s pomocí referenda mohly připojit k Rusku, Zemanovi stoupenci třeba k Číně, Moraváci mohou vytvořit novou "Velkou Moravu" a Vsetín může povýšit na hlavní město "Nového Valašska".
Vaše představa, že jakýkoliv region si v demokracii může vyhlásit nezávislost na zbytku státu, je opravdu velmi úsměvná a hloupá - především je zcela mimo právo, ústavu a jakoukoliv realitu ... hahaha
Frantisek Najman
@Uživatel_5483526 Ústava ČR, článek 2, vyjímečně, s komunisty a totalitáři nadále nediskutuji.
Uživatel_5483526
@Frantisek Najman : Článek 2 stanoví, že lid vykonává státní moc prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní, což jsou zřejmě pojmy, které vám také nic moc neříkají.
Zajímavý je váš přístup. Zřejmě každý, kdo nesdílí vaše zcestné názory a výklady zákona, např. .čl. 2 ústavy, tak je komunista a totalitář. asi každý, kdo nerespektuje vaše podivné názory, je zřejmě totalitář. Máte asi kolem sebe hodně totalitářů a tak se asi nemáte s kým už bavit a proto se realizujete na internetu. Je to vaše ostuda .
honza1212
@Uživatel_5483526
A co takové Kosovo? Srbsko nedovolí USA postavit žádnou vojenskou základnu na svém území, tak vznikne tzv. Kosovo - a šup, největší letecká základna na Balkáně je na světě!
Co územní nezávislost Srbska? Čert ho vzal...
Hagenbaden_2
@Frantisek Najman
A která část světa se jen tak rozhodla se odpoutat od svého státu a osamostatnit se treba referendem? Poraďte mi prosím 😉
honza1212
@Hagenbaden_2
Referendem? Směšné. Velmoc rozhodne a stane se.
Kosovo, Gibraltar, Tchajwan, Havaj, Malvíny, dnes Falklandy, Reunion, Mauricius, Marschalovy ostrovy, Guam atdatd.
Spytar
LEVICE SLAVÍ VÍTĚZSTVÍ NA NÁMĚSTÍ STALINGRAD

Jeden z hlavních lídrů levicové Nové lidové fronty Jean-Luc Mélenchon pronesl dnešní vítězný projev před příznivci jeho levicové koalice na pařížském náměstí Stalingrad...
✌🏻👹🎃💩🇪🇺
..no a pak že to nejde....
budoucnost už je nalajnovaná ( ! )
Luděk Dvořák
Itálie valciila proti Rakousku
Vladislav Podávka
..........
Vladislav Podávka
Všechno co je tu napsáno můžu jenom říct že je to podle mě pravdivý článek o dřívějších i momentálních zájmech Ruska zase nás okupovat stejně jako třetí říše.
Uživatel_5494496
Slabé. Je tam málo vykřičníků a chtělo by to zapnout Caps Lock.
Avatar - našinec
našinec
Takže všichni mohou, jen Rusko ne. Zkrátka, Mertlík je nemocný člověk trpící rusofobií. Vše se umět správně odůvodnit, že? Zabití několika ukrajinských civilistů je tragédie, vyvraždit palestinské civilisty je cool. Jinými slovy tvrdím, že pan Mertlík, naše vláda a její příznivci, neuznávají žádné morální hodnoty, zákony či cokoliv jiného.
Jiří Záleský
@našinec To co píšete je naprostá hloupost. Vaše nebo Vám tyhle žvásty někdo diktuje?
Avatar - našinec
našinec
@Jiří Záleský 7 hlasů? Jasná redakce Reflexu.
pavcer
Naprostý souhlas.
Uživatel_5841260
Tak to bylo Rusko.
Bude další díl?
Třeba o vzestupu a pádu Britského impéria?
Španělské nebo portugalské kolonizování světa? Rozparcelování Afriky?
Co Japonsko a jeho drancování a vraždění v Číně?
Petr Burda
@Uživatel_5841260 Ostatní z imperialismu "vyzráli", opustili ho a nahradili obchodem.
Rusko, které umí prodávat jen suroviny, na rozdíl od SSSR už nemůže nabídnout ani pokrok v kosmické dopravě, a musí vše pokročilé nakupovat, si jinou možnost než imperialismus nedovede představit. V Rusku také vládnou žáci komunistů, a komunisté chtěli vládnout celému světu.
Pro vítězství socialismu je potřeba, aby dělnická třída byla nespokojená; největší nespokojenost je za války; je potřeba rozpoutat co největší válku; jen tak může vzniknout celosvětový beznárodnostní stát s centrem moci v Moskvě. To jsou slova teoretiků komunistického hnutí.
Maros Less
Tak ma ma autor pravdu rusi su falosni
PEtr Tobes
@Maros Less nepochybne to tak je, ze se to mistnim "putinfans" nelibi je jen jejich problem a ostuda, russke radeni na ukrajine dosahuje obludnych rozmeru a dokud to sami neuznaji, nema zadne jednani bohuzel smysl, zlocinci typu putina rozumi pouze sile, vse ostatni je pro ne slabost kterou pak zneuziji proti tomu, kdo jim naletel
MiM66
Dobry a jak tedy hodnotíte ucast CIA na UA od roku 2008?
King I
@MiM66 Účast CIA na Ukrajině hodnotím velmi kladně. USA například kontrolují veškeré hlavní námořní trasy a tak na nich panuje pořádek. Jednou bude pořádek panovat i v celém bývalém Sovětském svazu.
honza1212
@King I Jsi pomatený, kingu, nebo vysloveně blázen!
MiM66
@King I takze, hodnotite kladne diktaturu Batisty na Kube, cinnost krvavych komand http­s://cs­.m.wi­kipe­dia.or­g/wi­ki/Es­kadry­_smrti gratuluji