Analýza

Zpět na článek

Petr Sokol: V centru Paříže vlály rudé prapory i vlajky Palestiny. Narazila Marine Le Penová na strop?

22 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Problém mnoha lidí je ten, že většinou o té zemi neví nic, neznají "mapu", neznají tamní politický systém, ale to jim nebrání, aby rozdávali moudra. Francie byla vždy zemí výrazných rozdílů. A vždy bude, má to ve své DNA. Ostatně "komunismus" má kořeny právě ve Francii, Pařížská komuna byla inspirací i pro Uljanova s Džugašvilim, neboli pro Lenina a Stalina.
Takže rudé vlajky v Paříži není žádná novinka. A nebuďme naivní, program Marine le Pen má bolševických prvků dvanáct do tuctu, přestaňme toto uskupení nazývat extrémní pravicí. To s pravicí má společného pramálo. Přesně naopak. Protekcionismus, kvóty, dotace, rozsáhlý sociální systém pro "naše lidi" atd. Ostatně přesně jako u nás SPD.
Co je ale KLÍČOVÉ. Francie má prezidentský systém. Podobně jako USA.Jinými slovy, výsledky těch voleb nepřeceňujme, ale ani nepodceňujme. Ostatně možná právě proto se Macron rozhodl hrát all in a ty volby vyhlásil. Každopádně platí to, co u KAŽDÝCH VOLEB. Prostě a jednoduše musíme ty výsledky respektovat, prostě a jednoduše platí jejich země, jejich pravidla. Pro mě je to jen nějaká informace a tu musím nějak vstřebat. A základní informací je to, že se ve všech demokratických zemích nadále prohlubují příkopy ve společnosti. Ten trend je nezadržitelný a má bohužel progres...
Pavel Maleček
No dnes se už politika nedělí na levici a pravici podle míry státních ingerencí, ale podle přístupu k menšinám. Levičáci prý pokrokoví, menšiny všemožně upřednostňují, prý zpátečničtí a zaostalí pravičáci, zvláště ti extrémní prý menšiny nenávidí a nejraději by je likvidovali.
To v průhledné levičácké -socialistické snaze zamaskovat, že těch největších hrůz na menšinách se sami levičáci - socialisté dopustili. To jako nacisté, tedy nacionální socialisté.
Od té doby se levičáci snaží hrůzy nacismu i obecně nacionalismu na pravici hodit. A bohužel se jim to hlavně mezi hloupoučkými mladými daří. Odtud i to propalestinské třeštění. Byť se na Židech těch nejodpornějších zvěrstev dopustili.
tempter
@RASPUTIN Trošku mi to s těmi palci od tebe zní licoměrně, ale jestli máš na mysli to, jak jste Maďarům drželi palce v roce 1956 nebo jak váš guru putin vyhrožuje Paříži jaderným útokem, tak potom to smysl dává...
Avatar - epr3
epr3
Terpentýn Hele a bývalý bolševik Pávek - Pavel, je co?
Avatar - Jan Tobias
Jan Tobias
Nebyl to volební podvod. Ale byla to mediální manipulace ve stylu vrtěti psem. Stačilo v lidech vzbudit strach z nástupu extrémní pravice. Co na tom, že její extrém není ničím podložen, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Respektive dogmatem o kterém se nepolemizuje. A voliči samým strachem z imaginárních fašistů ani nepostřehli nástup komunistů, anarchistů, islamistů a jiné radikální lůzy.
I naše média jdou s proudem. Rabování a násilné útoky označují za oslavy vítězství nad krajní pravicí (od Seznam/Novinky to nepřekvapí, od ČT trochu ano) a snaží se nás přesvědčit, že největší nebezpečí pro Evropu je hájení národních zájmů a naopak to nejlepší je pustit do EU tolik migrantů kolik nám třetí svět zvládne dodat.
No co, za blbost se platí. Asi si Evropa svůj konec zaslouží, když mu tak nadšeně běží vstříc.
tempter
@Saša Krach Přesně, Sašo. To je jako s vámi "bývalými" komanči. Proto se o tom v dějepisu dodnes děti na školách neučí, přece nepopřete sami sebe
Richard Šebesta
@epr3 Souhlasím. Za 15 měsíců bude Fiala balit kufry ze Strakovky. Ta jejich pětikolka se po volbách rozpadne jako perniková chaloupka.
Richard Šebesta
@Frank51482 Myslím,že dobře. Rozvrátí Francii a ovládnou. Jejich dílo už začalo. A podle mne si vedou dobře.
Avatar - epr3
epr3
Ve Francii vyhnali čerta ďáblem, Melenchon je možná horší, než Le Penová. A ještě jedna věc. Naše média popisují volby jako Le Penové porážku, jenže její strana má ze stávajících 89 křesel 143. Fialenko by z takového výsledku vystříkl radostí jako vařený ovocný knedlík.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Skutečný komunizmus je nejvyšší známou etapou vývoje lidské společnosti a Francie vždy byla prvním nositelem nevyhnutelných změn západní společnosti, stejně jak Maďarsko na východě. Držím jim palce😎
Ales Chocholousek
EU je na ceste do levicackeho pekla. Otazka je kam odejit, zatim jsem slysel ze v mode je jizni a stredni amerika. Problem je ze kdyz tamni stat bude OK ted, za par let tam muze byl levicacke regulacni a fizlovaci peklo jako v EU
tempter
@Saša Krach Já taky Alexandře, já taky...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Hlavně, že bude mít zas Andy číslo i na Marine👍.
Říkal, že má na všechny čísla a malé "složtičky", kdyby náhodou....
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Proto taky Babiš s předstihem studoval Marxe a Engelse.
Ten se vyzná. Škoda, že tak rychle zestárl a komunismus už nestihne.
Saša Krach
Hloupý tempter ocas se ozval...sice né k tématu..to bych chápal, proč,,,dnes se ve Francii hádá z koule...ale aby urazil....🤡🤡🤡🤡😀😀😛😛😛
Lékař by řekl...asi nějaký odborný výraz jeho choroby...Já tvrdím je to ùůůl. A jsem spokojen.😛😛😛
Richard Šebesta
@Saša Krach Je to tak.
Saša Krach
@Richard Šebesta Co si staronový vládci EU navařili to neopravý. Museli by popřít sami sebe...😂😂😂😂🤡
Richard Šebesta
@Saša Krach Souhlasím jen částečně. Celá západní Evropa je už multi-kulti a uvést věci do pořádku podle mne už nepůjde. Ten bordel bude v západních zemích EU trvalý. Mimochodem včera byl článek na seznamkách.Německý fotbalista Tony Kroos se rozhodl,že bude žít ve Španělsku. Domů do Deutschlandu se zatím nechce vrátit. Proč ? Těch důvodů je více ale ten hlavní je že má strach o bezpečí svých děti. Hlavně dcer , není tam pro ně bezpečno. Ve Španělsku je ta situace podle něho přece jen o něco lepší. Tohle hovoří samo za sebe a platí to pro celou západní Evropu.
Saša Krach
No...uvařili guláš,,,a nechají ho vychladnout. Jak každý tuší, guláš je nejlepší druhý den.
A závěr. Marine má neustále nabito. A pokud bude EU nadále ovládaná,,,,, spíše neovládaná,,,, zázrak se konat nebude.
Marine se dočká....A pak to bude sešup.Zdravim
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Po dlouhé době,,,,,dobrý.😀😁
Frank51482
Uvidíme, jak si povedou ve Francii muslimové.
Uživatel_5169877
Až na to, že nejde o krajní pravici.