Komentáře

Zpět na článek

Poučení pro Fialu: Britští byznysmeni ze City volí levici, pseudopravicoví konzervativci je tvrdě zklamali

15 komentářů

Olda Münster
Je to k pousmání, srovnávat britskou levicí s tou naši. Kdo je u nás levice? Komouši? Babiš? Okamura, nebo snad nastupující sběratel nacistických relikvií Turek?
giorgio287
Takže to zelený komouš Fiala dělá dobře. Rudí bezmozci ho budou volit
Pavel Maleček
Fiala - kopie zlevicovatělých britských konzervativců, má jedinou kliku v tom, že vládnutí Babiše a spol. lidi natolik děsí, že to Fialovu, jinak nevolitelnému slepenci zase shodí. Být tu místo Babiše a jeho poskoků aspoň pár jakž tak seriózních tváří, má to Fiala dávno spočítané.

A tak se praktikující věřící Fiala musí denně k Bohu modlit, aby Babiše, takový jaký je, zachovati ráčil.
Petr Lavička
Za mě stokrát lepší Babiš než Fiala ( i když podle mě nejlepším příštím premiérem by byl Havlíček).
Petr Lavička
Největší chybou Británie byl brexit. Nedivil bych se, kdyby labouristé chtěli když ne přímo návrat do EU, tak aspoň obnovení volného obchodu a pohybu osob jako mají Švýcarsko, Norsko nebo evropské ministáty.
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
@Petr Lavička Neřekl bych, že tohle téma v současné Británii ještě někoho zajímá, Brexit nebo návrat do EU se jako téma u letošních voleb neobjevilo ani u jedné politické strany 🫠
Petr Lavička
To máte pravdu.Jenže Labouristé byli jasně proti brexitu.V tomto volebním období určitě Británii zpět do EU neprovedou, protože jak správně píšete to ani neměli v programu a ani se to za 4 roky nedá stihnout.Ovšem pravděpodobně se budou chtít vrátít do Schengenu a myslím. že program návratu do EU nastolí před příštími volbami
Uživatel_5850027
@Petr Lavička V Schengenu nebyli ani předtím, ale jinak souhlasím
richard richard
@Petr Lavička Nejvetsi chybou bylo, ze konzervativci nesplnili ukoly plynouci z BREXITu. Presne proto dostali nyni vyprask.
Petr Lavička
Asi tak.
Frank51482
@Petr Lavička Je to přesně naopak. Brexit byl pro GB výhrou. Můžete jmenovat jediné rozhodnutí nevolené evropské komise, které by bylo ke prospěchu občanům EU?
giorgio287
@Frank51482
Sankce proti Rusku se osvědčily. Rus má víc peněz na náboje a my všechno dražší. Ještě, že tu Uršulu z lejna máme...
Petr Lavička
Pro Británii to znamenalo, že už se na ní nevztahuje volný trh a tím její ekonomika poklesla, navíc není ani v Schengenu, takže i volný pohyb osob je komplikovaný.Jinak nejsem nekritickým obdivovatelem EU a souhlasím, že nikým nevolená evr. komise řeší spíš blbosti ( Green deal) než podstatné věci ( společnou obranu nebo pobřežní stráž atd). Určitě by to chtělo radikální reformu
Avatar - Pärkund Roservaal
Pärkund Roservaal
Pravice a levice neexistuje, zůstali jen populisté, superpopulisté a ještě větší populisté, dělat pravicovou politiku si dávno nikdo nemůže dovolit, kam by s tím došel, v medii ovládaném světě je pro politický úspěch potřeba slibovat 🤡 i v Británii budou lidé za pár let znovu zklamaní a začnou hledat spásu zase u dalších "sweet talkers" 🙃 nikam to nevede, s každým dalším pokusem to bude jen horší a horší, chyba je v systému nikoliv v politicích, ty dělají jen to co je třeba k tomu aby mohli vést úspěšnou karieru politika 🤷🏻‍♂️ slibují nesplnitelné a rozdávají těm co nejvíc křičí a pokud ne, jdou z kola ven 🥳 o jejich zvolení rozhodují všichni ti s nataženou rukou a těch je v dnešní společnosti absolutní majorita, státní zaměstnanci, matky samoživitelky, studenti, důchodci a dnes už i umělci, zemědělci a různí dotační podnikatelé 🤪

Kdo tu ještě zbyl pro pravicové ideály 😔
Petr Lavička
Plně souhlasím.Uspesny politik dnes je ten, kdo dokáže věrohodné slibovat a po vítězných volbách stejně věrohodné zdůvodnit, proč své sliby nemůže splnit.