Komentáře

Zpět na článek

Podivné konce kauz Čapího hnízda. Otazníky kolem policie a státního zastupitelství přibývají

78 komentářů

Naděžda Machková
Podivuhodné je, že všichni ti, kteří takto divně rozhodují jsou stále ve svých funkcích, přestože je rozhodující soudce vázán při vrácení případu právním názorem soudu odvolacího.
Lída Šingovská
Kdepak je ta slíbená deagrofertizace, potom se nedivme, že podvodník Bureš je stále čistý jak lilie!!!
Martin Vnouček
Ještě chybí kauza otravy řeky Bečvy, ve které inspekční orgány, policie, státní zastupitelství i soudy sehrály představení zcela v Babišově režii.
Jiří Králík
Bohužel, takto u nás pracuje PČR a SZ!
Naděžda Machková
@Jiří Králík
Ne, takto u nás pracují (v tomto konkrétním případě) soudy. Policie a st. zastupitelství případ soudu předali.
Pavel Masek
Servilni Sezemsky mohl jenom napsat, ze dokud nebude Babis odsouzen, tak nebude spravedlnost. A zadny pravni system jeho naprostou a jedinou pravdu nemuze narusit
Enigma Divín
@Pavel Masek Pane masek, patříte k okruhu bodygárdů Babiše, který by mu odpustil i vraždu. Pan Sezemský nezmínil ještě další nesrovnalosti. skupiny kolem Bílka a všudypřítomného prostějovského mafiána. To komando figuruje ve všech babišových levárnách. Jde o organizovaný zločin..
Pavel Masek
@Uživatel_5448243 Jste zrejme jednodussi clovek, ktery se i stydi za svou identitu. Na rozdil od vas respektuji pravni struktury statu a neodsuzuji podle prani, ale podle prokazanych faktu a prekroceni zakonu, platnych v dane dobe.
Enigma Divín
@Pavel Masek Za své jméno se nestydím. Pavel Masek je vaše skutečné jméno? Ten mafián se jmenuje Faltýnek a ten už skoro rok věděl, že nebude vyslýchán. U soudu pak přiznal, že akcie, které měl předat mladému Babišovi vlastně taky neviděl.
Pavel Černý
Divadélko pro lidi v režimu "Vlk se nažral a koza 🐐 zůstala celá". Babiše se všichni bojí, jinak to nikdy nemůže dopadnout.
Jiri Koudela
Takže obyčejný novinář z Reflexu má koukám větší přehled o tom, jak by mělo dopadnout účelové vyšetřování kolem pana Babiše, než policie, soudy... Skoč do zdi, blbe Sezemský..
aimy
@Jiri Koudela Ale , ale, …, a Vy víte jak bylo ? Bradáčová od roku 2015 byla vždy slepá na Babisovi kauzy .
Jiri Koudela
@aimy Já tu nejsem od toho, abych to věděl a soudil, od toho tu nejsi ani ty a ani tenhle duševně opožděný novinář. A i přes neskutečnou mediální masáž proti panu Babišovi odsouzen není, takže tě poprosím o jediné, drž hubu, díky za pozornost 😘
Enigma Divín
@Jiri Koudela pane Koudela můžete upřesnit v čem spočívá ta mediální masáž:? To všechno popsané se nikdy nestalo?
Ten hodný Andrej láskyplně daroval akcie svému milovanému synovi a ten nic nevěděl Byl v USA a přesto podepsal akcie které nikdo neviděl Ani ti, co mu je měli údajně předat. Odvolací soud přesně popsal závažné chyby Judr Ščota.
Jiří Králík
Drž raději hubu ty @Jiri Koudela a snaž se být objektivní a nestranný, jestli to ovšem dokážeš.
Enigma Divín
@aimy Bradáčová si udělala jméno na Rathovi, kterého se ČSSD potřebovala zbavit. Prodalo se to jako" padni komu padni. " Dnes je to šedá Eminence. Možná měla ve čtyři ráno taky nečekanou návštěvu.
marita
Některé příslušné FÚ z částí těch reklam daň doměřily, Agrofert podal žaloby, ale soudy prohrál a přesto státní zástupci a policie tvrdí, že se trestní čin nestal. Krácení daně v milionech trestním činem je.
Naděžda Machková
@Marta Hánová
Vážně? To mi nějak uniklo. A když to FÚ doměřily a správnost byla potvrzena, Babiš stejně nezaplatil?
To Francouzi, včetně Babišovi přítele s kterým si týká, jsou jiní borci.
giorgio287
Za to by měli jít soudruzi prokurátoři do tepláků.

Kapři připluli...
Martina Hajek
Pro pana Kosteleckeho

Kdo skupině obyvatelů vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu.
násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci
§ 352
nebezpečné vyhrožování § 353
nebezpečné pronásledování § 354
postihuje nejzávažnější formy stalkingu
hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob
§ 355
podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod § 356
objekt
zájem na klidném občanském soužití a rovnost lidí
objektivní stránka
odst. 1 – pachatel vyhrožuje
odst. 2 – užije násilí nebo vyhrožuje pro skutečnou nebo domnělou rasu / politické přesvědčení / vyznání
subjektivní stránka
úmysl
+ u odst. 2 i pohnutka (rasa, vyznání, politika)
Tomáš Kostelecký
To bys musel nejdřív pozavírat všechny komunisty za zločin velezrady, kolaborace s nepřítelem, za loupeže a vraždy z náboženských, politických a majetkových důvodů, za teror , násilí na hranicích, omezování osobní svobody etc. etc.etc -chytráku. Stejný dobytek jako nacisti, jen komouše tu nikdo neodsoudil, což je také protiprávní stav. Komunisté nejsou politická strana, ale jen a pouze zločinecko-teroristická organizace. Tak snad to dáš nějak do cajku juristko.@Martina Hajek
Pavel Masek
@Tomáš Kostelecký Presne tak, zacneme u karierniho bolsevika Pavla na Hrade, a rozhodovat bude dalsi karierni bolsevik Baxa jako predseda Ustavniho soudu.
Enigma Divín
@Pavel Masek pane Masek nemáte pocit, že ti vaši karierní bolševici se chovají dnes jinak než ten karierní Stbák Bureš. ?A proto je tak nenávidíte a Bureše velebíte. Svůj k svému.
Martina Hajek
Kdyby měl Bartkovsky alespoň základní povedomosti o Trestním právu hmotně a procesním nemohl by psát takové bláboly , zaplést vlastní dítě do cizi země nelze navíc tam jel Babiš junior dobrovolně a s přítelkyni a nadto je to dospěly muž , ostatní bláboly snad už nikdo nemůže brát vážně , naopak Státní zastupitelství bude platit prostřednictvím M/S odškodné při pravomocném rozsudku za neoprávněné stíhání a SZ před karnou komisi , tohle už muže byt šikana
Richard Šebesta
@Martina Hajek Hned na počátku píšete bludy a lži. Článek napsal redaktor Sezemský milady. Neumíte číst ? No a vaše lži se dají přirovnat
ke Skálovým. Tedy v Katynu vraždili Němci nikoli Rusové, že ? Možná tomu věříte taky. Babiš junior tam nešel dobrovolně a další nesmysl.Proč když chtěl Bureš svého syna údajně léčit ho neléčil doma
v Česku,máme zde málo psychiatrů ? Proč zrovna na Krym ? I ten Rus ho mohl léčit tady.A je zvláštní že k jeho únosu došlo zrovna když měl být vyslechnut. To je náhoda co ? No to těch nesrovnalosti a podivných rozhodnutí je mnohem víc. Buď jste na drogách nebo jste rozumu mdlého !
marita
@Martina Hajek
Kdyby jste k tomu odvlečení nesbíral jen drby, tak by jste věděl, že AB ml. měl na výběr psychiatrická léčebna nebo odjezd na Krym a nejel tam s přítelkyní, ale s ruským kriminálníkem Protopopovem, který mu tu "přítelkyni" dohodil. Kdo si na "práci" najímá ruské kriminálníky? Dobrý táta? Slušný podnikatel? Seriózní politik?
Jiří Králík
Nejseš ty @Martina Hajek náhodou bývalý policista?
Irena Charvátová
Všechny kauzy tohoto pána záhadně vždy vyšumí. Kde je chyba?
Richard Šebesta
@Irena Charvátová Máte recht. Nejsme právní stát. To je celé.
Frantisek Najman
Kauza Čapí hnízdo určitě nebyla sama, ale ty ostatní se nehledají. Pouze to Čapí hnízdo to odneslo a to jen proto aby byl z politiky odstraněn sám Babiš, protože jen on se postavil velkozlodějům ze státních financí. Proto také jeho rychle označili za stejného jako byli a jsou oni.
Enigma Divín
@Jak se babiš postavil těm zlodějům? Můžete jmenovat kterým?
Tomáš Kostelecký
Stejně brzy zdechne.
Zdeněk Bláha
@Tomáš Kostelecký ty taky
Asatin
Gangstr Bures sel vzdy pres mrtvoly.Je to bezcitnej a bezcharkterni hajzl.Ze je zlodej, o tom zadna.Jeho estebacke metdy to jen dokazuji.Uz davno mel sedet na Borec­h.Ne­pochy­vuji,­ze je to velka korupce.
PEtr Tobes
@Asatin jo taky to tak vidim. on tady ovladl cast justice a policie, tak si dosadil svoje lidi kdyz byl u moci a ti jsou tam bohozel porad, SZ z nej byl minimalne podelanej jestli nebyl zaplacanej, soudce sott je taky k smichu atd...zatim mu vsechny podvody prosly, a ze jich bylo vic. ostatne nikdy nevysvetlil, kde vzal skoro 2 miliardy na ovladnuti holdingu kolem roku 2000 a ze to byly nakradene penize z dob bacovani na PZO v Maroku, to je jasna vec, to ze ho predtim jeste "nepratelsky prevzal" a navic nelegalne vyclenenim agrofertu z petrimexu prostrednictvim navyseni zakladniho jmeni na fiktivni valne hromade, to je dalsi podvod, ktery uz nikdo resit nebude a zapada do mozaiky, vcetne nedobrovolneho vyletu AB juniora na KRym, coz je bizar jako blazen, no a tak to u nej proste chodi a je mozne, ze uz ho spravedlnost nedozene, aspon ta svetska
Enigma Divín
@PEtr Tobes Bureš byl do česka vyemigrován StB v akci "kapitalismus porazíme kapitálem." Babiš má dodnes svoje krytí v Kremlu. Všechno co už Bureš dokázal spáchat, má svoje krytí. Ta sebranka je všude. Ve státní správě, v Justici. A není to jenom Babiš, jsou to i studenti kremelského politického institutu, kteří byli Lorencem vysláni už v roce 1987.(Dospiva)
Martina Hajek
@Asatin
Trestný čin pomluvy
Asatin
Hajek. Cha cha. cha,troubo.
Pavel Maleček
Kdepak jsou Fialovy sliby o deagrofertizaci Česka? Babiš a ODSáci toho nejspíš o sobě hodně vědí. Zejména z dob, kdy Babiš, aby se státního majetku výhodně zmocnil, na všechny strany masivně uplácel.
A tak se jen vzájemně kočkují (u vlády střídají), ale ani jedna strana proti té druhé likvidačně nezasáhne. V obavě že ten druhý pak mluvit začne.
Tomáš Kostelecký
Zabít komouše a komunistického udavače není zločin, ale zásluha.
Saša Krach
@Tomáš Kostelecký Dej si na hlavu Čapí hnízdo a jdi demonstrovat před vládu...
Tomáš Kostelecký
jo, ty mě taky buze rante@Saša Krach
Zdeněk Bláha
@Tomáš Kostelecký nemyslíš tím pana PP, doufám.
Tomáš Kostelecký
Tebe se to netýká, takže se nevnucuj, vořechu.@Zdeněk Bláha
Zdeněk Bláha
@Tomáš Kostelecký děkuji za inteligentní odpověď
Martina Hajek
@Tomáš Kostelecký

Kdo skupině obyvatelů vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu.
násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci
§ 352
nebezpečné vyhrožování § 353
nebezpečné pronásledování § 354
postihuje nejzávažnější formy stalkingu
hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob
§ 355
podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod § 356
objekt
zájem na klidném občanském soužití a rovnost lidí
objektivní stránka
odst. 1 – pachatel vyhrožuje
odst. 2 – užije násilí nebo vyhrožuje pro skutečnou nebo domnělou rasu / politické přesvědčení / vyznání
subjektivní stránka
úmysl
+ u odst. 2 i pohnutka (rasa, vyznání, politika)
giorgio287
@Tomáš Kostelecký
Takže zabít komouše Fialu není zločin? Tak do toho, pane statečný komunistobijče. A můžeš přibrat i hradního komouše. 🤣
Tomáš Kostelecký
Žijeme v zemi kde komunistická svi ně Válková, žačka komunistického justičního vraha Vaše, mohla dělat ministryni spravedlnosti a dodnes se válí v parlamentu tohohle směšného státu. Pokud by vrah K.H. Frank nebyl oběšen, mohl dělat ministra spravedlnosti. Pak se divíme jaký dobytek je v justici. Jeto na blití. Smrt všem komoušům ! Justiční gaunery jakoje tohle pra se, bychom měli naházet do Macochy.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Korupce, korupce, korupce. Nic komplikovaného v tom nehledejme. A jede v tom jak státní zastupitelství, tak ministr Blažek a především příslušné instituce (finanční ředitelství, vyšetřovatelé na Policii atd.). Ta reklamní kauza je něco naprosto šíleného, kdo podniká, může si hlavu ukroutit. Správce daně je vysazený na podobné "náklady". Když jsem měl kontrolu, musel jsem výstřižkem z novin dokládat, že reklama za 30 tisíc skutečně proběhla. Mému známému berňák vyhodil z účetnictví cesťák na veletrh, protože nebyl schopen prokázat (třeba vstupenkou), že na tom veletrhu byl. Dostal pokutu, musel to dodanit a zaplatit penále. Atd. Důkazní břemeno je na straně poplatníka. A tady je zjevně fiktivní reklama za neskutečných 300 mega na NEDOSTAVĚNÉ A NEZKOLAUDOVANÉ FARMĚ V POLÍCH u Olbramovic. A ten zmetek byl dokonce tak drzej, že vystavil fiktivní fakturu za reklamu na 15 mega i své firmě v Německu!!!! A když přišel z finančního úřadu v Chemnitz podnět k šetření, finanční ředitelství to celé zametlo pod koberec. Neskutečné. Nejde o těch pár desítek milionů, o které ta hnida okradla tento stát, jde především o to, že lidé ztrácí víru v elementární spravedlnost. Nikdo po mně nemůže chtít, abych byl s tímto státem za této situace loajální...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Souhlasím. Je to tak.BUREŠ je zloděj !
seng
@Uživateal_5734171 a co třeba řešit Fialuv nepriznany milion a podivnou kampelisku . Proč Rexlex mlčí.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Tak to je pro mne novinka..Babiš šéfuje vládu...A já to do dnes nevě­děl.😂😂­😂😂😂😂😂😂­😝😝😝😝😝😝­Dejte si na hlavu Čapí hnízdo...Asi vám na ni trochu nafoukalo...🥵
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
No po volbách by se mělo přistoupit k potrestání těch, kteří křivě nařkli pana Babiše z podvodů a tím celou umělou kauzu "Čapí hnízdo" uzavřít.. 😎
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Zdeněk Bláha
@RASPUTIN a co potom budou Piráti dělat?
Saša Krach
Ve své době dobrý fór.
Babiš s Čapim hnízdem na hlavě.
Po xxxletech vlastně ničeho, vládnutí pětikolky a zase nic.😂
Bych doporučil.
Nech si to Čapí hnízdo nasadí na hlavu....jeho odpůrci ,.😂🥵😂😂
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
pesgeorge
Lepší a dražší právníci , nejen u soudu , ale i během realizace finančních operací , nic jiného bych za tím nehledal , prostě přišli na něco co ostatní nenapadlo . Ty korunové dluhopisy vymyslel Kalousek , pokud se nepletu , využilo to hodně firem , museli by zavřít polovinu sponzorů ODS . 😁
Vít Chmelař
@pesgeorge Korunové dluhopisy byly v té době legální, co však moc legální nebylo, že Babiš nedokázal věrohodně doložit, kde na ně vzal
Richard Šebesta
Celá kauza je jasná Bureš je zloděj. Autor popsal vše celkem dobře a jen bych dodal že došlo ještě k likvidaci vyšetřovatele Nevtípila jehož Bureš nechal odvolat sám nebo se mu to povedlo pomoci tlaku a jiných metod. ANO mělo po celou dobu pod palcem ministerstvo ne(spravedlnosti) ! Je proto i absurdní Burešovo tvrzení, že si tu kauzu někdo objednal. Pak ale Bureš přiznává ,že jeho podřízení ( Válková,Pelikán i Benešova) měli na ministerstvu totální bordel když tam dopustili jako ministři takovou korupci. Protože podle něho si celou kauzu někdo objednal a tedy zkorumpoval soudy ale taktně zamlčel pan estebák kdo si celou kauzu objednal ? Já to ale vím, kdo to byl. Byl to Svatý Petr ten to vše spískal. Jak správně uvedl autor článku kauza má tolik nesrovnalosti a rozporů a nevysvětlitelných věci, které policie ani soudy neosvětlily naopak ty nejasnosti přibývají. Jen třeba onen únos na Krym ?
Kauza má hořkou pachuť z toho že mocný agent Stb Bureš má stále vliv a jako ministr i premiér totálně zneužil svou moc. Kauza Č.H. je také důkazem i když nejen ona ,že nejsme právní stát.
Saša Krach
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
lug70
@Saša Krach Asi tak. Kde nic není ani smrt nebere. Taky si myslím, že kdyby na Babiše opravdu něco měli, že by si nenechali ujít příležitost jej zničit a zbavit se ho navždy. Kór když 5 koaliční šmejdi mají v rukou policii i justici. Podle mně je to umělá kauza, kterou 5 koaliční šmejdi používají k okopávání kotníků Babišovi, respektive jako součást jejich kampaně antibabiš, k ovlivňování volebních preferencí u lidí. Jinak taky Babiše moc nemusím, ale na rozdíl od jiných, řekněme "zaslepených" antibabiš propagandou se na to dívám střízlivým okem a vidím skryté souvislosti.
Richard Šebesta
@lug70 Blbost . Zapomínáte že Burešovi lidé ovládali justici i policii. Navíc Bureš umí taky korumpovat. Žijete opravdu v neznalosti. Doporučují knihy o něm : BOSS BABIŠ nebo BABIŠOVO PALERMO. Zajímavé čtení o naší demokracii po listopadu 89. I když pochopitelně těch knih je víc.
Richard Šebesta
@Saša Krach Vzpomeň si až budeš platit pokutu třeba i vysokou. Nikdo se tě nezastane ani ten tvůj Bureš ! Spravedlnost je jen pro nás plebs pro mocné nikoli ti mají své vlastní zákony. Vy co se zastáváte Bureše k tomu přispíváte sami mírou vrchovatou.
Saša Krach
@Richard Šebesta Ale já nejsem příznivec Babiše ..ale také nejsem po xxxletech příznivec zoufalosti...
Saša Krach
@Richard Šebesta Tak mě smazali..Nebuď .......

.....
...
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tomáš Kostelecký
Ještě jednu REVOLUCI, v žádném případě sametovou.
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tomáš Kostelecký
Nevím co ve Vás co evokuje, ale mohu Vás ubezpečit, že po 20ti letech na Záchrance s častými převozy pacientů do Bohnic vím, že evokace roztodivných představ mají stovky různých variant. třeba baterka = Marťani atd.atd atd. Pokud máte na mysli Kostelec, zkuste je v Čechách a na Moravě někdy spočítat. Pokud máte na mysli uzeniny, máte velmi jednoduchý pohled na svět. Podle toho klíče by Burešovi patřil celý Protek­torát­.@Kel­tský Šaman
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tomáš Kostelecký
A humor říkáte čemu, prosím ?@Keltský Šaman
Jozef Kolek
dajte ho “zastreliť”!, ak ho neviete zlikvidovať ináč!!
Keltský Šaman
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Jozef Kolek
Balkán si nechte u vás... U nás se nestřílí ani novináři, ani politici...
Jozef Kolek
@Uživatel_5734171 toľko “múdrosti” v jednej vete
Tomáš Kostelecký
celkem rozumný řešení@Jozef Kolek