Komentáře

Zpět na článek

Orbán degraduje předsednictví EU a dělá komparz Putinovi. Hnutí ANO mu tleská

43 komentářů

Vojtěch Špaček
[Autorovi článku]

Vaše tvrzení, že "Orbán degraduje předsednictví EU a dělá komparz Putinovi", považuji za nesmyslné zkreslení reality.
Váš text dále považuji za neprofesionální, a to z následujících důvodů:

V článku uvádíte, že Orbánova politika je podřízená Putinovi, což je nepravdivé a nepodložené tvrzení. Podle Orbána „musíme jednat s každým, kdo může přispět k řešení konfliktu. A to jsou Ukrajina, Rusko, USA, Čína a EU.“ Těmito slovy Orbán jasně ukazuje, že jeho cílem není podléhat té či oné straně, ale spíše hledat cestu k dialogu mezi nimi.

Orbán také zdůrazňuje, že Evropa by měla mít svůj suverénní postoj k ukončení války, ale stále operovat v rámci jednotného bloku pod leadershipem USA". Jeho postoj je tedy proevropský, aniž by byl protiamerický, a už vůbec není proruský.

Označit Orbánovy diplomatické snahy za fiasko je unáhlené a zavádějící. Diplomacie je komplikovaný proces, který často nepřináší okamžitě pozorovatelné výsledky, ale jeho vliv se projevuje dlouhodobě. Navíc role mediátora ani neslibuje žádné dohodnutí míru, nelze ji proto hodnotit jako roli vyjednavačskou.

Proč jste v textu ani jednou necitoval přímo Orbánova slova, když o něm píšete tak ostře?
Nebo je vaším zdrojem pouze vyjádření nějakého Babiše, ke kterému se napříč textem stále vracíte?

"Mírotvorné fiasko" pak zcela přehlíží fakt, že Orbán jedná i s představiteli USA, jelikož Spojené státy jsou významným hráčem v globální politice a jejich zapojení je nezbytné pro jakékoliv dlouhodobé řešení konfliktu; Také tímto degradujete Orbánovu precizní diplomacii, přičemž ignorujete jeho rétoriku, která je podpořena solidními argumenty, jež se neobtěžujete diskutovat.

Vaše agresivní dezinterpretace reality, zabarvená ponižujícími výrazy, naopak připomíná rétoriku normalizačního hlasatele, který označí za americké agenty a sabotéry všechny, kteří se svým smýšlením vymykají stanovené představě socialistického občana.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Oni Maďaři byly skoro vždy v čele nevyhnutelných změn v Evropě. A pokud se Orbánovi podaří dojednat přijetí Ruska do EU, mohla by to být hospodářská záchrana střední Evropy. 😎
Pavel Molík
Orbán pozvedává uvadlou prestiž EU. Právě současná EU v uršulovsko-eurohujerské podobě je největším nepřítelem evropské civilizace. Orbán se snaží EU vyvést z její prohnilosti, což se pochopitelně nelíbí stoupencům bruselského eurohujerismu a dalším nepřátelům demokracie. Nepřátelé demokracie spustili propagandistický povyk proti Orbánovi. Skuteční vlastenci typu Orbána či Salviniho jsou skutečnými zastánci mých zájmů coby občana, který žije v Česku.
Petr V.
Naprosto přesně napsané. Samozřejmě kvikot chcimírů pod článkem se dal očekávat.
blada
@Petr V. Jsi Mimoň
TCerny
Mladicky, velmi malo zivotem zkuseny redaktor Reflexu Jiri Sezemsky je samozvany "nechcimirista ".
Ja narozeny uprostred 2. svetove valky v Praze jsem explicitni 81 lety
"chcimirista" s 58 letou chirurgickou -traumatologickou praxi. .
Varietas delectat!
Pavel Nyklíček
@TCerny
A pointa básníka?
TCerny
@Pavel Nyklíček Mladicky redaktor Jiri Sezemsky chce bojovat, ja , ktery bych mohl byt jeho dedecek povazuji jakykoli boj s Ruskem za cestu do 3. svetove nuklearni valky , kde uz nebude ani vitezu ani poraznych a "nechcimir" Sezemsky bude na tom stejne jako ja, chcimir.
blada
@Pavel Nyklíček nesahas p. Černému ani po kotniky
Jiří Králík
Tak pozdravuj Orbánoviče @TCerny a hodně štěstí s tím mírem u Putlera.
blada
@Jiří ty jsi hrdina bez na frontu
TCerny
Predstavy Selenskeho, ze mir na Ukrajine bude az tehdy , " az Ukrajina dobude zpet Krym a Donbas s 90% ruskych obyvatel, je absurdni.
Rusove miluji svoji materstinu jako skoro kazdy a predstavy udesneho Selenskeho, ze jim prikaze ucit se , v mych usich nelibozvucnou ukrajinstinu neni zcela jiste to, co by si 90% obyvatel Krymu a Donbasu pralo.
Podobne na tom byly nase Sudety , kde pri vzniku CSR ( ja jsem jen rocnik 1942 a to jsem nezazil) kde v r. 1920 zilo v Sudetach 90% nemcu a jen 10% cechu a my jsme je nutili se ucit ,pro cizince tak nelibozvucnou, cestinu a proto chteli byt pripojeny k nejakemu nemecky mluvicimu statu , avsak v Nemecku se dostaly mezitim k moci nacisticke bestie .
Krym a Donbas jsou na tom lepe , neb za nimi stoji Rusko s nejvetsim poctem atomovych bomb na svete ( Rusko 5500, USA 5000, Cina 500 etc, ).
Ja se narodil uprostred 2. svetove valky v Praze a jsem presvedcen , ze budu zpopelnen na zacatku 3. svetove, tentokrat nuklearni valky , kde uz nebude ani vitezu ani porazenych jn jedna panevropska Hirosima.
Pavel Nyklíček
@TCerny
Aniž bych chtěl zpochybňovat moudro starších, tak kupříkladu nekonečná vyjadřování se k hrozbě atomové války beru jako zcela bezpředmětná....
Není důvodu jiného než chřestit a posílit jistotu domácího poddaného lidu.
Každý vládce a diktátor zvlášť, prožívá strach, který je ve své síle tak mocný, že běžný smrtelník nemá potuchy jak bohatý člověk vnímá svůj soukromý život a jak se bojí umřít.
Vidíme to už na ochrankách obyčejných politiků až na ty vládní a oni opravdu chtějí užívat luxusu.
Jediná chyba, jedné taktické atomové zbraně a jdou do konce života do krytu.
Putin je příliš vzdělaný aby tohle věděl 2x.
Proto jaderná zbraň je nebezpečná tak v rukou teroristů, kterým náboženství káže ničit.
Tak klidnou mysl. Užívejte života a každý den je krásný!
Ať se daří.
TCerny
@Pavel Nyklíček , to je Vas nahled , ktery je identicky s nahledem toho Vase napomadovaneho seladona a skoro vsech clenu NATO i EU , ze "nebezpeci 3.svetove nuklearni valky je bezpredmetne".
ja ale zastavam diametralne odlisny nahled a jen blizka budoucnost ukaze , zda hrozba 3. svetove nuklearni valky je bezpredmetna.Howgh.
Pavel Nyklíček
@TCerny
Jaderná válka = pohádka pro vyděšené.
Už na vojně nám říkali, že nejhorší je smrt z vyplašení...
Jistě pamatujete a vidíte, že od doby co jste byl na vojně žádná nebyla....
A že tu bylo parchantů...
Jiří Králík
Už nepi @TCerny jinak tě soudruzi nepochválí.
Jozef Kolek
nech žije Orban!!
Pavel Nyklíček
@Jozef Kolek
O mrtvych jen dobře....
Nechť žije Babiš...
Fuj čo to tárám...
Enigma Divín
Skupina Patrioti má předem připravený scénář. Hraje se divadlo. Jsou tam bez výjimky všichni, kteří jsou aktivní v rozbití EU. Dosud to dělali jednotlivě, dnes už si jejich šéfové věří, že jejich čas přišel. Na co se ještě čeká? Není snad jasné, že tito proruští lokajové jsou vlastizrádci?. Nemám pochyb, že kdyby přišla situace napadení naší země, jsou tyto zrůdy schopny iniciovat další zvací dopis. Už to udělali ve prospěch "jednotné "Číny.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Uživatel_5448243 .... Ferdo, malé státy jako Česko mohou přežít pouze tehdy, pokud se včas přidají k vítězící straně. Proto je dobře mít připravené alternativní "zvací dopisy". Štěstí prostě přeje připraveným.😎
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Jojo. Už nám to s těmi dopisy jednou vyšlo 👍💪
King I
Jen osel si dokáže zvolit poraženou stranu.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Každý slušný člověk musí mírové snaze Orgána tleskat. Pouze váleční dezoláti jsou z toho vystresovaní . Ale i na trest pro ně dojde.😎
Enigma Divín
@RASPUTIN Rasputine hádej kdo napadl Ukrajinu. Hádej kdo posílá rakety na ukrajinská města a vraždí civilní obyvatelstvo? Kdo je vrchní velitel těchto zločinců? Máš tři možnosti. Biden Fiala Zelenský a Putin. A jako premiji zkus uhádnout kdo jediný na tomto světě je schopen do týdne ukončit tu strašnou válku. Já pamatuji báťušku Stalina, přes noc to byl vrah a nastoupil Chruščov, Dnes hrdinové zítra oběšenci. To je ruská mentalita.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Uži­vatel­_54482­43..­... Na Ukrajinu vstoupilo Rusko a co jako má být ? Ve světě bylo a je řada podobných válek, proč by nás měla vzrušovat válka dvou bývalých zemí SSSR ? Zločin vidím spíše v podpoře války ze strany NATO a EU. Bez této podpory by tu již dávno bylo po válce😑
Enigma Divín
@RA Na Ukrajinu vstoupilo Rusko proč a co tam páchá? To ty cynická zrůdo bereš jako normálku:? Do česka, do gruzie a dalších zemí ruský mužik taky jako normálka vstoupil. A kde vstoupí Voloďa zítra? Kdo válku začal a páchá zločiny musí válku ukončit. To ten Puťa neudělá, protože by ho jeho vlastní soudruzi semleli na padrť. A o tom to je. To je v Rusku normálka. NATO ani EU tomu gaunerovi nenařizuje které město a kterou nemocnici mají vybombardovat. Naopak, těm zločincům je třeba v tom zabránit. Ruský barbar se na tu válku připravoval dlouhá léta. Plnil sklady zbraní.. Dnes je to na férovku. 10:1 .
Bruno Ferari
@RASPUTIN A co podpora Ruska Severni koreou. To take svedci o mnohem.
Pavel Nyklíček
PUTIN
Orbán na hrad !
Saša Krach
Zrovna jsem volal do Maďarska.
A tam mně bylo řečeno, že si vaše nářky berou k srdci...❤️😂😂😂😂😂😂
Richard Šebesta
@Saša Krach Trefné a vtipné.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Jako premiér Maďarska si Orbán může jezdit kam chce a jednat s kým chce. Jako představitel EU si takovou cochcárnu dovolit nesmí a nemůže. On tam nejedná za sebe, jedná tam jménem EU. Takhle jednoduché to je. A tou svojí návštěvou Putina toho zmetka prostě a jednoduše legitimizuje. Podobně problematická je jeho návštěva Trumpa. Prezidentem USA je Biden, to prostě a jednoduše musíme respektovat, jakkoli se nám to nemusí líbit. Orbán se chová jako neřízená střela a mimo jakoukoli pochybnost to nedělá omylem či z neznalosti protokolu... Že se to líbí Burešovi mě nepřekvapuje, ale u něho to je právě z neznalosti diplomacie a čistokrevného a nefalšovaného buranství...
jerryx
@Uživatel_5734171 Fajn a jakým právem jednají papaláši z EU, často nevolení ,za mě?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
můžeš mi vysvětlit, jak by mohli jednat zároveň za tebe, zároveň za mě, zároveň za další stamiliony lidí, když ty názory jsou často protichůdné? Jmenuje se to demokracie a od toho jsou volby. A jedna proběhly celkem nedávno a nyní se sestavuje v europarlamentu většina. A ta většina bude vládnout. A nepochybně s jejich rozhodnutími budou mít miliony lidí problém, ale tak to prostě je a jinak to nejde...
jerryx
@Uživatel_5734171 Takže milióny lidí tady chtějí migranty, 72 pohlaví, cenzuru, byrokratickou buzeraci a zelené šílenství? O tom nejsem přesvědčený. Nestál jsem na Václaváku v roce 1989, abych poslouchal úplně stejné hloupé a arogantní papaláše jako dřív. Jde to jinak, prostě je nechat jako kůl v plotě, odmítat jejich ideologii a pak se budou muset vrátit k normální politice, aby si svá místa udrželi.
Avatar - Michal Trnka
Michal Trnka
@Uživatel_5734171
On tam ale jel jako premiér Maďarska, kámo. Nevím o tom, že by ho tam vyslal Brusel. Takže znovu - jel tam jako premiér Maďarska. Chápeš to, nebo ti to mám nakreslit?
A Biden už prezidentem USA není dlouho. Minimálně od doby, co se mu v hlavě zpřeházely šňůry na prádlo. Loutka, nic víc.
A vzteky se kousni třeba do rekta, ale Babišovo vystupování v zahraničí je TOP, narozdíl od takovýho jaryna, jako je Lipavský, ten by se od něj měl povinně učit.
Richard Šebesta
Europoslanec Bžoch je falešný jako špatně naladěný hudební nástroj. Kdo trochu sleduje politiku ANO tak to ví už dávno že Bžoch už nejednou mluvil jinak než jeho šéf Bureš o válce na Ukrajině i o migraci atd. Najednou ho překvapuji Burešovy eskapády. Buď teď spadl z Marsu nebo je zcela odtržen od reality a neví co Bureš říká. Nebo prostě lže. Jinak pane redaktore Orbán je v předsednictví EU krátce a už ho dehonestujete. Jeho pokusy o mírové urovnání války na Ukrajině by podle mne přivítal každý normální člověk, pokud by se povedly. No a když se bavíme co se komu povedlo, co se povedlo "mírotvorcům " a "demokratům " z NATO a EU ? Válka trvá skoro 30 měsíců uvázla na mrtvém bodě a kdo na to nejvíc doplácí jsou Ukrajinci (vojáci ale hlavně civilisté). Nedávno jsem poslouchal jednoho experta naší vlády ,který odtajnil jaké plány má NATO i EU. Oni počítají s podporou Ukrajiny vojenskou dál a dál aby se povedlo ruský postup zpomalit a počítají s válkou dál dalších nejméně 6-9 měsíců. No uvidíme zda to bude úspěch a Rus bude vytlačen ?
To opravdu nevím ale co vím je že za tu dobu přibudou stovky ne-li tisíce mrtvých na ukrajinské straně včetně civilistů pochopitelně.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Na Bžocha mám stejný názor. On dělá dnes blbého, ale přesně věděl, za koho kandiduje a kam to hnutí směřuje. Prostě a jednoduše potřeboval ten flek v Bruselu, který ho zajistí do konce života. ANO použil jako výtah k moci... A Burešovi se takový člověk také hodí, protože na rozdíl od vyslovených jelit typu Jermanová umí Bžoch anglicky a není úplně vymaštěný...
jerryx
@Uživatel_5734171 Ta Jermanová se mu fakt povedla, je vidět, že nemá lidi ani na práci za 300 000 měsíčně.
jerryx
Tak místo ideologie - jakou škodu tím Orbán udělal a čím konkrétně pomohl Putinovi? Mám totiž dojem, že je těm papalášům v Bruselu Ukrajina úplně ukradená, běžnými Ukrajinci pohrdají a jediné , co je zajímá, je jak jim to bude slušet na společné fotce se Zelenským.
tempter
@jerryx Tak místo ideologie - Orbán svým jednáním drolí jednotu tlaku na ruský agresivní režim, řeší bez ohledu na spojence svoje partikulární zájmy a před světem legitimizuje válečného zločince putina. Napsal jsem to jednoduše, abys to pochopil, protože už z tvého dotazu pramení jistá nejistota v orientaci ve světovém dění a nejistota vůbec.
jerryx
@tempter Nepochopil, mně to připomíná komunistické řeči o jednotě tábora míru a socialismu. Ti naši ,,přátelé" dovedli Evropu do stavu, jaký bych si třeba v roce Havlovy smrti nedokázal představit ani ve snu. Doporučuji ti zhlédnout dokument ,,Tady Havel, slyšíte mě?" a vnímat tu atmosféru let 2008 až 2011. Žvaněním o jednotě a válečných zločincích se ničeho nedosáhne, má cenu se snažit o jednání, i když šance je mizivá. Sankce nefungují , Rusko neprohraje a 3. světovou nechceme. To jsou fakta. Mimochodem, anexe Tibetu byla taky protiprávní a uděláme s tím něco?
tempter
@jerryx Nepochopil. Tušil jsem to. Každý máme své hranice.
jerryx
@tempter Jsem havlista, poslouchám argumenty a ne ideologii. Řešení na Ukrajině nemám, ale na to odborník nejsem. Spíš mě děsí, že Západ má politiky na úrovni bývalého sovětského bloku. Fráze a arogance, myšlení nula.