Komentáře

Zpět na článek

Zlámalová: Proč nevěříme vládě ani sobě navzájem? Rozdělená společnost škodí ekonomice

41 komentářů

Alodop
Paní Zlamalová se snaží omluvit dnešní vládu ale to je neomlivitelné. Nyní nic zač tuto vládu pochválit! Našé životní úroveň spadla a není v dohledu, že bude lépe.
Pavel bendl
Vláda by měla odstoupit , když má tak malou důvěře. Nepomůže tónů sni Reflex , který vládu vychvaluje. Jsou to právě novináři, kteří štvou společnost proti sobě. Jejich úvahy, postřehy, atd. Si mají nechat pro sebe.
Georg Waldman
Je to asi tím, že vláda Fiali dělá vše, aby příští vládu sestavoval arcigauner Babiš. Fiala je prostě impotentní politolog.
Pavel Molík
Zlámalová coby mimoň. Který člověk by ještě věřil vládě Fialy ?
Oskar Brejcha
Trapné zavádění jinam. Pětidemolice alias bratrsvo černé pracky je ta nejhorší vláda od roku 1918. I ta Protektoratní byla lepší. Zrádce a lhář Fiala bude doufám jednou stát před soudem a zodpovídat se že svých činů.
Avatar - Lior Chaos
Lior Chaos
Tu ztrátu důvěry si pětidemolice v čele s Pjotrem Fialenkem zavinila sama, soustavným porušováním předvolebnich slibů. Oni se jen chválí ale výsledky žádné, stále větší zadlužování, zvyšování daní a vymýšlení nových. Víc se zřejmě dozvíme zítra co zase naslibují UA. Zacházejí s penězi daňových poplatníků jako se svým soukromým účtem.
Uživatel_237602
Jak si máme věřit když si nadáváme? Jeden je prokázaný lhář a druhý jakbysmet, akorát se ještě nemusel omlouvat. I když alespoň za předvolební sliby by měl. Jak mohu já, dezolát, vést dialog se vzteklým dervišem a na něčem se dohodnout? Těžko.
Média také ke klidu a dialogu nenabádají. Je to skoro jako v USA těsně před občanskou válkou. ☻
giorgio287
Prolhané mu vlastizrádci fialovi může věřit je bytost rozumu mdlého. Doufám, že zbytek života stráví v šatlavě, když žel Bohu nemáme hrdelní trest.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
základní ekonomická a sociologická poučka je, že ekonomika pracuje s očekáváními. Neboli bude mi někdo od rána do večera hustit do hlavy, že je krize a bude ještě hůř, tak prostě a jednoduše budu sakra přemýšlet, jestli si vezmu hypotéku a začnu stavět dům. Přesně to já vyčítám současné opozici nejvíc. To šíření špatné nálady. Pro ně je to jen marketing, oni vědí, že jsme na vzestupné trajektorii, ale budou dál říkat, jak to tu jde od desíti k pěti. Protože mají pocit, že jim to pomůže vyhrát volby. Oni si neuvědomují ty důsledky. Přesně takhle probíhala poslední velká světová finanční krize. U nás nebyl přitom žádný důvod k panice, naše banky i celý finanční systém byly mimořádně robustní a odolné, nicméně především média se tak dlouho předháněla v líčení katastrofy, až nakonec krize lehce lízla i nás. Přesně a právě proto, že lidé začali být přehnaně opatrní, protože se báli, že o peníze přijdou.
Dnes sledujeme podobný scénář. Před chvílí jsem třeba zaregistroval vyjádření Havlíčka z ANO, že zrušení EET byl od současné vlády zločinecký počin. To vyjádření je o to absurdnější, že EET "pozastavila" minulá vláda ANO, prý aby ulehčila podnikatelům. Dnes to Havlíček označí jako zločin... A aby té absurdity nebylo málo, stejný Havlíček včera po atentátu na trumpa vyzýval politiky, aby ubrali z agresivní rétoriky...))) Vydrželo mu to den... Zrušení EET je STANDARDNÍ POLITICKÝ ČIN, to opravdu není žádný zločinecký počin. Současná vláda kandidovala s tím, že EET zruší, voliči jí s tímto programem dali důvěru, slib splnila. Nevidím tam ani stopové množství čehokoli zločinného. Tohle přesně je ukázka naprosto šíleného a stupidního vyjadřování politiků, které má vliv na náladu ve společnosti a které se propisuje i do ekonomického chování...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Bože ..EET Politické zrušení...a poděkování subjektům z demonstrací na Letné,,,, kterým se rozvázali ruce a podali ruku šedé ekonomice..
Tak že NKÚ a jeho šetření dle tebe zrušit..🥵🤮😂🐃🐃
Chyba se těžko přiznává....ovšem najdou se janci kteří vládu chválí...
Nechodil si také na Letnou demonstrovat proti Babišovi...
😂😂😭😭😭😭😭😭🥵🐷🐷😂😂😂😂
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Saša Krach
ty jsi dobrý tukan... EET je nějaký systém evidence tržeb. Nic objektivně správného ani objektivně špatného. je to POLITICKÉ ROZHODNUTÍ. Na zákonu o účetnictví se nezměnilo ani písmeno. Daňový subjekt měl povinnost evidovat tržby pře EET, při EET, i nyní bez EET. A stejně tak správce daně měl nástroje a má pořád stejné nástroje, jak to kontrolovat. Od začátku říkám, že EET mělo být dobrovolné a ten, kdo si ho zavede měl dostat nižší sazbu daně jako bonus.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Tak že celé šetření NKU je dle tebe blbost.😂 A vláda že nevidí kdo má platit DPH a kdo ne je taky v pořádku..😂😂😂 A zde mohu tvrdit ,,,,proč taková nedůvěra k vládě...jo pořádek dělá přátele...mnoho lidí toto heslo nemá rádo ale zároveň tuší že to funguje...pokud to platí pro všechny.😂😂😂😂😂😜😜😜😜
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Jsme na vzestupné trajektorii?😂😂😂 Možná tak v zadlužování.
Saša Krach
@epr3 Ale zatím je to tajné...😂😂😂
Uživatel_237602
@Saša Krach Není, i Kalousek si toho všiml! ☺
Alodop
živatel_5734171 Přečetl jste si řádně předvolební sliby, Spolu, splnili jen to že zrušili ERT a to se projevilo tím, že v obchodech a hlavně ve službách přestali brát placení kartou. Jinak ve všem lhali.
Uživatel_5483260
Zvolili jsme si amatéry a neschopaky do vlady,tak trpme.
Babiš uměl,jen Pražáci mu to zavideli,jako vzdy.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Uživatel_5483260
mohl by ses živit jako komik. mě si rozesmál...)))
kopap
@Uživatel_5483260 Babiš uměl, umí a vždy bude umět jen to, co je důležité a výhodné pro jeho byznys. V politice se naučil uplácet své voliče ze státního rozpočtu, a zmnohonásobit dotace pro svoje firmy. Kdo tohle nevidí je zkrátka hloupý... Zkuste si najít třeba statistiku kolik měl Agrofert dotací než vstoupil Babiš do politiky a kolik mu to sypalo potom... Tak je to jednoduché. Paní Zlámalová má pravdu, stále si málokdo uvědomuje, co na našem myšlení, etice, morálce a národním sebevědomí udělalo 42 let se Sovětským svazem na věčné časy. Bolševici kam přišli, všechno zničili. Jejich nejhorším počinem, a začal s tím hned Lenin, po té jejich říjnovolistopadové revoluci, bylo zpřetrhání jakékoliv kontinuity vývoje ve všech oblastech. To je největší zločin, kterým podlomili jakýkoliv možný pozitivní vývoj v čemkoliv. Je pro mě nepochopitelné, kolik lidí jim stále na ty stejné nesmysly skočí...
Saša Krach
Každý dostane to co si zaslouží.
A pokud to tvrdí většina pak je opravdu těžké to přičítat komunistické éře..už skončili asi 35.let. Tak že mentalita....možná, ale pak vám nesmí vládnout Mentalista.
U nás vše rozhoduje ekonomika.
Nedaří se...Mzdy stagnují a je snad největší propad v rámci EU....a ceny stále pomalu rostou..Náprava zatím v nedohlednu.
jerryx
Fiala ve vládě totálně obrátil a z konzervativce se stal šaškem progresivistů. Kdo by proboha takovému člověku věřil? A jaký premiér, taková vláda.
Richard Šebesta
Tu nedůvěru v systém tady u moji generace jsem už důchodce zasadili komunisté .Ti dělali mnoho věci špatně a důvěra v jejich systém byla nízká. Byly sice jisté životní jistoty jako zaměstnanost a bezpečnost( která je dnes rozhodně mnohem nižší než tehdy) ale tím to končilo. V obchodech chybělo často mnoho zboží a co je podstatné kdo třeba poslouchal SE nebo HA nebo se dostal náhodou na západ tak věděl,že tam je vyšší životní úroveň. Bláboly o komunistické beztřídní společnosti se definitivně vytratily v 70.letech protože už i sami komunisté pochopili že to je blábol a utopie. Jenže když padl starý režim ten nový tedy ti co se dostali k moci to NEZVLÁDLI ! Slavní disidenti plus ti ostatní co vládli s nimi podle mne zklamali většinu lidí a proto od 90.let je tato nedůvěra zakořeněna u většiny obyvatel. Lhaní a podrazy tedy to co běžně dělali komouši převzali i noví mocipáni. Lhaní se vlastně stalo politickou normou. Čestnost se dávno vytratila a proto to je u nás jaké to je. Poslední věc o stavu naší společnosti nejlépe vypovídá poslední presidentská volba. Do finále se dostali dva karierní komunisté jeden agent Stb druhý vojenský rozvědčík. Po 33 letech od pádu komunistů to je velmi tristní.
jerryx
@Richard Šebesta Fakt to ti disidenti v devadesátkách nezvládli? Léta 2000 až zhruba 2010 jsou důkazem toho,že vývoj v devadesátkách byl správný. Těžko říct, kde byl ten zlom- mě zklamal Topol, někdo říká, že to začalo Šlachtovým pučem v roce 2013.
lug70
@jerryx no nevím. Karel Kryl už v roce 1993 viděl, že se naše země neubírá správným směrem. Proto taky v té době složil píseň "Demokracie" aby lidi na to upozornil. Lidi ale byli slepí a mnozí jsou slepí nebo lépe řečeno zaslepení dodnes.
jerryx
@lug70 On byl Kryl takový hyperkritický, škoda že zemřel tak brzy. Já byl v devadesátkách mladý a chudý, spoustu těch chyb si uvědomuju, nicméně směr byl správný. Zatímco teď nám Fiala nabízí chudobu, cenzuru a šikanu pro zcestné myšlenky ( Green Deal, migrace, gender, progresivismus) a pak on a jeho kamarádi zjistí tak za 10 let, že jsou to blbosti. Každý zedník to pochopí hned.
lug70
@jerryx To co nám nabízí Fiala teď je zcela záměrný proces s konkrétními cíli, řízený přes Fialovy loutky ze zahraničí. Ten Fialův obrat v postojích a názorech nebyl spontánní. Změna nastala, když Fiala byl povolán na kobereček do Bruselu, kde ho griloval byrokrat Guy Werhofstadt. Na YouTube bylo i video, kde se Fiala před tím byrokratem celý zpocený třásl jako osika. Bylo to trapné divadlo. Je to srab, který se sesypal hned po první cestě do Bruselu. A jaký frajer na kongresu v roce 2014 to byl, když mluvil kriticky o EU. Když si představím takového Orbána na jeho místě, tak věřím, že ten by se od nějakého bruselského byrokrata buzerovat nenechal a Werhofstadtovi by řekl do očí, co by si za rámeček určitě nedal.
jerryx
@lug70 Ono šlo taky o to, že Fiala mluví anglicky asi tak jako já ( a to jsem si pustil tu scénku s Netanjahuem a i já mu rozuměl) a vnímal spíš to, že na něj někdo strašně mocný z Bruselu řve, když se doma bojí i fanatické zmocněnkyně Šimáčkové-Laurenčíkové. Ono vyšlo najevo, že Fiala vlastně nic neumí, což se na dnešní vysoké škole ztratí. Proto se ve vládě obklopuje ještě nemožnějšími lidmi.
Pavel Nyklíček
Český naturel je specifický. Prostě co čech to brblal.....
Je to naše národní tradice.
Stěžovat si, závidět sousedovi, mít pocit malého příjmu a nějak tu práci obejít a přilis se neunavit.
Hlavním problémem je LENOST myslet!
Skoro bych řekl, že jsou tub taci, co je bolí myslet, nebo pohodlně čekají až jim "někdo" řekne, co vlastně si mají myslet.
Říká se tomu bezmyšlenková konzumace myšlenek.
Dokonce nám dělá dobře neštěstí druhého. Ve zprávach v devíti případech z deseti teče krev. Cizí a my přijímáme tuto informaci s dobrým pocitem, já nic já muzikant.
Jsou ale národní chvilky, kdy se dokážeme spojit třeba u vítězství v hokeji, radovali jsme se, když se zvolilo kličema na Václaváku atd.
Češi by měli držet více pohromadě. Jsme šikovní, tvořiví, poměrně nenároční a stačí, když by nám kupříkladu v televizi či rádiu jednou denně vysílali něco pozitivního a hned bychom se cítili lépe.
Zde je jednoznačně na vině politilická kultura médií a samotných mediálních aktérů.
Co mě opravdu mrzí je právě fakt, že do médií vstupuje zahraniční aspekt. Konkrétní příklad vidíme, kdy dva nejznámější imigranti japonec a slovák vnáší do našich mysli negaci. Velmi silnou negaci. Národ se rozděluji a soudržnost upadá.
Zde je ta již zmiňovaná lenost myslet. Japonec či slovak nám řeknou co si máme myslet o současné vládě a protože jejich nátlak je jasný a naléhavý a není u něj potřeba myslet, tak než bychom se kapánek zamysleli, víme, že naše vláda vše dělá špatně.....
Mysleme a bude lépe.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Jo ale RYBA SMRDÍ OD HLAVY. Platilo a vždy bude platit. Neboli JAKÝ PÁN TAKOVÝ KMÁN ! Čili když je špatná vrchnost lidé většinově taky.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Do české politiky chodí ti, co mezi námi vyrostli a tak je naše politika odrazem nás všech.
Neměli bychom si tedy stěžovat. "Oni" jsou jedni z nás.....my jsme je zvolili.
A tak pořád dokola.
Teď je tu trend volit cizince...třeba nám oba nejznámější imigranti japonec a slovák vnesou nový vítr do žil...👌.
Asi ne že? Zatím stačí chovat se slusně. Takové lidi potřebujeme.
jerryx
@Pavel Nyklíček To vůbec není pravda, solidní člověk, který nechce lhát, poslouchat hlupáky a nic mu neříkají luxusní vily a auta, do dnešní politiky nejde. Pokud tu chybu udělá, je rychlé odstaven.
jerryx
@Pavel Nyklíček Premiéra Fialu jste popsal dokonale.Opravdu je líný myslet a jen čeká, co mu řeknou Piráti nebo v Bruselu.
lug70
@jerryx Hmmm, líný myslet? A je to vůbec od něj očekáváno? Je to celoživotní loutka a od ní se očekává, že bude jen poslouchat a vykonávat instrukce od svých loutkovodičů v pozadí. Myšlení je na závadu. Už na začátku 90 let Fiala dostával patřičné školení od Sudetoněmeckého Landsmanšaftu. Byl to přece dvorní pucflek sudetského nácka Posselta. I jako člen Panevropského hnutí byl připravován na budoucí kariéru loutky cizáků. No a nakonec, už jako premiér dostal školení v Aspen institute, kde spolu s Jurečkou vstoupili na konci roku 2022. To vůbec není premiér suverénní země a ani vláda není vládou. Jsou to jen protektorátní správci na drátkách cizáků.
jerryx
@lug70 Nejste trochou moc konspirativní? Podle mě je Fiala jen trouba, kterého si vybral Blažek, neboť ODS upadla po Nečasovi do příšerné krize a zachránil ji od úplného krachu jen Zeman, když Mirku Němcovou nejmenoval předsedkyní vlády. No a Fiala hezky mluvil a vypadal jako konzervativec. Šlo tady jen o udržení vlivu Blažka a dalších brňáků.
lug70
@jerryx Jenže troubové nevstupují do Aspen institute. Se stačí podívat na stránky Aspen institute, co tam píší a kdo jsou jejími členy. To není spolek, kde by u jednoho stolu seděli samí troubové. To je elitářská organizace, která pečlivě vybírá z naší společnosti elity, které jsou ale pro prachy a kariéru ochotné zaprodat svou zemi a národ cizím zájmům. Bohužel.
jerryx
@lug70 Že tam troubové nevstupují? A co paní Danuše a pan prezident? Aspen institut je společenství snobů, co si o sobě myslí, že jsou chytří a není to pravda. I na ně sedí Havlova esej Moc bezmocných.
Petr Falta
No Fiala dělá vše proto,abych mu nevěřil.
Pavel Nyklíček
@Petr Falta
A je tu někdo opravdu lepší?
30 let si stěhujeme na všechny vlády?
Avatar - epr3
epr3
@Pavel Nyklíček Jestli bude někdo na této sesli lepší se předem těžko pozná, ale zkusil jste volit alespoň někoho jiného?
Pavel Nyklíček
@epr3
Zkusil. Od revoluce volím vždy vítěze. Nemyslím to že srandy, takže každý kdo vypadal silně, a já nerad prohravam, tak toho jsem volil.
Na napříč politickým spektrem.
Co je důležité, tak jsem byl vždy s danou vládou spokojen. Ne zcela, ale spokojen.
U vlády poslední mám pocit, že se snaží a i to oceňuji. U vlády předchozí jsem byl i díky kovidu prvně silně nespokojen a vidíte, volil jsem ji. A pak se v to vyznejte 🙄?
Avatar - epr3
epr3
Pavel Nyklíček Já jsem se vždycky pokoušel volit změnu, a když jsem viděl výsledky vládnutí těch, co jsem nevolil, tak vím, že to byla dobrá volba. Ale lidi skládají vždycky na větší hromadu, tak jako vy, a pak jsou možná méně ochotní si přiznat, že šlápli vedle.