Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Premiérovy investice. Brňák půjčil Brňákovi a snad to klapne

8 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Jsme v Česku, neboli pro většinu obyvatelstva je podezřelé, když má někdoi druhý víc peněz. Fiala si vydělal LEGÁLNĚ pár milionů (většinu toho tvoří prachobyčejný plat), volné peníze investoval konzervativně do dluhopisů. Přesto je to pro někoho problém. Je to o to komičtější, že Bureš "investoval" do "korunových" dluhopisů 1,5 miliardy, přičemž:
1. Ty peníze PROKAZATELNĚ nemohl mít. V okamžiku, kdy to podle účetnictví Agrofertu koupil, nemohl mít 1,5 miliardy svých zdaněných peněz.
2. Podle téhož účetnictví si na tu transakci PŮJČIL peníze od emitenta těch dluhopisů. V účetnictví Agrofertu z toho roku je položka "pohledávky vůči spřízněným osobám" ve výši 700 milionů. Bureš je jediným majitelem Agrofertu, neboli "půjčil" si od Agrofertu 700 mega, aby mohl za 6 procent témuž Agrofertu půjčit peníze...)))))))))
3. Celou tuto šaškárnu udělal jen proto, aby se vyhnul dani z dividend. Normálně totiž majitel ziskové firmy musí zaplatit firemní daň 19 % a pak ještě zaplatit srážkovou daň 25 % z toho zdaněného zisku. Bureš se fintou tomuto zdanění vyhnul a porušil hned několik zákonů. Je ztrátou času vysvětlovat prosťáčkům nezákonnost takového počínání, prosťáčkovi stačí, že "korunové dluhopisy" vymyslel Kalousek.
4. Bureš NIKDY nepředložil výpis ze svého účtu, který by dokázal to, že v ROZHODNÉM období zaplatil 1,5 miliardy ze svých zdaněných peněz. Čas v tomto případě hraje klíčovou roli. Místo toho mává jen nějakým dopisem z banky. Je to stejné, jako kdybych si dal do firemních nákladů místo faktury slevový leták z OBI...Výpis z účtu totiž nelze zfalšovat. Smutné je, že to celé bylo zameteno pod koberec a patrně už definitivně. Dílem hloupost policie a státního zastupitelství, dílem korupce. A co je podstatné, kvůli Burešovi to prošlo i spoustě dalších zmetků, včetně nejrůznějších fondů a bank. Stát tím přišel o desítky miliard korun...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Co dodat ? Každé hrabě hrabou k sobě.
Miloš Hora
Reflex překvapil, takhle zvostra se pustit do premiéra...
lug70
K absolutní moci ve státě se tu díky hlouposti části lidí dostal organizovaný zločin a teď máme mafiány přímo ve vládě. Členové mafie vždy budou konat v zájmu své zločinecké organizace a ne se starat o prosperitu ČR a jeho obyvatel. Ostatně podle toho jejich destrukčního řádění je to vidno až to bije do očí.
Richard Šebesta
@lug70 Souhlasím ale mafiánem je a velkým i agent Bureš.Je úsměvné když někteří lidé nadávají této vládě a dodám že zcela oprávněně ale na druhou stranu nevidí průsery a podrazy agenta Bureše ? Chybí jim objektivita.
lug70
@Richard Šebesta ano lidi zapomněli, co v čase covidu vyváděla Babišova vláda. Sice tehdy celou covidovou buzerační agendu v podstatě řídil Hamáček z Aspen institute, ale Babiš jako premiér to mohl zarazit, jenže nezarazil. Málokdo ví, že i Babiš je členem globalistické organizace Aspen institute, která v této kolonii zvané Czechia řídí přes své členy politiku i ekonomiku. Akorát dnes jeho ksicht na stránkách Aspen institute nenajdete, protože svůj profil má skrytý. Asi aby lidi nedráždil, že patří do stejné stáje s Fialou, Jurečkou, Rakušanem, Pekarovou-svetrovou, generálem Pavlem atd
Richard Šebesta
@lug70 Nřekl bych,že by je tím dráždil. On ví,že by odhalili definitivně co je zač. Spíše jde o to že on je celý život FALEŠNÝ !
Saša Krach
Pan bůh mu to požehnej...Akorad to trochu zavání ....zastoupením.😂