Komentáře

Zpět na článek

Babiš dokončil orbánovský obrat hnutí ANO. Jeho evropští „patrioti“ nepodpořili pomoc Ukrajině

89 komentářů

Vlastislav Troják
Slovenský stbák Babiš je lhář a podvodník.
Frank51482
Patrioti nepodpořili další zabíjení na Ukrajině? Tak to je opravdu troufalost.
Uživatel_5494496
EU nemá co mluvit do připojení k NATO, stejně jako NATO
nemá verbovat státy do EU. Deklarace je zbytečná a reálná asi jako Green Deal. Je to stejné jako jednání PS o Babišovi jako bezpečnostní hrozbě. EU nemá neomezené prostředky na neomezenou pomoc Ukrajině. Opět záminka na zdůvodnění sanitárního kordonů. Souhlas s rezolucí by byl podraz na Orbána.
Leonard
@Uživatel_5494496 nekecej
Pavel Novak
Prodlužování prohrané války a další mrtví? To je podpora?
Leonard
@Pavel Novak proč ji Putin prodlužuje asi?
Jana M
Reflex to je pětidemolični odnož tak těžko čekat něco jiného než tu jejich pravdu
Pavel Nyklíček
Pokud bude voličsky zajímavé pro pana Přeleta Bláboliše chodit bez trenýrky, bude prvni co bude běhat bez trenclí po Václaváku.
Karel Pittner
@Pavel Nyklíček Ten váš signalista je mnohem přizpůsobivější (viz tetelení se před von Leyenovou)
pl54
Tak se opět začalo psát protibabišovské články před volbami. Čtenáři jsou alergičtí na články vládních š***k, které již jednou tuto politiku použili. Dostala se do popředí pětidemolice, která místo pomocí naši zadlužené zemi posílá peníze na Ukrajinu. V poměru k velikosti území je velmi štědrou. Pokud by se tak vyjádřil p.Babiš, tak by byl hned nazván pro Ruským štváčem. Nemohu si pomoct, ale tyto články jsou čtenáři okoukané a k smíchu. Tak jako celá pětidemolice. A nic na tom nezmění ani normální obhajoba p. Havlíčka.....-)
Uživatel_5847612
@pl54 upozornění k příspěvku: napsáno botem z ruské trollí farmy!
pl54
Troll je podzemní tvor ze severských zemi a tomu je nějaký russký propagandista , úplně volnej @Uživatel_5847612
Pavel Nyklíček
@pl54
Babiš budou kritizovat vždy.
Vždy je před volbami a vždy má nějaký problém, soud či dotace.
Prostě je to napuosto moumáni Úďo....
Stejně volby do sněmovny budou jeho poslední, tak ať si mediální masírku ještě užije. No ne?
Karel Pittner
@Pavel Nyklíček Jsem zvědav kam půjdete brečet až Babiš vyhraje volby.
Pavel Nyklíček
@Karel Pittner
Babiš 4 volby v řadě prohrál. V posledních dokonce musel vytvořit dvanáctikolku a skončil na 3 místě!
Páté volby jsou na podzim a opět zcela prohraje.
Jaké volby tedy myslíte?
Petr Vastl
A nemělo by být správně napsáno že se hlasovalo nikoli o pomoci Ukrajině ale o trvalé!! pomoci Ukrajině?možná jen slovíčko ale to se moc nehodí do krámu napsat o čem přesně hlasování bylo..takhle to zní daleko líp ne?
Pavel Nyklíček
Orban chce zpět Benešovy dekrety! Babiš mu to klidně odsouhlasí!
Čehůni moji milí, dejte si na toho grázla bacha. Ten kdyby se tehdá dostal na hrad, tak už ho prodal.
PEtr Tobes
@Pavel Nyklíček tak hlavne se konecne naplno ukazalo, kdo to mysli vazne s obranou nasi zeme, protoze kdo nepodporil podporu ukrajiny ted v EP, je kolaborant s nepritelem, coz je hniti ANO, o tom odpadu co hlasoval rovnou proti jako komousi, SPD, a motoristi nema cenu ani mluvit, to jsou zradci a smejdi toto nejhorsiho kalibru..fuj
Richard Šebesta
@PEtr Tobes Já hnití ANO nepodporuji a ani Stačilo s Konečnou v čele. Přesto ale také nepodporuji nekonečnou válku na Ukrajině protože to nemá smysl. Ta válka se nedá vyhrát ani pro Rusy ani pro Ukrajinu. Navíc je nesmysl co tvrdíš, že podpora Ukrajiny (válečná) souvisí s obranou naší země. To jsou jen bláboly válečných štváčů aby zdůvodnili nekonečnou válku a posílání dalších zbraní a financi na Ukrajinu.
PEtr Tobes
@Richard Šebesta jsi hlupak a kdyby o tom rozhodovali lide jako ty, tak uz davno mame russaka na hranicich se slovenskem ale to ty nikdy nepochopis, ze pak by to byla teprve opravdova katastrofa, nemas na to, tak se o to ani nesnaz
Pavel Nyklíček
@PEtr Tobes
Naprosto souhlasím.
Ale známe pana Přeleta.
Jakmile bude voličsky zajímavé chodit bez trenýrek, hned je sundá...
Karel Pittner
@Pavel Nyklíček Koukám že jste nějak podezřele zvědav na to až Babiš sundá ty trenky.
Richta
@Pavel Nyklíček no to je sranda. S Poseltem a Lichtensteinama se nejvíce paktuje náš vrchní velitel PePa.
Avatar - Honza Miksa
Honza Miksa
Babiš se znovu ukazuje jako populista, který převléká kabát podle toho kde chce zrovna brát hlasy. Na začátku to byl pravicový politik, snažil se šetřit, zavedl EET... Tuším že na chvíli měl dokonce přebytkový státní rozpočet. Jenže potom se snažil získat důchodce volící ČSSD a KSČM, otočil se doleva, dal jim slevy na jízdném, loterii financovanou státem, valorizaci důchodů, za korony zavíral až moc a pak rozdával na všechny strany... Teď se stal "chcimírem" a vypadá to že další cíl je SPD.
Pavel Nyklíček
@Honza Miksa
Babiše je zbytečné komentovat.
Je stará vystřilena puška a v jeho věku jeho reakce již hraničí z počínající demencí.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček To je pravda jen částečně. Já nejsem jeho volič a nikdy nebudu ale bude mu v záři 70 a stále je o 12 let mladší než Biden a bohužel lidí ho stále volí a zřejmě volby za rok opět vyhraje.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Bidet ale odstoupí, což by Babiš neudělal ani v devadesáti.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Biden možná odstoupí ale až po velkém nátlaku z vlastní strany. Navíc si sám uvědomil,že pokud by neodstoupil šance na porážku Trumpa by byla minimální.
Pavel Nyklíček
@Honza Miksa
Babiš má rád složky. Má je na každého oponenta a ještě se s tím chlubí.
Je to zvyk doby minulé.
EET měl být jeho černý kůň. Všichni podnikatelé by mu vykazovali své tržby a on by na ně následně zaklekl....
Živnostníků a podnikatelů je u nás cca více jak půl milionu a to jsou hlasy voličů, které on nedostane včetně jejich zaměstnanců.
Korespondenční volba lidi otřelých v zahraničí Babišovi také nesežerou jeho populismus a tak bude za rok stačit, když vláda zmíní malou inflaci atd a i lid prostý kategorie 55+ bez maturité se prvně zamyslí, zda je opravdu Babiš nevodil za nos.
seng
@Pavel Nyklíčektak eet není babisovo výmysl,ale fungující nástroj pro lepší výběr daní fungující i v jiných zemích např. V Chorvatsku. Po zrušení EET přestalo plno restauraci brát platby kartou,proč asi. Ale jsou to voliči ODS, tak je nechame,raději vyberem daně od lidí pracujících ve fabrikach,je to jednodušší a snadno dohledatelne.
Pavel Nyklíček
@seng
Obdoba EET je sice v několika zemich v Evropě, ale přínos je sporadický.
Poslední čerstvá zpráva finanční zprávy říká, že byl příliš nákladný a daně je lepši vybírat jiným způsobem.
Za 3 roky svého provozu nepředvedl zisky a pokud honl chtěji podnikatele používat v restauracích, tak mohou.
Všimněme si, že když se kupříkladu platí kartou u pokladny a.něco tam vázne, vždy je zatím elektronická platební karta....výpadek proudu, chyba dat v systému, malá hotovost na účtu..
Ten kdo vyndá hotovost, nezdrzuje.
Leonard
A to j poslední kdy o nich uslyšíme. Až budou zase volby do EU, tak se ozvou. Takže teď jen papat chlebíčky za půl mega měsíčně z našich daní.
MArtin Podávka
Kompletní statistiky hlasování dle frakci jsou zde. Ta čísla řeknou více než tisíce slov.

http­s://me­dium­.sez­nam.cz­/cla­nek/vi­dlako­vy-penize-dva-patrioti-pro-evropu-hlasovali-pro-ukrajinu-priste-snad-uz-bez-chyby-74851
King I
Počkám si na celosvětový mírový plán týpka, který ani netuší, že Země je planeta.
Leonard
@King I Obavám se, že ani netuší, že jeho odpůrci jsou taky lidi.
King I
@Leonard Nezpochybnitelně se zapsal do lidstva tím, že jako naprostý vůl dokázal vystudovat vysokou školu.
Avatar - Honza Miksa
Honza Miksa
@King I Jeho voličům nevysvětlíte že to nejde. Svět byl, je a bude bipolární.
Uživatel_5542819
Podpora vojne na Ukrajine je len podpora vojnovým šialencom a americkému zbrojárskemu biznisu . Tak Ukrajina vyhraje a čo potom ? Zbrane už toľko nebude treba a ľudia v zbrojovkách prídu o prácu a ich majitelia o zisky . Toto je dôvod na neustále pokračujúce zabíjanie . Aj Ukrajinci už toho majú dosť a utekajú, prednosť má život ...
Otto Rohovsky
Babiš si neuvědomuje, že tento krok se mu ve volbách nemusí vyplatit. Jít proti národů, který má averzi na všechno, co je ruske a spojené s Ruskem, to je ze strany Babiše sebevražda. Politická i osobní a názorová.
Richard Šebesta
@Otto Rohovsky Přesto ho lidé volí a v preferencích stále vede . Čím to asi bude ?
King I
@Richard Šebesta Vodou?
Richard Šebesta
@King I Já bych řekl,že tvou blbosti .
Uživatel_5542819
@Otto Rohovsky Tá averzia je nie na všetko spojené s Ruskom, ale na všetko spojené so ZSSR ! Čiže aj na Ukrajinu ...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Bureš ani neví, kde Ukrajina leží. Jenmu jde jen a pouze o vlastní byznys. A protože si vyhodnotil, že nejméně třetině lidí v Česku už leze Ukrajina krkem, tak prostě a jednoduše na tyto lidi zacílil. A aby to zacílení bylo účinné, bude nyní do toho ohýnku foukat. Bude živit nenávist lidí k Ukrajině, bude dál blekotat o tom, jak vláda kašle na "našelidi", jak je Fiala premiérem Ukrajiny atd. Jeho cíl je přebrat voliče Okamury a dalších "vlastenců". A protože navíc je Fialova vláda mediálně neobratná, bude mít Burešova taktika úspěch. Jinými slovy, Bureš NENÍ PRORUSKÝ, ON TO NEDĚLÁ Z LÁSKY KE KREMLU, on to dělá z lásky k sobě. A podobně na tom je i zbytek "vlastenecké" scény. Vysloveně proruští jsou lidé jako Zeman nebo Klaus, tam je situace jiná, ale u Bureše je to prachobyčejná vyčůranost a politický marketing...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Souhlasím s tím,že Bureš děla hlavně vše pro sebe a svůj byznys. Ale sem tam někdy řekne něco co je i pravda i když lež má u něho přednost to je bez diskuse. Tato vláda se chová a dělá vše tak špatně,že nahráva nejen jemu ale i třeba koalici Stačilo.V podstatě je jedno zda vyluxuje ANO opět voliče SPD. Ta strana je ve sněmovně na dvě věci a kdyby EU uměla řešit migrační krizi možná by SPD ve sněmovně ani nebyla. Co je ale nejhorší je že se díky této válečné vládě mohou vrátit do sněmovny komunisté nebo oni mohou místo Bureše vyluxovat hlasy SPD.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 že ty jsi požil 😂 Jo kdyby to bylo tak jednoduché a přímočaré....to byl život. Ale není....😂Jinak o tom Babišovi jsi to napsal snad stokrát ..aaaaaaaa nic...zkus do voleb inovovat.😂😂😂 Jedeš jak Fiala,,a jeho parta...Dám lidem polopravdu,, a pak mlčeti zlato...Příklad, povolenky pro domácnost 😂
Avatar - karel47
karel47
@Saša Krach ...ty už máš dost Sašo, vrať se do klece....
Saša Krach
@karel47 No a co mně a mím kecům dát do klece nějaký důkaz že kecám...😛 Těžké že
Uživatel_5542819
@Uživatel_5734171 Bla bla, blabla bla . Daj si sprchu ...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Rad vás čtu. Vyhovuje mi, že již nemusím psát to, co vy napíšete za mě. Díky.
richard richard
Clanek je lzivy !
Turek a ANO odmitli kritizovat Orbana!
V minulosti vyjadrili podporu Ukrajine.
Akorat vidi jinou cestu k miru (ja ne) nez mainstream.
Avatar - karel47
karel47
@richard richard ...lžeš tu ty....Richarde....a jiná cesta k míru? Jako ta v Mnichově, že?
Richard Šebesta
@karel47 No hlavně že ty " mluvíš pravdu " ! Parde !
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Dej do placu kecale Karle 47 nějaký vtip ať se pobavíme. Napsat něco k věci co má smysl zjevně neumíš. Tak aspoň anekdotu neznáš ?
King I
@Richard Šebesta Co si myslíš o Mnichovu?
richard richard
@karel47 Nic takoveho jsem nenapsal, lzes!
V cem lzu ja? Dokaz!
Richard Šebesta
@richard richard To on neumí. Něco dokázat. To je nad jeho inteligenci.
Asatin
Richard Sebestred. Putin navrhl kompromys, dobyta mesta jsou nase ,do Nato nesmite,nebo vas vymazem z mapy­..Se­besto,­nepoc­hybu­ji,ze bys ten kompromys rusakovi podepsal.Je jasne,co jses zac.Malej putin.
PEtr Tobes
@Asatin hele s nim to nema cenu, on je uplne mimo ale porad si pojede tu svou...
Asatin
@PEtr Tobes No samozrejme,on je putinuv neohrozeny Mikes.
giorgio287
Správně sezemský, Ukrajince je třeba vyhubit do posledního kusu. Pak budete vy chciválkové spokojení, že...
Saša Krach
Tak se budou mlátit až do vyčerpání lidského potenciálu.A pokud žadna strana nezvítězí.
Až ho vyčerpají...Co bude...
Asi si zahrají šachy a vítěz bere vše. Nebo to v tichu ustane zůstanou stát tam kde jsou a přejde se k jednání....potichu.
Nakonec to nebude v dějinách poprvé. Korea Kypr..a jiné.
Pacifisté kroutí jen hlavou.
King I
@Saša Krach Máš červené nebo bílé?
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Válečné dějiny Ruska a i ostatně i jiné války v Evropě, vždy skončily z jednoduchého důvodu.
Došly finance.
Afghánistán byl pro Rusko snažší a Rusko to neustálo.
Nyní je situace mnohem více náročna, protože dochází přímo k ničení samotného Ruska. Škody jsou extrémní a navic je co ničit.
Dokud rus bojoval někde na daném východu, byla to pohodička, ale tohle je za humny a rusak bojuje ne s jedním ale vlastně s desítkami států na cizím, ale už i vlastním území!
Tipuji to do konce příštího roku.
Rus vlastně kromě železné rudy moc toho nezískal, ale výdaje jsou přímo šílené.
Teď se uvolnily stovky miliard dolarů ruských zmrazených financí a jejich vlastní prachy půjdou proti nim....
Miloš Bárta
@Richard Šebesta
Šebesto, asi jsi mě bloknul abys měl poslední slovo. Tak chci ještě jen říct, že jsi prolhanej srab, který skáče z támatu na téma, jen aby měl tu svou pravdu. Kdes vzal zase Mussolliniho? Ani vzdáleně jsem ho nezmínil.
Richard Šebesta
@Miloš Bárta Primitive. Ty si přečti článek , pokud umíš číst. Možná to pak pochopíš ale kdo ví ?
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Navíc ty primitive kde jsem v té odpovědi uvedl tvé jméno.Byla to reakce spíš k panu autorovi. Ale je vidět co jsi za
"inteligenta "
Miloš Bárta
@Richard Šebesta odpovídáš na mé vlákno a reaguješ tím na autora? Komu ty chceš říkat primitive?
jerryx
A o jakou pomoc se jedná a jak reálně to pomůže ? Pamatuji si za komunistů, že se pořád něco odsuzovalo, přijímaly se deklarace, odhlasovávala se podpora a nikdy to k ničemu nevedlo.
Asatin
Agent cizi mocnosti Bures zradi vzdy a taky to s patrioty dnes zase ,jen potvrdil.Valka se da vyhrat nebo prohrat.Kompromys, je jen proha jedne strany,a tim by byla Ukrajina.
Saša Krach
@Asatin Sám si agent ..sám sobě nebezpečný...😂😂😂😂🐃
Richard Šebesta
@Asatin Nauč se dějiny klaune a co korejská válka ? Tam vyhrál kdo ?
Podle tebe mohli válčit dodnes protože válka se dá jen vyhrát nebo prohrát.
Uživatel_5718257
@Richard Šebesta Korejska valka dodnes neskoncila. Asi tak soudruhu
Richard Šebesta
@Uživatel_5718257 Další primitiv na obzoru. Válka tam neskončila ? Aha takže se tam válčí už 74 let ? Tak buď jsi ztratil rozum nebo jsi silně nadrogovany ( koks nebo LSD ?)
Richard Šebesta
Pane redaktore máte tam nepravdy a polopravdy. Apropos začnu hned tím,že u nás pokud jde o pokračování války na Ukrajině tak většina lidí by Orbanovu iniciativu k ukončení války přijala. Jako důkaz je zde několik výzkumu mezi lidmi ohledně naší válečné vlády a taky nepopíratelný výsledek eurovoleb. Snad nepopřete,že pro naší vládní koalici dopadly mizerně ve srovnání s opozici. No a to i já paradoxně který souhlasí s Orbánem nemám radost s výsledků našich eurovoleb. Dobý výsledek Stačilo mne vůbec netěší ! Mimochodem pokud se za rok komunisté vrátí do sněmovny a je úplně jedno zda v koalici Stačilo nebo sami je to opět další prohra a taky zásluha současné vlády ,která jim svými kroky v podstatě nahrává. Máte tam další velkou minelu když přirovnáváte Mussolliniho přípravu Mnichova a Orbánovy mírové mise. Mussolinni Mnichov připravil ale taky za ním stál. Když Hitler Mnichov sám porušil 15.3.1939 byl to jediný Musollini kdo s tím vnitřně nesouhlasil a svému okolí to taky řekl. Hraběti Cianovi což byl ministr zahraničí Itálie řekl: Ten Hitler si dělá co chce a žádné dohody nedodržuje. Naopak západní velmoci VB i Francie také garanti Mnichova se na naší republiku vykašlali vlastně podruhé.Stejně jako o rok později na Poláky. Takže dávat to za vinu jen Mussollinimu je dost nefér,spíše ta vina nebo její značná část padá na obě západní demokracie.To se ale dnes moc nehodí říkat ,že ?
Miloš Bárta
@Richard Šebesta Co myslíte tou Orbánovou iniciativou? Nechat Rusa aby si vzal na co chce a Ukrajina se toho vzdá? Pak ovšem nevím, proč vám vadí Mnichovská dohoda a postoj VB a Francie. Orbán prosazuje přesně totéž.
Richard Šebesta
@Miloš Bárta Já to mohu otočit proč věříte VB i Francii když nás tehdy včetně Poláků dokonce 2x hodili přes palubu ? S takovými nespolehlivými spojenci být v paktu je dost risk ne ?
Miloš Bárta
@Richard Šebesta A kde jste vzal, že věřím Anglii a Francii?
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Mimochodem srovnávat Mussolliniho a Orbána může jen komunistický lhář. Orbán je vždy volen v demokratických volbách na rozdíl od Mussolliniho což byl jednoznačně diktátor. Ale to je jistě pro vás jen malý detail, no ne ?
Avatar - karel47
karel47
@Richard Šebesta ....potřebujete se dovzdělat. Mnichovskou dohodu navrhl sám Beneš (Nečasova mise), s Británií jsme žádnou spojeneckou dohodu tenkrát neměli a po napadení Polska, Británie i Francie Německu válku vyhlásili. Ale chápu, že vás ve VUMLu takovou historii neučili.
Saša Krach
Kdyby mne někdo řekl ..Rus prohraje a s ním Čina a Korea.
Pak, bojovat a umírat.
Opravdu si myslíte že prohrají. Že by odešli s hanbou...asi
Ne.
Pak hledat kompromis a omluvit se mrtvým...
A tak to je.
Armádám se už bojovat nechce.
🥵😛😛😛😛😛
Miloš Bárta
@Saša Krach Tak teď jste nám to vysvětlil. Přesně v duchu Babišovy propagandy. Dobře jste svého vůdce poslouchal. Jdou z vás přesně ty samé nesmysly.
Saša Krach
@Miloš Bárta A co janku kdybys dál vysvětlení že to tak není...
Na místo pubertálních keců.
Miloš Bárta
@Saša Krach Pubertální kecy zahřály. To už mě desítky let nikdo neřekl. A co bych ti měl vysvětlovat? Že meleš jak Bureš kváká? Stačí ty texty porovnat. Nemlich to samé.
Saša Krach
@Miloš Bárta Jak s pubertakem....žádný argument jen chtíč.
lug70
A správně. Ukrajinci v té zástupné válce KoZa proti Rusku stejně nemůžou vyhrát a umírají zbytečně, jen v zájmu udržení světové dominance agresivního zaoceánského impéria a jeho zbrojního průmyslu. Až se stane prezidentem USA Trump, podpora stejně skončí úplně a bude po válce, která je pro KoZa dávno prohraná. Už teď progandisté KoZa vymýšlejí, jak tento nepohodlný fakt své veřejnosti podat tak aby to vypadalo jako vítězství nebo aspoň jako remíza.
Richard Šebesta
@lug70 Souhlasím. Tato válka nejde vyhrát ani pro jednu stranu. Její umělé prodlužování povede jen k dalšímu tisíců mrtvých hlavně Ukrajinců a další devastaci Ukrajiny. A my jako stát i jako součást EU i NATO to budeme financovat. Prostě západ chce Rusy za každou cenu pokořit ať to stojí co to stojí. Názory lidí v mnoha zemích jim jsou jedno stejně tak i umírající Ukrajinci . To je politika NATO i EU.
Avatar - karel47
karel47
@Richard Šebesta....samé kecy soudruhu vlastizrádče...
Avatar - karel47
karel47
@lug70 ....běž se léčit­....mn­icho­vane­....