Historie

Zpět na článek

Před 55 lety přistál modul Apollo 11 na Měsíci. Stále jsou mezi námi lidé, kteří tomu nevěří. Proč se mýlí?

6 komentářů

Frank51482
Jsou mezi námi stále takoví, kteří také lži o přistání stále věří. Ostatně je to jejich věc.
Petr Saturka
Ale ví. Jenom chtějí být zajímaví a nevím proč protiameričtí.
Vladimír Veselý
Já bych možná ještě konspirátorům připomenul, že s lety do vesmíru se začalo ještě v ranném stadiu studené války. Hlavní protivníci SSSR a USA se snažili nejenom zbrojit (informace byly samozřejmě tajné), ale i dokázat veřejnosti svůj technický náskok před protivníkem. V tomto souboji zaskočili Rusové tím, ze začali dříve dobývat vesmír- první družice, první zvíře, první muž, první žena a první výstup do volného prostoru. To naštvalo J.F.K. a vyhlásil pro USA další možmý ambiciozní cíl, kterým byl Měsíc. Nutno dodat, že se obě soupeřící strany po všech stránkách hlídaly všemi dostupnými prostředky, špionáží i monitorongem, který postupně přešel z letadel až na špionážní družice. Pokud by jedna ze soupeřících stran použila při této "soutěži" podvod, určitě by to druhá strana zjistila a pěkně by jí to dala celisvětově "sežrat". Což se nestalo. Pak už zbývá pro konspirátory jadiné možně vysvětleni, že jsou USA a Rusko domluvení a skoro 70 let z nás všech trvale dělají hlupáky. No to už je taková hloupost, že jí snad nemůže věřit ani konspirátor.
Boris Grebennikov
@Vladimír Veselý Ano, také pro mě je reakce SSSR na přistání Apolla 11 na Měsíci nejsilnějším argumentem na podporu tvrzení, že USA na Měsíci skutečně byli a zatím žádný konspirátor mi tento fakt nedokázal vyvrátit 🤣
Bruno Ferari
..a je Mesic taky placaty?
King I
@Bruno Ferari Skvělá otázka.

On placatý je, takže by se po něm mohol dát chodit. Jenže všichni noc jsou noc vidíme, že ta placka je otočená kolem vodorovné osy o 90 stupňů, takže by z ní každý spadl. Američané na Měsíci logicky nikdy nebyli.