Komentáře

Zpět na článek

Jiří Sezemský: Maďarsku hrozí energetická krize, Ukrajina zastavila ruskou ropu. Jak se do lesa volá…

86 komentářů

Miloš Sivák
EU by měla zakročit. To, že je postoj Maďarska a Slovenska k válce na Ukrajině jiný je vnitřní věc EU. Vůči vnějšímu světu by ale měla dát velmi rázně najevo, že si nikdo vůči jakémukoli jejímu členu nic takového nemůže dovolovat. a už vůbec ne země, která by se bez pomoci EU a USA zhroutila druhý den. To je věc elementární solidarity a zkouška funkčnosti bloku.
Pokud to neudělá ukáže, že je absolutně nedemokratickým útvarem. A v takovém případě by Maďarsko a Slovensko měly zastavit svoji humanitární pomoc, dodávky benzínu i energie a zablokovat pomoc Ukrajině v EU včetně přístupových pohovorů.
bella.
@Miloš Sivák
Moje řeč!
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
NATO by mělo svou členskou zemi podpořit a donutit Ukrajinu otevřít přívod nafty. Vždyť právě k ochraně členských států bylo NATO založeno, ne k ochraně jiných států.😎
Avatar - Jarx
Jarx
@RASPUTIN Pletete si pojmy s dojmy. NATO neřeší nějaké obchodní spory a vstupovat do toho ani nebude. A je určitě dobře ukázat Orbánovi i Ficovi, zač je toho loket. Nechtějí držet jednotu, tak teď ať o ni neškemrají. Navíc, Ukrajina má právo toto udělat a měla to udělat už 24,2 2022. Každá mezinárodní smlouva obsahuje určité vyjímky, kdy není možné smlouvu naplnit. A tady je to naprosto zřejmé, pokud víme, že rusko finacuje svou agresi vůči Ukrajině i z peněz z prodeje ropy. Nikdo nemůže Ukrajinu nutit spolupracovat společně s ruskem, na agresi vůči vlastní zemi a pomáhat ji k financování ruské armády. Ani Kremelské keci o SVO nikoho nezaskočí, je to prostě válka na území Ukrajiny a na ní se vztahují různé vyjímky ze smluv. A já tedy docela vážně pochybuji, že by Maďarsko i s Slovensko měli vůbec šanci uspět u nějakého soudu. Ano, obě země mohou přistoupit k vydírání UKrajiny, ale tím jen opět ještě více naštvou všechny ostatní, včetně Ukrajiny. Obě země by měli urychleně hledat řešení, jak do svých zemí dostat neruskou ropu a v tom bychom jim měli maximálně vyjít vstříc.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Jarx ...Jo, jo, držet jednotný názor a jednotný krok, no v KLDR už to dotáhli v tomto směru skoro k dokonalosti, že😉
Avatar - Jarx
Jarx
@RASPUTIN A málem i Slovensko s Maďarskem. Fico s Orbánem chtějí jednotu podle svých vlastních not, ale to se načekají, protože na to, není nikdo zvědavý. Maďarsko je při tom svém předsednictví EU naprosto komické a vsadím se, že se bude hodně dlouho vzpomínat, jakou obdrželo lekci. A Orbánovi to stále ještě nedošlo a ještě přilévá olej do ohně. Stále žvaní. Žvaní něco o nějakých nesmyslných osách. To je tak, když nefunguje demokratické střídání moci a zmanipulovaný systém voleb, udrží Orbána u moci tak dlouho, až ten z toho dočista zblbne a myslí si, že mu někdo dal právo hloupě kafrat do všeho. Ten člověk už nemá žádnou sebereflexi. A velmi podobně je na tom i Fco. Oba jsou už skoro legendární ukázkou toho, jak lze v politice totálně zblbnout, když v ní budete příliš dlouho.
bella.
@Jarx
Kecy!
______________
Ukrajina si vynucuje válku .
Když nejdeš se mnou , nedám ti ropu .( Notabene ropu, která není moje ).Když nejdeš se mnou, nechám zase naříznout NordStream!
Ukrajina je 100 let za opicemi co se týče diplomacie a to neříkám jen já, ale zkušení diplomaté, o nichž na seznam.cz a v Reflexu neuslyšíte.
A co se týče Maďarska, neudělalo nic, než že dává humanitární pomoc a jestli chce Ukrajina dostat do války celou takhle Evropu, pak nakopat jí do zadku !
-----------------------------------------------------
Avatar - Jarx
Jarx
@bella. Ukrajina si nic nevynucuje, jen nechce, aby rusko dostávalo peníze z ropy, která putuje přes její území. Ono není těžké pochopit jejich vnímání té situace tak, že se sami tím, že toto umožní, na financování ruské agrese sami podílí. Je jedno za čím Ukrajina je, i kdyby tam žili na stromech, nikdo nemá právo je z těch stromů sundávat. Ano, Maďarsko dává humanitární pomoc, je to fajn, ale představte si, že by USA po napadení Německem sdělili SSSR, my Vám pomůžeme, pošleme vám lékárničky místo pomoci, kterou jim poslali. A to stejné Britům. Nezlobte se, ale ta Maďarská pomoc je pokrytectví a pokus o průhledné alibi, zvláště pro jejich vztah k rusku který samozřejmě všichni vidíme. Jde pouze o to, aby mohli říci, však pomáháme. Je nutné se dívat, co Ukrajina skutečně potřebuje, to ale Maďarsko nedělá. Navíc to vypadá, že dávalo dost najevo, jak ta válka na Ukrajině dopadne a Maďarsko nemělo problém uzavírat další dlouhodobé smlouvy s ruskem. Asi takto to vypadá pro reálně uvažující. Ukrajině pošleme lékárničky a budeme doufat, že rusko agresí získá alespoň ta území, kudy vede plyn a ropa k nám a My si ji nemusíme zajišťovat jinde. Mnoho zemí, na ruskou agresi zareagovalo tak, že velké úsilí a miliardy investovalo do zajištění ropy jinde a teď se budeme všichni starat o Maďarsko, které se všem posmívalo, vyfláklo se na to a buduje si dál vztahy s agresorem? Mít tu moc, tak jim řeknu, půjčíme vám stovky kýblú a zkuste si tu ropu z ruska nanosit. To by bylo tak akorát adekvátní k té Maďarské pomoci Ukrajině.
bella.
Hej , pane Sezemský ,
Ukrajina nezastavila jen ruskou ropu, ona taky poškodila docela svinsky a zákeřně ( v USA potvrzeno, v Česku mlženo ) NordStream !!!!
Tedy Váš článek měl znít : .Ukrajina zastavila ropu a poškodila plyn, poškodila obyčejné lidi, kteří jí ale ze svých platů pomáhají .
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá !
Ukrajina by tedy měla dostat za nekorektnost přes h u b u ! Anebo ještě lépe, Ukrajina by měla mít embargo na humanitární pomoc.Tu budou potřebovat jejich podrazem postižení občané Maďarska !A ti za Zelenského nemohou!
Jasné, jako facka.Tečka!
---------------
Avatar - Jarx
Jarx
@bella. USA byl Nordstreem trnem v oku od začátku jeho plánování, varovali před jeho spuštěním a upozorňovali na nebezpečnou závislost zejména Německa na ruských energetických surovinách. Takže v USA zastavení Nordstreemu určitě uvítali a My bychom měli rovněž. A snad není nutné neustále připomínat, že rusáci za naše peníze zaútočili na naše zájmy. Náš zájem je mír v Evropě a spolupráce i s Ukrajinou. Původně jsme chtěli spolupracovat i s ruskem, ale to teď vůbec nehrozí. Maďarští občané jsou evidentně už postižení dávno, když volí opakovaně idiota a za to rozhodně mohou. Jsou zcela zodpovědní za současnou situaci a bude jenom dobře, když Orbána konečně pošlou, kam už dávno patří. To stejné Fico. Copak Orbán s Ficem udělali, aby se od ruských energetických energií odpojil? Nic, lautr nic. A čípak je to tedy vina že jsou naprosto mimo realitu, když si mysleli (anebo si to snad i přáli), že rusko Ukrajinu rychle obsadí a zajistí produktovody. Ukrajina nemá důvod finacovat rusům jejich agresi a zastavit to měla dávno, jenže měla jisté ohledy a evidentně čekala až na to, kdy si většina zemí zajistí jiné cesty. A zrovna Slovensko i Maďarsko, do Ukrajiny kopou, kde mohou. Kopou v podstatě do všech zemí, zejména Slováci do vlády i prezidenta ČR. A ani se nemyslím, že by tento krok nebyl konzultováno se spojenci. Bude jim dobré pomoci, ale zaslouží si to vůbec? A bude následovat nějaká změna v politice obou zemí, anebo ty hnojomety pojedou dál.
bella.
@Jarx
Mým zájmem prioritně je lustrovat občany Ukrajiny, jejich zdravotní stav, jejich trestní rejstřík, jejich nejvyšší dosažené vzdělání a zajistit těm, kteří dorazili za lepším, ale nikoli z válečné zóny, aby se vrátili odkud přišli! To nejsou pro mě osoby hodné humanitarní péče, protože to nejsou ohrožení jedinci , statut válečného uprchlíka se na ně nevztahuje.A jsou jich statisíce! A pendují odtud domů jen na návštěvy.Rok co rok , mají na to díky Fialově vládě.

% zaměstnaných na % pobírajících dávky je žalostný.Učit se nechtějí, rádi to tady jen tak " doklepávají, ženy rodí honem honem a taky nepracují a na 4 roky s čerstvou rodičovskou mají vystaráno. Proboha, jsme lazaret , nebo mormální země ?
Ochromuje to náš rozpočet, dyť nás všechny Ukrajina umoří a budeme mít tak obří dluhy, že budeme zoufalí. Denně Vám snižují životní úroveň.Všichni zblbli a za všechno může Putin.
Já tak docela nejsem o tom přesvědčená, protože ten problém měla na stole v Bruselu Merklová, Macron a tehdy Johnson hezkých pár let k řešení !!!! A teď , když to prošvihli unizóno podporují Ukrajinu, protože jim logicky nic jinýho nezbylo!? !

Na Ukrajinu já koukám tak jak je, tj. bez hysterického filtru "Putin" a doporučuji všem, koukejte se hlavně co je to za zemi a kdo z ní přišel .Je to rozvojová země a má naprosto jiný přístup k životu.Naprosto jiný a pro mě hodně nepřijatelný.
Nebát se říct názor tak je dnes statečnost ?

Maďaři i Slováci UA pomohli už dost.Tak jim UA nebude škrtit suroviny, které nota bene nejsou ani její!! Jinak a´t si sbalí svoje shnilé, pesticidy narvané obilí , kuřata narvaná ATB - nic za ně nedostane.
--------------------------
Avatar - Jarx
Jarx
@bella. Víte, náš zájem evidentně podle toho, co vidím je, aby rusko vypadlo z Ukrajiny a Ukrajinci se mohli vrátit domů. K tomu je nezbytné rusko přinutit. Bohužel, velká část Ukrajiny bude ještě dlouho zničená, část Ukrajinských občanů ztratila své domovy i majetky na Ukrajině, a to samozřejmě kvůli ruské agresi. A proto pokud vůči někomu něco směřujete, směřujte to k těm, kdo posílají rakety na Ukrajinu, ničí Ukrajincům jejich domovy a vyhání je ze země. Ukrajinci nemají na výběr! Víte, já Vám dám na nádraží cigaretu a pak mohu celý život vykládat, jak jsem Vám pomohl a budu za to chtít nějaké veřejné zásluhy? To by bylo velmi pokrytecké nemyslíte? Maďarsko nepomohl Ukrajině vůbec, jen hledalo něco, aby mělo alibi a nenaštvalo rusko, anebo mu spíše pomohlo. Slovensko Ukrajině pomáhalo do zvolení Fica, který kope do Ukrajiny kudy chodí. Ani náboj Ukrajině. Zapomínáte? A řekněme si to narovinu, obě vlády těchto zemí jsou, pokud jde o pomoc Ukrajině naprosto bezvýznamné, ale v Evropě těžko najdeme jiné dvě země, které do Ukrajiny, a i nakonec do EU, takto neustále kopou. Opravdu nevím, proč by měl někdo řešit jejich problémy, které My jsme už vyřešili před dvěma lety a oni se nám jenom posmívali. Teď nemusí jejich problém zajímat nás a ať z EU odejdou. A možná neodejdou, ale Maďaři i Slováci třeba konečně pochopí, do čeho je Orbán s Ficem zatáhli. Oba totiž věděli, že Ukrajina smlouvu s Lukoilem neobnoví a věděli kdy ta smlouva končí. Věděli to na den přesně už hodně dlouho. Osobně si myslím, že doufali, že v tuto dobu už Ukrajina nebude existovat, proto ani jediný náboj Ukrajině. A ona existuje a smlouvu zkrátka neobnovila tak jak veřejně slíbila. Tak jaképak překvapení.
bella.
@bella.
Jarx
------
Pane Vy mi vkládáte do úst něco, co neříkám.Není mým zájmem, aby Rusové vypadli z Ukrajiny, to jsem neřekla !!! Naopak říkám, je třeba se zabývat ruskou menšinou tam žijící.K tomu měla sloužiT neutralita!Proč tam Putin vlítnul mi teď hned odpovězte! Ovšem ne informací ze Seznamu.cz.
Ukrajinci jsou nikoli beránkové a nejsou vůbec stmelený " národ " , jsou zemí,. kde 40 milionů se nikdy nedomluví co vlastně chtějí, nejsou sto akceptovat jiné menšiny a jsou vůči nim i krutí.O opaku mě nepřes­vědčí­te!Nej­sem vygumovaný mozek a kromě toho s nimi i mluvím!
Není povinností , není !!! poskytovat Ukrajině kus svého života ani Slováka, ani Maďara.Dostali dobrovolně dost.Zelenskyj je v ů l , že se nechal USA a Bruselem zatáhnout do války. S Ruskem tak, či onak bude muset jednat.
Mým zájmem je, aby sem UA nechodili, nejsme pečovatelák každé zemi, která se mezi sebou boxuje..Na občana máme nejvíc Ukrajinců na osobu a jejich kvalita - na rovinu - je 70 % žalostná. Vůbec nejsem přesvědčena, že jsou pro nás přínosem a že jsou z válečné zóny
Jste posedlí jen proto, že je to Rusko.
Hodnotit Ukrajinu samostatně neumíte!
----------------------------
Nesmíte číst jen ukrajinský prohlížeč Seznam.cz.Jeho majitel, kdysi normální kluk z ČVUT, nyní fanatik a provládní cenzor odstřihl všechny možné objektivní informace a cpe jen ty svoje.
Hon na Rusa je typický pro jedince , kteří nemají chuť vzdělávat se. Huráááá, my jsme postkomunistický, my tomu rozumíme !
Od kdy je UA miláčkem národa, zejména ta Ukrajina n e g r a m amotná, opilá a nárokující si a roztahující se v cizí zemi .Oni nám! diktují!

Žijte v Praze ! Leckdy se bojíme říct , aby se chovali aspoň tiše, když už od rána do večera dřepí , popíjí a hádají se a nepracují. Ihned nás chtějí udávat.Oni, nás!
Majitel Seznam.cz dal 100 milionů na Ukrajinu.Jeho věc, ale dá si to do odpisu daní a tato částka se mu vrátí a po válce se na UA nacpe.Ministerstvo registruje každý týden 2000 nových.Uv
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Ukrajina se stává nepřítelem Evropy😶.
bella.
@RASPUTIN
Ukrajina není prioritním nepřítelem Evropy .Ukrajina se jím stala díky nepřátelům Evropy, tj. ppchybná Leyenová Uršula, Macron, nový premiér za Anglii, od nás dáma s předkusem a nevalným vzděláním Nerudová a další.
Německo a Francie při dekolonizaci otevřely dveře k sobě svým zkolonizovaným občanům .Dopadlo to tak, že ve Francii je jich víc , jak už 10 mi. a v Paříži každý třetí.V Německu se probudili a likvidují mešity , kdy mají od dob Chomejního potvrzeno , že jsou centrem štvaní proti Evropě a křesťanům. Chomejní zemřel někdy v 1989.Tedy Němci nechali vyrůst v mešitách 2 generace svých nepřizpůsobivých občanů.
Slušný výkon!
My kolonie neměli , v současné době jsme kolonií Ukrajiny a za 2 generace v Praze a velkýcvh městech, kde se soustřeďují češtinu bude slyšet sporadicky.. Jako národ pomalu zblbnem pro inkluzi v školách a pomalu zaniknem, jak Lužičtí
Janek Pusa
Tak tak, jak se do lesa vola... Madarsko posle humanitarni pomoc na Ukrajinu a ta mi za odmenu zavre kohoutky s ropou. Stejne tak Slovensko, ti naivkove mu poslali i zbrane vcetne jedneho kusu protiraketove obrany S-300 a ted nema Slovensko zadny. A vdecnost od Ukrajiny se projevi take zavrenim kohoutku 😁 Mozna by si meli lide na fasisty davat vice pozor. 😉
Baboon
Pan Sezemský zapomíná na pár "drobností".
- O tom, že Putinovo Rusko je obdobné, jako Hitlerovo Německo, o tom není pochyb. Včetně únosů a převýchovy dětí. A kdo byl s Německem? Maďarsko a Slovensko.
- Na druhou stranu - kdo bude platit Maďarsku, díky utaženému kohoutku s ropou, zvýšené ceny benzínu a nafty? No ano, budeme to my, protože ORLEN má u nás významný podíl na trhu.
- Strašení vším možným, klimatickou změnou počínaje a zdražováním ropných produktů konče, jsme si za poslední 3 roky vyslechli od naší vlády víc, než za 21 let socialismu (počítáno od r. 1968!)
- Bohužel, ale závěr článku páchne komunistickou rétorikou. A na tu je mnoho pamětníků velmi alergických.
Jaromír Urbanec
Čin čertu dobře peklem se ti odmění. Slovnaft zastavuje dodávky PHM na Ukrajinu.
Jan Bejšovec
@Jaromír Urbanec Však on ho Orlen rád zastoupí. A Slovnaft přijde o kšeft.
Asatin
Putinovi coklove stekaji a stejne je jim to prd platne.Nic nezmenite a zlaty rubl,stejne nedostanete ,rusaci.
bella.
@Asatin
Vašemu sdělení co se týče " zlatého rublu " já nerozumím.
My zde vehemntně a přes mou vůli vylepšujeme ukrajinskou hřivnu!
Avatar - našinec
našinec
Minimálně od roku 1900 v mezinárodní politice platí, že výsledek je opačný, než byl původní cíl. ČR, SVK a PL vtáhly, zřejmě na popud USA, EU a NATO do války s RF. Výsledek? Zatím neustálé oslabování pozice EU a NATO. Jako by nestačilo naše neustálé oslabování díky naší vlastní vnitřní blbosti.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Takovýto další podrazácký čin ze strany Ukrajiny je důvodem pro Maďarskou odvetu pro zjednání nápravy na místě. Doufám, že NATO Maďarsko proti agresivním ukrošům podpoří.😎
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Orbán je putinova rohožka. Trojský kůň Kremlu uvnitř EU a NATO: Ukrajina NEMÁ POVINNOST přepravovat ruskou ropu do maďarska, je to prostě a jednoduše jejich rozhodnutí a mají na něj právo. Orbán vsadil na špatného koně a začíná na to doplácet. Stačí se podívat na jeho stupidní rozhodnutí o stavbě jaderné elektrárny Paks. Nebudou mít nic a ještě je Rosatom sedře z kůže, ta smlouva je pro Maďary extrémně nevýhodná. A chybělo málo a my bychom na tom byli stejně. Zeman, Klaus, Bureš, Filip, Hamáček, Okamura... ti všichni tlačili na to, aby Dukovany a Temelín dělal Rosatom. Havlíček za to loboval ještě v roce 2021...
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5734171 Ukrajinské národní uvědomění vzniklo na uherském území za podpory uherského krále Františka Josefa. V podstatě se dá říci, že nebýt Maďarů, tak nyní nemá kdo a pro co s Rusy bojovat. ....Pokud naše vláda hraje zahraniční politiku přes ukrajinskou kartu, tak je to rozhodně zajímavě rozehrané. Každopádně zatím ČR do této politiky dává velice moc z hlediska náro­dohos­podář­ského.
bella.
@našinec
Ukrajinské "národní uvědomění " v pravém slova smyslu nevzniklo nikdy . Na Krymu a Luhanské obl. se kdysi dávno usadili původem Íránci, jsou tam Turci, Poláci, Maďaři ... a všechno tohle dohromady mluví třemi jazyky.
Národní éthos neexistuje.
Zahraniční politiku hraje celý Západ přes Ukrajinu a může se přetrhnout kdo víc!
Hlavně se napakují teď zbrojaři a po válce začne hon na kšefty.Západ je tak zadluženej. že hrozí další pád, tentokrát ne z Wall Str., ale lavinovitě Od Francie všude v Evropě.
Každopádně Česko pod taktovkou Pavla a Fialy je ohroženo a hospodářsky začíná lapat po dechu.Nemá rezervy a učitel Fiala by měl dát demisi.A ten z Hradu aspoň kdyby jen rajzoval po světě, což radostně si plní, ale jinak ať proboha mlčí.
Říkám si, co všechno může v NATO být zaměstnáno a co všechno za materiál může být prezidentem , děs !
,,,,­,,,,,,­,,,,,,­,,,,,,­,,,,,
Avatar - našinec
našinec
Zajímavé je načasování. Maďarsko je předsednickou zemí EU a kohoutky přestaly téct po návštěvě Zelenského v Praze. Pak se můžeme divit, že nás všichni nesnášejí. Více než Rusy!
Uživatel_5354308
@našinec
Po návštěvě Orbána v Moskvě a blokování pomoci Ukrajině, která na tom mohla být podstatně lépe. Vy, Rasputin a podobní demagogové tady tvrdí takové nesmysly. Podlézání Putinovi je přímo hanebné. Podporujete vraždění občanů Ukrajiny, likvidaci průmyslů, infrastruktury, nemocnic, za účelem krádeže území se stejnou argumentací, jako měl Hitler. Že chrání původem ruské obyvatelstvo. Pikantní na tom je, že Zelenský je původem ruský Žid, co brání svoji vlast.
bella.
@Uživatel_5354308

Teď jste si naběhl na vidle !
Podlézání Putinovi bylo extrémní od Merkelové, kdy nám EU přikazovala embargo na Rusko kvůli Majdanu a pod. a sama Merkelová lítala za Putinem vyjednávat plyn.
A mimochodem - obří částku za plyn "umořuje " ( bez výsledku ) Ukrajina Rusku, jemuž je taky dlužná.
Ukrajina je dlužní kde komu a krade tam kde kdo! I sám Zelenskyj je na seznamu ulitých prachů .
Takže tolik o tom podlézání a to, že někdo chce už pokoj znamená, že podporuje likvidaci UA občanů ? Nebo jejich infrastruktury , nemocnic ? atd ...Snad právě naopak, ne ? !
Mně je jedno kolik UA padlo, fakt jedno, ale opravím Vás: nemocnic tam za 30 let své svobody vybudovali na 40 mil obyvatel 2, 3 ?. silnice z 70 % nemají .Mají cesty­.Infras­truk­tury - hm co si představujete? Vodu a koupelnu a splachovací záchod?
No . byste se divil.Západem je Ukrajina na tvrdo v tabulkách jako rozvojová země! Hm, hm 30 let si hospodaří sama a koukejme na ty výsledky
Takže jedině touhle válkou jim Zelenskyj pomůže k Ukrajině 21. století, až tam vlítne v dluzích potácejícící Brusel a začne svými firmami budovat!
Božislav Žilka
"Putin předloni dramaticky snížil dodávky plynu ve snaze dostat Evropu na kolena. To se mu nepodařilo a evropské země se chtějí zcela vymanit z ruských dodávek plynu do roku 2027." Jako tehdy, jak ukrajinci odpálili Nord stream? Jo no. Putin. Pak halekal Fiala, že se musíme zbavit ruského plynu a to byl vlastně taky Putin. Máte recht...
Janek Pusa
@Božislav Žilka Tak jsme Rusko potrestali sankcemi na nakup ropy a plynu. Zacali jsme rusky plyn a ropu kupovat pres Indii a Turecko nekolikolika nasobne draz! 🫠
bella.
@Božislav Žilka
Božislave, proč ty dodávky Putin omezil a kdy začal Macron, Merkelová, Fiala a další znárodňovat majetek Rusů, za který cca 30 let Rus v Západních zemích EU platit obrovské daně do jejich kasy např. i na jejich nevzdělatelné migranty a jejich dávky ?! Německo a Francie jsou hospodářsky na hnoji od cca let 2015 a za to Putin, ani Zelenskyj nemůže!
Jenže válka na Ukrajině jim najednou pomáhá se mátořit a každá kačka je jim dobrá.
Avatar - našinec
našinec
Pro Ukrajinu byl transport ropy způsob, jakým mohla vydírat členské státy EU. V roce 2022 zastavila kohoutky a požadovala navýšení poplatků. Po zhruba měsíci toho dosáhla. Nyní se vláda ČR zavázala, že od roku 2025 bude dávat UA 10 mld Kč/rok. Nepřekvapilo by mne, kdyby to byla kompenzace za výpadek příjmu pro UA za transport ropy z RF.
bella.
@našinec
Nikde jsem nečetla, že by vláda měl krmit Ukrajinu od r. 25 miliardami peněz našich lidí.
V r. 25 už budou statisíce Ukrajinců českými občany s volebním právem , takže díky nim se dostaneme na jejich životní úroveň.
Děkuji, nechci!
------------------------------------
bella.
@našinec
proč ty dodávky Putin omezil /zdražil a kdy začal Macron, Merkelová, Fiala a další znárodňovat majetek Rusů, za který cca 30 let Rus v Západních zemích EU platil obrovské daně do jejich kasy
.Kdy Ukrajinci nařízli NordStream?
....­....­....­....­....­....­...
Avatar - našinec
našinec
Jak se do lesa volá ....Německo zadržuje plyn pro ČR.
PEtr Tobes
no konecne, Biden odstoupil, je to jednoznacne dobra zprava, sice pozde, ale prece..snad vybrou dobre, Trump je rozhodne porazitelny, vzdyt je to taky starej paprda, navic otresnej psychous co chce byt diktator jako putin, ruskou agresi bude klidne ignorovat a dohodne se s tim kremelskym vrahounem..co k tomu dodat, snad tim padem neuspeje, sance je rozhodne vetsi a to je dobre
Martin Kopecký
Neúspěšný komik v Kyjevě potvrdil svůj charakter , silně pravděpodobně s požehnáním Bruselu. Ti politici, snažící se udržet zbytky suverenity států, ve kterých byli zvoleni, jsou v Bruselu trnem v oku a osinou v análu.
Klause zrovna nemusím ale asi tak před 20 lety tvrdil, že EU je RVHP v jiném kabátě. A co ukazuje čas? Loutkový režim na Ukrajině zadluzujici své občany na generace dopředu a hlavní loutka , vykonávající fci prezidenta bez mandátu parlamentu jen s pomocí ze zahraničí. A značná část Ukrajinců v produktivním věku v Evropě mimo rodnou zem.
Není zde trošku podobenství s pobaltskými státy?
A "silná ruka" Bruselu potažmo Bílého domu s dedousem, v RVHP totéž z Moskvy.
giorgio287
Koukám, že sezemský je stejný imbecil jako pyča pekari..
Jozef Kolek
bla bla bla
King I
Nemůžu se přestat smát – strujce světového míru, kandidát všech příštích Nobelových cen, a jeho národ bude muset chodit pěšky.
Zelenský je pěkná *** 😆
Saša Krach
No....Maďarsko se staví na zadní ale nakonec vždy povolí. Neznám jedinou akci Maďarů která by významně poškodila Ukrajinu...
Ukrajina a pan Želenský má podle všeho zelenou z Bruselu.
A to je varování pro všechny kteří by chtěli dělat trochu samostatnou politiku...Stáří jistě pamatují na RVHP
....😛🤮😂😂😂😂😂Moc se mně líbilo prohlášení papeže. Každá válka je selhání.
Richard Šebesta
@Saša Krach Souhlasím s tím ,že se to podobá RVHP . Ano my co to pamatujeme to můžeme potvrdit. Nikdy v listopadových dnech roku 89 i později počátkem 90.let by mne nenapadlo,že znovu vrátí tyhle komunistické manýry. Tedy vydírání, odebirání výhod a vyhrožování.Už jsem to psal nejednou že platí jako za totáče : KDO NEJDE S NÁMI JDE PROTI NÁM. Tato politika u EU přímo bije do očí !
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Jen ještě dodám. Komouši byli diktátoři, tihle si říkají demokraté.
Saša Krach
@Richard Šebesta A ty jejich polopravdy 🤮
Avatar - našinec
našinec
@Saša Krach Kdyby alespoň polopravdy ...
Frantisek Zemek
Jak se do lesa volá, přiběhne hajnej a třeba utne palivo do jaderek, eště jedou a na ruské tyče )))))
King I
Zelenský si s gulášovým mírotvůrcem dobře vytřel p***l
Saša Krach
@King I I s tebou Janku...Nafta plošně zdraží, a při nedostatku zemního plynu, to odnesou všichni...To znamená i ty. Budeš v pr.eli...😂😂😂😂😂
King I
@Saša Krach Jak jsi přišla na to, že - ne nafta, ale ropa plošně zdraží?
Saša Krach
@King I I Janek pochopí že je řeč o finálním produktu..
Asi máš doma opravdu horko.😛
King I
@Saša Krach Proč ropa a všechny produkty z ní plošně podraží?
malylibor
@King I Protože v notičkách z pitěru teď těmhle kolaborantům přišlo, že tohle mají hlásat. Tenhle Krach spolu s našincem a šebestou jsou tady na Reflexu ti nejaktivnější proruSSáčtí kolaboranti a zpívají přesně podle ruSSácké nepřátelské propagandy. Je fuk, jestli to dělají za prachy, nebo jsou to "jen" užiteční idioti, výsledek je stejný. Kolaborují s nepřátelskou mocností, čímž se dopouštějí zločinu vlastizrady. Ono od vlastizrádců se nicméně nic jiné ani nedá očekávat.
bella.
@Saša Krach
Hele, obrať se na předkusovou dámu Nerudovou, ta zařídí náhradu
King I
Příští celosvětové mírové turné na tříkolce.
Uživatel_5393422
Ukrajina to jsou žebráci,zloději a ted už i vyděrači.
Avatar - Jarx
Jarx
@Uživatel_5393422 Orbán má velké štěstí, že ropovod už dávno neskončil, jako ty ropovody pod Baltem. Měl tolik času, ale nevyužil ho k řešení problému. Ukrajina nemusí dovolit povolit tok komodit z ruska do Maďarska a je div, že to tak dlouho Ukrajina tolerovala. Evidentně měla ohledy k zemím, které ji podporují. Asi není zvláštní, že to všichni pochopili, jen Orbán a Fico opět ne. A Orbán hledí jako péro z divanu.. Asi opravdu nízká inteligence. Jestli Fico něco začne blokovat na Ukrajinu, bylo mu dobré řici, že v takovém případě by mohl mít problém i náš transit ropy na Slovensko. Asi tam bude potřeba něco opravit a na díly se bude hrozně dlouho čekat. Hroně dlouho.
malylibor
@Jarx 👍
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Uživatel_5847612
@giorgio287 Pozor, soudruhu. Bruslíš na tenkém ledě!
Avatar - fero52
fero52
Nepochopitelné rozhodnutí? Nepochopitelné je spíše to, že Ukrajina poskytovala tak dlouho servis de facto dvěma nepřátelským státům 🙁 asi jako by Británie během II. světové války zajišťovala tranzit pro dodávky energie z nacistického Německa řekněme do Irska a zajišťovala tak financování agrese vůči vlastní zemi 🙁 Možná bude mít "mírotvůrce" Orbán šanci vyzkoušet si pocit Ukrajinců mrznoucích v městech rozbombardovaných i díky jeho sabotování podpory Ukrajině !! Takže s. Fico a jeho proruská svoloč prý nehodlá být "rukojemníkom ukrajinsko-ruských vzťahov" 🙂 A proč by měli být Ukrajinci rukojmími maďarských a slovenských vyděračů, kterým je lhostejné utrpení Ukrajinců, sabotují protiruské sankce a koukají jak by Ukrajinu zaprodali Rusákům ve vlastním sobeckém zájmu ??? 🙁 Proč by měli Ukrajinci brát ohledy a cedit krev za slovenský Slovnaft anebo maďarský MOL, který financuje bombardování ukrajinských měst ?

Trollové Šebesta, rasputin, molík a těch pár (co jim to patří) se nemusí namáhat s reakcí, na bláboly dezolátů nereaguji - jdou automaticky do spamu
Nommonik
@fero52 Souhlasím. Tak dlouho se chodi se džbánem pro ropu...
Richard Šebesta
@fero52 Wenn du meinst ? Gut.
giorgio287
@fero52
Fero, že vy cikáni nejste nejbystřejší, není žádná novinka. A ty jsi reprezentační dunihlav. Gratuluji! 🤣🤣👏👍
lug70
@giorgio287 Fero alias František Hrabal má velmi pochmurnou minulost aktivního agenta STB práskače, s krycími jmény "Silničář, Imrich, Jeft, Frank". V aktech StB má záznamů jak nasr.. S tím množstvím záznamů, s tolika krycími jmény se opravdu může pochlubit jen málokdo. Je zajímavé, jak se z tohohle exponenta minulého režimu po převratu 1989 bleskem stal zarytý antikomunista, který má ještě tu drzost moralizovat. Bezpáteřní chameleon.
Richard Šebesta
@lug70 On není zdaleka jediný ale toto platí od pradávna. Z agentů gestapa za 2.války se po válce stali nejaktivnější agenti Stb. Viz. třeba ing. Holý agent gestapa i SD a po válce věrný agent Stb a taky Slánského přítel. V roce 1951 zatčen i se Slánským, odsouzen k mnoha letům vězení. V 60.letech propuštěn a stal se velkým stoupencem pražského jara. Smrkovský si ho vybral do svého štabu jako člověka s novým myšlením a postíženého 50.léty. Zní to jako scifi ale je to pravda.
giorgio287
@lug70
Takže stejný pazgřivec jako soudruh Pávek, toho času škodící z hradu.

Jak praví klasik:
Bývalý komunista je to samé, jako bývalý černoch!
bella.
@fero52
Fero, jenže pokud Ukrajina nechce dodržovat smlouvy, jakože u ní je to vždy sazka x sportka co udělá, tak pak ale nesmí tvrdě vyžadovat pravidla od jiných.
Možná to nechápete, ale smlouva chrání ty občany Maďarska, nikoli Orbána a Ukrajia si hraje na " inteligentní " nikoli rozkradený a spíš hordami , než legislativou vedený stát a chce do EVROPY!
giorgio287
Neuvěřitelné svinstvo. Slováci a Maďaři by na oplátku měli uzavřít hranice s fašistickým banderistánem. Ani obvaz, ani náboj!
richard richard
@giorgio287 koukni se na mapu, rusaku
King I
@richard richard 😁
Richard Šebesta
Zdá se ,že místo toho aby se řešily v Evropě skutečné problémy tedy válka na Ukrajině,greendeal nebo a to hlavně migrační krize, vzniká tady další problém mezi válčící zemí a jednou ze zemi EU. Rozhodně to není nic nad čím by měl někdo jásat. Oba státnici jak Orbán tak Zelensky spolu jednali a zřejmě se oba nedohodli na nějakém přijatelném řešení. Přitom jde o dvě rozdílné koncepce. Orbán chce a s ním i většina lidí v naší republice dohodnout kompromisní mír protože tahle válka nejde vyhrát ani pro jednu stranu. Zelensky chce válčit dál i přes to,že mnoho jeho spoluobčanů to nechce a službě u armády se vyhýbá a nekonečná válka bude stát jen další mrtvé tedy hlavně Ukrajince ( o jejich životy nám jde) a evropské daňové poplatníky další miliardy eur. No a pane redaktore když zde mluvíte o dalším Mnichovu,který Orbán chce na úkor Ukrajiny tak buď neznáte dobře naše dějiny nebo záměrně lžete. Každý školák od 5.tídy nahoru ví ,že Mnichov byl o nás bez nás. Takže podle vás chystá Orbán nějaký mír bez účasti Ukrajiny ? Tomu sám nevěříte. Pokud by to tak bylo tak se vám osobně omluvím a Orbána budu považovat za idiota.
Mir Ka
Tak samozřejmě, kdybychom na tom jednání v Mnichově byli, jistě bychom nadšeně souhlasili se zabráním našeho území, tak, jak to teď chcete po Ukrajině, že?
Richard Šebesta
@Mir Ka Asi jste rozumu mdlého. Ale co naplat komu není shůry dáno v apatyce to nekoupí. Co má váš blábol společného s tím co píšu o Mnichově ?
malylibor
@Richard Šebesta Ty, proruSSácký kolaborante, tady neustále meleš ty své proruSSácké lži. U tebe se člověk nedobere jakéhokoliv názoru, protože ty názor nemáš. A když tě někdo správně upozorní na tvé lži a na to, že tady šíříš ruSSáckou propagandu pro řešení dle vzoru Mnichova, nezmůžeš se na nic jiného než na urážky. Jsi klasická uSSácká bakterie, kolaborant a vlastizrádce.
bella.
@Mir Ka
Chci zdůraznit, že Rusové na Ukrajině nejsou jen od r. 2014.UA byla součást Ruska a Rusů je tam tedy halda.Byli na práci, budovali pro uA silnice, školy, nemocnice, asi tak jako my Slovákům.
Co paměť sahá, Ukrajinci sami toho moc nezvládli.Je fakt, že je Rusové i zneužívali, ale byla to jednaa velká velmoc .Jen se odrhli, začali UA sem tam masakrovat ty Rusy a to je nepřípustné.V mezidobí co se osamostatnili si zvolili pár pohlavárů pro vedení země, ale ti už jsou buď zavření ( Tymošenková kradla, až z toho praskla ), jeden jim utekl do Ruska a ten poslední jim slíbil hory doly a že je dostane do Evropy.
To se mu povedlo!
Jsou tady a nemusí mít pracovní povolení, ani trestný rejstřík čistý a ani být aspoň vyučen.Vzrostla kriminaita noži, vzrostl počet narozených dětí, dost i postižených , vzrstl počet nemocí, které jsme vyhladili, než sem přišli a enormně sem zavlékli HIV rozvinutý. Enormní balíky peněz dáváme na jejich léčbu, rodičovské a mateřské dovolené a za to nevidíme nic.Žijí si ze dne na den tak, na co by museli jinak dřít desítky let, tak jak my..Oni ale pracovití tak , jak my nejsou,to je omyl ! A bydlí tady 2,5 roku v kvalitních bytech z d a r m a , potupa pro naše lidi to je !!!!!!!
Na Ukrajině po válce bude muset být dozor nad řádění Ukrajinců vůči Rusům.To říká Západ, nejen já.UA jim hrozí genocidou.
Já jsem nikdy Ukrajince neměla ráda, ani ty co sem přišli před 20 lety.Tím spíš ty, kteří sem přišli nyní s arogantní nataženou rukou " dej, ja ukrajína" .Nedáš? Tak ty milúješ Rusko! , oznámíme to ! "
Takto na nás mluví.Ví vlemi dobře, že Češi nesmí nic říkat.
CO JE TOHLE ZA REŽIM ?!
---------------------------------------
Pavel Molík
Fakt, že dodávky ropy jsou předmětem politické licitace a projevu nízkých pohnutek materiálního rázu a devótnosti majitelů prodejných lokajských duší jen ukazují, jak je vláda ČR mimořádně neprozíravá, když si nechává likvidovat zdroje černého a hnědého zlata, kterého máme dost a uhlí tedy nemusíme dovážet a ČEZ postupně likviduje uhelné elektrárny, je velmi znepokojující fakt. Orbánovské Maďarsko se vyprofilovalo jako nejdemokratičtější země v současné EU. A tak se Orbán postupně stává štvanou zvěří a hlavně musí počítat s jakýmkoliv podrazem od nepřátel demokracie ze š***k EU a dalších grázlů, kteří se zaklínají demokratickými hodnotami při svém dupání po posledních výhoncích ryzí demokracie v prostoru EU. Zelenskému moc narostl hřebínek, jeho chování se stále víc ztotožňuje s chováním rozmazleného fracka, který si může dělat co chce, protože strýček Sam bude krýt a zároveň podporovat všechny jeho lumpárny.
Richard Šebesta
@Pavel Molík Myslím, že jste blízko pravdy a zejména ta závěrečná část je výstižná a pravdivá.
bella.
@Pavel Molík
Nemuhu souhlasit, že Maďarsko je nejdemokratičtější, to pronásledování homosexuálů a pod. se mi nelíbí.Jinak Orbán kope dobře za barvy své země, což kdysi dělal i Zeman, než zdementněl ?
------
Zelenského se na Západě obávají, dost často se proflákne v zahraničném tisku, že UA musí být hlídaná po válce, neví se jaký režim tam bude, Zelenskyj se jim jeví jako diktátor a obávají se následné genocidy Rusů , žijících tam desetiletí.Takže dřív byli pod dohledem Rusů, teď to bude kdo ?Stejně nikdo Ukrajinu dohromady nedá.Ukrajinská mentalita je tam prostě daná, jiná a taková , že se žije ze dne na den. Plány, studia, kariéra, ... kde žijete, to tam není Prostě je to tak.

Nikdy ČR neměla přistoupit na zbrojní podporu UA.Nikdy!
Díky našemu strejci z Hradu a učitelu Fialovi jsme v hnoji.V Německu USA umisťují rakety , takže náš vzdor neumístit tady radar co mířil na Ural byl zbytečný,Máme je za zády a jsme " pře/doletový " cíl.
Uživatel_5542819
Bože toľko sprostostí v jednom článku je zrejme svetový rekord ! Celá stredoeurópska ekonomika bola závislá na lacnej rope a plynu z Ruska . Prečo asi.je táto ekonomika teraz v prde.i ?
Michal Bednárek
@Uživatel_5542819 Nic sprostého v článku nevidím. Pouze popisuje stav věci. Že se to některým ProOrbánovcům, ProFicovcům a ProPutinuvcům nelíbí je jejich věc. Nic vám nebrání se do těchto končin vrátit a nečíst Reflex. Jak jednoduché.
Richard Šebesta
@Michal Bednárek Tady někdo zapomíná na slovo demokracie. Každý může říct svůj názor. Nebo i to už je zakázáno ?
Pavel Molík
@Richard Šebesta Reflex nás svým konáním ujišťuje, že je ortodoxním nepřítelem demokracie a svobody slova.
Nommonik
@Michal Bednárek Trpí sebeklamem, že jejich žvásty někoho zajímají... Nechť je jim to dopřáno, zde mohou, tak funguje liberální medium, mě nezajímají. A vás?
bella.
@Michal Bednárek
Hele a co Vám brání sem nechodit a nemlít tady Fialovy a Pekarové a Černochové neodborné žvásty s dopadem na nižší životní úroveňm nás, Čechů.Orbána a Fica bych si sem z fleku půjčila a když Merkelová v 2015 otevírala náruč migrantům, kteří teď kosí její národ a vláda zjišťuje, že po 2 generace ( od CHomejního smrti ) si vychovali své nové islamisty přímo pod nosem v mešitách, říkala jsem si - půjčte jí tam na 5 let Putina.Evropa nemá silné vládce!
Putin v tomto smyslu hájí hranice svého státu . Tak by měl každý stát.EU je jeden velký bordel a Schengen je bezpečnostní propadák.Je divné, že Merkelová do Polska posílala v 2020 ostnatý drát na hranice s Běloruskem, ale že ho nedala dolů do Itálie podél Francie a sebe ? To se bála podivuhodně zmaštěných evropských lidských práv.
Beránku ,
proirita je chránit občany a to tady absolutně selhalo . A Ukrajina ? Ta drtila ruskou menšinu a měl to rozhodnout Brusel.Ten chrněl, měl to na stole xy let.
Putin tam vlítnul a nikdo vám neřekl proč.Proruský Ukrajinci se vraždí s proukrajinskými mezi sebou a mezi tím nějak plápolá i odkaz Bandery a Rusům tam hrozí genocida..
Vstřícný národ Ukrajina není.Dneska řekne něco, zejtra něco jiného, dnes má v kase bilion, zejtra je půl rozkradeno.Vědeli v EU proč je nechtějí a mají tedy lhůtu dlouhou.
Fico a Orbán dělají dobře.
Michal Bednárek
@bella. Já úplně zapoměl, že největším odborníkem byl a je Bureš a jeho parta hic.