Prostor X

Zpět na článek

Singer: Olympiáda v Praze nikdy nebude. Nejlepší šanci jsme promrhali, hry mohly být výdělečné

19 komentářů

Adam Otte
Jak přesně by vyřešili třeba házenou a basketbal? Je tam mužská i ženská verze a, takže dohromady 48 týmů. Kde byste chtěli tyto sporty mít? V O2 Aréně? Ta by to sama nezvládla. A co třeba takový pozemní hokej?

Na druhou stranu, pořadatelská země si může přidat vlastní sporty – třeba takový nohejbal nebo florbal by si to zasloužily.
Leonard
nikdy se nikdy neříká, české přísloví, ale vážně ty, Olympiáda jednou v ČR bude.
Martin Heisler
Pamatuji Spartakiady, kdy na Strahov dokázali tramvajemi dopravit diváky i cvičící, ty dvě konečné tam ostatně stále jsou. I ostatní problémy jsou řešitelné, ale chybí nadšení a chuť něco dokázat
Leonard
@Martin Heisler Jo a z kolika zemí ti cvičenci prosím přijeli? Ze 100 to určitě nebylo.
Adam Otte
@Martin Heisler Jasně, utrhneme si ostudu, že naženeme skupinu argentinských, portugalských, mongolských a australských fanoušků do smradlavého autobusu na Strahov a jeďte.
Avatar - našinec
našinec
Již jsem zaznamenal, že mnozí chystané hry v Paříži nazývají pouze Letní hry. A je to bohužel správné označení. Olympijská myšlenka zmizela - dala se skvěle aplikovat na konflikt na UA, amatéry vystřídali profíci, atd. Pan hrabě de Coubertin se musí obracet v hrobě.
reproman
@našinec Jak by se dala olympijská myšlenka aplikovat na konflikt na UA? Podobně jako když se u nás po roce 68 zahnízdila Rudá armáda, a pak se trousily čety rudoarmějců do našich kasáren, že chtějí s našimi "igráť futból íli vuljejból"?
Leonard
@našinec Asi nevíš, že jsou to LETNÍ OLYMMPIJSKÉ HRY V PAŘÍŽI že? Nebo provokuješ a děláš ze sebe jako blbečka.
reproman
Co by Praha mohla nabídnout? Třeba chodníky posrané od psů a nároží páchnoucí peskýma chcankama.
pinkkk
Z celé té olympijské slabomyslnosti nám zbylo akorát metro, slabomyslně končící v polích.
Jan Bejšovec
Tak nevím. Píše že přesun z vesničky na sportoviště max. 40 min., ale chtěl by fotbal mít v Brně a jachty na Lipně. To by jako byly na těchto místech také olympijské vesničky??? JJ to by olympiáda byla fakt výdělečná
Avatar - epr3
epr3
Olympiáda je dnes už jen zpolitizovaná šaškárna, která navíc tak rozbujela, že si vyžaduje stavby sportovišť tak velikých, že je poté pořádající stát nikdy nedokáže účelně a beze zbytku využít. Jinými slovy, jsou to zbytečně vyhozené peníze, které by šlo využít mnohem lépe. Pokud olympiáda někde vygeneruje zisk, ten se bezpečně přesune do soukromých kapes těch, co spolu mluví, aniž by z něj měli občané pořádající země sebemenší užitek.
Možná by ještě dávalo smysl uspořádat olympiádu jako země V4+Rakousko, pak by bylo možné se o náklady nějak podělit tak, aby nezakládaly na nesplatitelné dluhy do budoucna, ale jinak ne.
Řečeno s Cimrmanem: současná olympiáda je jako vulkán, který svou činností zasypal sám sebe.
Jan Mencl
Singer k "pohádkovému tématu" o ničem. Olympijské hry v Česku nikdy být nemohly, nejsou a nebudou neb nemůžeme uspořádat ani ty zimní. Chybí stadiony s větší kapacitou např. pro fotbal, hlavní atletický sice máme, ale už nevyhovuje a o dalších sportech se ani raději zmiňovat nebudu. Stálo by to desítky ne-li stovky miliard. Vždyť jsme nepostavili ani slibovanou halu pro rychlobruslení, což se týká třeba zimních her.
Mimochodem, i zadlužené Řecko s tím mělo obrovské problémy a chátrající zařízení jsou toho důkazem. Pořádali to jenom k výročí a z nostalgie vzniku OH.
Jiří Bubeníček
Pan Singr je veliký romantik ! Nu ,těmito povůdačkami nikomu neublíží byl to nesmysl tehdy ,nyní už je realista ,ale trvalo to!
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Možná by neškodilo, kdyby si Singer sám trochu zasportoval, když už si myslí, že je odborník na sport. Nemohu se zbavit pocitu, že naše společnost neskutečně tloustne, především mladší generace. Dobře polovina dětí má nadváhu, část je vysloveně silně obézních. Stát by měl pro sport něco udělat a pořadatelství olympiády je opravdu to poslední. Nicméně základ je v rodině. Pokud rodiče svoje děti nevedou ke sportu, nepomůže nic.
A k tomu pořadatelství OH. Evidentně Singer netuší, o čem mluví. Jak dopadne pro malou zemi olympiáda je krásně vidět třeba na Řecku. Gigantický dluh, nově postavená sportoviště zarůstají plevelem. Logicky, protože opravdu není, kdo by tam sportoval. Olympiáda jsou dnes desítky sportů, které v dané zemi neprovozuje skoro nikdo. Postavit deset nových stadionů si může dovolit Katar, který neví, co s penězi. Dnes jsou ty stadiony prázdné, závody velbloudů se tam pořádat nedají. Já jen doufám, že projekt Praha olympijská už nikdo nikdy nerescituje, byla by to ekonomická sebevražda...
Jiří Bubeníček
@
Jednoznačný souhla­s!Uži­vatel­_57341­71
Jan Mencl
Moje slova..... 👍
Daniel Červenka
@Uživatel_5734171
Mně zase vadí ty miliony sobeckých a ozralych turistů na každém rohu. Teď stačilo mistrovství světa v hokeji. Jasný, ty lidi tu nechají nějaký peníze, ale čeho je moc...
Jan Nowak
Dneska se na OH všude prodělává. Mohou si to dovolit jen bohaté země.