Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Odstoupení Bidena přivádí USA do politického chaosu. Demokraté jsou krok od sebevraždy

25 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Jsem rád za naději sebevraždy demokracie. Svět by se opravdu měl zbavit této žumpy lží, nenávisti a netolerance, kterou demokracie překypuje. Není v ní místo pro slušné lidi.😎
thomas2
@RASPUTIN - Ovsem demokracie je jedina zaruka, ze je svoboda. V zemich, kde vladne diktatura, tak ta diktatura potrebuje delat propagandu plnou lzi, nenavisti a netolerance, aby se udrzela u moci. Nemuze tolerovat lidi, kteri tu diktaturu kritizuji, tak musi lhat, musi nenavidet ty lidi, nemuze je tolerovat, jinak by diktatura skoncila, padla, protoze by byla moc slaba. Tak uz padlo mnoho diktatur v dejinach lidstva. Ovsem casto je pak nahradi jine diktatury a ne svoboda. Hlavne v zemich, ktere nemaji tradici svobody.
Avatar - epr3
epr3
@thomas2 Ta svoboda v demokracii ale není sama sebou automaticky. Pořád o ní musí lidé usilovat a své politiky hlídat, jinak se děje přesně to, co jste popsal v případě diktatury. Směřujeme k ní mílovými kroky.
Richard Šebesta
@epr3 SOUHLAS !
thomas2
@epr3 - To je pravda, v zadne zemi neni zaruceno, ze demokracie a svoboda muzou pokracovat. To se stalo casto, ze demokracie a svoboda skoncily a prisla diktatura. To vime dobre i v dejinach Ceskoslovenska, v unoru 1948, komuniste udelali puc, a svoboda skoncila, a prisla diktatura. Nekteri lide si mysleli, ze to se nemuze stat v Ceskoslovensku, ktere melo od roku 1918 uz docela dlouhou tradici demokracie a svobody. No stalo se to. A to se muze stat v jakekoli zemi, ktera ma nyni demokracii a svobodu. V zadne zemi neni jistota, ze to bude pokracovat. No je potreba demokracii a svobodu branit, ale nekdy to je marne. Jako vime, co se stalo v Nemecku, kdyz prisla velika ekonomicka krize roku 1930, vysoka nezamestnanost, tak nekteri Nemci zacali podporoval extremni strany, nacistickou stranu a komunistickou stranu, obe strany slibovaly, ze ekonomickou krizi v Nemecku vyresi, tak prisla krize demokracie v Nemecku, prezident Nemecka to chtel vyresit tim, ze jmenoval kanclerem Hitlera, ten toho vyuzil, brzo zakazal jine politicke strany a stal se diktatorem. No jak vime, byl to hrozny diktator. Stal se jednim z nejrorsich masovych vrahu dejin. A ro se stalo v Nemecku kvuli obrovske ekonomicke krizi, kde byli miliony Nemcu nezamestnanych a nemohli najit zamestnani. Ve Spojenych statech byla podobna krize, prezident Roosevelt zavedl velike reformy, ale ekonomicla krize poktacovala, skoncila jenom tim, ze Spojene staty vstoupily do svetove valky, potom, co Japonsko udelalo veliky nalet na Pearl Harbor, tak pak UA vyhlasily valku proti Japonsku, pak hned Nemecko vyhlasilo valku Spojenym statum, a Spojene staty musely bojovat proti obema zemim. Tak musely hned vyrabet mnoho zbrani, a to skoncilo ekonomickou krizi v USA, uz bylo brzo mnohem mene nezamestnanych. A mnoho mladych muzu muselo jit do armady a bojovat. Tak take proto bylo pak v USA malo lidi nezamestnanych. Tak ekonomicka krize skoncila a prisla misto ni krize valky. A ta skoncila roku 1945,
jerryx
Nikdy by mě nenapadlo podceňovat fanatiky, kteří všem otravují život svými blbými názory. Proti Kamale byl i Štrougal pravičák.
thomas2
@jerryx - Kamala neni fanaticka. Je pragmaticka. Driv pracovala v obvinovani zlocincu, v tom delala karieru a dostala se do role hlavniho obvinovatele zlocincu v Kalifornii v anglctine attorney general of California. Tak tim se stala prominentni v Kalifornii a toho vyuzila k politicke kariere, byla zvolena senatorkou v Kalifornii. No nemela jeste moc politickych zkusenosti, kdyz kandidovala na prezidenta, tak nemela moc podpory, tak se brzo vzdala toho, driv, nez zacaly primarky. V primarkach nakonec vyhral Biden, tak byl pak oficialni kandidat demokraticke strany na prezidenta, a zvolil si Kamalu jako kandidata na viceprezidenta, a porazil Trumpa, tak se stal prezidentem a Kamala se stala viceprezidentkou. Nejdriv nebyla tak dobra, nebyla dost informovana, tak casto nevedela, co rici. No behem tech 4 let jako viceprezidentka se stala mnohem lepe informovana, tak uz je mnohem lepsi. Je typicka demokratka, tak odmita konzervativni nazory, ale rozhodne neni fanaticka. Je to v tom podobna Bidenovi. Ale treba drivejsi kandidat na prezidenta Sanders je socialista, nema rad kapitalismus, tak ten neni pragnaticky, je ideolog, nevim, jestli se muze rici, ze je fanatik, rozhodne ma rad demokracii, tak neni extremni, jako pisete o Strougalovi, ten byl proti demokracii a svobode, byl komunista. No ale jsem rad, ze Sanders nebyl zvolen prezidentem. Mel dost uspechu, je senator Vermontu, a kdyz kandidoval na prezidenta, tak kandidoval v demokraticke strane a byla moznost, ze by se mohl stat oficialni kandidat demokraticke strany, mel holt dost podpory, ale kdyz poprve kandidoval na prezidenta, tak byl sice nejvetsi souper Hillary Clintonove, ale ona to vyhrala, tak se stala oficialni kandidat demokraticke strany na prezidenta, oficialni kandidat republikanske strany byl Trump, ona dostala vic hlasu volicu, ale Trump vyhral v takzvane elektoralni koleji tak tim se stal prezidentem. Pak za ctyri roky znovu kandidoval Sanders, uz nemam dost mista na odpoved, tak napisu pokracovani
thomas2
@jerryx - Tak kdyz Sanders znovu kandidoval na prezidenta, tak mel zase hodne podpory mezi demokratickymi volici, ale vyhral Biden, tak se Biden stal oficialnim kandidatem demokraticke strany a Trump byl znovu kandidat republikanske strany, a Biden porazil Trumpa, a byl zvolen prezidentem. Trump mel podporu mnoha republikanu, kteri ho fanaticky milovali, verili mu, cokoliv rikal, on umel oklamat mnoho lidi. A Trump take dostal hlasy volicu, kteri ho sice nemilovali, ale mysleli si, ze je lepsi bez Biden. Biden ovsem nebyl fanaticky milovan nikym, ale vic volicu ho volilo, protoze videli, ze je lepsi nez Trump. Ale holt v kazde zemi je dost fanatiku, kteri miluji nektere politiky a tak je voli, nechapou, ze nikdo nemuze byt perfektni, tak spatni politici je muzou presvedcit, aby je milovali. To jsem cetl o krizi demokracie v Nemecku, kdyz byla ekonomicka krize, velika nezamestnanost, a nacisticka strana a komunisticka strana obe slibovaly, ze tu krizi vyresi, tak nekteri volici jiim verili, milovali jednu nebo druhou z tech stran, tak obe strany pak mely velkou silu v parlamentu, a parlament byl paralizovan temi stranami. A tak nakonec prezident Nemecka chtel vyresit tu krizi demokracie, ze jmenoval Hitlera kanclerem Nemecka, a Hitler toho vyuzil, brzo znicil demokracii a stal se diktatorem. A mnoho Nemcu ho fanaticky milovalo. No mnoho Nemcu bylo fanatickymi nacisty, a o neco mene Nemcu bylo fanatickymi komunisty. No kvuli tomu fanaticismu byli nebezpecni.
jerryx
@thomas2 Jakýkoliv progresivista je buď fanatik, nebo musí být strašně naivní. On to je politický extrémismus, který je však vyznáván většinovými médii. Není podstatné, jaká byla Kamala dřív ,ale jaká je teď. A Trump nemá jen fanatické příznivce, ale i pragmatické. Nechtějí živořit kvůli zelené fantasmagorii a nechtějí být terorizováni migrantskými gangy. Podobně jako u nás Babiš přetahuje bývalé voliče ODS a Lidovců, nespokojené s pirátskou politikou SPOLU. Správně jeden bývalý volič ODS napsal v diskusi senátoru Jirsovi -,, kdo chce volit progresivisty, může volit Piráty a nemusí to dělat oklikou přes ODS."
thomas2
@jerryx - Progresivismus prinesl velky pokrok, napriklad v USA zrusil povinou segregaci v jiznich statech, ktera byla velmi nevyhodna pro cernochy v tech statech. Take byl nakonec zrusen system skol pro indianske deti, v tom systemu vzali deti od rodin a uveznili je v tech skolach, kde to vetsina deti mela velmi spatne, byli trestani bitim, v tech skolach mely deti zakazano mluvir v jejich rodinych jazycich, smeli mluvit jenom anglicky, jejich tradice byly zakazany, jejich nabozenstvi byla zakazana, museli prestoupit na krestanstvi, a to presto, ze ustava USA zarucovala svobodu nabozenstvi. Tak diky progresivismu ty hrozne skoly byly zruseny. A podobne prisly dalsi progresivni reformy, ktere zlepsily zivot v USA. No ale reformy muzou byt take zruseny. A progresiviste take nekdy delali chyby. No, to je osud, nikdo nemuze byt perfektni. Napriklad mnozi progresiviste nalehali na to, aby Spojene staty prestaly bojovat ve Vietnamu. No nakonec toho dosahli, Spojene staty stahly armadu z Vietnamu, a pak uz Jizni Vietnam zacal prohravat, a komuniste vyhrali. A podobne vyhrali v Kambodzi a v Laosu. Nejhorsi byl komunistticky rezim v Kambodzi, ktery zpusobil smrt tretine obyvatel Kambodzi, i kdyz trval jen ctyri roky, skoncil vietnamskou invazi do Kambodze, protoze vietnamska vlada uz nemohla tolerovat najezdy tech khmer rouge vojaku do Vietnamu, za ucelem zabijet Vietnamce. Tak pak prisla vietnamska okupace Kambodzi, za ucelem bojovat proti zbyvajicim khmer rouge famatikum. Ta okupace ovsem se nelibila kambodzskemu lidu, protoze Vietnamci byli cizinci, Vietnamsta armada zustala v Kambodzi az do roku 1989, to uz byla komunisticka organizace Khmer Rouge velmi slaba, tak uz se tam v Kambodzi uz moc nebojovalo. Vudce Khmer Rouge, Pol Pot, byl uveznen kvuli tomu. ze se jini Khmer Rouge vzbourili proti nemu. To nakonec vedlo ke konci Khmer Rouge. Tak tim skoncil nejhorsi komunisticky diktator modernich dejin.
Milan Cech
Sbírka reflexních geronto konzerv Fistejn- Buchert masturbujicich u predstavy jak jejich stejně tupý geronto hrdina Trump vyhrava nejvyšší post sveta je k smíchu....smíchu ktery boli
jerryx
@Milan Cech No a spousta mladých zas dnes ukazuje kdo všechno může být dnes vysokoškolákem.
Václav Plachta
Autor článku je buď úplně mimo, nebo nechápe, co je to politický chaos. A ta sebevražda? Naopak, akcie demokratů výrazně vzrostly!
Richard Šebesta
@Václav Plachta Závidím vám vaše jasnovidectví ! Proč se tím neživíte ?
Andrew Shob
Statnicky krok? Nebudte smesni. Joseph to pravdepodobne jeste ani nevi.

Skutecna otazka je, jestli je jeste vubec na zivu. Od te doby, co ho diagnizovali s "covidem", ho nikdo nevidel/neslysel.
Václav Plachta
@Andrew Shob Nešiřte nesmysly.
PEtr Tobes
neni to tak, je to naopak pokus o to, zachranit jiz temer ztracenou vec..nic jineho ani udelat nemohli, ted maji sanci, s Bidenem jako kandidatem ji v podstate uz pohrbili...takze lepsi nez nedelat nic a jeste uvidime, jestli se k moci dostane ten psychous s prehazovackou, nebo ne..kdokoli je totiz lepsi nez on
Richard Šebesta
@PEtr Tobes Aha. Takže už ani v Americe není všechno ok ? Čili i tam jsou psychopati a dokonce kandidují opakovaně na nejvyšší post ve státě ? To jsou věci. Kam jsme se to dostali ? Co když vyhraje ? To už nebude pro tebe Amerika milovaná země, demokracie ale psychopata ?
PEtr Tobes
@Richard Šebesta a to sis vsiml az ted?? vitej v 21. stoleti, kde russko je nepritel a jasny agresor na ukrajine, amerika ma samozrejme svoje problemy, ale vuci nam se chova zatim velmi dobre, to je fakt. A jako klicoveho spojence musime sledovat, co se tam deje. Jak by to bylo s Trumpem v jeho druhem obdobi se muzeme jen dohadovat, ale bylo by to zcela jiste o rad horsi, ne-li o dva...ale porad je po odstoupeni Bidena dobra sance, ze si tam toho silence nezvoli, nicmene to bude asi tesne.
giorgio287
Američtí socani jsou v řiti.
Neobyčejně dobrá zpráva pro celý svět.

Ať se perou! 😉👏👍
Václav Plachta
@giorgio287 Další radikální "znalec", co nemá o americké politice ani páru.
giorgio287
@Václav Plachta
Nevím, jak Vy, znalče, ale mě je socialismus a komunismus odporný ve všech formách. Ale chápu, že jednodušší části lidstva se levičácké nesmysly líbí. Nejsou schopni pochopit, že budou ožebračení.

Příklad: Naše eurosocialistická vláda způsobila inflaci a všechny nás okradla o 1/3 úspor. Na šibenici jim to bude slušet.
thomas2
@giorgio287 - Ovsem inflace se vyvnula v te dobe v mnoha zemich, at tam vladly levicove strany nebo pravicove. Napriklad ve Velke Britanii, se vyvinula velka inflace, a to tam vladla konzervativni strana. Ovsem jen v malo zemich jsou nyni socialisticke strany uspesne. Ve Francii byla socialisticka strana uspesna, nyni je to mala strana, i kdyz uz davno neni moc socialisticka, ale stale se jmenuje socialisticka, to jmeno si nechala. V Cesku byla dulezita socialisticka strana socialne denokraticka, nyni uz ji voli velmi malo volicu. Socialismus uz nema moc podpory. I kdyz ta socialne demokraticka strana uz nebyla moc socialistiicka. Socialismus neni uspesny, kapitalismus je uspesnejsi. Kapitalismus muze vest k blahobytu zeme, ktezto socialismus spis vede k chudobe zeme. Tak v nynejsi dobe, kde v zemich vladnou komunisticke strany, tak povoluji aspon trochu kapitalismu. V Ceskoslovensku byla hlavne v dobe prvni republiky jedna z nejvetsich stran, strana, ktera se jmenovala narodne socialisticka, ta ovsem byla rozhodne mene socialisticka nez socialne demokraticka strana. Socialne demokraticka strana mela zacatek v marxismu, kdezto narodne socialisticka strana vzdy byla proti marxismu.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
A lze jim ten krok ze strany většinové části slušných lidí Česka nějak uspíšit ?🙄
thomas2
@RASPUTIN - Cesi nemaji skoro zadny vliv na politiku Spojenych statu. Cesko je mala zeme, kdezto Spojene staty jsou jedna z nejvetsich zemi. Tak Cesi jenom muzou doufat, ze se vyvoj ve Spojenych statech zlepsi. Ovsem, jestli bude zase zvolen Trump, tak to bude jenom horsi.