Rozhovory

Zpět na článek

Harrisová má dobrou výchozí pozici na poražení Trumpa, uvidíme, jak s ní naloží, říká amerikanista Jan Beneš

36 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Myslím, že zakladatelé USA nepočítali s tím, že v čele by mohla stát žena a navíc barevná. Je to naprostá degenerace USA.🙄
Richard Šebesta
Jeden můj známy komentoval odstoupení Bidena a jeho nahrazení Harrisovou slovy: Je to šance západu na pokračování války, tedy další podpora Ukrajiny pokud Harrisová vyhraje. Co k tomu dodat ? Nemusí to být automaticky pravda ale částečně ano. Uvidíme.
King I
@Richard Šebesta Pošli jí krátké video, jak máváš bílou vlajkou. Ona tyhle věci bere hodně vážně.
Miloš Paul
Když tu čtu ty nadšené komentáře na Kamalu, tak dám svoji sázku. Trump ji porazí nejvýraznějším rozdílem v dějinách USA.
King I
@Miloš Paul O co?
Jozef Kolek
@King I a nič!
PEtr Tobes
@Miloš Paul krajne nepravdepodobne. Bidena by porazil asi celkem jasne, ale to uz je pryc, tady to bude asi tesne a vyhrat mohou oba, pokud se ale Kamale podari kampan, bude podle me mirna favoritka, pruzkumy co se delaly jeste za "Bidena" nemaji v tomto velkou hodnotu, to byla jeste jina situace, az bude potvrzena jako kandidatka po sjezdu a zacne kampan, tak se teprve uvidi jak si realne stoji a da se cekat, ze to bude lepsi
Saša Krach
Harrisová 😂 tvrdá až na krev. Pár neprávem zadržených a držených by mohli o ní vyprávět....Prý hříchy mladí ..Co se mladí naučíš na stáří najdeš.😛😂😂
Avatar - epr3
epr3
Harrisová má dobrou pozici v tom smyslu, že se dosud v podstatě nijak neprojevovala a otevřeně nezastávala žádné stanovisko. V kampani tak bude moct potencionálním voličům nakecat všechno, co se bude momentálně hodit.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@epr3
kuliferdo, kdybys uměl číst, tak bys věděl, že jsem psal o senátoru McCainovi, který kandidoval proti Obamovi a prohrál. A přesně toho McCaina považuji za posledního republikána. Trump není republikán, to je magor na kandidátce republikánů..
Saša Krach
@Uživatel_5734171 No já bych to nechal na jeho straně . A pokud se pletou mohou se obrátit na tebe...Akorát opravdu nevím zda by se nechali oslovit panem nikdo.
😂😂😭😭😛🤮
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Víš Všeználku, kdybys nebyl tak samolibý, možná by jsi věděl, že stranická příslušnost téměř nic neznamená. To, co něco znamená, jsou vazby na vlivné lidi, kteří mají ve svých rukou faktickou moc. Proto může být prezidentem USA senilní, neschopný a téměř nesvéprávný šašek, protože takoví se nejsnadněji ovládají. To u Trumpa, ať je jakýkoliv, moc nejde. Naprosto zjevně nejde na ruku zbrojařské lobby, proto bylo nejjednodušší a nejrychlejší ho odstřelit.
I blbečka Fialu takoví ovládají, dělá jen to, co se mu řekne a soukromě si snaží žehlit cestu do eurobolševického hnízda EU.
giorgio287
To jako že do Donalda strčí, rudá soudružka?!?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@giorgio287
Trump založil svou kampaň na vysokém věku Bidena. Teď je přesně v pozici, kdy se budou smát zase jeho věku...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Omyl. Nešlo o vysoký věk Bidena. Šlo o jeho přešlapy a pomatenost,kdy si pletl Zelenského a Putina a další dobré hlody kdy si pletl i země atd. U Bidena se začaly projevovat prokazatelně příznaky stařecké demence. Není divu je mu skoro 82. Pravdou je že nyní budou všichni zejména jeho odpůrci totéž zkoumat u Trumpa. Pokud se začne chovat podobně jeho šance jistě klesnou.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
ono je třeba podívat se na to, kolik mu bude na konci mandátu. A to mu bude tolik, že je pravděpodobné, že bude také mimo. Ale je to věc amerických voličů, já jim radit nebudu, tím spíš, že u nás dělal prezidenta opilec, co občas mlel také nesmysly...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 S tím opilcem souhlasím. Řekl bych přímo že horšího a ostudnějšího presidenta od konce pádu komunistických režimů v žádné bývalé komunistické zemi neměli. Zeman drží primát.
King I
Není slabá, je tvrdá jako šutr.
Avatar - epr3
epr3
@King I Jak jste to poznal? Dosud byla někde zalezlá, nevyjadřovala se a nevylézala.
King I
@epr3
Generální prokurátor William Barr, bývalý generální prokurátor Jeff Sessions, bývalý personální šéf Bílého domu John Kelly a na vrcholu tohoto seznamu je soudce Nejvyššího soudu Brett Kavanaugh.

Tyto lidi kolem Trumpa vyslýchala v Senátu a byl to nářez. Vodila si je jako malé luliny. Je to samozřejmě na YouTube. Bylo to i v televizi. Tak jsem to poznal.

Právnička, bývalá prokurátorka a ministryně spravedlnosti těžko bude čajíček.
Avatar - epr3
epr3
@King I To bylo, jako viceprezidentka byla čtyři roky téměř neviditelná.
King I
@epr3 A zase to bude. Již brzy.
Avatar - epr3
epr3
@King I Ještě nemá v kapse ani tu nominaci.
King I
@epr3 Již brzy.
jerryx
@King I To bych souhlasil, její ideový předchůdce si taky zvolil přezdívku Stalin, což znamenalo, že byl tvrdý jako ocel.
King I
@jerryx Nemám čas na tyto kraviny.
Richard Šebesta
@King I Kraviny píšeš ty. A dobrá rada: Nechval den před večerem. Jasnovidče.
jerryx
@King I Všechny sekty oblbují tím způsobem, že ty , co jim uvěří , označují za chytřejší a lepší než ty ostatní. To je i případ Kamaly a jejich voličů. My ostatní musíme stále pochybovat o sobě a myslet což dá práci.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Sledujeme standardní český paradox. Stejní lidé, co jsou hákliví na to, když někdo ze zahraničí komentuje naše volby, jsou nejzuřivějšími odpůrci všeho, co ohrožuje postavení Trumpa. Nikdy jsem nepochopil, proč právě Trump vzbuzuje u tolika lidí takové naděje. Komické to je hlavně u našich politiků, kdy se zformoval naprosto bizarní fanklub. Zeman, Klaus a Babiš...))) Přesně to ukazuje podstatu těchto lidí, kteří mediálně vystupovali v minulosti coby zapřisáhlí odpůrci, dnes odhodili maskování a jsou v jednom týmu a demokracie opravdu není jeho tmelem. Před závorku vytýkám, že mi je jedno, koho si nakonec Američané zvolí. Jejich země, jejich volba. Bude to pro mě nějaká informace, kterou budu muset vstřebat. Pokud vyhraje Trump, rozhodně to pro Evropu i Česko nebude mít pozitivní dopady, převáží dopady negativní. Nenastane konec světa, ale zhorší se celková atmosféra, zhorší se bezpečnost našeho kontinentu, posílí některé odstředivé tendence. A Evropa na to bude muset reagovat, především v oblasti bezpečnosti...
jerryx
@Uživatel_5734171 Zkusím Vám to vysvětlit, když slyším podobné lidi jako Kamalu, mám pocit že se komouši vrátili. A to ještě takoví ti před perestrojkou, co se ani nesnažili poslouchat názory lidí, říkali naprosté nesmysly a vyžadovali jen souhlas. Stejně jako u nás byl dřív nezaslouženou výhodou třídní původ a kádrový profil, i dnes je pro takovou Kamalu kriminální migrant z Mexika víc než konzervativní pracující otec rodiny. Trump mi samozřejmě ničím neimponuje, ale nikdo lepší v boji s touhle katastrofou tam není.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
Trump je magor. Posledním skutečným republikánem byl senátor McCain a je velká škoda, že se nestal tehdy prezidentem, svět by šel jinudy,. možná by dnes na Ukrajině nebyla válka, protože McCain by bez reakce anexi krymu nenechal. Ale to je kdyby a kdyby jsou chyby. A stejná chyba bude, když se Trump stane prezidentem. Pro něho jsou USA na prvním místě, respektive Trump na prvním místě a je mu jedno, co bude se světem, co bude se spojenci, co bude za deset let nebo dvacet let. Tihle šílenci to takhle mají a je jedno, jestli to je Trump, Berlusconi nebo Bureš... Takže pokud vyhraje Trump, měli by evropští politici ze zemí NATO začít přemýšlet nad novou formou kolektivní obrany.
giorgio287
@Uživatel_5734171
Oni nevědí, že občané Krymu si v referendu odsouhlasili připojení k Ruské federaci?
Asi už měli banderovců plné zuby...
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Anexe Krymu, když už tomu tak říkáte, proběhla v roce 2014. To v Americe kraloval Obama.
jerryx
@Uživatel_5734171 Tak izolacionismus USA je pro nás lepší, než vývoz progresivismu a podobných zlých myšlenek. Ano Trump je magor, ale slušný politik na tyhle fanatiky neplatí.
Jozef Kolek
ako si ty mudralnt na to prišiel ! kecy v kleci!